Ko udari na nas iz mesta je najebo
R
Licenca
Ovaj blog je zaštićen: .Creative Commons License
Blog priča by R is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Blog - prosinac 2009
četvrtak, prosinac 10, 2009
Sjednica UO Fondacije Bosanska dolina neviđenih čudesa, se ovaj put održavala u Velikom parku u Sarajevu, malom gradiću 30-ak km južno od Visokog, najpoznatije arheološke lokacije u ovom dijelu univerzuma. Na dnevnom redu imali su samo jednu temu:“ Sukob pripadnika dvije ORA DRB na Piramidi ljubavi i odnos koji je nastupio nakon toga. Uvodnu riječ je imao Osnivač.
„Drugarice, drugovi, Gospodine Tata Profesore, Sabina, dragi Predsjedniče UO Hamo Hercegoviću i svi prisutni, želio bi u ovom teškom trenutku...“, započeo je Osnivač, istraživač, doktor i Akademik nevidljive akademije svoje izlaganje.
„Stani malo. Što sastanak UO održavamo u Velikom parku? I kakva je ovo zakuska: smoki i grisini?“, dreknu Hamo Hercegović, pisac, putopisac, vlasnik patenta Havicena 99, i još mnogo čega, sa trenutnom funkcijom Predsjednika UO AP BDNČ.
„Zato što je Mali park premal da primi sve zainteresovane koji su došli da daju podršku ovom projektu. A, smoki je tu jer kesica na rasprodaji košta 0,19KM, a grisini 0,20KM, Sabina kad smo već kod toga, isplati Haretu 5,90KM koje je potrošio na ovo, al nek ti obavezno priloži račun, da možemo u Opštini pravdat onu donaciju“, odgovori Osnivač.
„Ma kakvi zainteresovani, bog te ne ubio, ovo su prolaznici koji misle da smo neki umjetnici koji na ovaj način zarađuju za život. Evo upravo mi je onaj dedo ubacio 30 feninga u šaku dok sam protestvovao...“, uzbuđeno će Hamo.
„Odlično!“, prekide njeov prosvjed Osnivač,“ Odmah ih ubaci u kutiju za donacije. Hare prinesi tu kutiju!“
„Nema, ukralo je još dok su Gogi i Senči bili zaduženi da je pokupe sa Mjeseca i prenesu na Sunce. A znalo je onda past i do 20KM dnevno“, sjetno objasni Hare, najjača karika, dvojezični prezentator, vodič, kopač nosa, i čovjek koji smije voziti bez kočnica.
„KAKO UKRALI!“, ponovo zapjeni Hamo,“Pa što me niko nije obavijestio. Svi ste vi kreteni. Do sad smo bili po eminentim hotelima, Velikim salama, Gala dvoranama, a sad smo u Velikom parku...“
„Ti se malo smirila da nebi dobila heart attack, pa mi morala kontaktirati „nine one one“. Evo ti uzela malo ovaj med „Havicena ninety-nine“, pokuša da smiri situaciju jedna djevojka koja je kontaktirala LAPD.
„GOGI???, pa zar taj parazit još uvjek radi za nas? Šta mu sad treba? Fasadu je napravio sa naše grbače, sad mu garant trebaju plafonjere. Odmah ga otpustite, a ako se bude bunio recite mu da i on i Vajta kontaktiraju mene“, strogo naredi Osnivač.
„Il' im bre lepo recite da mogu da nam se napuše kuvca“, reče Komandir ORA DBR „Dr.Dragan Dabić“, na čijem je licu preovladavala modrica veličine omanje dinje.

„Dobro, dobro, nismo se ovdje okupili da pravimo cirkus, nego da javno i otvoreno i nadasve transparentno progovorimo o tome koji su misaoni foroni doveli do one, malo je reći nezgodne situacije na Piramidi ljubavi“, pokuša da raspravu zaključi Osnivačev otac, Dr. M.Obmanagić.

„Dakle, Ujče, Zoka, Višnja, a i ti Plećati , želim objašnjenje“, ponovno otpoče prvu i jedinu tačku dnevnog reda Osnivač.

Ono što je nakon toga uslijedilo bilo je..., pa u najmanju ruku interesantno sve većoj grupi zainteresovanih prolaznika. Svi prozvani su istovremeno pokušali  objasniti genezu i istoriju sukoba, koja je dovela do okršaja na Piramidi ljubavi, dok su u isto vrijeme članovi Fondacije optuživali jedan drugog za krađu, preljub, pronevjeru, radikalizam, laž, ucjenu, dok je Haris u pozadini držao mikrofon i čopao nos.

*****
Sutrodan su posjetioci oficijelne stranice Fondacije mogli pročitati izvještaj sa sjednice UO FBPDČ:

„ Na jučer održanoj sjednici U FBPDČ, održanoj u Velikom parku, najvećem parku u Sarajevu, osim članova UO Fondacije i zaposlenih u Fondaciji, okupila se i velika grupa znatiželjinka, koja je sa velikim zanimanjem praitla izlaganje Predsjedinka, Osnivača, G. Oca Osnivača, kao i komandire Omladinskih radnih dobrovoljačkih brigada iz svih krajeva svijeta, koji su u kratkim crtama objasnili svim pristnima nova dostignuća i nova otkrića na Piramidi ljubavi.“

***
R @ 11:20 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 8, 2009

     Svanulo je Pajino drugo radno jutro na radnoj akciji. Njegova porodica i on umorni od prethodnog dana već su uveliko prespavali  postrojavnje. Negdje oko 8:00 pred šator pod kojim je spavala porodica Pamuk parkirao se Jeep Cherokee Fondacije i iz vozila iskoči onaj smiješni istraživač sa šeširom na glavi. Iza Jeepa došao je autobus firme „Pevoz putnika“ iz Poskakuše Gornje. Iz krcatog autobusa na teren ispred šatora iskočio je nekakav čovjek, obučen u kratki šorc i košulju  sivomaslinaste boje. Oko vrata mu je bila crbena marama, a na glavi bijela kapa. Paja u mislima odluta u daleku prošlost. Jedino što je po Paji odudaralo od njegovih duhova prošlosti je znak na kapi. Nije to više bio crveni simbol ropstva, nego žuti trokutić napretka i znanja (kako mu je objašnjavao Zombi). Iza njega iz autobusa izađe 30-ak ljudi, koji su po Pajinom skromnom mišljenju skupa imali preko 12.500 godina. Oni su se predstavili kao Udruženje Umirovljenika Bjelovar i Nyugdíjasok egyesülete iz Székesfehérvára. Šeširđija i onaj sa bijelom kapisom izvršiše postrojavanje Prve Piramidiotske Udarene Brigade- PPUB  „Dr. Muris Obmanagić i Dr. Semir Lola Obmanagić“. Na jarbol pred šatorom podigoše zastavu sa koje se okupljenim brigadirima smješkao mrav sa šljemom na glavi. Iz Zvučnika je svirala neka pjesma za kju se kasniej ispostavilo da je himna ORA DRA MRAV. Brigadiri uglas zapjevaše:

 

 Piramida, piramida,

sva Visočica se budi,

sva Visočica se budi.


ORA Mrav, ORA Mrav

ode uz Sabinine piramide

ode uz Merimine piramide

 aaaaaaaa-aaaaaaaaaa

 Ej ORA MRAV, ORA MRAV

Piramide traži, piramide traži.

Dok Sabina sama

leži na plaži, leži na plaži

 Vrisnla, Vrisnula

Meri na blogre,

Meri na blogere

Kontaktira LAPD

I agenta Rusela.

 aaaaaaaa-aaaaaaaaaa

 Ej ORA MRAV, ORA MRAV

Piramide traži, piramide traži.

Dok Sabina sama

leži na plaži, leži na plaži

 Šeširđija nehajno obrisa izdajničku suzu radosnicu i okrenu se Paji. Naredi mu da se s kompletnom porodicom postroji sa ostalim pripadnicima PPUB. Nakon smotre PPUB Komandant ORA DRA MRAV, Eno Kakanjović se obratio brigadirima:

„Drage moje piramaidiotkinje i piramidioti, ZDRAVO!“

 „ZDRAVO!“ odjeknu dolinom neviđenih piramida.

 „Kao što vidite“, nastavi ponosno Eno,“ oni hoće k'o da nas zaustave. Oni hoće da se naš glas en čuje. Oni hoće da se naše porijeklo ne zna. Oni nama nedaju naše osnovno pravo! Pravo na kopanje, istinu i znanje“.

 Gromoglasan aplauz odjeknu dolinom. Paji u prvi momenat nije bilo jasno ko su „oni“, a kos mo „mi“.

 „Te naučne elite“, kao da čita Pajine misli, odgonetnuo je sve nedoumice Komandant Eno,“drže nas u mraku ne znanja, kako bi mogli filtrirati svoje podatke i kako bi mogli nametati svoje verzije istorije. Zbog tih naučnih elita, naš Zombi je jedva završio osnovnu školu i ost'o bi neobrazovani priučeni mesar, da se nisu pojaviili naši največi Sin i Otac Koji Ga Napravi.Ovako kada budemo pisali novu istoriju ispočetka, sve diplome će biti poništene, pa će i naš Zombi ponovo moći završiti osnovnu školu“.

 „Nećem u školu“, čulo s mumlanje iz pozadine.

 „Zbog tih kabinetskih foteljaša, naš Hare nije uspio završiti ekonomiju na redovnom fakultetu, pa se sad ganja na ovom vikend fakultetu negdje u okolici Mehurića. Zbog tih foteljaških profesora i kabinetlija, ja sam mor'o napustit  studij veterine i zaposlit se u kožari. E nećemo tako! Od danas se piše nova istorija. Istorija u kojoj će stajati da je civilizacija, kakva god bila krenula sa ovih prostora“.

 Oduševljena masa je skandirala PI- RA- MI- DA.

 Pajo se zamislio na trenutak. Ove riječi mu nisu bile jasne. Zapitao se da li ovo se znaći da će on ponovno morati u školu. Stresao se od nelagode. Pomisao da će ponovno morati u školu i da će klupu ponovno dijeliti sa Zmobijem ga je tjerala na vrisak strave.

 

 

Na plato Piramide ljubavi došao je autobus sa dobrovoljnim radnim brigadirima iz beogradske ORA DRB „Dr. Dragan Dabić“ gotovo istovremeno sa ORA DRB „Dobre vibracije“ iz Novog Vinodolskog. Dok su komandiri ORA „Dr. Dragan Dabić“, Zoka i Ujče, pokušaali izvršiti postrojavanje svoje brigade, za to vrijeme omladnika i komndirka Višnja Dobra Vibracija, je dijelila alat omladincima u poodmaklim godinama iz Novog Vinodoslkog.  U jednom trenutku brigadir iz Novog Vinodoslkog, po imenu Milan Plećati primjeti suparničku brigadu kako se postrojava. Uplašen da će im suparnici ukrasti zasluke za raskopavanje Piramide ljubavi, Plećati uze špahtlu i metlicu i dreknu „Drugovi brigadiri, JURIIIIIŠ“ i sa dviljačkim pogledom u očima uleti u gomilu iz suparničke brigade, koju su na jedvite jade uspjeli postorijiti  Zoka i Ujče. Iako iznenađeni ovim ničim izazvanim napadom, omladinci ORA DRB „Dr. Dragan Dabić“ su se brzo pribrali, dohvatili su svoj alat i vrlo brzo ga brzo aplicirali na leđa, ekstremitete i glavu Milana Plećatog. U tom trenutku omlatinci iz N.Vinodoslkog su skontali da im je drug po krampi u opasnosti pa jurnuše u gomilu. Bilo je prosto nemoguće razaznati ko je pripadnik koje brigade. Sijevale su šake, ruke, sohe, kamenice, noge i to bi trajalo sve do kasno u noć da Ujče nije iz skrivene pregrade svoje jakne izvukao napravu u obliku pištolja. Sageo se i uzeo komadić megalita Piramide ljubavi, napunio napravu  i uperio je ka gomili. Promrljao je par rečenica na nepozantom dijalektu i dreknuo :“ BZZZZAZAKAKAAZAZAZUM!“. Tim potezom je oslobodio energiju Teslinih valova visoke frekvencije koja omami goimlu. Brigadirke i brigadiri popadaše po zemlji lagano omamljeni. „RADI!“, dreknu Ujče. „Stavio sam komadić Piramide ljubavi“ u svoj izum „Kvakvamudo“ i aplicirao sam energiju ka gomili.. Ako su moji proračuni tačni, svaki tren će...aha evo počinju.“, objašnjavao je Ujče princip rada drugarici Višnji i pokazao kako brigadiri, bez obzira na dob, izgled, brigadu, i ostale atribute počinju aplicirat ljubav na vrhu Piramide ljubavi. I dok je Višnja u zanosu lepršala ka gomili brigadira usput odbacujući plavu kapicu, crvenu maramu i ostale dijelove uniforme, Zoka sa gađenjem bezuspješno pokuša zaboraviti pomenuti prizor.

R @ 14:00 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Brojac prebrojac
Upišite tekst...
Statcount
Sat
Arhiva
« » pro 2009
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Kontakt e-mail
 • Moj e-mail: resistancev@yahoo.co.uk
  Sve informacije prijedloge i sugestije saljite na e-mail
Odbrojavanje do zrake iz Svemira
Brojač posjeta
507664
Index.hr
Nema zapisa.