Ko udari na nas iz mesta je najebo
R
Licenca
Ovaj blog je zaštićen: .Creative Commons License
Blog priča by R is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Blog - ožujak 2007
petak, ožujak 23, 2007
  Semke ima primjernog kretena za saputnika u "naučno-dokumentarnom  serijalu" "put oko svijeta o trošku bh poreskih obveznika". Svoj primitivizam, nekulturu i kretenlug Amel-daj-da-ti-se-uvučem-kako-bi-me-poveo-sa-sobom-Bafta je pokazao u noćnom programu Radia 202 (interesuje me kako je ova radio stanica sebi mogla dopustiti ovakav kretneluk) :

" Kažem ja, niko ne sluša radio u ovo doba. Može se reći šta god hoćete. Guzio sam se sinoć s Džordžom Bušem. Zavaljiv'o sam mu ga s leđa. Nisam homoseksualac, ali mi je merak bio. I udar'o ga, a on je vrišt'o ko dijete malo. Pa makar Američka ambasada valjda sluša ovo. Ima li ikoga na svijetu? Šta je pičke? Nisam majke mi ja ovakav. Pozdrav ekipi koja snima ovaj dokumetnarni film dole na Dobrinji. Radio 202, Sarajevo. Između četiri i pet apsolutno niko ne sluša Radio 202. Osim mene i Anesa, ja pričam, a Anes sluša. A ovim što spavaju, jebem  mater. Socijalni eksperiment apsolutno pokazao se ispravnim. Niko ne sluša radio u ovo doba. Ja sam sada mogao donijeti Majn Kampf ovdje, između četiri i pet, i iščitati ga u komadu, fašističku literaturu. Mogao sam ovo, mogao sam ono, išao sam na banalan primjer, pravo banalan. JA ću psovati, mada ne znam psovati, pička vam materina. I opet ništa. Vidjećemo. Ovo je Radio 202, Baftić."*

E moj Baftiću. Vidiš da je neko ipak slušao 202-ku u ta doba i pribilježio tvoje baljezgarije. Socijalni eksperiment je uspio. Vidjeli smo koliki si kreten, primitivac i idiot. Zaista kad Semke u buduće spomene kako je radio "naučno-dokumentarni" serijal, sa ovakvim primitivcem koji vrši socijalne eksperimente psujuću u eter, imaću potpuno drugačiju sliku o toj "avanturi". Zamislite kako se oba spodoba ponaša kad negdje u Južnoj Americi osjeti zov divljine iz kojeje je izgamiz'o i onda isključi kameru i počne psovat na gore pomenut način poreskim obveznicima i rugati im se kako je on njihovim parama otišao tamo gdje ni u najluđim snovima ne bi.  Bravo kretenu, samo naprijed. Ostaje nada da će urednici 202-ke sankcionisati ovo biće. U protivnom ispada da su s pravom oboljeli od RAK-a.

* preuzeto iz magazina DANI - rubrika Sudnji dan.
R @ 18:37 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 18, 2007
Surfajući i tražeći neke zafrkancije na netu, naletio sam na ključni dokaz da je Sem ipak čovjek koji govori istinu i odlučio sam da povjerujem u piramidu. Prvo sam preslušao pjsemu Musteta (ili Salke) i očarao me stih: "...ja vjerujem u tu stvarnooooost i visočku piiiiramiiiiduuu...", a onda sam naišao na dokaz da su one stijene u Vratnici i oko Visokog ipak ostaci spomenika životinjama. Nevjerujete? Pogledajte ovaj video koji to dokazuje. Ja sam ostao zatečen neoborivim, multidisciplinarnim, naučnim, vizualnim, multimedijalnim dokazom koji je Sem nabacio na interenet, samo što ga još nisu linkovali na svoju stranicu. Ja im se ovom prilikom izvinjavam što sam donio tu ekskluzivnu vijest, ali eto, kako sam promjenio mišljenje nadam se da će mi oprostiti. Stul, Mišljen, Mrak, Foresterius, Billy, Edheme, i ostali nadam se da će te i vi nakon pregleda ovog videa prikloniti se našoj vjeri u piramide i da ćemo svi 21.03. dočekati proljetnu ravnodnevnicu na piramidi Mjeseca, jer se izgleda treba potruditi i zaslužiti doček ravnodnevnice na piramidi Sunca.
R @ 09:42 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
subota, ožujak 17, 2007
  Kao što sam već spominjao na situ fondacije-cirkusa se pojavio "plan generalnog multidisciplinarnog projekta istraživnja bdp", ma šta to značilo. I to samo dva dana nakon što su bh naučnici (trebal naglasiti ono multidisciplinarni:) uputili pismo visokom predstavniku koji onomad ljetos krkaše i piše po padinama visočkih (bosanskih) brda sa ludim šeširđijom i koji dade izjavu tipa : neka me ubijede naučnici da ovo nije djelo ljudskih ruku. Dodouše šta zna visoki kad je samo političar. Nijma i onako svi mi izgledamo k' o barbari koji svako malo razbijamo jedni drugima glave, sječemo vratove i pravimo masovne grobnice.
Šta to sadrži projekt, plan ili kako več ide. PA prvo kako to stoji sadrži listu sudionika. Od Babe, preko profesora marksizma likovnog pa do kuc-kuc-piramida-je Bambuče. I onda poslije sadržaja kreću sa ciljevima gdje me dojmio jedan pasus:
Taj cilj je u
potpunosti realiziran za uzvišenje Visočicu (+765), van ranije utvrđene zaštitne zone za
„Historijski Stari Grad Visoki“, koji se nalazi zapušten decenijama na samom vrhu brda. Sada se
ovo brdo u cjelosti zove „Bosanska Piramida Sunca“, poznata već širom svijeta.

Dakle osim što su "kopali van zaštičene zone grada koji je zapušten", oni su promjenili naziv brda. Uz laž da nije bilo kopanja u zaštičenoj zoni starog grada ipka priznjau da je Visočica samo brdo...

Pokušao sam nastaviti čitati projekt a onda sam odustao. Čitajući nebuloze, izmišljene činjenice, gledajući slike" veličanstvenih" tunela koji ne liče ništa osuim nekih rupa na zamlji ili pak slike brda koje doduše liče na brda, ili pak stjenčuga koje neukom oku liče na stijene, a iskusnim promatračima uz dobru koncentraciju i par sati traljanja očiju i gledanja u sunce po lijepom i sunčanom danu to sve liči na kravu ili pak čudnog konja ili pak na zmaja, zmiju ili... Pitam se kako glup čovjek može biti da popuši te stvari? Ili pak nadrogiran nekom jakom drogom. Pogledajte snimku iz "podzemnog tunela" (interesujeme kako izgleda nadzemni tunel), gdje se očito vide "pravilne" konture zidova tunela koje je "izgradila ljudska ruka". Naravno vidjet će te i prugu i vagone koje je takođe izgradila ljudska ruka i vjerovatno je to taj neoborivi dokaz. E sad kad vidite te zatrpane tunele koje jadni rudari iz obližnjih rudnika otkopavaju (jel' ono neko reko da oni ne istražuju tunele nego da ih kopaju?) i podgrađuju (ne znam za vas al meni ovo pitanje često padne na um) zapitatel se kadgod: Pa majku mu, ako su to tuneli koji su spajali piramide i ako su najveličanstvenije podzemne građevine (al u žutu) napravljeno ljudskom rukom i ako spajaju ppiramide pružajući se unaokolo kilometrima, koji bip*bip*bip*ac ih onda podgrađuju i koji *bip*bip*bip*ac su različite visine i širine. Zar to nije moglo malo manje komplikovano graditi? Ili pak koji su* bip*bip*bip*ac ulaze gradili tako daleko od samih piramida? Oni koji znaju položaj otovra u pećinu na Ravnama znaju da bi onda taj tunel da postoji i da spaja Visočicu sa otvorom morao ići otprilike kako je okazano na ovoj karti. Da bi taj tunel pravolinijski spajao Visočicu i Ravne onda bi morao ići jako duboko pod zemlju i onda se pružati negdje u dubinu ispod same Visočice pa praviti neki uspon pod nekim velikim uglom nagore. Zašto. Pa između ulaza na Ravnama i Visočice postoji par sujeklina između brda (npr brdo Križ i Visočica) pri kojim bi tunel morao izbiti na površinu (pa bi onda prailiri morali grdaiti kakav super most da spoje tunel preko usjeka). Na slici su usjeci obilježeni krugovima. Izvinjavam se ako zbog loše rezolucije karte nisam označio tačan položaj usjeka, ali ću se potruditi nabaviti bolju kartu. O položaju tunela kod KTK da ne govorim. Čudno mjesto za isbor ulaza za piramide kad se između ulaza i Pleševixce nalazi veliko brdo (Osjela) a između ulaza i Visočice rijeka Fojnica. Čini se da su i ovdje prailiri morali kopati duboiko kako bi prokopali tunel ispod Fojnice, a uz to su poznavali hidroizolaciju odlično. Doduše to ćemo saznati kad dođu do tih sekcija tunela. Da nije žalosno bilo bi tužno.
Da završim. Žalosna nam je država. Mediji kao da su izašli iz Goebelsove škole novinarstva za debile i morone. Cenzura običnog protestnog pisma koje govori protiv iskopavanja pokazuje svijest kretena koji su nafatali nekakvih diploma na studijima žurnalistike pa su se vezama utrpali na državne jasle. Sramota za državu, nauku i nas u cjelini. I još nešto. Sem nije arheolog amater, kako sebe voli zvati i kako mu tepaju krebili od novinara. O tome pročitajte ovdje.

ps.Borg, jel te to pogodilo pitanje o Dubrovniku?

R @ 18:47 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Ovaj put je to generalni multidisciplinarni projekt ma šta to značilo. Konačno online opet samo ko zna do kad. Compu izgleda nema spasa, pa kad će konačno izdahnt i kad ću miorati zavaliti koju hiljadarku za novi nemam pojma do tada...
 Vratimo se "največem od največih projekata u Bosni ikad". Prvo (ili konačno) je  grupa bh. naučnika uputila pismo visokom predstavniku (znate to je onaj lik koji ima i nema ovlasti i kaže da ga geolozi moraju ubijediti da su brda prirodna) u vezi njegovog glupiranja u visokom (dobro su  se sjetili nakon par mjeseci), a onda su to stidljivo prenjeli neki naši mediji. Naravno radi se o onima koj su i ranije prepisivali i prepričavali naše postove. A onda je kompletno pismo izašlo u hrvatskom Feralu, a očekujemo ga i u magazinu Dani ui narednom broju jer je pismo upučeno kad je broj Dana več bio zaključen. Kako to obično biva puleni "novinarstva" u Visokom se prave mutavi. Jedini tekst je objavio naš glavni pulen Jašo, ali mu ne ide pisanje naslova. Propustio je piramide staviti pod znake navoda. No zato su se potrudili prenijeti pisanja koja dolaze iz  cirkusa. A kakve vijesti dolaze otamo. Odlične. Prvo su nam ponudili priču iz tunela i Piramida Expres do središta piramida i u nove dimenzija (ako nam se posreći i do Plejada), a onda su konaćno raspisali projekt (onaj koji zna šta znači PROJEKT, razumjeće). I onda pogledam video iz tunela i ismijem se. Ako neko može špovjerovati da su ono "veličanstveni tuneli" koji spajaju piramide i da su največe civilizacijsko dostignuče... A onda dolazi i "multidisciplinarni i to generalni pristup". MA ništa strašno, samo pobrojano dosad napisano uz mnoštvo smiješnih slika. No o tome ću govriti u jednoj ozbiljnijoj analizi ove nebuloze (ako comp izdrži). Do tada ostanite sa nama. Naravno, uskoro ide i nastavak blog romana.
R @ 10:49 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, ožujak 11, 2007
Pozdrav redovnim čitateljima. Nije me bilo ovih dana a ko zna kad se vratim. Kompjuter je doživio slom živaca sistema, pa vam se moram javiti iz internet club. Molim vas da budete strpljivi dok ne uspostavim normalnu komunikaciju sa racunalom. I na kraju pitanje za Osmog od osam: Posto vidim da mi se ne javljas i nisi odgovorio na pitanje ponovno ga postavljam : Sta bi ucinio da je Osmanagic dosao u Dubrovnik i da je ispucao pricu da se ispod Straduna nalazi najveca i najstarija piramida na svijetu i da je samo treba iskopati jer se to jasno vidi na radarskim snimkama. DA li bi bio za prekopavanje Straduna bagerima?
R @ 17:12 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 4, 2007
   Nakon što se grupica koja je doplivala reorganizovala, polako krenu u pravcu na koji su im ukazali izviđaći iz leteće  kugle. Međutim neočekivano i izviđaći krenuše pješice za njima. Onaj koji je bio lider izbjeglica se okrenu upita i zviđaće:

"A, majkevamga što vi pješačite kad ste lijepo mogli i odlebditi na kugli i gore nas sačekati"?
"Pa, ovaj, znaš, Babo*, ovaj, ...", zamuckivao je vođe izviđaća.
"Šta je? Gukni!", reče Babo.
"Pa, Arhimed (Babo zakoluta očima), on je, ovaaaaj, povukao jako vodu na vodokotliću pa nam je kugla poplavila", odgovori vođa izviđaća.
"O neeee", očajnički kliknu Babo,"ko mu još jednom da da se igra sa vodom ima da ga lično natjeram da popije svu vodu koju Arhimed proispe, a vi znate koliko su enormne te količine", zaprijetui Babo.

Skupna, se lagano pokrenu ka sjeveru. Uskoro su došli u dolinu prekrasne zelene rijeke. Stali su da se odmore, brižljivo motreći da se rhimed ne bi slučajno primaknuo vodi. No to nije spirječilo Arhimeda da priđe Babi i da ga pokuša ubijediti kako bi pregrađivanjem velike rijeke branama mogli napraviti ogromne kade za kupanje, a moglo bi se raditi i na prizvodnji energije, a ni oštrenje žileta ne bi bilo izključeno. Slijedeće što se Arhimedu dogodilo je neugodno buđenje sa oteklinom na oku i nejasno sječanje na približavanje ogromne pesnice velikom brzinom.

Nakon par dana, izbjeglice sa mitskog kontinenta dođoše do jedne plodne ravince. Izviđaći su bili složni da je to ta ravnica koju su odabrali za nasljeavanje ( odnosno nisu baš bili složni, 2/3 izviđaća su tvrdili da to nije ta ravnica, ali vođa izviđaća kojem ćemo uskoro doznati ime je iskoristio svoje pravo prve bračne noći i presudio da je to ta ravnica).  Nakon razgledavanja doline Babo sa svojim najbližim saradnicima priđe vođi izviđaća.

"Sine**, ovo je idealna dolina. Kad staratamo sa gradnjom, Inženjeru?", upita glavnog inženjera i konstruktora.
"Odmah čim se malo odmorimo", odgovori Inženjer.

Sin se zadovoljno smješkao.

Nastaviće se....

*Babo- titula predvodnika na mitskom kontinentu. Viši predvodnik je bio dedo. No ovu imenicu ne treba miješati sa imenicom "babo", koja osim što je napisana italicom ima potpuno drugo značenmje, tj.-onaj koji misli da je glava obitelji i ponekad bezrazložno, nakon pijanke sa društvom nalupa suprugu optužujući je za sve svjetske krize ratove, besparicu i još ponešto usput.

** Sin- Ime vođe izviđaća se sasvim slučajjno podudarilo sa njegovom rodbinskom vezom sa Babom, tj.vođom izbjeglica.
R @ 12:31 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
subota, ožujak 3, 2007
Semove riječi, ako je suditi prema jednom visočkom novinaru koji na enkgleskom ne zna razlikovati fiziku od fizičkog, odjekuju poput bombe i to u slučaju da se izgovore u tunelu koji ide u središte ili ti srce piramide. Izražena je i sumnja da je "tunel" namjerno porušen kako bi se nešto sakrilo. I još imamo obečanje (ludom radovanje) da ćemo do kraja godine pyramida expresom putovati u središte piramide,  akio Bog da možda i u druge dimenzije. Sad, koliko cirkusanti odnosno Sem osmanađik drži obečanja ostaje upitno. Koliko se sječam još u aprilu prošle godine obečao je Dubravku Lovrenoviću kaficu sa pogledom na sjeverne zidine piramide, pa onda je obečao prave slike heravog brida pa dolazak meksičkih stručnjaka pa...Izgleda da se čovjeku omaknu obečanja koja ne može izvršiti.Ono što je interesantno je broj arheoloških artefakata pronađenih u  tunelima. Interesuje me jesul pronašli šta interesantno? I kad je bacio "bombu" o putu u središte piramide Sem se seli u Sonehenge, da bi nastavio snimanje "naučne" emisije, koja sa naukom ima veze kao kora od banane sa nuklearnim testovima u S.Koreji.  No Sem pronalazi "konicidencije" i "misterije brojeva" (dobro ne pronalazi to on, na to je nadošao neko rpiej njega ali on to prepisuje kao u ostalom i sve svoje knjige), pa onda zaključuje nešto u stilu: "...dužina puta šitina je površina koja iznosi tačno toliko kao kad pomnožimo težinu prosječne pomoranđe sa poluprečnikom srednje udaljenosti planeta u Merkur od Sunca ili ako podjelimo težinu planete Mars sa hemisjkom formulom kobiljeg mlijeka, što pokazuje drevnu mudrost graditelja koju mi ne možemo duikučiti..." Naravno, sve mora biti misteriozno pa i način prebacivanja kamenih blokova do lokaliteta Stonehenge-a. Kako je to Sem u svojim knjigama "naučno objasnio" , pragraditelji su koristili akustične teknike. Iako jedan prosječan inženjer može dokazati (što su grupe entuzijasta več uradile), da je bilo moguće primitivnim alatima izvršiti izradu i prebacijvanje ogromnih stijena, pa i njihovo postavljanje (dovoljno je praktično znanje osnovnih zakona mehanike), njemu ti i dalje ostaje "misterija". Ono što je stvarna misterija, ili bolje rečeno nepoznanica je sama svrha gradnje objekta). No to nije ni bitno. Bitnija stvar je kako će Sem povezati Stonehenge sa piramidama svijeta ili pak sa brdima oko Visokog. To će biti još jedna prava misterija.
R @ 09:52 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Brojac prebrojac
Upišite tekst...
Statcount
Sat
Arhiva
« » ožu 2007
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Kontakt e-mail
 • Moj e-mail: resistancev@yahoo.co.uk
  Sve informacije prijedloge i sugestije saljite na e-mail
Odbrojavanje do zrake iz Svemira
Brojač posjeta
507664
Index.hr
Nema zapisa.