Ko udari na nas iz mesta je najebo
R
Licenca
Ovaj blog je zaštićen: .Creative Commons License
Blog priča by R is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Blog - srpanj 2006
ponedjeljak, srpanj 31, 2006
  Ovih dana malo slabije pišem. Godišnji odmor, pa jednostavno odmaram i od compa. No nije da se nema o čemu pisati. Mislim, ne dešava se ništa novo. Ovi cirkusanti i dalje valjaju "stručne" analize i izvješća, ali ništa zvanični i ništa javno. Kad se na kraju ispostavi da to nije ono o čemu oni pričaju onda ćeovi koji su davali "dokaze i analize" reći da to nisu nikat tvrdili (vidjeti pod dr. A.Smailbegović). ovih dana se često govori o blokovima "visoke čvrstoče" (kako može biti visoka nije mi jasno. Volio bih da ovi cirkusanti malo updatuju ocve "stručne" izvještaje, i pokažu širokim narodnim masama o čemu se radi. Ili neće jer ih je strah rupa u "dokazima", ili ih i nemaju, i sve je u stvari rekla-kazala izvještaj.
Oprezniji u izjavama je bio dr.Schoch. On je "zadovoljan" Projektom i profesionalizmom (sic) cirkusa. Nameće mi se dvojba: Ili njega nisu dobro razumjeli prevodioci cirkusa (deja vu) pa to uopće nije rekao, ili nije vidio Nađiju sa cigaretom među zubima na djelu. Čak nekako mislim da je rekao nešto u stilu : Dobar vašar imate, misleći na Visočko ljeto, a ovi skontali :Reko je ima piramda.Svih 9. Kao što sam već rekao piramide je posjetio glavni sindikalac, koji izgleda najmanje radi svoj posao. I on izgleda u piramidma vidi izlaz i bolju budućnost. Još samo mu treba Plan za to. Naravno od toga nema ništa.
Gdje li nestade onaj heravi brid da mi je znati.
R @ 22:25 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
Jedan naš stalni posjetitelj koji je ostavljao stručne geološke komentare otvorio je svoj blog. Iskreno preporučujem čitanje.
R @ 22:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
  Nakon natpisa u Dnevnom avazu da bi piramide mogle biti stare oko 5700 godina, i nakon što smo ih onako pošteno isprozivali za nedosljednost, cirkus radi popravni ispit. Naime na osnovu prosječne debljine humusa su tvrdili starost od 5700 g. sad se popela na cifru izmedju 8000 i 12000. g
Da li je u pitanju ćuška iza ušiju Nađiji nakon onih neopreznih tvrdnji u novinama?

Za to vrijeme vidim da dr. Schoch, provodi moderniju metodu od Barekatovog litopipkanja. On provodi litofotkanje, a njegova (u nedostatku bolje rijeći) ljepša polovina vrši lito puzaanje. No oni ipak ne žele brzopleto donositi zaključke. Ipak ćemo na njihov sud čekato još neko vrijeme.
R @ 14:21 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 30, 2006
   Danas je Grizli Adamas sa ublehašem obišao Plješevicu i rekao za onaj bunar da je to jaaaaako interesantno. No nije rekao da li ima piramida. Nego da on i ona alien nevjesta imaju neka razmišljanja, ali da će ih saopćiti kasnije. Noi bitnije je Semketu ko mu je danas dolazio. Bilo je svijeta masa. Možda su svi oni stručnjaci. Onakio odreda. SAmo me još interesira a gdje je onaj heravi brid?
R @ 19:27 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
subota, srpanj 29, 2006
Spasimo Viktora !
 
Jedno djetinjstvo, jedan život, jedno malo biće danas leži i gleda kroz staklo prozora, prozora jedne bolnice. Bolnice koja mu ne može pomoći. To malo biće zove se Viktor. Upamti ovo ime.


Petogodišnji Viktor Tomašević boluje od teške bolesti. Sredinom ovog mjeseca dijagnosticiran mu je tumor nadbubrežne žlijezde, koji je zahvatio i koštanu srž.

Od 13. lipnja je hospitaliziran na kematoonkološkom odjelu pedijatrijske klinike KCUS Koševo, a za njegovo izmještanje na Sveučilišnu kliniku u Minsteru u Njemačkoj, koja je jedina dosad službeno potvrdno odgovorila obitelji da bi ga primila na dalji tretman, potrebna su velika novčana sredstva.

Prema predračunu spomenute klinike za Viktorovo liječenje u Njemačkoj je potrebno između 200.000 i 250.000 eura, a liječenje bi trebalo trajati 8-10 mjeseci, uključujući visoko doziranu kemoterapiju. Toliko novca obitelj malenog Viktora nema.

Stoga se obraćamo svim ljudima velikog srca da pomognu malom dječaku, da spase jedan život.


BROJ TEKUĆEG RAČUNA KOD PRO CREDIT BANKE U EUR: 194-101-4754701282

BROJ HUMANITARNOG TELEFONSKE LINIJE: 094-292-018
(cijena poziva 3 KM + PDV za sve korisnike BH Telecoma)

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:
COBADEFF (Comerzbank AG Frankfurt)
/400 8769119 01 EUR (broj računa ProCredit Bank kod Komerzbank)
MEBBBA22 (ProCredit Bank d.d. Sarajevo)
VIKTOR TOMAŠEVIĆ
194-101-4754701282

Sve dodatne informacije o akciji.

R @ 23:10 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
 I posljednji član našeg malog web ringa se prebacio na bloger.hr. Razlozi prelaska su isključivo vezani za bolje alate na bloger.hr.

Enjoy.
R @ 20:48 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
  Najavljeni grizli Adams Dr.Schoch i njegova saputnica, koja tvrdi da je bila oteta od vanzemaljaca su stigli u Visoko. Naravno da su odmah posjetili iskopine, izrazili zadovoljstvo, ali ne i izvještaj. Valjda bio to trebalo dati neku dozu ozbiljnosti nakon onog lupkanja čekićem poznaqtog Egipćanina sa BHTelecom kačketom. Mi ćemo i dalje pratiti događanja oko ove posjete.
No meni je interesantno da je iako u naslovu, vijest o dolasku ovi Dr,a koj se sigurno mogu sjetit imena mentora otprcve, ipak saopćena kasnije. Prva vijest je o dogovernoj posjeti predsjednika sindikata BiH. E g. Biber koj je nesposobniji od svog prethodniike za kojeg sam mislio da ga samo kakva elemntarna nepogoda može istjerati iz fotelje, dolazi da posjeti oivu ublehu i da da legitimitet ovom ublehašu. Da je  glavni sindikalac neko i nešto, on bi prv riješio problem ljudi koji čame više od godinu pred Skupštinom ili bi barem sa njima provodio dobar dio sloboddnog vremena, ili bi se raspitao za status kopača na ovim ublehama. NE on dolazi da da podršku pokazujući kolliki kretenluk vlada i na takvim odgovornim pozicijamaa kao što je predsjednik sindikata.
Inaće ove vijesti o Semovim sasstancima sa ovim, onim, petim, desetim me opodsječaju na onaj naš samoupravni socijalizam, kad se idrog taj i taj sastajao sa drugom tim i tima pa su do iznemoglosti dogovoarali i ugovarali razne gluposti od kojih obično nije bilo koristi.

Još za kraj, na pincom.info je ovjavljen jedan neutro tekst o piramidama. Ništa neobično osim da se tu po prvi put u javnosti i u e.medijim spomijnje naš mali APWR.
R @ 19:35 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
petak, srpanj 28, 2006

   Čitam jutros tekst koji potpisuje A.J. Jašo ,   u kojem prenosi izjavu onog ublehaša. Naravno u toj izjavi je pokazano koliki je egocentrik naš milozvik. Tu on kaže da čak i da su mu Egipčani rekli da nema piramida, čak da mu i UNESCO kaže da nema piramida, on nastavlja dalje u dokazivanju svojih suludih teorija, 200 dana kopanja i pozitivne energije. Naravno, Egipćani, odnosno barem pola njih /Lamiya) se nije izjasnilo o piramidama. Za onaj zidić pomenuta gđa je rekla da je najvjeorvatnije grobnica. Samo je čovjek reklamni kačket koji pipkanjem otkriva štošta rekao na prvu :Jeste piramida je. Naravno pravi stručnjak u toj oblasti dr. Hawass je rekao za ovog kačketara da nema pojma o priamidama, ma šta o tome rekoa sumnjivi fax iz egipatske ambasade. Naravno da sam i očekivao da će milozvuk nastaviti sa svojim tupavim rabotama. Mislim da njega samo kakva poplava ili neka veča prirodn katastrofa može zaustaviti. No nije ni bitno. Mislim da je njegov tim koji je btw svaki dan sve manji uviđa uzaludnost posla. Takođe nema više ni medijske pompe kao na početku, kad mu je bilo omogučeno da u svjetlu patriotizma sere po ljudima nekažnjeno. Posljednja vijest sa stranice teferiča govori na kakve su niske grane pali. Ispočetka je bio tu BBC, ARD, CNN... Pa je došao RTL II, i svi redom su sa ironičnim podsmjehom prokomentarisali Semketove tupave tvrdnje stavljajući ga na pravo mjesto. Sada mu dolazi no name radio stanice iz daleke Australije koja treba da i na taj kontinent prenese pozitivnu energiju piramida. Naravno riječ je vjerovatno nekoj našoj djevojci iz dijaspore, koja semalo zaželjela domovine, pa je spojila ugodno sa korisnim. Posjetila domovinu i usput posjetila Visoko i napravila "reportažu".  No oni nastavljaju dalje. Kopaju Plješevicu. Visočice više nema ni na mi, jer nejau šta iskopat... Još uvjek me interesuje koliko je herav onaj  brid?

Kako non Wien reće: Kopajmo do pobjede! Možda dok ih sve onako kolektivno ne odvedu u ludnicu.

R @ 07:31 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 27, 2006

 Kao što rekoh otpočeo je pravi teferič u Visokom. Ne ovaj piramidalni, nego onaj tradicionalni koji ima katarzu 02.08 sa Aliđun. Naravno uz tradicionalnu prodaju svega i svačega na štandovima u glavnoj ulici, upriličene su različite izložbe, kulturni i nekultirni, kao i sportski događaji. Na stranicama RTV- Visoko, sa naišao na jednu preporuku za takav jedan događaj.Naime u toj sportskoj sali je upriličena izložba piramidalnih rukoserina. Ima tu svega i svačega,a to je mali doprinos visočkoljetača ovom prođektu piramida u i oko Visokog. Naravno to nije neobično, ali je dosta neobjektivno. Tako ovi mamlazi koji se nazivaju novinarima, a koji svi skupa nemaju 3 razreda srednje škole završene kako treba nisu prenijeli niti osudili ni jednom riječju ili otkom Zilkograd i zilkino vrelo. Halo novinari, pa trebali ste i to uvrstiti u izložbu, a organizatori trebali ste to prenjeti u salu Partizana da sav svijet vidi vaš primitivizam. 

Komentar dana

27.7.2006 14:33:48 | Neregistrirani korisnik [Ekspert]


Dragi Semire, jope tvoj Ekspert. Sad sam se sjetijo da sam u CeVe (C5) zaboravio navest da znam rukovat i sa satelitom. Da vidiš kako sam komšiji prošle godine ufatio sve one satelitske kanale i namjestijo satelitsku, i dandanas mi se zafaljuju! Oćeš li me uzest za strućni tim? Tvoj Ekspert
R @ 14:52 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare

   Kao da ih svaki put prizovem. Ovi ciurkusanti nakon mog "vapaja" za novim fotkama odmah izbace seriju "fantastičnih" fotosa koji neoborivo dokazuju da piramide postoje. Naravno one u Meksiku i Egiptu :).  Tako su prirodne formacije u stvari zidovi piramida (M.Tz. molim stručni komentar). Malo dalje imamo jedan bunar u koji se i Sem spustio rizikujući svoj vrijedni život. I u bunaru se vide prirodne kamene formacije koa produkt rada ljudskih ruku.( M.Tz, još sručnih komentara pliz). Međutim ono što je meni smješnije od ovih dokaza je u stvari tijek priče Sem & njegovi PRM. Naime prvo nabroje koja ih je sve baraba posjetila, ko im je dao podršku i ko ih je slikao, a onda u par slika prikažu šta su našli. 

Samo me interesuje kamo nesta onaj heravi brid. Kopajuli ga ili ne?

ps. Ovi iz cirkusa naglašavaju da na Plješevici ima mina, pa onda oprez. Mada se ne morate brinut, jer je Semke svakako poodavno rekao kako na području u i između tri piramide nije niko bio ni ogreban u toku rata. Valda zbog silne pozitivne energije, pa ovi piramidabiliveri su sasvim sigurni i od mina. A vi koji sumnjate barem malo, radije čekajte dok se to malo deminira.

R @ 14:34 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare

  Danas je odrzana i prva Ceremonija u cast mumiji „ Starom prailiru“ na Piramidi Sunca.
Svecanu Ceremoniju je Osorno vodio Semir Osmandjik.
Posto se pope na vrh Pirámide, Sem otvori svoju svoju svetu Knjigu govoreci:
“Braco i Sestre”:
“Svakoga dana imamo sve vise Dokaza!,ga d“Svakoga dana imamo sve vise Dokaza!,ga “Svakoga dana imamo sve vise Dokaza!,….Zivio Semir, zivjeli Dokazi, zivio Stari Prailir, poviknu netko iz mase, sa crnom Majicom na sebi.
Odusevljena Masa poce da poziva uglas: “Hocemo jos!”, “Hocemo jos!”, “Hocemo jos!”. Smirijvajucim pokretima magicnih Ruku, Sem ponovo rece: “Pogledajte ovaj Kamen, dali jet o Kamen, za mene jest, a to znaci da je ovo Piramida Sunca!” Ludi afirmativno klimaju Glavama ponavljajuci:
“Gospodine Sem, nismo dostojni da provjeravamo Dokaze, nego samo reci Rijec i mi cemo povjerovati”. Potom ponovise tri puta: “ Ovo je Piramida Sunca a preko je piramida Mjeseca”, Ovo je Piramida Sunca a preko je piramida Mjeseca”, Ovo je Piramida Sunca a preko je piramida Mjeseca”. Zatim Sem uze Mamen Blog, podize ga u zdrak govoreci: “ Ovo je Dokaz konacni koji ce nas sviju spasiti. Svet Prailiru pomiluj Duse onih koji su te otkopali i u tebe vjerovali”.
Masa ce afirmativno:
“Gospodine Sem, nismo dostojni da provjeravamo Dokaze, nego samo reci Rijec i mi cemo povjerovati”. Potom ponovise tri puta: “ Ovo je Piramida Sunca a preko je piramida Mjeseca”, Ovo je Piramida Sunca a preko je piramida Mjeseca”, Ovo je Piramida Sunca a preko je piramida Mjeseca”.
Mnogima ce prva odrzana Ceremonija ostati cijeli Zivot u lijepom Sjecanju. Pojedini stariji clanovi , koji su pristigli cak i iz Wien-e, padali su kao onesvjesceni od uzbudjenja.
Sem povede dvanest najzasluznijih piramidasa Ucenika, na zasluzenu posljednu Veceru, dok je uzbudjena Masa nastavila neumorno, poslije trece Smjene, da kopa dalje.
Medju dvanestoricom bio je i jedan u “crnoj majici”! Dali ce upravo on izdati Semira vojnicina. On, kome je Sem slijepo bratski vjerovao…???
Vidjecete, ako kupite moju novu knjigu “ Povijest se ponovo / ispravno Pise”

R @ 13:28 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
 Evo već četvrti dan godišnjeg odmora a ja sam se več ulijenio. no ni piramidioti nisu ništa aktivniji. Nema novih izvještaja, nema dokaza, nema saopčenja.Da li je razlog neobjavljivanja dokaza godišnji odmor piramidiota, ili je razlog što nema dokaza ili je pak razlog to što Semke organizuje matranja i roštiljade po raznoraznim planinarskim domovima i restoranima? 

Zato  vrijeme u Visokom su otpočeli dani trgovne.  Ništa novoga. Misris pečenog, ponuda na štandovima kao i uvijek, turbo folk drma  sa svih strana... Nadao sam se da će ova manifestacija ipak ovih posljeratnih godina evoluirati u nešto malo organizovanije i ljepše. Naravno nije se dogodilo ništa značajno. Nažalost. Neki dan čitam afirmativnu vijest da je gazda jedne prodavnice odječe prodao 1000 majica sa likom i djelom S.O. Onako, usput sam se zapitao, da li je taj gazda platio porez na tih 1000 kom majica? Jednostavna računica kaže da ako majca košta 10KM onda je prodao 1000kom i naplatio 10.000KM od toga 17% je trebao platiti PDV, znači 1700KM se trebalo sliti u državnu kasu. Stvarno me interesuje  da li se to dogodilo? No ipak to je pozitivna vijest o pozitivnom napretku. Naime ako jeste platio porez onda je država bogatija za tih 1700 koje će onda moći pametno uplanirati i podijeliti buđetskim korisnicima itditd. A ako nije onda je on bogatiji za tih 1700KM. Znači u oba sluičaja doživljavamo napredak i to munjevit. Sa ovakvim razvojem male privrede razvijat će se država koja će onda poreze investirati u izgradnju infrastrukture, aerodroma, autoputeva, hotela.... Znači to je ta operacija laufer piramida. To je onaj napredak i bolja budučnost kojoj nas vodi naš guru i izbavitelj Sem. Naravno, bolja budučnost je zagarantovana samo onima koji vjeruju u piramidu i spasonosni zrak iz svemira koji će ih 2012 prosvijetliti i uzdići na novi nivo spoznaje. Što semene tiče, ja ću se i dalje patiti na ovakav "bijedan" i jadan način.
R @ 13:02 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 26, 2006

  Sjećam se nekake glupače koja se javljala na mom blogu nekad davno i koja je noktima,usnama,zubima i ostalim djelovima tijela branila unog ublehaša, a koja se odazivala na nick Wien . U tom trenutku sam mislio da se radi o jednoj nadobudnoj tinejđerici koja je svoju zaljubljenost ka plavokosom milozvuku iskazivalao kao ženka, koja brani svog mužijaka. Tada nisam ni mogao pretpostaviti da se iza ovog nicka krije mlada alternativka u poodmaklim godinama. Iako je pisala stilom osnovnoškolke ova alternativna mlađahna članica poklonika kulta piramide ipak nije toliko mlađahna. Ostala je samo ljubav i naklonost ka našem milozvuku. Tolika, da je ova alt-tinejđerka organizovala susrete omladine poklonika kulta piramide i zajednički roštilj kako bi bila što bliže milozvuku, dok je treća smjena Banovića radila jedino što zna-kopala. Svoju opsjednutost ka plavokosim alternativnim omladincima u poodmaklim godinama ona ne krije. Tako na linku njene stranice možemo pod submenue : Moj lijepi naći the best of Semirovih poza. Go wien. Požuri, sad će kamp ljubavi, pa podijeli svoju naklonost sa ostalim alternativnim omladinkama i omladincima u poodmaklim godinama.

R @ 15:08 |Komentiraj | Komentari: 37 | Prikaži komentare

   Kako su i najavili ovi cirkusanti, imat će raznorazne skupove alternativne omladine u poodmaklim godinama na i oko "piramida". Sjećam se one hipi new age babe koja se Semketu predložila onajkamp ljubavi u kojem će moći gatati i mantrati od jutra do sutra.Oni koji neće, bujrum krampa i lopata i bubaj. Kako to praktično izgleda vidjeli smo na izvještaju cirkusa o posjeti rudara iz Banovića. Naime dok u oni onako jadni i umorni iz treće smjene bubali i kopali, za to vrijemeSem i članovi udruženja Piramidamjeseca su svi odreda u bijelim majcama (osim jedne koja je bila crna) imali druženje i roštilj u Planinarskom domu na Zbilju. Naravno to je posruka ovim Semovim hipi babma. Dođite na mantranje i na khkh... Ostali svi marš na ples kopanje.

R @ 14:11 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
  Kad cirkusanti izbace novu vijest na svoje stranice jednostavno ne znam šta je smješnije. Ili novi "stručnjaci", ili "nove sonde" ili pak spisak posjetitelja. Mislim da se nikad neće odviči običaja da poimenice nabrajaju posjetitelje. Zamišljam da recimo dr. Hawass u svom izvještaju za medije ili na svojoj stranici kaže da je danas otkriveno to i to, a onda odmah mrtvo hladno u narednoj rečenici kaže : Danas su nas posjetili članovi društva za uzgoj kamila, naši obožavatelji iz dijaspore Hamo H. i Suljo Z, koji su največi pojedinačni donatori, nakon one dobre plavke od neki dan. Ko bi ga onda ozbiljno shvatio? 
No vratimo se "stručnjacima". Imamo 2 arheologa i tri studenta. Dakle domačim stručnjacima u koje spada jedan propali inežnjer koji bi konstruisao veremeplov i koji bi nešto da pita i geolog koji ne razlikjuje prirodno od manmade i koji bi derao diplomu, jedan magistar ekonomije koji smatra da su turistička putovanja ujedno i istraživački rad, jedan profesor marksizma koji se pravi budala, jedan profesor sa nepostoječeg univerziteta, par hipi baba koje bi da mantraju, jedan pisac sa one strane razuma, koji mislida kamene kugle olakšaju urološke probleme... No šalu na stranu.
Da vidimo šta je pronađeno na sondama na Visočici:

I dalje je prisutna određena struktura s koje je skinut sloj debljine 2 cm, koja zalazi u kvadrant A sa oko 20 cm. I dalje nema pravilnu strukturu ali je pronađena nagorjela materija i fragmenti solidne strukture.

Dakle nemamo pravilne strukture. Vjerovatno zato nemamo ni fotki sa Visočice, jer Semke ima ovog pulena Plješevicu. Tamo svako malo iskopa različito kamenje, prirodne plice, koje mu liče na staze i koje može prodati pod stepenike piramida. 
Samo mi još niko ne odgovori kavi su stepenici kolosalnih piramida između kojih nema ništa, nego samo zemlja?
R @ 12:32 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 25, 2006
Novi trend u zaokrtetanju priče? Ovo pitanje mi se nameče svakim novim istupom u javnost cirkusa (minus Semir Osmanagić jer on i dalje voza šuplju).
 Prvo su dokazi o postojanju piramida prezentirani političkim elita, pa novinarima, pa profesorima, pa diplomatskom koru... i na kraju turističkim radnicima. Ništa neobično. No neobična je posljednja rečenica poziva turističkim agencijama na prezentaciju konačnih i nepobitnih  dokaza:

"Naučno-istraživački radovi koji su započeti na Bosanskim piramidama i kompleksu podzemnih tunela već su rezultirali otkrivanjem brojnih materijalnih dokaza kojim se potvrđuje da uzvišenja Visočica i Plješevica predstavljaju drevne kolosalne strukture piramidalnog oblika."


Naravno ovdje se misli na piramide, ali ovo je vjerovatno prvi put da ovi curkusanti nisu upotrijebli riječ piramida. No da malo razmislimo o "dokazima"u tunelima i "bosanskim piramidama". Da li su to kameni blokovi pronađeni svuda na Visočici, a samo slikani na onom malim dijelu na sjevernoj strani? Ili heravi rub? Ili možda onaj kostur? ili je to vjerovatno onih par kamenih gromada, vjerovatno prirodnog porijekla pronađenih u tunelu na ravnama na kojima je neko nekad ucrtao strelicu i slovo E, vjerovatno isnpiriran crtanim filmom Put u središte Zemlje i inicijalmia A.S? Vjerovatno su to krive gliste pronašene na kemanu koje još uvijek nije dešifrovala ona egipatska arheologinja.Ili možda kamene kugle u Zavidovičima? Kamene "staze" na Plješevici? Samo jedno moje pitanje. Kako između "stepenika" nema nikakvog zidića, koji bi normalno trebao biti ako se radi o kolaslnim i najstarijim.Ako izuzmemo Semirovo preseravanje glinalaporlaporovitaglinavazduhst vrdnjavanjeblabla, onda zaključujemo da to ipak nisu nikakviu stepenici, ponajmanje kolosalne piramide. DAkle dokaza o piramidama nema. No nemora ih ni biti jer mi treba da VJERUJEMO u njih

Ja sam iz Visokog i za mene je ovo odlična stvar. Mislim da i ne moram posjetiti piramide da bi u njih vjerovao. Dovoljno je da mi neko kaže da one postoje da bih u njih vjerovao. Piramide će zasigurno donijeti prosperitet za ovu regiju.

Dobrodošli u novu religiju piramida. Čestitam.

Pitanje g.Mahiru Zečeviću: Da li bi vjerovao kad bih ti ja rekao da ispod Visokog postoji največe nalazište nafte, rudnik zlata i da će to donijeti napredak svekolikom čovječanstvu i kad bih ti kao dokaze ponudio benzinske pumpe i zlatare u i oko Vioskog?

ps. Izvinjavam se Superupitiniku na ovoliko postavljenih pitanja, jer je to ipak njegov posao.

R @ 09:50 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 24, 2006

    Izgleda da se ovi cirkusanti igraju gluhih telefona. Prvo je u Dnevnom Avazu saopčeno da se starost piramida nekom novom metodom procjenjuje na 5.700 godina, a onda je na  radio televiziji cirkus objavio Semketovu izjavo da to moooožda i nije taačno, blablabla:
- Ljudi iz Zavoda za agropedologiju su saopštili metod pomoću kojeg se može izračunati starost. Ono što ste mogli pročitati u štampi je dobiveni rezultat sa jednog mjesta. Naravno, na različitim lokacijama imamo različite debljine humusa na kamenim pločama. Negdje taj humus prelazi debljinu od 1,20 metra, i nakon svih uzoraka se izvlači srednja vrijednost, reče Osmanagić.

 Ispada da su svi stručnjaci za sve, ali da je najpouzdaniji metod otkrivanja svega ipak litopipkanje.
No ono što meni najviše smeta je konstatno potenciranje kvazi patriotizma:

„Rudari svojom ljubavlju i primjerima pokazuju da su najpošteniji i odaniji domovini i vrijednotama BiH“

Znači ko voli piramide on je za BiH a ko ne voli on ne voli ni BiH. Klasična prevara. Izgleda da je Semir sam sebi dao za pravo da gospodari patriotizmom u BiH. Naravno on je sam pokazao veliki paqtriotizam u proteklom periodu ponaročito u periodu od '92-'95. 

Takođe Semke postaje sveprisutan svigdje otvarajući modne revije, promovišući blogove, ugoščujući pjevače... Samo još da ponudi prave i konketne dokaze... 

Samo se pitam: Šta bi sa bridom piramide? Uspješel ga ispraviti ?

R @ 13:52 |Komentiraj | Komentari: 54 | Prikaži komentare

Poštovani posjetitelji, 
nastavljamo sa objavljivanjem pisama naših čitatelja. Ovaj put objavljujemo pismo našeg redovnog čitatelja Walter. Tekst je napisan u aprilu mjesecu i poslan je Oslobođenje, ali nije objavljen, tako da molimo da imate razumjevanja za aktualnost  pisma.
Hvala!Bosanska piramida lafine

Svjedoci smo, u zadnjih nekoliko mjeseci, velike paznje koju je izazvala prica oko visockih piramida. Kao i svaku senzaciju i ovu su propratili mediji ali sa neskrivenom naklonoscu prema “arheologu” Semiru Osmanagicu i njegovoj “strucnoj” teoriji o postojanju piramida u Visokom. Nasa je zemlja, zbog pomankanja zakona i opce svijesti javnosti, raj za varalice i hohstaplere svih fela, ali je zanimljivo kako je ovom “arheologu” poslo za rukom da u potpunosti mobilizira javnost, politicare i posebno medije, koji bi valjda, zbog prirode posla, trebali imati “nos” za prevare. Formula za pridobijanje javnosti je jednostavna: Osmanagic je udario u nacionalisticko-mitomansku zicu, rekavsi da su famozne piramide izgradili pra-Iliri, ciji smo kao potomci. Pokazalo se da je ta teorija bila vise nego uspjesna i primila se kod veceg dijela javnosti kao relevantna cinjenica. Takva teorija umnogome slici onim mitomanskim legendama o Srbima-nebeskom narodu i Hrvatima-narodu iz Irana. Politicari su lako legli pred rudu: ovaj se lik pojavio u jesen prosle godine, u jeku price oko uvodjenja PDV-a i veoma je dobro posluzio u odvracanju javnosti od problema koji su nas ocekivali a koje nesposobni politicari nisu mogli objasniti niti rijesiti. Nadalje i politicari su samo ljudi kojima se takodje svidjela prica o nasim vise nego sposobnim precima koji eto sagradise piramidu duplo vecu od Keopsove. Preostaju mediji: ostaje nepoznanica kako je doslo do, kako Ivan Lovrenovic rece u splitskom Feralu, potpune medijske kapitulacije (cast izuzecima)? Da li su u pitanju zelja za senzacionalizom (koji godi manje zahtjevnoj publici pojedinih populistickih novina i casopisa, posebice onih sto izlaze iz sarenog nebodera nadomak Stupske petlje), da li su u pitanju placeni clanci ili tek nepoznavanje novinarskog kodeksa? Mene posebno nervira i uznemirava to sto moj omljeni dnevni list, Oslobodjenje, skoro svakodnevno izvjestava o aktivnostima Fondacije Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca kao da je postojanje piramide vec dokazano i da je to sve vec svrsena stvar?!? Potpuno odsustvo objektivnog izvjestavanja i minimalne distanciranosti od sveopste euforije, barem dok se ne dokaze postojanje piramida, u vasem listu je ono sto me plasi. Vise trezvenosti i realnosti, je ono sto vam u slucaju bosanskih piramida preporucujem.

Dalje, volio bih da citaoce Oslobodjenja upoznam sa drugim “naucnim” radovima Semira Osmanagica. Nekako sa njegovom pojavom u BH javnosti, pocele su internetom kruziti besplatne elektronske verzije njegovih knjiga iz edicije “Alternativna Historija”. Izdvajam slijedece naslove tomova: “Piramida moci na planeti”, “Od masona do mentalnih projekcija” i “Tragovima Atlantide”. Ovi  “naucni” radovi kipte od nebuloznih i iskonstruisanih cinjenica, opstih mjesta raznih svjetskih “teorija zavjere” koji se mogu naci u svakom petparackom romanu ili holivudskom filmu B produkcije. “Tragovima Atlantide” pocinje slijedecom recenicom : “Gotovo sve sto nas uce je pogresno”. U “Od masona do mentalnih projekcija” nas je “arheolog” udrobio Masone, Tarabice, Hitlera, Maje, Nostradamusa, NASA-u i vanzemaljce koji, po Osmanagicu i njegovim izvorima, aktivno djeluju na tlu SAD, i koji obitavaju u podzemnim bazama koje su povezane podzemnim putevima. Isticu se izvale tipa “U Dulce bazi vecina znakova na vratima i hodnicima su na jeziku vanzemaljaca ili na univerzalnom slikovnom jeziku koji je razumljiv i ljudima i vanzemaljcima.” Svaki je komentar suvisan osim otvorene bojazni kakvom smo covjeku dali da bez ikakve kontrole rovari po drzavi i njenim arheoloskim resursima.

Na kraju, Osmanagic izjavljuje da ce se otkricem piramida, o kojima je napisao knjigu i prije nego su dokazane, iznova morati pisati povijest covjecanstva. Nasoj zemlji, u kojoj cak ne postoji niti minimum koncenzusa po pitanju skorije povijesti, ni najmanje nisu potrebne takve bombasticne izjave koje bacaju prasinu u oci narodu, izmrcvarenom i izbezumljenom upravo laznom istorijom i mitovima, cije je efekte mogao osjetiti na svojim ledjima.

I sam bih volio da je prica o piramidama istinita i da stvarno imamo te piramide ali se bojim da je u pitanju jos jedna prevara iza koje ce ostati ostecena nalazista na brdu Visocica, prica o ljudskoj naivnosti i pokoji suvenir u domovima lakomoslenih bosanaca…

 

R @ 12:15 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 23, 2006
  Danas u dnevom lisu "Dnevni avaz", saznajemo da je mogući dating izgradnje piramida još više smanjen. Sad se pretpostavlja da su piramide građene prije 5700 godina (?). Naravno o ovome je pričao i priof. Govedarica u svom interview-u magazinu DANI. Prof. Govedarica je upravo spominjao da će vremenom kako iskopavnaj ne budu išla u pravom smijeru i kako  Semke bude imao sve manje dokaza, polako će početi prilagođavati priču i sve pronađeno će početi smještati u prihvatljiviji vremenski period, a na kraju će morati priznati da nije pronašao piramide, kako je očekivao.
  UPDATE:
Isječak iz terksta objavljenog u  DANIMA pod naslovom "Imali spasa za Semira Osmanagića":

"Tako Osmanagićeva proročanstva padaju u vodi prilikom svakog suočavanja sa činjeničnim stanjem. To se od početka moglo pretpostaviti, a iskopavanja to u sve večoj mjeri potvrđuju, te će on prije ili kasnije morati  početi praviti kompromise koji nagovještavaju kraj njegove priče. Nije teško predvijeti kako će se to razvijati. Prije svega morat će odstupiti od inzistiranja na postojanju piramidekoja je onako građena kao one u Egiptu, ili u srednjoj Americi jer mu za to nedostaju dokazi mase konstruktivnih elemenata. Umjesto toga pokušat ćeda formuliše tezu o novim do sada  neposznatim piramidama koje su nastale popločavanjem prirodnih brda. Pod pritiskom argumenata  morat će odustat i od previsoke datacije i opredjeliti se za neko prihvatljivije vrijeme, odnosno za period od 3000-2000 god .p.n.e kad su monumentalne piramide, barem  u Egiptu zaista i postojale. Ali to će ujedno znaćiti i odricanje od privlačne priče o velikoj i staroj civilizaciji koju je  velikodušno i nesebično ponudio bosanskom narodu. Jer poznato je da su u to vrijeme neimari na drugim krajevima zemaljske kugle izvodili  daleko komplikovanije i osmišljenije zahvate od popločanih brda."

Kompletan članak možete downloadovati ovdje.
R @ 16:58 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
   I bismo i na emisiji Welt der wunder, kako najavi Osmanadžik. Ono što on nije znao da urednik te emisije ipak voli malo racionalnu i realnu priču  ida ga ne imprasioniraju satelitski snimci koji dokazuju(persolan spikin)  piramide ili (ofišl spiking) anomalije, odjekivanje VIsočice u ratu, parenje jeugulja i istale nebuloze. Kakva je bila emisija i kakav je na kraju zaključak dao voditelj pogledajte na Edhemovom blogu.

Enjoy u 2 minute "slave" na CNN-u i pola sata blamaže na RTL II
R @ 09:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, srpanj 22, 2006

    Juš jučer sam pročitao vijest da je ovo OV Visoko dodjelilo tituli počasnog građana Sem Osmanađku. Bilo mi je očekivano, ali sam se opet nadao da neće ili da neće uskoro dok ovo ne propadne... No đaba sam se nadao. Semke je počasni građanin Visokog, po odluci OV Visoko. Pitam se kakve to mozgoveimaju ljudi koji sjede tamo. Dok ovog ublehaša proglašavju počasnim, one koji ne misle isto kao on proglašavaju personom non grata. No to je u jednu ruku i dobro. Zašto? Neće se moći dogotiti kolektivna amnezija kao što se događala par puta do sada. Npr, kad je Opčinski načelnik dozvolio kampove za obuku arapskih dobrovoljaca ili kad nam se desio aerodrom koji nijeničiji kad je vračat pare, a onda je vlasništvo Oca i Sina kad je primat Malezijce. Naravno ovako imamo konačne i nepobitne dokaze da nam u općini sjede idiJoti. Samo još da mu dozvole ono mantranje i ugođaj će biti potpun. Ne znam za vas ali meni ovo liči na jednu epizodu poznatog serijala Zona sumraka.

R @ 16:11 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
petak, srpanj 21, 2006

   Čitam da je NK Bosna dobio svoj blog. Bosna je bila šampion Državem pa je onda malverzacijama pala u dugove i sad muku mući i sa dugovima i sa igrom... Ovo je priča o izlasku iz krize.


Nekada davno u pradavna vremena jedan mali nogometni klub iz Visokog je bio prvak Države. Naravno to je smetalo Velikim klubovima, pa napraviše zvrčku i nekakvo doigravanje pa na nelegalan način uzeše tu titulu tom malom klubu. Od tada je sve krenulo nizbrdo. Sad je taj klub bitku bije u Prvoj lizi Federacije kako za opstanak u lizi tako za opstanak uopće. Naravno nema se para. Kako smo pare preusmjerili u istraživanje novog duhovnog centra i kako posao i turizam cjvetaju, ja predlažem slijedeče:
1. NK Bosna treba promjenit ime u NK Piramida-Semir Osmanadžik;
2. Na dresove nacrtati piramide- zbog pozitivne energije;
3. Grb tre ba biti u vidu piramide- zbog pozitivne energije;
4. Dio enormnih prihoda od prodaje privjesaka i majica, kao i čevapa kod Faraona dati fudbalerima/nogometašima u vidu plaća;
5. Napraviti ljetne bašte na Piramidama i dat ih na upravljanje fudbalerima/nogometašima. Oni malo bolji dobijaju atraktivnije lokacije;
6. Prodavati dresove sapiramidama kao suvenire i to uložiti u pravljenje tribina;
7. Preimenovati stadion u - Olimpijski stadion sportskih i piramidaških igara Semir M. Osmanadžik-Piramida;
8. Visinske pripreme zamjenit mantranjem, bajanjem i orgijama u duhovnom centru guru-a Semira O.;
9. Prije svake tekeme napraviti rutual u jednakostraničnom trokutu između pet piramida, kako bi pozitivna energija bila sa našim pulenima;
10. Golove na stadionu srušiti i napraviti golove u obliku piramida. Šenaesterac i centar nacrtati u obliku jednokstraničnik trokutova;
11. Lopte zamjeniti kamenim kuglama;
12. sudije prije meča odvesti na duhovno pročišćenje kod one babe iz Zenice što išćera đavola iz piramida;

Mislim da je ovo primjenjivo i na RK Bosna i KK Bosna i ostale sportske klubove u Visokom. Hem nam se smiješi šampionska titula u svim sportovima, hem će bit para od prodaje dresova, privjesaka, čevapa i sokova.


R @ 19:33 |Komentiraj | Komentari: 80 | Prikaži komentare

  Još malo o "dokazima" i uspjesima teferiča. Jučer je u Visokom performans imao gotarista Cem Duruoz. To jeiskoristio da posjeti visočke piramide, kako rekoše iz cirkusa kao i mnogi umjetnici iz raznih domena, prije njega. Kada se popeo na piramidu skont'o je zašto je tolika pozitivna energija u Visokom. "To je zbog piramida", veli gitarista. Naravno i on bi violio malo svirati na piramidama. U posjeti su bili i pripadnici vojske Njemačke, koje niko živ više ne ubjedi da to nisu piramide. Nakon ovako visoko stručne posjete koja je potvrdila da nema tu nešto ima, mislim da je Selimov zaključak suvišan. Ako njemački vojnici + jedan gitarista+ politička elita i ini nikogovići kažu da je ima onda je ona tu. Jer ko može osporit njihovu stručnost?

R @ 15:44 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
    Posljednji tekst pod naslovom Piramide i građanska odvažnost, objavljen na stranicama teferiča a onda prenesen od našeg vrlog trgovca na stranice visoko.co.ba pokazuje ogromnu količinu u prvom redu bezobrazluka. Krenimo redom. Naslov teksta bi trebao da sugerira kako je vjerovanje u piramide (namjerno koristim ovu konstrukciju riječi jer je već odavno postojanje piramide prevazišlo materijalnu dimenziju u glavama piramidiota), građanska dužnost i obaveza svakog punodobnog (i malodobnog), moralno čistog i pametnog Bosanca i Hercegovca. Ovim nas ostale diskvalificira iz nabrojanih kategorija BH građana. Dovoljno je pročitati uodni pasus da se shvati pjesnička nadahnutost pisca teksta :
"Kada je ing. Selim Bešlagić, osnivač Građevinskog instituta u Tuzli (GIT) i poznati ratni gradonačelnik Tuzle, prvi put dolazio u posjetu Bosanskoj dolini piramida, vjerovatno nije slutio da će u roku od mjesec dana upravo njegov Institut dati naučne potvrde o postojanju piramida.
Pročitaj kompletan post
R @ 10:25 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare

  NA stranicama teferiča je osvanuo tekst o građanskoj odvažnosti g. Selima Bešlagića, koji je svojim radom dao znanastvene dokaze o postojanju piramida. Ovo konačno,znanstveno i ino potvrđivanje postojanja piramida čvjeku prelazi u dosadu. Svakodnevno teferič iznosi konačne i nepobitne dokaze i osatala sranja. Naravno ono što je Selim rekao da su blokovi, onih par što ih prvih iskošaše vjerovatno građevinski materijal. No to ovim cirkusantima predstavlja konačan i nepobitan dokaz da se radi o piramidama. E sad ovjde ću da zapišem da ne bi kasnije bilo ko sa mlađahnim doturom iz Amerike, jedno pitanje, pa ako neko zna odgovor nek ostavi u komentarima: Da li je Selim i njegov kolega potvrdio postojanje piramide ili samo da je onih parblokova napravljeno kao građevinski materijal? 
Ovo pitanje postavljam da ne bude kao sa Amerom, koji tvrdi da je on uočio smao anomalije a ne piramide, a lijepo možete vidjeti interpretaciju njegoe rečenice u njegovom izvještaju o radarskim analizama. 
Dalje u tekstu se prozivajnu kolege sa RGGF-a koje su "ishitreno" donijele zaključak da se ne radi o piramidama. 
Naravno, u daljem tekstu, tek onako reda radi, da podsjeti svekoliki bošnjački nacionalni korpus, spominje se i 1/3 predsjednika, tj. onaj matičar, a da bi napravio politički balans, tj. da ne bi favorizirali jednog kandidata za bošnjačkog člana predsjednika, spominje se i otpadnik SDA, osnivač SBiH, provjereni biznismen koji zaheba Zeničane za željezaru, Tuzlake za banku, i ostale bosane za Jatu, koji neko voli mediteranski klimu u Turskoj i 'nako pred prvi maj zovne ga direktor osnovne predsjednik stranke, da uveliča proslave, priča anegdote i podvige i pridobije nešto glasova. Naravno da je i Semirov mentor posjetio piramide i pozvao "foteljaše" da prestanu opstruirat ovaj event...To je bilo za očekivat od jednog mentora. Kako inaće bjasniti kolegama da je odobrio čovjeku da napravi disertaciju zasnovanu na jednom turističkom putopisu i uglavnom neutemeljenim činjenicama, kao i kako objasniti sada da e tu disertaciju morati prihvatiti.
No ovaj posljednji pasus, uz ono dosadno ponavljanje: Pozitivna energija, nema ratablablablabla...,  me je zaintrigirao : 
Ovo istraživanje nije samo arheološko. Bosna i Hercegovina, od geografski male državice izmučene ratom, postaje arheološkim gigantom. Zahvaljujući njoj se historija mijenja. A promjene i nove ideje nose konkretni ljudi s imenom i prezimenom.

Čudno mi je malo da se ovo spominjanje imena i prezimena poklapa sa sve češćim pojavama lurkera na našim blogovima koji kao prozivaju da nismo krabri i traže da se predstavimo, a onda se potpišu sa nekim nickom ili se uopće ne potpišu. Također sam dobio par mailova u kojima me prijatelji, čitatelji i posjetitelji upozoravaju da identitet ni u kom slučaju ne otkrivam. Zašto ne znam. Ne volim teorije zavjere niti neke konstrukcije i nagađanja. 
Međutim pada mi u oči da kod ovih piramidiota koji se javljaju po našim komentarima jedna mala "sitnica". tj. često spominju gđu Zilku Vejzagić-Kujundžić i to  negativnom kontekstu i kao osobu povezanu sa nama. Na žalost gđu ne poznajem, ali ću sigurno uraditi sve da to promjenim i da se upoznam sa njom. Opis njene ličnosti i karaktera je odlično opisao Miljenko Jergović u posljednjem broju magazina DANI, i preporučujem vam da ga pročitate. Osoba koja izdrži sve uvrede i napade na svoju ličnost i profesiju i da se pri tome ne iznervira i sasvim mirnim tonom, kakav i priliči jednoj dami odgovori na stupidana pitanja publike, zaslužuje samo najbolje komplimente. Zaključiću ovo posljendnjim pasusom pomenutog teksta:


Zilka Kujundžić-Vejzagić žena je s kojom se ponosim, premda ju zapravo i ne poznajem. Ona je cijela jedna Bosna i Hercegovina. Visočkih srednjoškolaca iz studija Televizije Pink se, međutim, gadim. I oni su cijela jedna Bosna i Hercegovina. Između te dvije Bosne i Hercegovine nema nacionalnih razlika, ali ni bilo kojih drugih sličnosti. Između građanstva i divljaštva teku naši životi, bili mi Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, a dok je građanstva, i građanske gospode, bit će i onoga što možemo tiho i s dragošću zvati domovinom. Gospođa Zilka zadnjih je mjeseci svakodnevno držala školski sat iz domovine
 Gospođa Zilka zadnjih je mjeseci svakodnevno držala školski sat iz domovine.

R @ 08:40 |Komentiraj | Komentari: 43 | Prikaži komentare

   Svakodnevno pratim jedan izvrstan blog na bloger.hr. Vlasnik bloga ima nick Bosanceros, a blog možete pronaći na www.bosanceros.bloger.hr . Bosančeros neumorno, svakodnevno na blogu prenosi sjajne pjesme,poeme, priče naših cijenjenih pisaca, pjesnika kao što su : Mak Dizdar, Meša Selimović, Alekasa Šantić, Abdulah Sidran, Miljenko Jergović, NedžadIbrišimović... 

U svakom slučaju preporučujem Vam da posjetite ovaj blog.

R @ 07:44 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, srpanj 20, 2006
  Volim čitati tekstove, knjige i priče Miljenka Jergovića. Prvi tekst u DANIMA koji pročitam j eobično neka njegova priča ili njegov tekst. Kasnije dođe Hemon a onda izvlae iz novina i domaćih medija. U novom broju magazina DANI, Miljenjko Jergović iznosi svu suludost i pomračenje uma koje izaziva piramidomanija na našim prostorima. Naravno i ja sam o tome do sada hiljadu puta pisao. Ponaročito o nečuvenom čerečenju znanosti u emisij Zabranjeni forum na TV Pink, kao i naraštajučem nacionalizmu/fašizmu . Poročitajte kako je ovaj event vidio g. Miljenjko Jergović.
R @ 23:10 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare

III dio
U medjuvremenu stvarno sam sick and tired od apriori vrijedjanja ljudi, bez osnove. Svak vidi da tu nesto ima, i po meni to nije upitno. Dokaza je hebet.
Sem ne treba da to vodi ili tu dobiva neku priliku da glumi mucenika, on je nebitan skroz lik u cijeloj prici. Hodovic ga zovnuo da mu pokaze brdo-piramidu i Sam se otad ponasa ko da mu je to babovina i licno vlasnistvo.
Da poentiram na kraju ? ne svidja mi se ovaj blog ? pristran je, nekulturan, Stultitia prica stvari o kojima nema pojma, na jedan neobicno otrovan i zajedljiv nacin bez ikakvog stvarnog povoda za takav pristup.
Pročitaj kompletan post
R @ 17:58 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
U prošloj epizodi: Novinarka pokazala koliko ne poznaje dotura, noviju bosansku povijest i lijepo ponašanje.


II dio
Dalje, meni je jasno da "anti-piramidiotkinja"- Stultitia bez obzira sto je u navodnom sretnom braku ima veeeeliki visak energije koji koristi za vrijedjanje ljudi, ali ako joj je to vec omiljeni hobi ( mada je u sretnim brakovima to obicno nesto drugo ) i ako je to jedini nacin da lijeci svoje frustracije ?
neka se malo informira.
Jer OVAJ momak, Amer, to nije zasluzio.
Dapače. Ljudi poput njega najbolji su ambasadori nase zemlje u svijetu. Sem, ampak, je ubleha. I nije kompetentan da vodi ovakav projekat. Poanta cijele price je da Sem nije otkrio nikakvu toplu vodu ? ovo brdo se u knjigama historije Visokog nazivalo "Piramida"odavno. I bilo je sumnjivo vec godinama, kako domacoj i stranoj strucnoj javnosti. Ali se niko toga nije fatio. Zasto ? Jednostavno ? isto zasto i sad niko nista ne poduzima ? za takve stvari treba lova. Velika lova. Da se napravi pravo temeljno istraživanje. Da se dovedu timovi stručnjaka, plate laboratorijeske analize, ispita sve. Sad smo tu. Sam ovo ne moze da vodi jer je nestrucan i neozbiljan. Drzava nema para da to ganja. Nema za puno elementarnije stvari, budimo realni. Onda drzava treba raspisati tender i dati Projekat onom, stranom ili domacem cimbeniku, koji ce pokazati dovoljno zelje, volje, para i  entuzijazma da to ganja, ali stvarno. 

E svaka čast novinarko. Haj što lašprdaš o ličnim odnosima sa mlađahnim doturom, al sad bi bila i bračni savjetnik. 
A što se tiče dotura. Jeste on je zaslužio i više od ovoga. Samo on nije nikakav ambasador naše zemlje nigdje. Zato što radi u USA da sebi zaradi za život. Ne predstavlja ovu zemlju nigdje. Nije sulužio vosjku u ovoj zemlji i u njoj ne plača poreze. I zašto bi onda rebao biti njen ambasador. On je samo jedan iseljenjik iz BiH i useljenik u USA i ništa više niti manje od toga. Što se tiće ovog teferiča, nisi rekla ništa o čemu mi ne pišemo već preko 2 mjeseca.

Nastavak slijedi...


R @ 13:37 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
  Često sam kritikovao visočke "novinare"zbog neobjektivnosi, neprofesionalnosti, neobrazovanosti i primitivizma koji su iskazali pišući o ovom teferiču oko piramida, no javljanje jedne novinarke iz Sarajeva, koja je obrazovana za taj posao, barem kako ona to tvrdi, na Stutitia blogu, me je ubjedilo da se ovim ljudima treba izvinuti, barem u onom djelu gdje sam kritikovao njihovo obrazovanje. Javljanje je uslijedilo kad je "slučajno" naišla na blog i kad je vidjela da se "pljuje" po njenom poznaniku d. Smailbey-u. Izvdvoio sam par komentara pomenue novinarke:
I dio ( I hate limitirane spaceove)
Jedini razlog zasto se javljam sa svojim komentarom na ovaj blog koji je čisti egotrip vlasnice, je što poznajem Amera Smailbegovića i što sam surađivala s njim oko "piramidalnog" projekta. I što i o samom projektu znam da daleko više nego samoprozvana stručnjakinja, Stultitia, koja kometira i zakljucuje ko obicna plitkoumna tuka, pa eto da i ja njoj Ťreknemť koju (odvratno seljacki izraz, njoj tako drag).
Pročitaj kompletan post
R @ 12:04 |Komentiraj | Komentari: 0

  Ovi iz ovog općenarodnog teferiča kao da su pročitali moj jučerašnji post, pa su bržebolje nabacili tri nova teksta na svoje stranice. No kako to obično biva novi dokazi koje nude su isti kao i do sada, samo je rub malo heraviji nego ranije. Naš super upitnik i dalje otkopava spiralno stepenište piramide i siguran sam da će Semke svršit od dragosti jer ne samo da je otkrio prvu i najstariju i najveću, nego je još otkrio i prvu piramidu sa minaretom. 
Na komentarima sam primjetio svev eći broj lurkera, koji bi da im se ponovno prepričava ova cijela priča. gospodo bujrum, imamo pozamašne arhive i sigurno ako imate strpljenja naći će te dosta stvari o našim teorijama, dokazima, činjenicama. I još jedna stvar: prestanite sa tim pozivima da odamo svoje identitete. Dosadni ste. Nemojte mi molim vas iznositi nekakave tupave teorije o slobodi govora i sl. Lično sam imao parekscesa sa ljudima na Visočici tako da moje lično iskustvo mi govori da u tom segmentu niste u pravu. Takođe poznajem dosta ljudi koji su imali sličnih problema.

R @ 09:13 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 19, 2006

  Nakon jučerašnjeg burnog dana (ponaročito na Stultitia blogu) i nakon što je dr. Smailbey, čuveni ex Ju Es pajlot napisao neke svoje stavove o Plješevici iz kojih se može zaključiti da je prirodna tvorevina, danas se ništa značajno ne dešava kako na situ teferiča, tako ni na stranicama režimskih medija. Sjećate li se onog heravog brida "piramide"? PA onda priče kako je sve vidljiviji. Milsim ili su  ga ili počeli zatrpavati, ili su lagano prestali iskopavati taj brid. Naravno kao što sam do sada spominjao prešli su na Plješevicu kako to kaže naš mlađahni novinarski talenat i jedan od glavnih kandidata za uvlakača godine. Naravski. Tamo prirodne formacije stijena i kamenih ploča nude više prilike za ublehaške priče. No nešto se ipak dešava kako to kaže naš Super upitnik. Niko se već par dana ne oglašava nastranicama teferiča. Vjerovatno su počeli istrjerivanje đavola negativne energije bajanjem, ili su možda negdje u nekoj radionici i pokušavaj usastaviti vremeplov, kako bi Super? moga reći :...hajmo momci polijećemo... 
Sad očekujemo nekog dr. iz italije kojem Sem nikako da nauči ime juniverzitija, a i još jednog alernativca i njegove mu haverice. 
Naravno ovog prvog nije niti vrijedno spominjati. Njegov juniverziti postoji tamo negdje u nekom čošku nečije bolesne glave. Dovoljno je samo vidjeti spisak junuverzitija sa kojima ovaj ima nekakve odnose da se vidi o kakvom se liku radi. Tipični prevarant, koji je našao plodno tlo da uspostavi ko zna koji po redu internašnal juniverziti sa diplomom priznatom u Europi i na kojem upisina za godinu stoji par tisučica eura. Čak bi se smi ozakleti da mu je moto juniverzitia: "Nunc Id Vides, Nunc Ne Vides". Samo me interesuje kojim kriterijima ovaj lik biva izabran za glavnokomandujučeg u sektoru geologije. Vjerovatno je presudio onaj šljem na njegovoj glavi. Sem nosi šešir i on je glavni, tj babo cijelog projekta. Barakat je nosi kačket. ne možet bit glavni sa kačketom BHTelecoma na glavi. Ovaj več izgleda "ozbiljno" sa šljemom na glavi.
Za ovo drugo dvoje, nekako mi odveč liće na alternativce, da bih ih (uz dužno poštovanje prema struci) mogao uzeti kao relevante, ponarčito kad se zna kako Semke zastranjuje u tom pravcu. 
Sve u svemu ovo liči na pravo zatišje pred buru. Samo se pitam do kadće da traje.

R @ 13:26 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare

  Jučer čitam na stranicama RTV- VIsoko, kako su stručnim okom naših ljudi iz dijaspore, koji su uhvatili malo vremena  pa posjetili Visoko, da je Plješevica nesumnjivo piramida. Jako smiješno. Naravno to je ono o čemu sam cijelo vrijeme govorio. Sem je uspio napraviti situaciju u kojoj svaki kamen postaje ključni dokaz. po toj logici večina brda u Bosni su piramide. No ono što je mene najviše nasmijalo je Superupitnikov komentar:
"Utvrdili smo da plato ide kosinom „brda“ pod istim uglom od 5,5 stepeni u spiralu i zaokreće prema sondi br.4 na južnoj strani Piramide. Dakle, na osnovu ovih mikro sondi, mi već možemo početi sa radovima koji će dokazati da plato ne predstavlja samo plato, nego i komunikacionu trasu koja se, spiralno, penje ka vrhu, kaže Goran Čakić.

Znaći imamo tragove prve piramida koja je ujedno i vjerovatno minaret. Onoj prvoj.

R @ 08:28 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 18, 2006

   Sječate li se termalne analize i satelitskih snimaka koje je napravio dr. Smailbey? Znate ona slikica sa onim plavim mrljama koje pokazuju kako se brda brže hlade od okoline i koje je Sem de facto uzeo i eksploatisao kao ključni dokaz za postojanje piramida i za koje je 1/3 predsjednika eksploatisala na sastanku sa predsjednikom UNESCO-a, kad je slavodobitno rekao: Imamo snimke NASE koji pokazuju da u Bosni ima najmanje 9 piramida. E sad tu analizu pčito možemo objestiti mačku o rep. Na toj slici jedna od "anomalija" nabrojana je Plješevica, koju onaj preimenova u piramidau Mjeseca. Nakon posjete Plješevici i nakon napuštanja cirkusa dr. Smailbey kaže
"Ono sto se vidi na Pljesevici (ploce) su tzv. ortogonalne pukotine uzrokovane akomodacijom geomehanickog stresa. Sa geoloske strane postoji vrlo osnovana sumnja da prilozeni materijal nema veze sa namjenskim postavljanjem. Iako postoje neke manje zone koje su vjerovatno antropogene, postoje vrlo znacajne indicije da vecina Pljesevice nije nista drugo osim obod polozene antikline. Mozda se na vrhu ili dnu otkriju kakve namjenske gradjevine, ali ih ja nisam vidio. "

Znači pada u vodu priča o kamenim blokovima postavljenim ljudskom rukom, o stepenicima nepostoječih primitivnih piramida, o stepenastom karakteru piramida, o ulazima i pečinama megalitnim hodnicima koji spajaju veliki kompleks piramida... Prada priča o termalnim anomalijama i satelitskim snimkama. Osatje jedino priča o geologiji terena, koju seu več pričali geolozi iz Tuzle. Činjenica je da se uz ove satelitske snimke na koje se Sem najviše oslanjao kao dokaz multidisciplanornosti u kvazi znanstvenom pristupu radu padaju u vodu. Ostaje mu još pravilna orjentacija i odjekivanje pri granatiranju, kao i par bapskih priča koje su ispričali sve redom spoenuti relevantni svjedoci. Ono što bi bilo pošteno, kako to primječuje moja prijateljica Stultitia je da se dr. Smailbey javno izjasni i da svoje izvješće o svemu što je uradio na terenu. To treba uraditi jer se prvo kurčio da je on neki sci, pa onda pokušao impresionirati raju sa nekim svojim satelitskim snimcima i svojom karijerom i na kraju kad je vidio sa kavim se ublehašima uhvatio u kolo pojela maca jezik. 
Sad Semiru ostaju da gologuz sa svojim frendicama i frendovima izmantra koju bajalicu u trokutu između 5 piramida i hajmo razlaz. Dosta vas je bilo.

R @ 15:22 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare

   Počelo je ovogodišnje Visočko ljeto. Tačnije počeo je onaj dio koji se odnosi na kulturu i nešto malo sporta. Visočko ljeto nije otvorio S.Osmanadžik, i ja sam jako iznenađen. Njega sam vidio na koncertu gđice T. D. u onoj bašti čudnog imena gdje je uživao u preseransu nepoznatog umjetnika. 
Dakle kulture imamo u izobilju. Malo predstava malo književnih večeri, malo javnih tribina na temu :Ima/nema piramida(e). E ovu tribinu je otvorio neovisni intelektualac Esad Bajtal. Prvo se zapitam od čega intelektualac možebiti neovisan, a onda kakva je to osoba koja sebe zove intelektualcem i to još neovisnim? No vratimo se tribini i govoru pomenutog neovisnjaka. On je prvo brbljao o kulturnopovijesnom naslijeđu visokog na kraju oličenom u postojanju piramida koje za njega postoje dok se ne dokaže suprotno. Ovom tezom pokazuje sav kretenizam.Svakom razumnom čovjeku je jasno da je potrebno dokazati postojanje nečega za što se tvrdi da postoji, a ne suprotno. Naravno ovo oslikava Semovo izvrtanje teza. Dakle ad hoc je utvrđeno i "dokazano" postojanje nečega a onda svi ostali, koji sumnjaju u to  trebaju dokazivati suprotno. Bonsens. Naravno, ovdje prestaje svaka dalja rasprava jer je ovom glupom izjavom g.Bajtal pokazao o kakom se "intelektualcu" radi. No na scenu stupaju i drugi "intelektualci". Eno Kovo poznat po svom objašnjenju i slici koju je nacrtao kao prilog objašnjanju kako su nosili kamene blokove i u neznanju rušili "piramidu", je pročitao svoj komentar (koji na žalost nije nigdje u potpunosti prenešen) i darovao majicu gdinu. Bajtalu. 
Ono zašto sam izdvojio ovu tribinu je činjenica da je Sem očito dobro odradio svoj posao, beskonačnim ponavljanjem bolesnih teza. Več sam pisao o tome. Teza je prihvačena, i onda svaki kamen i svaka stijena postaje dokaz piramide i ničega drugog. Možda je i to jedan od razloga što su najbolji i najobrazovaniji članovi tima piramida napustili ovaj teferič. Možda da je Sem napravio jedan normalan pristup, da je sakrio svoje tomove i da je uspostavio kulturu dijaloga možda bi ipak ovo ličilo na nešto. Sad će piramidioti reći : Pa on jedini ima kulturu dijaloga. Ne gospodo, on je čovjek monolog. Vi možete iznijeti bilo kakve argumente, bilo šta on i dalje priča: pozitivna energija, signali u svijet, centar energije... k'o da s eigra gluhih telefona. Naravno ovo o pozitivnoj energiji puno jasnije postane kad vidimo da se radi o sektašenju. I da zaključim citirajući sada već bivšeg člana letečeg cirkusa g. dr. S.Bega:

Mislim da je pristupom do sada gotovo sigurno zabetonirana prilika da se iko ozbiljno ukljuci u bilo sta oko Visokog. Iako recimo Nijemci vrlo dobro rade na neolitskim nalazistima oko Catica i Topuzovog (Kokuzovog Smile ) polja, Semke je na jedan ili drugi nacin doprinjeo da se u naucnom svijetu stvori ozbiljna predrasuda i stigma za bilo sto vezano za Visoko. 
 
So long and thanks for all the fish.

R @ 11:05 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
  Nevolim likovati niti držati pridike ljudima kad se pokaže da ipak nisu u pravu. Da li je Plješevica, novi adut Sema Osmanadžika ljudska tvorevina, preoblikovano brdo ili samo prirodno brdo? takvo pitanje je postavio jedan učesnik na forumu na Cyber bulevaru, dr. Ameru S.begoviću, poznarom ex pajlotu Ju Es (ans Ej) erforsa. Pročitajte odgovor dr. S.begovića.
R @ 10:03 |Komentiraj | Komentari: 0

 Mirovni proces na bliskom istoku izgleda nije preživio svoje dječije bolesti. Novi rat koji je poveo Izrael protiv Libana zadao je smrtni udarac ionako teško oboljelom mirovnom procesu na Blsikom istoku. dok svakastrana ima svoju priču i krivce na drugoj strani, masovni bijeg stranaca iz ratom ugroženog regiona pokazuje da će ovo biti jedan dugi sukob u kojem neće biti pobjednika ,ali koji će na žalost odnijeti mnoštvo nevinih života. Izrael koji ima vojnu premoć u regionu, svesrdno pomognit velikim bratom, SAD-om, vrši danonoćne napade na sve vrste ciljeva u Libanu. Za to vrijeme Hezbollah raketira ciljeve u sjevernom Izraelu, također ne birajući mete.  Za to vrijeme čelnici država skupine G8 u St. Petezburgu uz večericu su mogli čuti kako zvuči američki predsjednik kad ne vodi računa o manirima. Scena je podsječala na film Naked Gun, kad por. Frank Drebin zaboravi isključiti mikrofon i ode do toileta. Tako smo čuli da je Đorđ Dablou Buš-u najveći crnjak što mora utjecati na Siriju kako bi ovi utjecali na Hezbollah da prestane pravit sranja. Takođe smo saznali da se Buš jr. dosađuje jer pojedini šefovi država vole držadi dosadne i duge govore. Nije ovo prvi po svemu sudeći ni posljednji gaf američkog prezidenta. Pitam se da li se ljudi u Teksasu rode sa pola mozga ili im ga hirurški odstrane u pubertetu. Dok Buš spremaKondi na put da bi dijalogom riješilaovaj sukob, i dalje padaju nevine žrtve. 
Kratka hronologija sukoba na relaciji Izrael Liban:
-1968 - Izraelci uništavaju desetak aviona na aerodromu u Bejrutu u znak odmazde zapalestinski napad na izraelski avion;
-1973- Izraelski komandosi u Bejrutu ubijaju tri visokorangirana palestinska dužnosnika;
- 1978 - izraelci okupiraju južn Liban i nakon povlačenja ostavljaju pro izraelsku vojsku libanskih kršćana kao tampon zonu;
- 1982 - Izraelci updaju u Liban i zauzimaju Bejrut; kriščanske milicije uz blagoslov Izraelca vrše masakr nad palestinskim izbjeglicama u izbjegličkim logorima Sabra i Šatila. 
1983 - potpisan mirovni sporazum između Izralea i Libana, koji je poništen 1984. Tada se prvi puta pojavljuje Hezbolllah.
-1985-  Iztaelci okupiraju južni Liban i prave tzv. sigurnosnu zonu; 
početkom 90ih godina prošlog vijeka, Izrael i Hezbollah vrše manja vojna dejstva, a Izrael vrši i dvije vojne akcije;
-2000- Izrael se povlaći sa okuirane teritorije južnog Libana;
-2006- Izrael otpočinje napad na Liban, kao čin odmazde za otmicu dva svoja vojnika;R @ 07:37 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 17, 2006

   U subotu su visočki (hmmmmm) aerodrom posjetili Malezijci , na čelu sa svojim bivšim premijerom Muhamedom Mahatirom. Poslije aerodroma su posjetili ona brda što ih Sem preimenova u piramide. Ne bih želio praviti teorije zavjere, povezanosti ovog i onoga, da li je Sin upleten u ovo sa piramidama ili je to sve samo slučajnost... Mene više interesuje sama svrha posjete. Malezijci ovaj put dolaze da bi pokazali zainteresovanost u ulaganje u projekt aerodrom u Visokom. Ne mogu a da ne vidim sličnost sa još jednim sličnim projektom prije prošlih izbora kad su ona dvojca ublehaša iz Porječana na isti fol govorili o koridoru Vc. Znate onu šuplju: 5 godina za koridor Vc. Deja vu. 
Što se posjete piramidama tiće interesantno mi je da ih Sem nije vodio na Visočicu, nego ovaj put sve vodi i prima na Plješevici. Valjda na Visočici nema više šta pokazat. Dokle li su stigli sa onim heravim rubom?

R @ 15:12 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 16, 2006
  Primitivizam je najprisutnija negativna pojava kod velikog broja stanivnika Visokog. Sinoć sam igrom slučaja bio na koncertu gđice Tijane Dapčević u onoj ljetnoj bašti čudnog imena. Nije da nešto gotivim takvu vrstu događaja, ali eto nekad popustim volji mojih prijatelja pa im se pridružim. Ovom prilikom neću pisati o tom koncertu, jer  će vjerovatno pisati sve visočke stranice. Ono što je meni zapalo za oko je preserans nepoznatog umjetnika. Doduše možda umjetnik i nije znao da će na njegovom djelu Visočani dokazati svoj primitivizam, ali je barem treabo onda odreagovati da se uklone oni pogrdni nazivi. O čemu se radi. Naime do pomenute ljetne bašte napravljena je fontana ili nešto što liči na fontanu. Sastoji se od dvije stepenaste piramide. Jedne koja je kao izvor nekog potičića i druge na čijem je vrhu zabetonirano ppar kamenih hripa, koje kao treba da simbolišu stari grad Visoki. Na piramidi izvotru je postavljen natpis Zilkino vrelo, ili tako nešto, a na ovoj drugoj piramidi Zilkograd. Očigledno je da je Semke odnio još jednu pobjedu. U glavama ovih primitivaca Visoki je očito smao gomila kamenja koja nam ne treba i ne trebamo je štititi. Koji će nam klinac. Sa druge strane ispalo je da je gđa Zlika Kujundžić Vejzagić, sama napravila, pa srušila i zatrpala Visoki, pa sad se bori za njegovi zaštitu. Hebo stari grad imamo najstariju piramidu. Nije nego. Naravno ovakav potez govori zašto se o starom gradu i nije nikadd vodilo računa. Visčani nikad nisu bendali ni 2% činjenicu da je u našem gradu takvo arheološko nalazište i kulturno povijesna lokacija. Naravno njima nisu bitne ni piramide. Bitno je da se u nekoj njihovoj računici ukalkuliše da ćemo prodajom privjesaka i majica imati ekstra zaradu. Tu računicu su par puta eksponirali i oni bajni visočki nazovi novinari koji u tome vide napredak i prosperitet.  Ovaj preserans tačno pokazuje mentalitet primitivaca u Visokom. Pitam se da li će u njihovim glavama gđa Vejzagić biti kriva kad se pokaže da ih je semke namagarčio i napravio budalama tako da će u narednih milion godina na svako pominjanje Visokog bilo gdje u našoj bližoj i široj okolini izazvati salve smijeha i prozivki tipa : " Halo piramidaši imal' piramida, prod'o vam čovjek muda pod bubrege. Nek je baš neko i Visočane prevario"?
R @ 21:34 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, srpanj 15, 2006
E da ovaj put je na meti bilo pitanje kako je bilo moguće izgraditi Stonhenge.  Evo kako je jedna mala grupa ljudi i par inžinjera objasnila i demonstrirala kako su preci Britanaca podizali kamene blokove teške 4t. Naime dovoljno je napraviti rampu ispod koje se iskopa rupa u koju će biti zabijen vertikalni blok. Nakon toga se na rampu navuće blok do određene dužine tako da dio bloka koji ide u zemlju viri iznad rampe. Onda se preko bloka navlači određena količina drugih blokova čiji je zadataka da kad pređu ivicu rampe naprave "klackalicu" i preko rampe jednostavnim principom poluge usprave blok koji postaje vertikalan. Onda na takva dva vertikalna bloka lako preko slične rampe navuku horizontalni kameni blok. Dalje se postavlja pitanje transporta blokova iz jednog mjesta u Welsu udaljenom 30 km. Problem su jednostvno riješili korišćenjem dugih čamaca u izvedbi današnjih katamarana (čamci sa dvije kobilice) na koji navuku kameni blok. Znaći, transport na velike daljine su obavljali rijekom. Nakon toga upotrebom "sanki" su ih prebacivali do željenog mjesta i na gore pomenuti način napravili ovo zdanje. Nakon toga je objašnjeno kako su arheološkim nalascima kostura u blizini napravili rekonstrukciju izgleda tih ljudi. U ovoj emisiji nije objašnjavana svrha građenja Stonenge, nego samo način gradnje. Da vidimo šta o tome govori naš guru, koji opet za sve ima puno vjerovatnija i realnija rješenja :


Otvara se more pitanja pred modernog covjeka. Zasto ovoliko razlicitih vrsta kamena, kako su bili obradjeni, kako su prebaceni preko 300 km (more, rijeke i kopno - sugeriraju historicari), kako su postavljani u mjestu, a osobito kako su kamene grdosije podizane jedna na drugu formirajuci zatvoreni krug?

 

Dokazivati da su "primitivni pecinski ljudi" nasli nacina da rijese ova slozena tehnicka pitanja bio bi uzaludan poduhvat. Nema sumnje da je jedan od dva odgovora vrijedna paznje onaj o Atlantidjanima koji su koristili tehnologiju svoje izgubljene civilizacije. Kameni blokovi su lebdjeli po zemaljskim energetskim linijama... u tacno odredjeno doba dana i u odredjeno godisnje doba kada su energetski tokovi najintenzivniji... i tako su prebacivani iz udaljenih regiona.
R @ 22:06 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
   Jučer se vratio nas guru moderne i alternativne znanosti. No za razliku od dosadašnja dva velika povratka, ovaj je prošao bez velike pompe. Preslušao sam njegovu izjavu za RTV- Visoko, a u povodou tri mjeseca od početka iskopavanja. Činjenica je da je priču usmjerio ka Plješevici. Najinteresantnije su Semirove izjave tipa: Iako je odnešeno dosta kamena koji je korišten kao građevinski materijal, ipak imamo ivanredne rezultate. Ispade da je Visoko, Ilijaš Breza i pola Kaknja pride napravljeno kamenom sa visočkih piramida. K'o da je to kamenolom, a ne nepostojeća piramida. No odmah priča ide u drugom smijeru, tj. objašnjavaju se posjete, dolazak Malezijaca i pazi sa :mogučnost suradnje po više osnova. K'o da do sad nismo znali jedni za druge i eto doš'o je Sem pa će nas spojit. Interesuje me da li se Maliezijci sječaju još dvojece ublehaša sa ovog područja, tačnije iz Poriječana koji su onako sposobni potrošili milione, preverili desetine i sad nikom ništa? Semke i dalje puca na "turizam" Sic. Noe evo očekujmeo stručnjake iz Italije a koncem jula dolazi i dr.Soch. Prvo što mi pada u oči je to što prije spominje nekakve Italijane sa onog univerziteta kojem ne zna ni ime izgovorit pa onda dr.Socha. A druga još bitnija stvar je citiram : ... Koncem jula dolazi g.Robert Soch, jedan od najuglednijih svjetskih geologa, tako da ćemo imati veliki PUBLICITET NA TOM PLANU i on će dati svoje mišljenje... Ček malo, jel to znaći da je bitan publicitet il da ti nešto dokažeš? Naravno da je bitno da se eksponira jedna tupava ideja, jer Sem kaže: ...naše najave da ćemo biti u CENTRU SVJETSKE JAVNOSTI se ostvaruju..."
E to je bitno. Ok, pa što nisi odmah rekao. Mogli smo te zatvorit mjesto onog motora u onaj stakleni kavez na kafiću preku puta Veme, pa te držat jedno 4-5 mjeseci bez hrane i vode, pa mantraj od jutra do mraka i nek se ljudi skupljaju. Sigurno bi bio u centru zbivanja, a kako onaj arhtekta reće i Vema je pravljena kao piramida a i imaš krovova va 4 vode unaokoli koliko hoćeš pa si sigurno u centru nekog jednakostraničnog trokuta (što nije ni bitno jer ni onaj koji spominješ nije jednakostraničan) pa ćeš izać pun pozitivne energije.

Interesuje me samo gdje mu nestade onaj zid pirmiiide koji je Sem spominjao prije tri mjeseca prof. Lovrenoviću, koji ćemo vidjet kad pijemo kafu iz grada?
R @ 09:23 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, srpanj 14, 2006
PREUZETO SA : http://bhdani.com/
Nakon što se oglasio najveći egipatski stručnjak za piramide Zahi Hawass demantirajući da je on poslao bilo kakvog eksperta u Visoko, Osmanagićeva fondacija je predočila dokument koji ipak potvrđuje da su egipatski stručnjaci došli preko ambasade.
Pročitaj kompletan post
R @ 17:47 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

   Da li se sječate kad sam prepisao odličnu priču od g.Denisa Lalića,čovjeka koji je na index.hr vodio legendaran blog pušiona? Meni je najdraži slijedeći pasus, a ponaročito ovaj podvučeni dio:
"Kao što vjerojatno pretpostavljate, kampanja o Mocmocu je bila nemilosrdna, a kao primarni cilj je imala klince. Tako su se tiskale majice s njegovim likom, napisana je knjiga o Mocmocu, snimljen DVD koji se može naručiti, a vrhunac perverzije je lopta za plažu s likom Mocmoca."

Kakve veze ima sad ovo podsječanje? Pa evo kakve, pročitajte tekst na oficijelnoj stranici grada Visoko. Tako je naša bajna vlast, koja bi eto zabranila dolazak svim nevjernicima na plato "piramida" uz to cijepala nečije diplome odlučila da izvrši izbor (miss i mr.) suvenira vezanih za piramidu. To bi kao trebalo da bude onaj dio koji se odnosi na "kulturu" u danima kulture,trgovine i sporta Visočko ljeto. Jednostavno nemam riječi da opišem ovu glupost gomile nesposobnjakovića koji sjede u OV Visoko i po uredima u i oko službe Načelnika općine. Doduše, živimo u najbogatijoj općini u šrem regionu Balkana. Imamo super infrastrukturu. Otpad se odlaže na ekološki uređenu deponiju u sred naseljenog mjesta, svako malo neko pokrade auta,šahtove, napadne penzionere...Ništa drugo nisam mogao ni očekivati od gomile nesposobnjakovića. Imaju vrhunske ideje za razvoj turizma, kulture, sporta u našem gradu. Još da ih je samo kako protjerat da to provode negdje daleko, po mogučnosti na kakvom pustom ostrvu.

R @ 14:12 |Komentiraj | Komentari: 0
   Nadam se da Sem ne gleda National Geographic Channel, jer bi u protivnom mogao imati ozbiljnih zdravstvenih problema, kad vide kako ovi bezdušno objašnjavaju pojave za koje Sem tvrdi da ih znanost ne može objasniti i dokazati. Naravno cijela Semova priča je bazirana na račenici: "... do danas znanstvenici ne mogu objasniti...".Onda se Sem nađe pozvan, upotrijebi maštu i nakon brilijantne kombinacije priče, šuplje priče, izjava nekih ludaka dođe do zaključka da je po srijedi neka pozitivna energija, vanzemaljci i ostale gluposti. To je i slučaj i sa fenomenom krugova u žitu.
Pročitaj kompletan post
R @ 08:03 |Komentiraj | Komentari: 43 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 13, 2006
Jedan naš redovan posjetioc nas je zamolio da objavimo njegov post. Sa zadovoljstvom to i činim.


Stu i R me pozivaju da otvorim novi Blog! Necu, necu Blog, nego novu Fondaciju.
Da bi neki konacno shvatili, o cemu se ovdje radi, moram krenuti konkretno i dirnuti u Srz, tamo gdje su Ljudi najosjetljiviji. Pogledati cemo Stvar iz druge Perspektive, koja nama u bosni ne bi trebala biti nesto uvrijedljiva ili strana, jer svi treba da zivimo zajedno. Bice to na Moto «Sta bi bilo kad bi bilo».
Otkrice Prvoe Hrvatske Tvornice Kugli i prvog Srpskog Rudnika Blokova
Posto je moja Firma, «na demokratskom Zapadu», puno veca i profitabilnija od odredjenih Firmi koje znamo, Osnovati cu, kao sto rekoh, novu Fondaciju, koju cu na pocetku sam finansirati (jebes 20 milja €, a to se moze posmatrati i kao mala investicija, ali vidjecemo) .
Naime, o cemu se radi? Ja sam pored svojih zavrsenih Studija Ekonomije i Tehnike, bavio se i bavim se Arheologijom.Na pocetku vise kao Hobby a nakon nekih novih Spoznaja i Otkrica i profesionalno. Naravno ne onom znanstvenom, koju smo svi mi ucili, nego ovaj put nesto noviom, nesto alternativnijom. Svima je vec poznato da Znanstvo danas nemoze dati Odgovore na mnoga vazna Pitanja, stoga ce te na mom novom Home Page-u « Alternativni Pogledi», moci besplatno procitati sve odgovore na ta goruca Pitanja iz nase davne, pradavne i bliske Povijesti.
Pročitaj kompletan post
R @ 13:56 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Konacno je proradio box za komentare. Zahvaljujem admisnistratorima bloga.
R @ 12:21 |Komentiraj | Komentari: 0

  Prije nego počnem ovaj post želio bih da se ispričam posjetiocima, jer mi je par gostiju skrenulo pažnju na "čudan" izgled bloga, kao i da ne mogu ostaviti komentare. Ja zaista ne mogu utjecati na to, a vidio sam da i neki drugi blogovi imaju sličnih problema. Ja več sastavljam mail administratorima blogera kako bi im skrenuo pažnju na ove probleme, pa vas molim za malo strpljenja dok ne otklone problem. 

   Pitam se koliko čovjek treba biti nesposoban i neobrazovan da bi se zaposlio u ovom piramidalnom teferiču, baremo onom njihovom PR sektoru? Ja ne razumijem što se oni mamlazi ljute kad im se svijet smije, kad ih niko ozbiljno ne shvata i kad ih zove diletantima. PA pogledajte sve vijesti koje objavljuju na svojim stranicama. Red Sema sa svim i svakim, red nejasnih slikica i red mailova podrske. E ovi mailovi pokzuju trunku zaokreta u politici teferiča (ne nužno). Ako ovaj posljednji dodam onom koji je uputio prof.H. Basić, onda se primjećuje subliminalna poruka: Možda i nije piramida, ali je ipak nešto. E tu padamo o jednu zamku. Ne nekopa Sem nešto. On kopa piramide. Njega ne interesira niti srednjovjekovna utvda niti neolitsko nalaziše, rimska osmatračnica. Ne, njega interesuje samo piramida. Zbog toga svaki kamičak je dokaz PIRAMIDE, a ne bilo čega drugoga. No pogledajmo koliko su izneseni Semovi dokazi u stvari relevantni da dokažu postojanje piramida. Nikolko. Ove fotke mogu dokazati postojanje prirodne formacije, nekog naselja iz ne tako daleke prošlosti, bilo čega. Ali ih Sem protura kao dokaz piramide. O ovom sam več govorio (ona priča o osuđeniku koji je optužen/osuđen prije početka suđenja). Interesuje me da li su u teferiči svi nesposobni i nepismeni ili su lijeni, pa sve ove "dokaze", nalaze, ne mogu izanalizirati, posložiti i objaviti kao jedan znanstveni rad. Naravno da su i neobrazovani i nesposobni i nepismeni i lijeni i ... Amaterizam teferiča se najbolje ogleda u organizaciji posla, ekonomskom aspektu ovog teferiča i prezentaciji postignutog. Ne bih sad pričao šuplju priču o tome koji su metodi organizacije najbolji, kako trebaju raditi  i sl. Sad bih rekao samo osnovne greške koje je teferič napravio u samom startu a koje vidi i običan laik u ovom poslu.  Krenimo redom. Cirkus se pojavljuje kao investitor u ovaj "projekt". Naravno da se za investitora podrazumjeva da ima neke stvari prije početka izvođenja radova na investiciji. Kao prvo mislim da treba imati materijalna i novčana sredstva. Da li cirkus ima ova sredstva, kao i metode njihovog stalnog priliva? Ne. Fondacije je ne profitna i radi na osnovu donacija. Koja budala onda može početi radove, bez obezbjeđenih mt i novčanih sredstava ili kontinuiranog priliva sredstava. Naravno da ovi nemaju niti plan ni program radova. Sve što rade rade stihijski. Malo kopkaj ovdje, malo onde... Kopa ko stigne i gdje stigne i kako stigne. Naravno da nemaju ni budžet. Jer bi se onda znalo koliko novca imaju, koliko očekuju i kako ga treba trošiti. Niko od njih, a mislim čak ni Sem nema jasnu viziju šta i kako do kraja godine. Kako ih onda ozbiljno shvatiti, jer ako Sem u svojoj struci kao ekonomista ne radi kako treba, kako onda može raditi kao arheolog.  Prezentacija rezultata je možda i najinteresatnija. Ako već imaju PR komitet koji btw ima i Strategiju (ilegalnog rada) koji je zadužen za istupe u javnosti i ako već imaju "rezultate" i "dokaze" onda se njihovim pregledavanjem vidi sav jad i bijeda kompletnog teferiča. Mizerno. Još samo par rijeći o "međunarodnoj verifikaciji", "konačnim dokazima" i sl. Sem svako malo izađe sa novim i konačnim dokazim, a onda smrmlja onih 10ak gluposti koje valja od početka. OK. Gospodo kopate 3 mjeseca. Iamli ste par konferencija za tisak. Iznijeli ste tupave teze. Pa zar nema niko dovoljno pametan da napravi analzu rada, posloži te dokaze, fotke, rezultate, izvještaje,  mjeranja u jedan ljepo oblikovani Izvještaj, koji bi barem dao privid da radite "profesionalno". U protivnom se nemate pravo ljutiti na "zlonamjerne" oponente, jer vi i jeste gomila nesposobnih amatera, koja se sve više pretvara u rulju.

R @ 09:31 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 12, 2006
  Očito je da je teferiču bitno to što su otac i sin,neki danski turisti danas volontirali na piramidi, pa velikim slovima donose tu vijest kao naslovnicu današnjeg dnavnika. Noi nimalo se ne trude objasniti zakrivljenost ruba ivice. Naravno ja ću vam pomoći. Ti pra iliri asu pogrešno nazvani i pravi naziv je dunđer-iliri. Sve je više dokaza da je Plješevica piramida obično brdo. One forke na stranicama teferiča ne pokazuju ništa drugo. No da se ja vratim temi fašizma kod i oko Sema. Vidim da je ova tema zaintrigirala mnoge posjetitelje mog bloga. Naravno svi uglavnom misle da pretjerujem kad kažem da je semke zastranio ka fašizmu. No ja sam ubijeđen da je samo pitanje logistike i veličine podrške da bi se njegovo pravol ice ukazalo. Nadam se da do toga neće doći. Krenimo redom. Prije nešto više od tri mjeseca gosti u emisiji 60 minuta na FTV-u bili su dr. Dubravko Lovrenović i Sem Osmanadžik. 
Pročitaj kompletan post
R @ 17:40 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, srpanj 11, 2006
  Upravo sam pogledao emisiju na National Geographic Channelu o nacističkoj organizaciji Ahnenerbe Forschungs und Lehrgemeinschaft koju je osnovao Heinrich  Himmler lično. Emisija opisuje nacističku potragu za korijenima super rase i sa ciljem uljepšavanja i prilagođavanja povijesti. Gledajući emisiju ostao sam zblanut. Zašto? To zahtjeva malo duže objašnjenje, ali ukratko, nacističko traganje za korijenima super rase se poklapa sa Semirovom pričom o potrazi za piramidama 95%.  Ne vjerujete? Sječate li se Semove knjige Bosanska piramida sunca? 
Pročitaj kompletan post
R @ 20:33 |Komentiraj | Komentari: 40 | Prikaži komentare
Sutra se navršava 11 godina od največeg masakra u Europi nakon II.sv.rata. Srpskocrnogorske četničke horde su u samo par dana izamsakrirale preko 8.000 nevinih ljudi "zaštićene" zone UN-a. Molim dragog Boga da se ovo nikad više nikome ne dogodi.


Ovo ne smijemo zaboraviti NIKADA!

R @ 00:01 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 10, 2006
Gospodo, danas smo pisali o Semketovim baljezgarijama za jedan znansveni fantastični tupavui časopis. Takav kod nas izdaje Bosnić, znate onaj koji kamneim kuglama liječi gotovo sve. Kako su naši čitatelji itz svih krajeva Svijeta, a i šire (ima ih  porijeklom iz sazvježđa Plejada) zaiskali komplet teksti mi vam ga prezenitiramo. TADADADDADAAAAAAAA:

http://img391.imageshack.us/img391/8951/misteriji57om.jpg

Uživajte dame i gospodo. Samo se nemojdte previše smijat, jer će vas čut Semketova tajna policija, pa ste onda nadrljali.- Valaće vam raditi društveno koristan rad dok oni bajaju, mantraju (a možda padne i kakva mini orgija)
R @ 22:02 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare

Ponovo sam pročitao ovaj tekst koji je objavljen u časopisu za parapsihologiju,vanzemlajce i šuplju priču i ne mogu da se načudim glupostima koje valja čovjek koji bi da okrene povijest naopako i koji stručnjake naziva neznalicama. Pazi molim te razmišljanja:

"Istostranični trokut koji tvore pobezani vrhovi piramida nam otkriva misterij doline u Visokom. To nas usmjerava k energetskom središtu koje će eksplodirati i preplaviti svijet. Kada će se to dogoditi, ne znam. Trenutno još nije vrijeme za to. Pola godine,dva mjeseca, pet godina? Osim te geometrije trokuta imamo još i druge geometrije, na širem području..."

Jebo te nisam znao da je čovjek već otkrio misteriju piramida. A tek ovi trokutići... da se usereš od dragosti. Pa ja sam presretan što živim u Visokom.Samo da mi je biti daleko kad eksplodira ovo energetsko središte. Mislim da je ovim Sem riješio i misteriju Tunguske ekspozije, nesreče u Černobilju a možda i misteriju velikog praska.
No mene još više intrigira slijedeče razmišljanje:

„Mi razbijamo negativni energetski blok. To mora biti učinjeno prije 2012. godine kako bi mogli primiti povijesni utjecaj svemirske energije iz kozmičkog centra naše galaksije. Nećemo dozvoliti da nas kroz nekoliko godina zadesi apokalipsa.“

Hebo te, pa on sebe stvarno smatra prorokom i izbaviteljem. Interesuje me jel on stvarno vjeruje u ove gluposti? Nekad davno sam gledao Nadrealiste, paje bila ona epizoda u kojoj provaljuju ovakve tipove. Slabo se sječam detalja, al mislim da se lik zvao Risto prebranac ili tako nešto. On je na insistiranje voditelja telekinezom zaustavio zemlju (znate ono mantranje sa iskolačenim očima i onda paf svi padoše na zemlju, a onda oni iz Pentagona zovu i narede da pokrene Zemlju...) Ovo me pravo podsječa na tu epizodu. Pazi on bi spašav'o Zemlju od nadolazeče apokalipse i to mantranjem i bajanjem (možda padne i koji swingeraj) u energetskom središtu izmđu piramida. Kako ono ide (Stu?) Hajmo rukice goreeee hajmo ooooooaaaaaaooooooaaaaaa....


R @ 15:41 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare

   Kako se samo Semir voli faliti svojim multikulti znanstvenim prođektom. Milion puta sam ponovio kako taj posao ne rade stručnjaci. Naravno da sam bio u pravu. Njemu ni ne trebaju stručnjaci. Dovoljno je da ima idiJota koji su spremni vjerovat da je Hitler živ, da smo porjeklom iz Plejada, da jegulje svoje parenje vrše u Engleskoj zbog toga što je Atlantida nestala... I dobiješ multi-neznam-šta tim stučnjaka i umjetnika iz raznih domena. Uglavnom sa one strane granice zdravog razuma. Kako drugačije nazvat čovjeka koji vjeruje da kamene kugle liječe urinarne probleme životinja. Ili onog koji ganja dokumente po Visočici, postavlja glupa pitanja i k tomu još da prostiš vergla vremeplov, dere se : "Vežite se poliječemo", trpa u vremeplov Semira, Buzu, Ibricu, Senada i Žutog i pravac Jura, gdje u praljudi u društvu dinosaursua prave piramidea ovi lete iznad piramida i mašu graditeljima dok ovi zbunjeno posmatraju ove fantome. Jel ovo tvoj STRUČNJAK Semire? On ti ono vodi radove na Huaca del Luna? Da možda nije ona ženska arheolog koja ti se pridružila neki dan a nije baš načisto sa historijom, pa se bavi malo više alternativnom?
Sjajno gospodo! Imate stručnjake boli glava. Bukvalno boli glava.Piramidalni Vremeplov

Je li to dinosaur?! Jeli to ptica?!, NE TO JE SUPERUPITNIK!!!


R @ 13:49 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

   Konačno je Sem priznao kako vješto manipuliše javnošču. U časopisu Misterij (nešto ko ARKA), kaže:
"Najveći otpor je u krugovima znanstvenika. Oni, s titulama koje predstavljaju institucije,sprječavaju razvoj, ali ih polako slama javnost, lome ih mediji, lomi ih politika..."

Naravno  Sem je priznao ono što mi cijelo vrijeme i govorimo. Nije bitno štakažu ljudi od struke. Bitna je medijska kampanja i politička podrška pa i največi kreten postane važan čimbenik.

R @ 11:50 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare

Čitam posljednji post na blogu moje prijateljice Stultiti-e i ne mogu se načuditi količini gluposti koju idejni,duhovni,materijalni,znanstveni vođa projekta teferiča piramida Sem veličanstveni, valja po stranicama časopisa koji obrađuju teme sa one strane granice razuma. Ono što mene fascinira je kompleksna i podjeljena ličnost našeg vođe i gurua. Dok se obrača domaćim medijima, Sem prilagođava svoju egocentričnu ličnost situaciji u Državi, pa onda sebe poistovječuje sa največim znanstvenicima, pronalazačima, umjetnicima itd. u svekolikoj ljudskoj povijesti. Nakon toga se izjednačuje sa napretkom države i sa cjelokupnim dobronamjernim ljudima i največim patriotama Bosne. O ovome ne treba trošiti puno riječi. Prvo Sem niti je značajan u bilo kojem znanstveno istraživačkom pogledu, niti je napredak Bosne vezan za njega i njegov teferič, a još manje je od svega on patriota. (iako se on iz sve snage trudi da se poistovjeti čak i sa poginulim braniocima- vidjeti drugi promotivni video na stranicama onih životinjica, a link imate i kod Stultitie). Čovjek koji je rat proveo u USA i tamo prakticirao mentalne projekcije i kojekakve gluposti, slikao se po piramidama i sa delfinima, dolazi u Bosnu i nudi napredak. Ovoj činjenici  ću se vratiti kasnije. Sve one domaće stručnjake koji ga napadaju automatski prvo svrsta na stranu nepatriota (napad na njegovu ličnost= napad na Bosnu i prosperitet), a onda izbaci par asova iz rukava u vidu podrške pojedinaca njegovom projektu teferiču. Naravno to radi od početka, kontanto i uvijek jednakom metodom napada na ličnosti i poslove ljudi koji ga napadaju. Jer eto kako oni imaju hrabrosti iz fotelja njemu govoriti kako se radi jer je eto on sa svojim stručnjacima non stop na terenu, a i ko je od njih vidio piramide, a on je stručnjak za piramide. Barem zna nabrojati imena 10 piramida u svijetu. Tako se u početku falio svojim "istraživačkim" radom i knjigama (ja imama 8 tomova, ja sam bio, ja sam vidio, ja se bavio ja...ja...ja...) sad kad mu se svi zl(onamern)i znanstvenici smiju i govore o njegovoj neozbiljnosti, ispada de je on u stvari samo plagijator i da eto baš i ne vjeruje u ono napisan. No ni to nije istina. I na onu činjenicu ću se vratiti kasnije.
 Sada da progovorimo o Semovoj drugoj ličnosti. To je ona koju nudi stranim medijima. U suštini je dosta slična ovoj prvoj. Laganom pričom plasira teze o prvoj, najstarijoj grupi piramida u Svijetu, govoreći da je 15 istraživao piramide (i kamene kugle) po svijetu, da je arheolog par exelans, i da ovi naši zl(onamjern)i nemaju pojma i da se boje za svoje diplome, fotelje, funkcije (več sam jednom napisao jednu zezu na taj račun)... Naravno, njihove diplome niko ne može uzeti niti osporiti. Prvo i da se utvrdi nešto što do sad nije pronađeno (piramide ne u svakom slučaju), njihove diplome niukom sličaju niko neće osporit. Zamislite recimo (jao kako mrzim porediti ovog hoštaplera sa velikim ljudima) da je Einstein rekao da Newtonova klasična mehanika ne vrijedi i da ga je ismijavo i proglašavao netnalicom. Naravno da ovo poređenje nije na mjestu, jer niti je Sem neki značajan lik niti on ima prava nekome nešto pridikovati oko bilo koje stručnosti.  Dakle Sem stranim medijima priča jednu bajku, koju ovi niti mogu niti hoće provjeriti. Uglavnom naprave interesantnu reportažu i to je sve. A onda Semke mjesecima razvlači njihove posjete kao KLJUČNI I NEPOBITNI DOKAZ DA TU NEČEG IMA. Naravno kad se oglasevodeći svjetski naučnici i kažu kako je semke halucinator, ovaj to lagano prešuti i odreaguje tak malo kasnije uglavnom na domačim stranicama i medijima. 
Treća i po meni najinteresanija ičnost je ona koja vjeruje u nadnaravne moći piramida, kugli i ostalih čudesa. Izjava:
„Mi razbijamo negativni energetski blok. To mora biti učinjeno prije 2012. godine kako bi mogli primiti povijesni utjecaj svemirske energije iz kozmičkog centra naše galaksije. Nećemo dozvoliti da nas kroz nekoliko godina zadesi apokalipsa.“
Ili:
„Otkopavanje piramida je proces kojim mijenjamo koncept na globalnom nivou, mijenjamo koncept razmišljanja, rušimo svijet. Taj proces nije moguće zaustaviti, jako brzo će se raširiti po čitavom svijetu. Ja sam započeo taj proces od kraja, kad smo prošle godine ovdje uveli multidisciplinarni pristup. Formalno je u pitanju arheološki spomenik, ali čitavo to događanje nema puno zajedničkog s arheologijom. Arheologija je zanat, tu su stručnjaci za sva moguća područja, materijalna, koja se oslanjaju na fizička osjetila, a tu su također i ljudi koji imaju razvijena duhovna osjetila.“

A značiiii to je taj multidisciplinarni pristup o kojem on cijelo vrijeme govoriiiiii. A to je znači taj skup svjetskih stručnjaka i umjetnika iz raznih domena. Još kad dođe august i ona mantranja imaćemo nastavak stiha E.J. Kurtoviča: ...jela pića i nježne glazbe... a ko neće mantrat, krampu u ruku i na dobrovoljno-prisilni rad. To su te tri ličnosti koje je do sada pokazao u javnosti, naravno na različitim mjestima, zavisno od publike koja ga gleda. 

 E sad da se vratim na one dvije teze koje itekako imaju veze sa ovom Semketovom ličnošću. Dakle nije mu cilj napredak Bosne, niti on baš i ne vjeruje u ono što je pisao (što sam i znao, jer da ne vjeruje ne bi ni stavljao u knjigu, a ponaročito tako afirmativno pisao o tome). U pitanju je  novi religijski pokret, koji će svojim gatanjem, otkopavanjem piramida i razbijanjem negativnog energetskog bloka spasiti Visoko, Bosnu,Svijet u cjelini, a i nas na Zemlji. Usput pri tome proglašava jednu cijelu oblast zanosti malim zanatom, koji je tu eto samo reda radi. Sic.Naravno to nećete čuti u našoj javnosti, jer on pažljivo plasira informacije zavisno od konzumenta. Kod nas možete samo čuti informacije tipa Sem=Bosna=patriotizam=napredak.
Naravno ovdje se to već može posmatrati i sa religijskog aspekta, ali o tome ću možda pisatii neki drugi put.
I dok čekate energetsku zraku koja će uništiti zlotvore i inkvizitore iz redova Znanosti, počnite pripremat mantre, čudesno i magično kamenje, amajlije različitih vrsta i oblika, toteme, metalne piramide, jer alternativno  kampiranje samo što nije počelo.

R @ 10:18 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare

  U posljednjem tekstu u kojem teferič pokušava da se obračuna sa prof. Govedaricom iznesen je jedan podatak na osnovu kojeg je napravljen proračun mase piramide. Otprilike zvuči da je na osnovu gustine materijala blokova od 1,75 t/m3 masa piramide mogla biti procjenjena na oko 17 Mt. Ček malo. a koliku ono masu imaju  blokovi piramide? 5-40t. Haj'mo malo računat. Blok mase 5t bi trebao zauzimati zapreminuuuu:
V=5/1,57=2,65m3, a to je za ilustraciju blok dimenzija 2,65x1x1m. E sad blok od 40t bi zauzimao oko 22m3.  da li ste vidjeli ovolike blokove igdje na Visočici?


Ko je onda slab iz matematike?R @ 08:00 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 9, 2006
Kako se ovih par dana svašta izdigađalo na stranicama teferiča, nepravedno ne stigoh se osvrnuti na jedan esej gđice  (ili gđe) Anele Šahinović. Naravno, i ova persona kao i svi oni simpatizeri cirkusa pokušava da sve svede na patriotizam. To preglupo svođenje i poistovječivanje Semira sa patriotizmom i izjedančavanje njega sa napretkom prelazi sve granice dobrog ukusa. Pomenuta persona ima hrabrosti napade na Semira pripisivati zaostalim ratnim traumama. Naravno, nije ona jadnica kriva što nasjeda na Semketovu retoriku, kojuu od početka, kao pokvarena gramofonsa ploča ponavlja. No jedna njena rečenica donekle ima smisla:

I ... neki  se prirodno, Bosanski, snalaze i uskaču u voz ne pitajući ni kuda ide. Jednostavno shvataju da je voz sad naišao i uskaču, pametni Bosanci koji će se kao i mnogo puta do sada u putu dosjetiti  šta da rade kad on stigne na odredište...


 

Naravno to sam ja još davno rekao. Srljajmo u bolju tupavu budučnost. Naravno njen tekst nema smisla. Do sada je to milion puta ponovio Sem, taj guru moderne bosanske znanosti. Zaista je besmisleno ponavljati kako znanost ne može biti patriotska i nepatriotzska. Kako samo činjenice, dokazi, način rada egzistiraju u znanosti. Sem nije ništa drugo do jeftini cirkusant. No ovi piramidioti će i dalje do besvjesti ponavljat njegove već milion puta uznesene teze.


I kad ubuduće budu prilčali viceve o Bosancima, nemamo se prava ljutiti.

 

R @ 00:18 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, srpanj 8, 2006
Znazeli šta znaći riječ HERAV. Ne znam izvorno značenje samo znam da ga mi upotrebljavamo kao sinonim za kriv. E sad ovaj brid na piramidi je malo herav. Ili mi se čini.
R @ 23:20 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Dugo več naš super upitnik nije postavljao stupidna pitanja. Evo danas na stranici teferiča on počionje opat. Izgeda da mu je to manija svaki Semov neparni odlazak u Ameriku. Tekst pod nazivom "Nešto se dešava" potpisuje naš super upitnik, a u njemu iznosi čitavu stupidnost Semove retotrike.
"Koliko god se neko krio iza zaštite nečega sto je uništeno neodgovornošću zaštitnika nacionalnog blaga, čovjek se ne može oteti utisku da se sve radi iz jednog centra, kroz usta pete kolone, unutar naučnih krugova koji žele zalediti istoriju na granicama do kojih su oni  oni stigli, dostižući punu intelektualnu zrelost zaleđenu za sva vremena sljepoćom nastalom nesposobnošću da se uključe u tokove koje pružaju najnovija naučna dostignuća."

Tu smo dakle. Oni nisu štitili, oni su peta kolona znaniosti, oni su krivi... Jer eto mi kopamo a to je ionako uništeno. Dobro, znamo mi da je Goranov otac učestvovao u uništavanju kožarskih stupa na rijeci Fojnici koji su da su kojim sličajem sačuvani bili pravi dragulj, koji bi na najbolji način pokazivao kako se nekad tradicionalno obrađivala koža, pa onda da u Preventovim pogonima vidimo najmoderniji način obrađivanja i prerade kože. DAkle to mu ga dođe da mu je obračun sa tradicijom i historijom nekako u genima.
Bez obzira šta će se naći u  Visokom, a naći će se ono što se nalazi u visočkim brdima i što svaki dan izlazi na vidjelo.
Plješivicu nećemo nazvati piramidom nego suptilnom ljepoticom koju nam izgradi neka civilizacija, neznano kada, neznano zašto i neznano čime.


Aha tu smo dake. Ne znamo šta tražimo, ali nešto ćemo naići. Jesmol to već došli do stepena amnezije? Da li smo već zaboravili piramide? Ipak pitanja neka postavlja Superupitnik, ipak bolje zvući kao postavljač pitanja nego pjesnik. Idemo dalje. Ovaj put on postavlja manje špitanja, ali ništa pametnijih nego prvi put.

Moj prijatelj Ibrica, kojeg sam odveo da vidi nalaz, geolog, stručnjak koji učestvuje u istraživanju, veli “ma ne smijem ti to čoče ni spomenuti, jer ono na što me ta ptica podsjeća, gledalo je sa neba dinosaure“. E, moja naučna saznanja to čine nemogućim. Jura. To nije moguće.

I nije,  kaki ba dinosauri, jestel normalni. Ovi koji žele da vide sliku dinosaura imaju je na stranicama teferiča.  Ko je vidi svaka mu čast.

Da mi je samo sjesti u vremeplov i reći, Semiru, Buzi, Ibrici, Senadu i Žutom „hajmo momci polijećemo“. Gledajmo kako se grade Semirove piramide. Zaustavili bi vremeplov na Krtnici i pustili Semira da nam objašnjava šta će i kakvu buru doživjeti ljudska rasa poslije 12 milenijuma.
Sigurno bi u jednom momentu viknuo: eno u Varoškom polju Zilka, gleda imal' gdje na starom gradu Lovrenovića, a na Plješivici Imamovica. Njen saputnik Govedarica bi sigurno rekao, "ne nije to moguće u Evropi".

Jak nam superupitnik pjesnički nadahnut. Pravo jak. Vjerovano je gledao sinopsis za film Vremenska mašina pa se uživio malkice.
No to nije ni bitno. DAkle ono  što mi je bitno da oni "nešto traže", a šta to ćemo tek vidjet. Ovdje se vračam na početak ove priče oko piramida. Naravno da u Visokom i oko Visokog ima jako bogato arheološko nalazište.Dakle pronaći artefakt uopće nije problem. Problem je što se on odmah pripiše postojanju piramide. Naravno da nam na pamet ne pada stari grad, jer eto oni zlonamjernici su krivi što je direktor visočkog muzeja uspio zaštitit samo omanju utvrdu, pa što smo se MI  Visočani maćehinski prema tome odnosili i što se sad maćehinski prema tome odnosimo, jer su oni zaBoga trebali zo štititi a ne mi. Koji kreteni. Naravno da je po srijedi nešto drugo. Boli i Gorana i ostatak ekipe ona stvar za stvarnim naslieđem Bosne. Naravno da večinu njih boli lakat i za piramidama. Takođe i večinu Visočana isto. Bitna stavka u njihovim primitivnim mozgovima je moguća zarada. A to što neko zatire najstarije tragove državnosti Bosne... Ma ko hebe Visoki ionako to je samo mala utvrda obrasla u travu. Naravno niko ne konta jednu stvar. NE ISKOPAVA SE NEŠTO ŠTO SE NE MOŽE ZAŠTITITI. Do sada Država nije imala para. NEma ni sad, ali se nađe nešto da drži vodu do izbora. Sem več na sav glas kuka koliko mu para treba. E sad da je riječ o ozbiljnom projektu, novac bi puno prije udarca prvom  krampom bio na računu. Imali bi PLAN I PROGRAM istraživanja. Termin plan. Plan pritoka sredstava. Plan zaštite iskopina. Plan zapošljavanja ljudi i stručnjaka. Plan radova. Plan osiguranja ljudi... Naravno da toga nemaju. Ne bi se radilo stihijski. Naravno daleko od toga da ovi rade profesionalno. Jer da rade, ovo ne bi ličilo na teferič i jeftini arheo šou. Gospodo za vašu neprofesionalnost nije kriv ni Hawass, niti Lovrenović niti Imamović, čag ni gđa Vejzagić krivi ste sami. To što vam oni ukazuju na to vi i dalje pogrešno tumačite.

R @ 18:05 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Najbolji opis Visokog i Visočana, a Boga mi i stanovnici gotovo svih gradova u Bosni i Hercegovini se mogu prepoznati u tome, dao je A.J.Jašo u svom tekstu. Obavezno pročitati
R @ 10:52 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Brojac prebrojac
Upišite tekst...
Statcount
Sat
Arhiva
Kontakt e-mail
  • Moj e-mail: resistancev@yahoo.co.uk
    Sve informacije prijedloge i sugestije saljite na e-mail
Odbrojavanje do zrake iz Svemira
Brojač posjeta
507664
Index.hr
Nema zapisa.