Ko udari na nas iz mesta je najebo
R
Licenca
Ovaj blog je zaštićen: .Creative Commons License
Blog priča by R is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Blog - kolovoz 2006
četvrtak, kolovoz 31, 2006
   Gledam ove slike koje prikazuju na stranicama cirkusa i ne mogu  da se načudim ovim kretenima šta sve neće slikat i pokativat. Tako na jednoj vidimo nekakvu izbočinu, koju su kasnije još obilježili linijama i točkicama valda da od nje naprave žičani model koji će kasnije analizirati na nekom skupom računarskom software-u. Naravno, šalim se. Mislim da oni ne mogu izanalizirati jednu loše kopiranu topografsku kartu kako treba a da sad kompjutorski analiziraju fotku, da sa nje skinu žičani model, pa da... Neise. Uglavnom gledajući onu ćunu od piramide, da prostite, na um mi je palo da je Gogi the Super? nešto pričao u onoj emisiji na FTV. Nađem link za RTVFBIH I nađem link za tu emisiju (dole desno odmah izpod Čobanskih priča) i zaverglam je. Negdje u 6-oj minuti gogi prča o sondi 7 koju su proširili i koja niije pokazivala baš elemente dobre sonde (vatafak?????? kakve elemente dobre sonde. Jebo te a da organizujemo izbor za miss sonde?) međutim kako su izvršili proiširenje vidjeli su da sonda pokazuje neke svoje izvanredne karakteristike. Građena je od dobrevrste pješćara ispod kojeg se nalazi mlađi pješćar što je neuobičajeno jer on bi trebao da bude gore ali on nije gore nego je dole i on bi trebao da bude amortizer ovom gore dijelu- doslovno ovako rečeno (Mrak, gledao si ove blajezgarije, molim koment?). Osim klizišta i mlađegstarijeggoredolepješćara , sonda ima brijeg, ali to nije brijeg nego neki širi zid (visine 10 cm??) i ne znamo je li zid nekog objekta ili potporni zid (10 cm???) al ćemo vidjet. Valda, ako ga prije ne sjuri kakvo klizište. Nisam siguran je li ova ćuna od piramide sa početka teksta taj zidić, jer ni slika na cirkusu ni snimka emisije mi baš nisu najjasniji.
Kasnije se javlja jedan slovenac koji je polako za 6 dana iz Slovenije stigao ni manje ni više biciklom (ovjdemi naum padne antologijska sean iz filma "Ovo malo duše, kad Nihadov tetak vodi konja i priča mu kako će on u grad, u fabriku i kako će kupiti BICIKLO:). Goran nastavlja priću o ukrasnom dijelu piramide (???). E ovdje sam se ismijo do suza. KAže, nova sonda je iznad ostalih sondi na jedno 50m. Oni su očekivali da će nešto naći, ali su se iznenadili kad su našli plato (???). pao sam od smjeha (još kad reke konti kont, kontunitet).
Još jedna "anegdota" iz ove stupidne emisije. Sem priča o jednom bloku pronađenom na platiou na kojem su se raspršile sve iluzije povjesničara i arheologa, jer niko ne može objasniti kako se taj megalitni kamen skotrljao niz brdo,pa ga niko nije mogao ugraditi u kuću jer je ogromne mase (a ni uzkotrljati ga nazad na brdo, valda je to mislio reći kad je govorio o onim iluzijama). KAd je još pokazao na vrh Visočice na mjesto gdje je bio stari grad Visoko i rekao da se odatle to skotrljalo, meni nije bilo jasno jel on to nas stvarno zajebava ili je ogroman moron koji se pita otkud šljiva ispod šljive jer je očekivao kokosov orah. cccc. Obavezno pogledajte i objašnjenje Semirovog stručnjaka koji kopa bunar (NAkon ovog lapora naišli smo na kamene blokove okji su obrađeni i složeni. odjesmo uspjeli izvaditi jedan manji komad pa ćemo onda morati išćaćkati ovaj drugi komad jer su oni nabijeni  i vrlo ih je teško iz vaditi.). Nisam ni slutio koliko Visoko i okolica imaju dobrihgeologa. A ti moj Mrak đaba iš'o u škole, đaba doktorirao, a vidi čovjek nađe i plavi lapor i lapor i blokove kojie ćaćka...
E da, još nešto, obavezno pogledajte 21 minut utkmice emisije u kojoj koordinator za posjete na BPM objašnjava o posjetama. Obratite pažnju na modne detalje : karirana šulja, trenirka, učkur oko vrata, i patike. Nadam se da će kod piramidiota uću u modu ovakav stajl i da će se svi moći prepoznati po načinu nošnje.
Enjoy!
R @ 15:22 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
    Kako su se piramidioti obracunavali sa drustvenim znanostima, uporedo su napadali i obracunavali se sa prirodnim znanostima. Tako je među prvima za slobodu pala i matematika. Što treba da ima geometrijsko tijelo da bi smo ga nazvali piramidom? Prije odgovra jedan napomena: Govorimo o pravilnim piramidama, kakve su sve ostale pronađene u svijetu. Dakle, treba da ima bazu u obliku pravilnog n-tostranog mnogokutnika. Obično se radi o bazi kvadratnog oblika, pa se govori o četverostranim piramidama. Naravno vrh piramide može da bude zarubljen ili ne. Pri pogledu na topografsku kartu Visočice, vidi se da Visočica nema pravilnu bazu. Čak nema nikakvu bazu. Dakle odmah zahklučujemo da se ne možegovoriti o piramidama. Sa druge strane, ostale kvazi piramide nisu ni vrijedne razmatranja. Ne da nezadovoljavaju geometrijski izgled piramide, nego ne zadovoljavaju pravilan geometrijski oblik uopće. Nakon što su se lijepo obračunali sa geometrijskim tijelima, prešli su na geometrijske pobršine. I to jednakostranične. Svi se sjećamo priče o jednakostraničnom trokutu između vrhova piramida i da je to "neovisno" potvrdio katastarski ured općine Visoko. Kako zamišljate da su mjerili udaljenost između vrhova? Ja to zamišljam ovako: Prije svega su odredili tačan položaj vrhova ili središta platoa ako se radi o zarubljenim piramidama. Onda su uz pomoć GPS-a ili u nedostatku toga uz pomoć geodetske opreme obišli vrhove i vršili mjerenja koja su onda unijeli u izvješće u kojem stoji kako Bog zapovjeda, naziv mjerenja, ko,kad i gdje i kojom opremom, rezultati, mjerna nesigurnost, blablabla i na kraju zaključak + potpis. Mislim tako je red i običaj. Vidjeli ste kako su oni to uradili? Ima neko ko nije? PA oni su otprilike na fotokopiranoj karti iscrtali trokut između zamišljenih vrhova nečega i onda "izmjerili" i donijeli zaključak kako se radi o jednakostraničnom trokutu. Onaj hajvan je to prihvatio kao "konačan dokaz da je ljudska ruka nešto pravila", a to su onda rastrubili svi mediji, neprovjeravajući valjanost "dokaza". Naravno ovdje sramota ide onim nesposobnjakovičima u katastarskom uredu.   Još samo par riječi o geometriji. Sem često priča o sakralnoj geometriji trokutića i piramida. Čak često spominje i oštrenje žileta i promjenu funkcije vode, kao i očuvanje svježine namirnica. Nadams se da se on lično brije britvicama (ili to važi samo za Gilette) koje oštri pod piramidama koje proizvodi njegova MET Co, da nema frižider kući nego koristi veliku piramidau kako bi namirnice održao svježim i da ne koristi filtere za vodu, nego je drži pod piraimidom , kako bi uvijek pio ljekovitu i pročiščenu, čistu izvorsku piramidašku vodu.
R @ 07:47 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
   Pričao sam prije dva dana o počasnom građaninu i danu općine. E sad taj počasni građanin se nije udostojio doći na udručivanje tog priznanja, koe su mu sramno nizakakve zasluge dodjelili gradski "oci". Doduše, to je za njega sića, jer je on iznad materijalnog svijeta :).
R @ 07:44 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 30, 2006

   Kako je to red i običaj, počet ću sa Semovim obračunom sa poviješću svekolikog čovječanstva. Odmah u uvodu u svojačuvena (ne)djela Sem skreće pažnju da je on tak koji nudi "alternative istinama". U uvodnom telopu koji se pomjera na njegovoj stranici "alternativne povijesti" iznosi niz najblažerečeno neistina:

Proteklih 7.000 godina je historija manipulacija čovjekom u kojoj se on drži potpuno odsječen od drevnih znanja i svoje istinske duhovne suštine.      Za objašnjenje drevnih civilizacija i njihovih građevinskih kompleksa nije dovoljno naše limitirano, trodimenzionalno vidjenje svijeta.      “Alternativna historija” nudi novu teoriju koja spaja dva svijeta: spiritualni i materijalni. U harmoničnom plesu se povezuju zabranjena arheologija, sakralna geometrija, astroarheologija, arheokriptografija, geomagnetna strujanja Planete i nova, višedimenzionalna umjetnost.     

Dakle, povijesne istine do kojih se dolazilo uglavnom znanstveno istraživačkim radom, su po njemu manipulacije i čovjek je odsječen od svoje duhovne suštine. NAravno ovo je notorna laž. Čovjek nije odsječen od svoje duhovne suštine. Religioznost ljudskog roda seže do samog pratskozorja postanka čovjeka. Ako uzmemo npr. objašnjanje koje nude Krišćanstvo ili Judaizam ili Islam, vidimo da je čovjek od samog postanka bio religiozan i pokoren Stvoritelju. Ako pogledamo objašnjenja znanosti koja opovrgava božansko porijeklo života na Zemlji, vidimo da suljudi kroz povijest osjetili potrebu da natprirodne pojave opišu i dodjele nečemu. Tako su otpočeli sa štovanjem Božanstaa, prinošenjem žrtava itd. da ne dužim sa ovim jer postoji opasnost da će se otvoriti diskusija o jednoj potpuno rugoj temi. Kako je naše dosadašnje znanje "limitirano" i imamo "trodimenzionalno viđenje svijeta" on nam nudi nove teorije. Pitam se kakvo drugačije viđenje svijeta može biti. Ako ostavimo teoriju relativiteta po strani jer Sem očito nije milsio na prostorvremenski kontinum i takvo znanstveno viđenje svijeta, pitanje je sa koje tri dimenzije Sem pokušava opisati naše "viđenje " svijeta. To je očito opis prostornog i materijalnog svijta, koji nema veza sa duhovnim Opet laž. Opet važi priča o religiji. Sad ovdje ide ona opaska o srednjovjekovnoj crkvi i Giordanu brunu, Galileu... Dakle, Sem je taj koji je u stvari Inkvizicija, jer odbacuje znanstveno dokazane stvar. On je taj koji nečemu nadnaravnom pripisuje gradnju objekata, artefakata na Zemlji. On je taj koji sakralnom geometrijom liječi ljude. Dakle on, ako hoćete da plastično kažem, tvrdi da nam ne tebaju doktori jer je dovoljno spavati u krevetu nalik na piramidu i obići kamene kugle i nema problema bit ćemo zdravi k'o drijen. Iskreno se nadam da ne plaća socijalno i zdravstveno osiguranje u USA, uzdajući se da će se izliječiti na ovakve načine jer je očito medicina zastarjela, a time bi na najbolji način pokazao kako je principijelan. Naravno, nije swlučajno pričao o "zabranjenoj arheologiji". To je pripremna priča za ovaj cirkus. Pokušava arheologe pokazati kao alat u rukama elite koji bi da imaju Moć i Znanje. Sic. Znao je da će svi njegovi pokušaji da bilo šta uradi u zaštičenoj zoni biti zaustavljeni, zbog toga je i pripremio sve one priče o patriotizmu,napretku i ostala sranja. Zbog toga seon "gnuša" elite. Opetlaži. Izdejstvovao je političku i medijsku podršku i sad je "apsolutna istina" samo njegova. Tako svi srednjvojekovni artefakti, tragovi iz brončanog doba, dakle sve što nađe, u javnost se protura kao Iszina i Dokaz o piramidama. Toliko o Elitama i Apsolutnom Znanju. No vratimo se falsifikovanju naše povijesti. Sem pokušava na najgluplji način falsifikovati našu povijest, a kroz to i cijelu povijest svijeta. Naravno, nije on ni prvi ni posljenji .vEć sam govorio da svaka budala koja površno čita povijesne činjenice i zastrani, bi mijenjala povijest revoluciom. Sem nije iznimka. Pisao sam o Himleru i njegovoj Fondaciji. Istina ovim pristupom je skrenuo pažnju prvo na sebe, na svoj new age pokret, ali je ujedno i osramotio kompletnu državu pred znanstvenom  svjetskom zajednicom. Kako sada bilo kome objasniti da mi imamo stručnjake, geologe, koji su još prije par mjeseci razbili sve iluzije o nastanku brda. Kako objasniti svijetu da imamo odlične arheologe, da Bosna ni ne treba kvazi piramide da dokazuje svoju važnost na arheološkim kartama svijeta? Kako to sve dokazati kad su političke elite dale legitimitet ovom hoštapleru, koji i nakon svih nalaza,izvješća,mišljanja stručnjaka i dalje mlati praznu slamu. Tko bolje od geologa može reći kako su nastala brda? Tko bolje od profesorapovijesti može pričati o stvarnoj povijesti? Dakle Semir falsificira povijest, navodi vodu na svoj mlin i oglušuje se o sve apele, jer misli da posjeduje ApsolutnoZnanje, mada tvrdi suprotno. Kretenizam je poršitio na mase i sad suvereno vlada neznalicama.

Još jedno pitanje za kraj: Vidjostel gdje Nađiju zadnjih dana? Nema je nikako na fotkama.

ps. Nema smislagovoriti o glupostima koje su napisane u njegovim tomovima, jer toga ima previše.

R @ 08:35 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 29, 2006
KAo što sam govorio, mnoštvo naših čitatelja nam se javlja e-mailom i daje nam moralnu, ali Boga mi i raznu drugu podršku. Tako se naš jedan vrijedni čitatelj nicka "Samo pitam", dobrano potrudio i preveo je tekst dr.Schocha objavljen na Daily Grail-u.Kako je znanje stranih jezika bolna tačka naših novinara, a to su i dokazali nekad davno kad su prve tekstove kritike objavili na stranicama a onda par sati poslije povukli jer im je neko očigledno preveo sadržaj, mi ćemo im objaviti prevod, pa ako imaju imalo muda, oni će se barem oglasiti na svojim sitovima i prokomentarisati izvješće ovog jebivjetra. U protivnom, znaćemo o kakvim se pizdekima radi.

Izvadak sa web stranice "Daily Grail"

Pisao: Robert Schoch

 


"Navodne piramide su bile glavnim predmetom zagrijanih debata na drugim website-ovima, mozda u najvecoj mjeri na Arheoloskom Institutu Amerike (Archaeological Institute of America http://www.archaeology.org/online/features/osmanagic/update.html), chat-sobama te blogovima ¹irom interneta."
 
"Da li su to zaista piramide napravljene ljudskom rukom, koje mozda datiraju jos od prije nekoliko hiljada godina? (neke pristalice piramide stavljaju u period od prije 12.000 ili 14.000 godina.) Buduci da su sada pokrivene zemljom, drvecem i drugom vegetacijom, bosanske pristalice piramida zagovaraju da "piramide" prvo treba odkopati kako bi se otkrila njihova velicanstvenost te da se dokaze kako je Bosna, od svih mjesta, virtualni zacetak i to, ne samo piramida vec mozda i cijele civilizacije. "
 
"Imajuæi nesto vise od samo povrsnog interesovanja za drevne piramide (ipak, autor sam dvije knjige koje se fokusiraju na piramide: Putovanja graditelja piramida, i Potraga za piramidom), zelio sam se licno uvjeriti u cemu je sva galama oko piramida u Bosni. Ako u Bosni zaista postoji ogromna piramida, veca od velike egipatske piramide, onda sam htio iskoristiti priliku da je izucavam. Sa druge strane, ako nema piramida u Bosni, to je takoðer korisno znati."
 
"Osmanagic i ja smo ocigledno vidjeli razlicite stvari, mozda cak posmatrali dva potpuno razlicita svijeta. Tamo gdje je on vidio betonske blokove i ljudsko djelovanje, ja sam vidio samo savršeno prirodne pjescare i konglomerate koji su se polomili u vese ili manje blokove zbog tektonskih prelamanja i gravitacionog slijeganja. Cijelu sedmicu i pol ovo je bila dominantna tema: Osmanagic i drugi koji su radili sa njim ili za njega su insistirali da se ovo ili ovakve pojave ne moze nikada pojaviti u prirodi te stoga mora biti vjestacko i raðeno ljudskom rukom, unatoc tome sto sam ja imao savrseno razumno objasnjenje za svaku od tih pojava."
 
"Geologija oko Visokog je nevjerovatno bogata te sam predlozio Osmanagicu da bi, umjesto "piramida", mogao redefinirati svoj "Arheoloski park" kao "Geolosko-arheoloski park" te se fokusirati vise na geologiju. Brdo Visocica (nazvana "Piramidom Sunca") i brdo Pljesevica ("Piramida Mjeseca") su sastavljeni od slojeva pjescara, gline, argiliti-glinene stijene (mudstone) i alevrolit-ocvrsli prah-((prašinaste stijene(siltstone)) te konglomerata koji su se izgleda nataložili u drevnom jezeru te rijecnom sistemu tokom perioda Miocena (prije 5.3 do 23 miliona godina). Slojevi stijena su nageti i iskrivljeni zbog tektonskog djelovanja. Tektonske sile su plasticno  deformisali glinu  i argiliti-glinene stijene (mudstone), ali su pjescari i konglomerati slomljeni u polu-pravilne oblike koje su Osmanagiæ i njegov tim odkopali na brojnim mjestima, tumaceci ih kao "plocnike", "terase", " betonske blokove", "kamene temeljce" i tako dalje. Interesantno i ukazujuce, velicine pjescara i konglomeratnih blokova koji su pronaðeni zavise od debljine originalnih slojeva . Tanki slojevi pjescara, pod uticajem tektonskog stresa, su slomljeni u manje blokove dok su se deblji i cvrsci slojevi konglomerata slomili u masivne blokove. Ovo je tacno model koji se moze ocekivati kod prirodno formiranih stijena. Pjescari takoðer tipicno ocuvaju razne sedimentarne i talozne osobenosti kao sto su  tragovi talasanja te tragove drevnih zivotinja koje zive u podzemnim jazbinama. Te iste stijene su veoma bogate paleontološki. U nekim slojevima pješcara, I u mnogim slojevima argiliti-glinene stijene (mudstone), nasao sam velike nakupine fosiliziranih ostataka listova pa cak i prilicno kompletne fosilizirane listove Iz perioda Miocena. Vjerujem da je pravo bogatstvo Visokog velika kolièina fosiliziranih ostataka flore i faune  koji samo cekaju da budu otkriveni, a ne neke zamisljene piramide."
 
"Nastavio sam se uzaludno nadati da cu pronaci barem malo "istine" koja proistice iz "piramidomanije" koja je obuhvatila region. Poslednja moguænost mogu biti dokazi navodnih tunela koji su pronaðeni u tom podrucju a koji navodno povezuju piramide. Imali smo mogucnost da istrazimo jedan tunnel koji je trenutno otvoren i, blago receno, bio sam razocaran onim sto sam vidio."
 
"Razvikani (poznati?) "drevni natpisi" se uopste ne cine tako drevnim. Pouzdan izvor mi je rekao da natpisi nisu bili tu kada su clanovi "piramidalnog tima" prvi put usli u tunele prije nesto manje od dvije godine. "Drevni natpisi" su naknadno dodati, mozda nezlonamjerno a mozda je u pitanju cista podvala."
 
"Dakle, nema piramida ali postoji mnogo fascinantnih i istinskih arheoloskih cuda u Bosni. Na vrhu brda Visocica, koja gleda na Visoko, nalaze se ostaci srednjovjekovne tvrðave koja je sagraðena na rimskim rusevinama te takoðer postoje dokazi Neolitskog osvajanja brda, koje datira prije mozda 5.000 godina."
 
"Unatoc mom neuspjehu da validiram snove bosanskih piramida, Bosna je prelijepa zemlja sa zadivljujucim pejzazima i bogatom istorijom. Ljudi su veoma druseljubivi I gostoljubivi i Bosna pokazuje predivnu mjesavinu zapadnih (austrougarskih) i istocnih (turskih i islamskih) tradicija. Unatoc nedostatku piramida, svakako je zemlja koju vrijedi posjetiti."
           
Robert Schoch
Šta na kraju reći. Piramida nema. Sve ono što Sem tvrdi su normalne prirodne pojave. Ima podmetanja i laži. Bosna je prekrasna zemlja koja ima puuuuno više bogatstava kojih nismo svjesni i koje sistematsku uništavamo.


Još jednom hvala za prevod! I za korekcije.
R @ 19:06 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
  Od početka cirkusa, puno govora je bilo o Semketovim (ne)djelima sažetim u 8 tomova ambicioznog, kako sam kaže ciklusa, alternativne povijseti. To bi kao trebalo da nudi povijest onakvu kakvu je do sada nismo vijdeli,čuli,učili... Uglavnom, svi koji prate cirksu,bilo da su razumni ili da "vjeruju u piramide", su se barem na tren susreli sa ovim "višetomskim ciklusom". Svi su se uvjerili u sijaset nebuloza koje se nalaze od masona i mentalnih projekcija pa kroz tomove do piramida. Oni iole razumniji su odmah Semketa proglasili šarlatanom. Oni kojim jeguzicazinula su ga proglasili Mesijom. Kako je ovih drugih bilo puno više, krenulo se sa gaženjem svih grana znanosti. Prvo se Semke obračuano sa vješcima arheologije i povijesti, kličući da će se povijest ponovno pisati, ali ovaj put na njegov način. Bezbroj puta sam rekao da se povijest nećeponovno pisati, ponajmanje na revolucionaran naćin, a najvažnije Sem nije taj koji će išta napisati. Usputno uz sav ovaj cikus nastavljeno je razračunavanje sa ordinarnom znanošću, sa znanjem koje se stiče obrazovanjem, izučavanjem, radom. Sebe je u prvi plan stavio ka "otkrovitelja" kakvi su bili Galileo, Tesla, kopernik. Nepismeni i neobrazovani novinari su ovu tezu prihvatil izdravo za gotovo i odmah su na svaku riječ kontra Semketa lajali o njegovoj viziji kakvu su imali samo odabrani (izmeđuostalog gore pobrojani) pojedinci koji su mijenjali svijet. No ovdje je došlo, da li zbog neobrazovanosti novinara ili do njihove zasljepljenosti umilnim glasom, do zamjene teza. Davno sam rekao :Sem nije niti Galileio niti Bruno niti bilo kakav vizionar. On je ta srednjovjekovna crkva,koja bi palila heretike. On je taj koji piramidama daje nadnaravna svojstva, On je taj koji očekuje kozmičku zraku spasa id zvemira 2012 godine. On je taj koji priča priče o vantjelesnim iskustvima, putovanjima, o vanzemaljskim bazama na tlu Amerike. On je taj koji sasvim normalne i dobrim dijelom objašnjene prirodne fenomene pripisuje nikim nadnaravnim silama. On je taj koji bi palio i rušio muzeje i univerzitete, koji bi spaljivao znanstvenike, kao što su se spaljivale vještice. Ne vjerujete? Pa sječatel se poziva na samosplajivanje g.Lovrenovića, na organiziranje demonstracija pred muzejom, na paljenje ograda na Visočici, na fizičke napade na ljude koji su na Visočici govorili da nema piramide? Kao što rekoh klasična zamjena teza.Dok su ljudi od struke, uporno ponavljali da je u pitanju sasvim prirodno porijeklo brda, Sem ih odreda stavlja na listu za odstrjel, a u tome mu svesrdno pomažu političke elite, kojih se ovaj idiot u svojim knjigama toliko gnuša, novinari, javnost. LAko je manipulirati masamaako imate medije. To nije ništa novo. Ko jednog Bosanca koji nema veze sa geologijom može ubjediti da one "staze" na Plješevici nije složila ljudska ruka. Još kad Jazić ili Jašo ili pak Siniša,Nađa, poviknu :Kako ih nije stid osporavati teze,a nisu ni bili na VIsočici, niko živ ga ne ubjedi da to nisu ceste,stepenice,staze. NAravno to što su svi ili bar večina oponenata ipak bili na Visočici, Bosanci ne mogu saznati jer alternativno novinarstvo još nije uvelo kurs objektivnog informiranja. Narednih dana između aktuelnosti i još nekih pričica koje imam u glavi a i pričica salica mjesta, bit će priče o alternazivnim granama znanosti koje ovaj huštapler pokušava prodati pod oficijelnu znanost koja je priznata u svijetu. Što bi narod reko :Muda pod bubrege.
R @ 10:45 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
   Danas, se (valda) obilježava dan Općine. Navodno bi načelnik trebao onako u najboljem socijalističkom stilu, kojeg se gnuša, otvoriti Turistički informativni centar ili nešto u tom fazonu, koji je siturian u zgradi Gradskog kina. Taj bi tursitčki centar kao trebao pomoći rijekama turista koje se svakodnevno slijevaju na "piramide" i nakon što upiju detalje, radosni, onako puni pozitivne energije vide izlazi Napredak. ODlaze kućama i svima mogu reći da su vidjeli "piramide". Ne znam da li je itko od tih posjetitelja pazio na časovima matemtaike kad se učila geometrija, ali o tome drugi put. KAko to običaji nalažu danas bi se trebao proglasiti i Počaasni Građanin. Jednoglasnom odlukom, mada kriterijume ne znam, je proglašen največi ublehaš kojeg je Visoko do sad vidjelo. Do sad su se priale priče kako su Visočani : sposobni trgovci, kprevaranti, profiteri, dobri kožari, mesari...Sad se tome može dodati, najblaže rečeno Naivčine. Ja ih reko Pohlepni. Da probam razmotriti, šta se to "pozitivno" dogodilo u Visokom otkad je cirkus došao u naš mali grad.
Nije otvoreno niti jedno novo radno mjesto. Ovdje mislim nijedno radno mjesto a da je uzrokovano "turističkim bumom". Takođe ne brojim divlje parkinge i štandove.
Grad je i dalje prljav. ČAk je prljaviji jer sad ima problema sa smećem.
Ceste su i dalje u užasnom stanju. Ljudi koji moraju doći i proći naseljem Donja mahala, i koji tamo žive, mogu uživati u pravoj turističkoj ponudi :OFF ROAD VOŽNJOM DO KUĆE. Ako se ovako nastavi moće će se punopravno kandidirat za domačine natjecanja :CAMEL TROPHY.
Dolazili su raznorazni ambasadori, političari, znanstvenici, jebivjetri, biznismeni... Visoko od toga nije vidjelo ništa. Niti će.
Brda se prekopavaju. Uz uništavanje kulturno povijesnog lokaliteta na Visočici, sad se radi na uništavanju Plješevice. Doduše tamo nema ostatak starog grada koji su zaštićeni, ali bi mogao nastati problem sa prirodnom erozijom zemlje. U posljednoj emisiji propali inženjer strojarstva nam je oanko btw, provukao da se inznad sonde C439 ili kako več, nalazi klizište i "ekipe rade na njegovom saniranju". Od "kolosalnog objekta" ćemo dobiti prvu pokretnu piramidu. Onda će se Semke hvaliti da ima največu i najstariju i prvu pokretnu piramidu.
Građani su pokazali nizak nivo tolerancije. Prije nego sam počeo pisati blog, diskutirao sam sa nekim u to doba zagriženim piramidašima. Učestvovao sam u raspravama na forumima i blogovima. Uz male iznimke, uglavnom se sve svodilo na vrijeđanje (četnik/ustaša, glup,izdajnik, nepatriota). Novinari na krilima šupljaka, dobili su priliku da provire iz svojih provincijskih brloga, počeli su da blaterazumne ljude koji su pokušavali da skrenu pažnju da je Semketova šuplja priča u stvari mega laž koja prijeti da uništi najvrjednije nalazište koje ima naša država. Netom su optuženi za nebrigu, nepatriotizam, foteljaštvo. Ne bih sad govotio u kakvom jadnom se stanju nalazi naša znanost. Ovdje prvenstveno mislim na materijalne,tehničke i finansijske stvari. Država nema sluha za stručnjake i znanstvenike.Nema sluha nizašta. A to da su naši stručnjaci nepriznati i da naša znanost nije cijenjena u svijetu je notorna laž. To dokazuje činjenica da zbog nebrige države i institucija, formirani stručnjaci, sa završenim fakultetima u koje je ova država direktno ili indirektno ulagala novac, ma koliko malo to bilo, napuštaju državu i odlaze u svijet. Neko se snađe pa dobije dobar posao, neko ne, to je sad individualna stvar.

Očito, da osim ljudi koji dođu,vide i potroše nešto malo siće, prouzrokuju svađe među komšijama u blizini ovih brda, ništa značajno se nije dogodilo sastanovišta napretka grada. I zbog čega je onda onaj šupak proglašen za počasnog građanina?

R @ 08:19 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 28, 2006
    Nova poštapalica ovih cirkusanata je "upijanje". Bilo detalja,bilo intereantnih detalja. Tko god da posjeti piramide on "upija" detalje. Vjerovatno ovim hoće da prikažu da su Bosanci ovce, koje nisu ništa izgubile time što senisu obrazovale, jer se eto povijest mora nanovo pisati i sva nša znanja moraju biti preispitana. Sic. Da mi je netko dao 1KM za svaki put kad sam pročitao ili na nekom znanstvenom programu na TV vidio da neko psomene "promjenu"povijesti do sada bih u najmanju ruku bio milioner. Povjestbi ad hoc mjenjali raznorazni bjelosvjetski šupci, ali to ne ide tako lako. No vratimo se cirkusantima. Kad god se na našim stranicama pojavi neka kritika, bilo da se radi o (ne)profesionalnosti, bilo da se radi o kršenju zakona, svađi u cirkusu, oni se dobrano portude kako bi to zamaskirali i prikrili. Mi smo mjesecima trubili kako su ovi kretenu neprofesionalna gomila koja bi čak i da ima i P od piramida to uništila svojim bager pristupom. Sad se polako  vade pričama o srednjovjekovnij keramici koju "katalogiziraju i daju u muzej". Srećom to ipak frade arheolozi pa se nadati da ćetaj dio biti u redu.
Kako piramida dumb generator radi punom parom, cirkusanti su se potrudili izvjestiti da je za ovaj cirkus nesmanjen interes bez obzira šta ko zbori i što napolju pada kiša. Ljudi su se gurali pod kišobranima kako bi odslušali prezentacije. Pričaju o organiziranim posjetama tisuća ljudi, a onda nabrooje pojedinačne pordice koje dođu iz Tuzle,Sapne i Francuske. Zamislite kako bi smiješno izgledalo da recimo turistička zajednica npr. otoka Hvara izvjesti o posjetama tisuća turista i onda ih krene poimenice napbrajati. Ne ide jelde?
Sinoć sam gledao onu EPP emisiju zbog koje definitivno prestajem plačati rtv pristojbu. Za oko mi je pao neki momak prezentator ili koordinator ili ne znam šta (koji je btw, moga obući nešto drugo kad se već pojavljuje na tv. NE ide košulja sa trenirkom i  sa patikama nikako. Hebi ga našnal tv te snima. Uljudi semalo), koji je pokušao objasniti kako na piramide dolaze svi i kako odlaze zadovoljnji. Nije spomenuo ove jebivjetre koji mu sad zabijaju nož u leđa. Nije spominjao mišljenja stručnjaka. NAravno, to njih nikad nije ni zanimalo. Taj lik upravo oslikava cirkus u pravom svjetlu. Nestručan, neprofesionalan, tupav, bitno je ko dođe  a ne šta je to stvarno. Ako pogledate slike od jučer vidjet će te da je prva slika vizitka nekog OSCE lika. Kao da je to najbitnija stvar na "največem geo-arheološkom projektu u Svijetu danas". Njima očito jeste, jer svi znamo kako razmišlja mentalni sklop geologa.
R @ 09:44 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 27, 2006
  Za  današnji dan, kao i jučerašnji i kao dan ranije, i dan ranije i tako u tri mjeseca u naprijed, na piramidama, bi se moglo napisati: Na istočnoj strani Plješevice stare priče, na zapadnoj ništa novo. Ovi dani protiču kao i prethodni, u posjetama raznoraznih pojedinaca i organizacija i svi su oni uredno pobrojani na stranicama cirkusa. JEdino se cirkusanti oglušuju o izvješća i primjedbe onih koji jedini i mogu da donesu sud o karakteru "anomalija" na Visočkim brdima- stručnjaka, koje je onaj hajvan svrstaio pred zid nepatriotizma, a nepismeni,neobrazovani i neobavješteni pripadnici populacije naše države ga zdušno podržavaju u tome. Često zbog toga dobijam prijeteće e-mailove, ali svaki dan je sve više i e-mailova podrške ljudi koji nam nude i daju raznovrsnu pomoć i podršku. Ovom prilikiom se zahvaljujem tim ljudima a oni znaju o kome se radi. Tako je jedan naš redovni posjetitelj pomenuo jednu "sitnicu", o kojoj sam ja govorio puno ranije, a to je priča o carevom novome ruhu. Da su "novinari" iz Visokog imalo obrazovaniji ili pametniji uočili bi da je ovdje stvrno rijječ o carevom novom ruhu. Kako oni9 očito ili nisu išli u školu, ili nisu dovoljno dobro pratili nastavu, imaju problema sa razumom i znanjem. JEdan od njih i naš največi kandidat za uvlakača godine Alen Jazić, tako ovih dana pokušava da "smiri loptu" i razvodni priče o Marksovom napuštanju upravnog odbora cirkusa. No nije priumjetio jednu "sitnicu" Ineresuje me zašto nije, kad je več zvao Marksa pitao ga za zdravlje i za to da li je u pitanju npr sukob interesa, jer je malo nelogični da Investitor tj. Muzej ima njega za direktora, a izvođać tj.cirkus ima njega u upravnom odboru i je li to u stvari pravi razlog napuštanja rukovodečeg mjesta u cirkusu? Ček malo, pa oni su i to promjenili na stranici. Sad su sve sveli na jednu stavku :Investitor. Donedavno je bili podjeljeni na Investiotor i izvođač radova. Cccc. Koga oni mantaju. No mi imamo snimljene te sitnice pa se ništa ne može skriti. Nastavimo sa Alenom. Kako on nije bio učesnik rata, sad na sve načine pokušava dokazati svoj patriotizam ignorišući da postoji i druga strana priče. On tako izvještava o posjeti Visočici, koju su obavili pripadnici udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja. On navodi riječi Mugdima karavdića:

Predsjednik visočkih Zlatnih ljiljana, Mugdim Karavdić je predvodio desetak domaćih „ljiljana“.
- Ovo su najzaslužniji momci i sinovi Bosne. Svojim dolaskom podršku dajemo, prije svega, projektu, zatim Semiru Osmanagiću i Fondaciji. Kada su oponenti u pitanju, ljudi koji nisu došli ne mogu vjerovati. Ovdje se može biti za ili protiv. Suzdržanog nema. U ovom gradu mora postojati optimizam po pitanju svega što se dešava ovdje. Jer ovo ide svima u prilog, ne samo ovome gradu. Mi akcijom dajemo podršku započetim radovima, a sve što se započelo imat će i svoj kraj. Ljudi koji rade ovje su zaslužili pohvalu.

Ovo bi nas kao trebalo uvjeriti da su ovo stvarno piramide. Naravno, ovaj čovjek zaslužuje sve pohvale,priznanja i nagrade za svoje učešće u ratu. Njegovo dobrano narušeno zdravlje višestrukuim ranjavanjem mu niko nikada neće moći nadoknaditi, ali na žalost on, kao i svi ostali koji još uuvjek  vjeruju Semiru Osmanagiću pokazuju koliko su izmanipulirani. Za to su krivi ovi moroni koji sebe nazivaju novinarima. Prvo, Mugdim ne zna da su na tzv.piramidama boravli gotovo svi "oponenti". Krenimo redom. Bili su tu : Gđa Kujundžić, g.Lovrenović, Dr.Harding, Mr.Babić, Schoch i Dowell, Tuzlanski profesotri, kao i mnoštvo arheologa, geologa, povjesničara ii svi odreda su složni da je ovo najnormalnije brdo, odnosno brda. Tu ovi kreteni padaju na ispitu, jer ne prenose ove činjenice. Jedino prenose Semove nebuloze o pozitivnoj energiji, a Sem vješto izbjegava u javnosti ispričati i nastavak priče o kozmičkoj zraci i 2012 godini.Kreteni od novinara su direktno krivi što je ovaj šarlatan i ublehaš još uvijek tu i što i dalje priča gluposti i ima podršku još samo ljudi koji očito  nemaju veliko znanje ni o povijesti ni o arheologji ni o građevini, a i opće znanje im je siromašno. Zato novinarima preporučujem da prenesu mišljenja koja iznose ljudi koji ovaj cirkus napuštaju, kao recimo Nensi Galou, koju je Sem bukvalno najurio jer nije htjela napisati i potpisati nebuloze koje on zastupa, ili recimo onaj naš amerikanac, bivši pilot, koje je iz početka bio i Semov glavni osnoac u špričanju šuplje priće, svojim k'o fol ozbiljnim izvješćima. U stvari prodavao je gugl ert i klinčio se sa navy seals izgledom po brdima. Ili prenesite, ako znate engleski, rijeći ono dvoje jebivjetara iz Amerike, koji su ublehaša zvali milozvukaom, a sad ga se zgražavaju i porede ga sa Hitlerom. Naravno, naš APWR je  davno povukao tu paralelu, no to i nije važno. DAkle gospodo "novinari" dignite vaša učmala dupeta iz tih vaših ureda i skočite na teren, pišite e-mailove, kontaktirajte ljude i pokušajte barem na tren napisati nešto objektivno. Do tad ste kretenski huškaći i provincijalci kojima se granice (sve miogućće) prostiru od Sebilja do Ciglane i  Betosnkog mosta.
R @ 22:51 |Komentiraj | Komentari: 0
   Novi blog na bloger.hr nosi naziv ubleha.bloger.hr. Prica o Sarajevu, na nacin na koji ce vas oduseviti. Obavezno posjetiti!
Uzivajte!
R @ 12:44 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
  Prijenešto više od mjesec dana, napisao sam jedan post o emiesiji na Našnal đeografik čenelu, a koja je obrađivala nacističku potragu za Atlantidom. Šort brif: Himler je osnovao fondaciju koja je imala cilj da pronađe tregove Atlantide i da time dokaže njemačku superiornost i promjeni povijest svijeta. Tada sam povukao analogiju između Semira i nacista. Razvila se diskusija sa mnoštvom komntara. Uglavnom su govorili kako to nema smisla,analogije,dokaza. Možda. No čini mi se da nisam jedini koji je primjetio tu analogiju. Dojučerašnja Semketova jaranica, koja ga je prozvala milozvukom je izgleda pnakon posjete mom gradu promjenila mišljenje o svom milozvuku.

"..When reading Semir’s reports and how he speaks to Bosnians, I have visions of Hitler and how he spoke. Oh, my, it is all too familiar. I think Semir must have read up on Hitler and his strategies. What is Semir trying to lead Bosnia in to? ..." piše dr.Dowell.

Drona, ko je sad pretenciozno pisao?

R @ 00:06 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, kolovoz 26, 2006
   Prije više od tri mjeseca, bili smo svjedoci medijske kampanje o tome kako je ovaj cirkus nešto najpozitivnije, nešto što će nam donijeti napredak, nešto što će umrtvljenu privredu vinuti poput fenixa putem visina i neslučenih razmjera. ČAk su i ponedeljak proglasili neradnim danom jer nema turista..NAravno, da je to bio nonsens. Ja sam pisao i kritikovao te stupidne ideje. Tada sam govorio, da je nonsens misliti da će arheološko nalazište biti toliko interesantno da ćemo imati milione turista. Pisao sam o glupostima da se prave bašte na platopu Visočice i da se pravi asfaltirani put do gore. Pisao sam kako moje sugrađane boli ona stvar za Visoki, piramidama, Okolišćem i da je njima samo bitna zarada sa lahke strane. Tada su me ovi idiJoti proglasili državnim neprijateljem br.1. i na sve su načine pokušavali da otkriju identite kako bi fino i demokratski dokazali da nisam u pravu. Uz to su pojedinci iz Vlasti kao onaj kreten Hamza Kaplan htjeli uvesti ograničenje kretanja onima koji razmišljaju drugačije. Sve smo to kritikovali, a onda smo proglašeni nepatriotama,četnicima/ustašama, i priječeno nam je na različite načine. Noinari su se upinjali da špokažu kako samo što nam nije poteklo med i mlijeko. Čak su pojedinačno nabrajali sve turiste  koji su bili u posjeti Visokom.  Piramida nema. Opao je interes i svakim danom je sve manji. Doduše, sezona godišnjih je prošla, pa su se naši ljudi na privremenom  radu u tuđini razišli, da bi nam se vratili za neke praznike i da bi mogli pričati kako je njima tamo teško.
Novca za istraživanja ima,sudeći prema onom propagandnom posteru na stranicama cirkusa  samo gdje on završava to je pitanje? Očito je da je bitnije koje ve budale podržavaju projekt nego što o tomer misle stručnjaci. A stručnjaci su rekli svoje. Piramida nema. Toga su očito svjesni i neki članovi cirkusa, koji su se jedan po jedan uklanjali sa lista,komiteta, odbora. Ostali su samo Sem , Mario i šaćica počasnih članova. Pitao sam se nedavno a gdje je žena koja bi derala diplomu? Da nije slučajno poderala pa sad ne zna šta će. Il je skontala nakon posjeete Amerikanca da je ipak panmetnije izmaknut se iz cirkusa? Možda je i na godišnjem? No nije bitno, bezbeli će se sad javiti i rećii da je sve ok. Kao i sa Senadom, koji se hvala Bogu super oporavio od  operacije. Često sam pisao o neprofesionalnosti cirkusanata. Dobar tekst o tome a i još par prevedenih sa francuskog imate na Le site d'Irna. Uživajte.


R @ 16:32 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 25, 2006
    Jako je teško kritikovati tekstove koji nemaju smisla. Meni izgleda da su cirkusanti otvorili natječaj za najgluplji i najbesmisleniji tekst i da se sad kreteni ubuiše ko će napisati najpatetičniju pismenu vježbu na temu Piramida i samopuravljanje. Posljednji napisan tekst govori o potrebi za nečim u piramidalnoj konstrukciji svijeta. Koliko sam uspio zaključiti sve se dijeli na četiri, bilo da je to religija,umjetnost znanost i filozofija ili da se radi o rješenju naše krize. Uglavnom sve je u znakubroja strana četverostrane piramide, koja je eto ipak u našem dvorištu. No ovaj lik se osvrnuo i na turizam, kao nosioc svekolikog napretka. Malo morgen. Ako ste pročitali teks koji sam pomenuo a koji potpisuje JAšo, mopž
ete vidjeti kako nam se turizam razvio. Nepunih tri mejseca Visočica je pusta a ljudi su na Plješevici. Visočica je pusta jer se tamo nema šta vidjet. Onih par sondi zatrpavaju jer su one dokaz da je ono sve prirodno. Plješevica j epuna jer se malo kopka malo  pokazuju prirodni blokovi koji liče na man made.Kad nestane priče na Plješevici ostat će ista slika. Onda će se vjerovatno preći negdje dalje, dok ne izreda sve piramide i šta onda? Toliko najavljivani turistički bum je doživio svoj kolaps za nepuna tri mjeseca od početka obvog cirkusa. Mislim da se pohlepni sugrađani, koji su milisli obogatiti preko noći, sad udaraju u glavu jer su morali svoje sklepane bašte zatvotriti nakon manje od mjesec dana. NE mogu reći da mi je žao. Mislim nije mi ni drago, ali pravda sigurno dođe na svoje i bude zadovoljena. Ne može se uništavati kulturnopovijesno naslijeđe zbog nekog cirkusa. Još samo da ih zakon stisne pa da im ukine sve dozvole za rad, zbog direktnog ugrožavanja kulturnopovijesnog naslijeđa na visočici, kao i za lažćno predstavljanje, korišćenje tuđih imena, krađu i još sijaset stvari i onda će sve biti ok. Na žalost do toga neće doći jer iza njih ne stoji znanost nego politička elita koje se Sem toliko gnuša, ali o tom kasije.
Ako je neko čitao bljuvotine ovog g.Stjepana i ako je skonta o čemu se radi nek nam ostavi komentar.
R @ 23:10 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
   Danas sam pisao malo svoj BH blog, inspiriran novim provalama cirkusa. No koliko god se zalago, ne mogu nadmašiti cirkuske komičare. Krenimo redom. Nakon objavljivanja da je S.Hodović, marksista i politički komesar cirkusa uklonjen sa stranice sa spiska rukovodstvo, zbog navodne operacije, cirkusanti su se svesrdno potrudili da nas demantiraju i da kažu kako sukoba nema. NAravno nismo ni tvrdili da sukoba ima, nego smo samo prenjeli tu informaciju, kao i komentare iz "dobro obavještenih izvora". KAko Marx tvrdi na stranicama RTV  Visoko, sukoba nema i sve je u redu. Nadam se da će onda objasniti telefonski račun  za razgovore sa Semom u Hjustonu. NAravno Marksa interesuje ko je plasirao informaciju. PA mi gospodine druže Marks, APWR. KAd već novinari neće malo da šnjuhaju, moje kolege i ja smo sakupili dovoljno kompromitirajučeg materijala i samo čekamo pravi tren da ga objavimo. Nekako mi se čini da je onaj razlog za napuštanje cirkusa koji su cirkusanti naveli nije tačan. Jer nekako se Marks brzo oporavio od operacije.
Marks kaže:
Ja još od početka mjeseca maja nisam član UO Fondacije, jednostavno što fizički ne mogu sve stići.
NE bi da insinuiram ništa, ali se ovaj "odlazak" poklapa sa zabranom kopanja na Visočici. NAravno stari komunistički lisac je sigurno obezbjedio sebe tako da vjerovatno pisani tragovi ne postoje ili su nevažni.  DA bi u manirzu najboljeg agitpropa istakao kako se sad moramo ujediniti jer dolaze teška veremena:
Dodao je da će uvijek biti onih koji će ove i ovakve projekte pokušavati oboriti. Ima nešto i do našeg mentaliteta, jer smo poznati da nikome ne dozvoljavamo da se izdigne od prosječnosti. Uvijek ima i onih ne pozvanih ili samoproglašenih čuvara naše pameti i moralnosti. Oni će i dalje insistirati da se zaustavi rad na projektu, pa je za očekivati nastavak kampanje destabilizacije odnosa.

Piramidaši svih zemalja ujedinite se. Pod zastavom idiJotizma.

R @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

   Naš omiljeni piramidotski novinar, koji je toliko impresioniran ocem piramida, je  kao i svaki dobri Bosanac iskoristio svoj godišnji da obiđe kvazipiramide. Naravno ostao je razočaran viđenim na Visočici, jer se eto sve premjestilo na Plješevicu.   NE znam da li je imao nekog tala ili mu je samo ovaj lokalitet malo draži, ali je eto on pomalo razočaran. Nema više... Bašta,nema internetaaaa... pjevalo bi Zabranjeno pušenje da sad dođu na Visočicu. Ja sam davno pisao o tome. BOli naše zemljake ona stvar za kulturom,povješću, znanošću. Njima je bitan teferič i to imaju. DAvno sam kritikovao i asfaltiranje (srećom još nije ni počelo )puta, mnogobrojne bašte na Visočici, neorganizovanost cirkusa... Tad to nije pilo vode, sad kad se sve premjestilo na drugo brdo, ovsje je ostalo zapušteno i uništeno/uneređeno, područje, sa kojeg je da podsjetim vezn početak naše Države. Toliko o patriotizmu piramidiota. No, ono što je meni najsmješnije je to što je naš mlađahni novinarčić, još uvijek fasciniran lažovom, koji je lažov bez obzira št umilo priča. Jaš je čak i malo poetičan citirajući dijelove turo-folk pjesme o jednom drugom ali pravom vizionaru :
" Reklo bi se sve je isto samo njega nema, on dolazi u septembru i vjerovatno će imati rješenja za probleme unutar Fondacije kako bi plan od 200 dana bio ispoštovan."
Može on i doći, ali promjena neće biti. Jer ih nema od početka. Laži, laži i samo laži su naša svakodnevnica.

Onda dolazi zimski period u kojem bi pamet trebala nadvladati entuzijazam, a nakon toga novih 200 radnih dana od kojih očekujemo konkretne dokaze koji će biti preduvjet za nastavak priče o cjelokupnom projektu. Ali i ovako bez obzira na cjelokupnu situaciju prvo što ljudi žele da vide kada dođu u Visoko su piramide, ideja je zavladala masama i ona je postala materijalna stvarnost za koju če trebati dugi niz godina kako bi se dokazalo da ona to možda nije! , poručuje Jašo.
Ma oduvjek sam govorio da oni nemaju nimalo pameti, ali izgleda da je Jašo to tek sad primjetio. Takođersam govorio da ni fdokaza nema, a ni novca. Što se tiće ideje koja se materijalizovala, izgleda da je JAšo previše ozbiljno shvatio Lenjina kojeg je onomad citirao kadje cirkus dobio prvi ozbiljan šamar od profesora iz Tuzle. I na kraju ipak ne može da izbaci prpagandu iz sebe. Neće trebati mnogo godina da se dokaže kako nema piramida, jer ih doista nema. Trebat će mnogo godina, stoljeća i milenijuma da saperemo sramotu koju ste vi gospodo sa Semom na čelu nanijeli Visokom, Bosni i znanosti u cjelosti.


R @ 14:43 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Misteriozna Bolest

Moj Prijatelj, koji je lijecio g. Hodovica inace, lijecnik specijalista za misteriozne bolesti, mi jucer salje sljedeci Mail:
Prijatelju moj, posalji mi molim te, ako najdes tamo na zapadu, slijedece lijekove: zapad-ikus-radit-is(kapsule), nelagit-is-iskrenit-is(injekcije) i normalit-is-obrazit-is-skrivatit-is-pogledit-is(kapi za oci).
Pročitaj kompletan post
R @ 12:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
   Več sam pisao o tome kako neki od cirkusanata sve manje govor o "piramidama" a sve više o "grandioznim objektima piramidalnog oblika". Naravno, to ima za cilj da skrene priču sa zaključaka koje donesu svi stručnjaci koji dođu na tzv.piramide.Svi se sječamo početaka, kad su naše stručnjake nazivali raznoraznim pogrdnim imenima. Onda dolaze svjetski stručnjaci, arheolozi, pa su i oni bili izblamirani od strane šačice idiJota, koji su sebi umislili da su novinari. NA kraju  dolaze i ljudi koje pooziva cirkus i oni shvataju o kakvoj se ublehi radi. Semke o njima priča laži (očito), ti isti novinarčići ne prenose šta su ti ljudi u stvari rekli. No, osjeti se promjena i u njihovom ponašanju. Naime rijetko možete pročitati neki tekst o piramidama i uglavnom je to samo saopčenje koje prenesu sa stranica cirkusa.Ponekad se javi pokoji novinarčić koji bi rekao svoj stav i razloge zašto pruža podršku prevarantu i to je sve. U  tekstu o "grandioznim objektima",novinarka Harisa M, u naslovu ne spominje piramide, nego geoarheološki lokalitet.
Pročitaj kompletan post
R @ 10:34 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
  Kako ispričati priču o čovjeku koji izasebe ima ogroman, za mene neprebrojiv broj pozorišnih komada,  velikih i malih (ako takve mogu postojati) uloga u gotovo svim značajnijim filmovima u bivšoj državi. Negdje sam čitao da je glumio u 3/4 filmova bosanske produkcije. Kako napisati sve o čovjeku koji je svojim životom i radom predstavljao pravog Bosanca, onakvog kavki bi svi trebali biti. Nemogu pričati o tome kad je rođen, kad je umro, kad je šta snimio, izrežirao, odglumio. JEdnostavno ne bi imalo smisla, jer bi se ovaj post otegao do besvjesti. Sječam se jedne anegdote koju sam nekad apročitao u DANIMA (jesam našao sam link) gdje  lično Zaim govorio o svojim prvim glumačkim koracima u amaterskom pozorištu u VIsokom:
Pročitaj kompletan post
R @ 08:23 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
   Prije početka ovog posta želim se zahvaliti čovjeku ili ljudima koji prate događanja na našim blogovima i koji nam redovno doturaju linkove i informacije sa ostalih blogova i medija. Mi doista ne možemo stići na sve. Tako nam je tokom noći jedan naš noname posjetitelj ostavio linku na kojem "parapsiholog" Dowell, odgovara na Semove uvrede. Izgleda da je svima jasno da je milozvuk u stvari hoštapler,ublehaš,ležov,fašista,manipulator...
Pročitaj kompletan post
R @ 07:53 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 24, 2006
   Imam zadovoljstvo izvjestiti vas da nam se Stu vratila i da ce uskoro poceti postirati. Jos samo malo strpljenja.
R @ 17:15 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Jutros je naš redovni čitatelj nicka BBC ostavio sjajne komnte na naš mali piramidashit generator. Smijao sam se do besvjesti da su me kolege čudno gledale. Evo pisma u cjelosti. Uživajte!

Program je odlican. Oni koji se bave informatikom su mozda upoznati sa programom ELIZA koji je nastao (mislim) jos 60-tih.
Program simulira dijalog izmedju korisnika (K) i "psihoterapeuta" (P) koji ide otprilike ovako:

K: Danas sam posjetio brata u bolnici
P: Porodica je vrlo bitna u zivotu
K: On je vrlo bolestan
P: Medicina je mnogo napredovala u zadnjih 100 godina

itd.
Pročitaj kompletan post
R @ 11:00 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare

   E hebi ga. Jutros sam malo listao blog onih životinjica i nšao na "interesantan" tekst o "glavnom" kopaču i zmijolovcu Zombiju". Iskreno nemam ništa lično protiv pomenutog gospodina. No sam tekst mi je šega, ponaročito dio : "Every child wants to be as strong and smart as Zombie."  Opet kažem nemam ništa pritiv pomenutog gospodina, ali ova neistina koju u najvjernijem socialističkom stilu plasiraju životinjice vrijeđa. Zamislite kakva budučnost leži u gradu u kojem svako dijete želi biti kopač piramida. Naravno, ove gnusne laži imaju za cilj stvaranje "mitova i legendi" o običnim ljudima, radnicima, udarnicima, koji se svojom nadljudskom snagom i iznadprosječnom inteligencijom bore protiv zlonamjernih i zlih. Time bi trebali pokazati kako nedovoljno obrazovan Bosanac, kojem je piramida u srcu a krampa i lopata u ruci (ne bih govorio o prophu u glavi), pametniji, obrazovaniji, privrženiji od tih silnih zlih znanstvenika koji iz fotelja pokušavaju spriječiti svekoliki napredak naše zemlje. Rekoh, kao socijalistička propaganda koja nam je bila plasirana godinama u kojoj naši radnici svojim zalaganjem hebu i Amere i Ruse. Trebam li napominjat kako smo završili?
Zobija, kao i hiljade drugih, bilo turista,bilo Visoča(k)na niko živ ne može ubijediti da je moguće da one ploče na Plješevici nastaju normalno prirodnim putem i da su one i stvarno tako nastale. Ni meni iz početka nije bilo jasno da je to moguće. Kad su se pojavile na siteu cirkusa prve fotke popločane "staze" koju su btw iskopala djeca pitao sam se šta bi to moglo biti. No kako sam ipak za razliku od ovih gorepomenutih informatički pismen krenuo sam u pretraživanje neta i ubrzo među mojim favorites linkovima bilo je desetine linkova koji objašnjavaju nastanke ovih "staza", kamenih kugli, pravilnih prirodnih oblika.
Cirkus je,naravno,ignorirao ove mogučnosti. Niti jedan geolog cirkusa se nije javno oglasio o ovom fenomenu. Niti je rekao da je to prirodna ili manmade građevina. Sem je prešućivao da su mu u stvari geolozi govorili da je to najnormalnija prirodna pojava, ali valda tako radi mentalni sklop geologa. 
On se i dalje uzda u svoje glupe  i nevjrovatne teorije o nekakvim kolosalnim građevinama, o supercivilizacijama, atlanđiđanima, Plejadama...
NAravno, svako od nas može imati svoje snove iz djetinjstva. Svako od nas može imati fantastične teorije (kao npr.onomad jedan nastavnik fizikeiz Tule koji je tvrdio da je dokazao da je Teorija relativiteta neistinita ili onaj stručnjak za patente iz Rudog (mislim) koji je tvrdio da je izumio perpetum mobile). Neke od tih teroija možda i nisu tupave,žalosne,  glupe, a ni smiješne. Neke su žalosne. Neke su samo tupave. Nekim se mogu smijati. Kod Semove teorije čovjek ne zna šta bi mislio. Na trenutak pomislim da je on i ovi oko njega u stvari skup luđaka pobjegao iz sanatorijuma (vremeplov,potop,drevno pismo, strah od kopanja???)  i da su u Visokom našli skrovište. Nekad pomislim da je u stvari ovo velika prevara koja za cilj ima nešto što za sad ne možemo dokučiti. Nekad pomislim da nas Sem u stvri dobro zahebaje i da je sad recimo u Hjustonu i da se valja od smjeha i piramidJotima koji vjeruju lažima i nama koji pokušavamo dokazati da piramida nema i da je u stvari sve ovo ubleha, jer ko dokazuje da je brdo, u stvari samo  brdo. Nekad pak mislim da Sem vjeruje u ovasranja što govori i damu je istovremeno hirurški odstranjen dio mozga koji bi trebao da reaguje na ponašanje okoline. Sem me podsječa na Zaphoda Biblbroka u vrtlogu potpune perspektive. Ostali ljudi oko njega imaju različite razlogešto mu vjeruju. Neki mu vjeruju jer im je to posljednja šansa u karijeri (npr. Goran i nađija), neki su tu zbog prijateljstva,rodbinskih veza i istih sklonosti (Mario ili mu babo mu u njega), neki jer su htjeli biti bliže vatri, pa da s emalo ugriju (Bajtal, Buza...). Neki zbog toga jer im se u avliji eto nešto "pozitivno"dešava( Hodović), a neki jer im se sviđa Semke. 
Fanatizam u dokazivanju kopanjem otvara novu perspektivu u arheologiji, na sreću po ostatak Svijeta, a na našu žalost, samo kod nas u Visokom. Nova, bager-arheologija, kojom seuništavaju svi tragovi kultura koje su obitavali na ovim prostorima, prijeti da seproširi na cijeli terotiorij BiH. O tome ću reći nešto kasnije.

R @ 10:04 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

   Jučer prilikom vožnje kroz Sarajevo u prolazu vidim kombi sa oznakama Bob i skeleton kluba (sori, naziv kluba nisam upamtio). Zapitao sam se gdje ti sportisti treniraju. Onda su mi misli odlutale na jednu od emisija o Olimpijskim igrama koju sam gledao prije početka posljednjih održanih ZOI u Torinu, a koja je govorila o kuriozitetima Olimpijskih igara. Emisiju sam prvi put gledao na Eurosportu, ali sam je par puta gledao i na drugim satelitskim kanalima. Govorila je o Bob reprezentaciji naše zemlje na olimpijskim igrama u Lilehameru 1994. godine. Četiri momka, Bosanca (namjerno im neću reći sastav), su tada ratne 1994 neputili sarajevo i otišli na Olimpjske igre, a da nisu imali ni svoj bob. Na konferenciji za tisak su pozvali bilo koga da im donira bob, kako bi se mogli takmičiti. Ubrzo im se javio jedan od bivših članova reprezentacije Holandije koji im je ponudio svoj bob kojim se takmičio na XIV ZOI u Sarajevu. Pristali su i Holandezi su natovarili bob i dovukli im ga. Jedini uvjet je bio da bob mora biti naranđaste boje. Prilikom utrke desila se "sportska nezgoda". Pri zatrčavanju boba, jedan naš reprezentativac se poskliznuo i činilo se da će ostati van boba. Na sreću uspio je uskočiti naglavačke u bob i naši su došli do cilja. Naravno, ovdje bih sad trebao reći onu poznatu krilazicu o važnosti,učešću i pobjedi, ali mi ne pada na pamet. Tad sam vidio da su ti momci pobijedili. Barem za mene. Sad mi je na um palo i potražio sam na oficijeloj stranici OI da li ima ikakva zabilješka o nastupu naše bobrepke i našao sam:


THE OLYMPIC SPIRIT


The composition of the Bosnia and Herzegovina four-man bob team was: one Croatian, two Bosnians and a Serbian - the best possible example of the Olympic spirit at the worst of times.

R @ 08:26 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare

   Vjerovatno su ovi cirkusanti čitali naše postove od juče i omdah su požurili da kažu kako Senad ipak nije napustio cirkus i kako je smo provremeno odsutan zbog zdravstvenih razloga. I mi mu želimo brz oporavak. No mislim da to ipak ne može biti glavni niti bilo koji razlog da ga se skine sa sita it taba rukovodstvo. Pa ni Semketa nisu skinuli kad ode u SAD. Znači ipak je u pitanju neka mušefera. 
No da malo bacimo pogled na nove vijesti cirkusa. Izgleda da i njihov generator piramida šitova radi besprijekorno. Ništa novoga, malo sondi malo posjeta. Ako vamsene da a ako vam radi naš šitgenerator, možete ga iskoristiti. Rezultat je gotovo isti.

R @ 07:42 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
   Oglasio se i Dr.Robert Schoch. Uživajte!


Kraj njegovog posta je najbolji:

“Despite my failure to validate the Bosnian pyramid dreams, Bosnia is a beautiful country with amazing scenery and a rich history. The people are extremely friendly and hospitable, and Bosnia exhibits a wonderful mixture of Western (Austro-Hungarian) and Eastern (Turkish and Islamic) traditions. Even in the absence of pyramids, it is certainly a country worth visiting.”

Robert Schoch

R @ 00:54 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, kolovoz 23, 2006
Na web portalu pincom.info je objavljena vijest o Marxovom napuštanju cirksua.


 Pročitajte i uživajte.
R @ 18:29 |Komentiraj | Komentari: 0
Ako ste se zapitali šta smo mi uradili za piramidiJote. Evo vam ga. Nudimo im besplatan softver za generaciju tupavih izvješća čijoj torturi smo izloženi svakodnevno. Ideja nije naša. Zahvaljujemo se BBC-u, nešem stalno posjetilteju.


Uživajte!!!Pročitaj kompletan post
R @ 18:00 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

   Na red je došao i otac, oca projekta, tačnije "projektov" deda. Dok čekate sabah/akšam sa šejtanom (tako me naziva jedan kreten koji mi non stop šalje prijetećemailove) i naše malo iznenađenje, evo pričice da prekratite vrijeme. Kao što sam obečao, proći ću kroz pisanje Semketovih dežurnih dvorski luda koje je cerkus objavio u tupom uglu. 
Semov babo je bio malo maštovitiji od našeg inženjera koji postavlja glupa pitanja i izmišlja more (potop???) tamo gdje ga nije bilo. Stari Osmanagić (ovo je čak kao u nekoj priči), se bavi pismenošću u bošnjaka prailira.
No uvodna rečenica posta govori o tome koliko samoljublje vlada u toj u najmanju ruku čudnoj porodici. Normalno je da otac voli svoga sina, još ako je prvenac... Ali sinu sporicati "planetarnu  viziju" ili pričati o nenadmašnoj viziji svoga sina u najmanju ruku je neskromno. Ne znam za vas, ali meni se njih dvojca od ovog teksta pravo gade. 
Sada pređimo na tekstove Osmanagića Sr.
  Prvo riječ dvije o "zagrobno grobnom kultu i predvorju-Vratnice". Vratnica (Gornja i Donja) su smještene na lokalnom putu Visoko -Ilijaš. NA tom mjestu su ovi cirkusanti navodno pronašli NEŠTO. Mještani su primjetili da se sa nekih stepenika snijeg brže topi nego saokolnih brda pa su samim tim, a shodno visoko znanstvenim metodama cirkusa skontali da tu ima NEŠTO. Kako je naš narod uvijek spreman na obrazovanje i na primanje novih naprednih znanja, tako su semještani latili lopate (slijedeći himnu cirkusa) i otkopali dijelove brda, gdje su našli KAMENJE, koje je Osmanagić Sr. premanjihovom mišljenju odmah nazvao mističnom grobnicom prabosanskih vladara doline piramida. Uh sav sam se naježio. Ne samo to, nego oni prave i ANEX, plana i programa i najavljuju istraživanje i ovog fenomena. Naravno dok im na jednoj strani zabranjuju kopanja na jednim brdima, oni počinju kopati na drugim. No to što oni kopaju može impresionirati samo neznalice i lakovjerne.
Vratimo se malo protobosanskom pismu. Ono je otkriveno u pečini na Ravnama na par stijena. Ako pretpostavimo da riječi nepatriotske i zlonamjerne Amerikanke koja je objavila da je sve podmetnuto, nisu tačne, pitam se otkud u pečinama u kamenju strelice i slovo E i Y? Zar nije logično da su te znakove ili bilo kakve druge tregove (alat, zidove nastambi, grnčariju...) trebali naći oko navodnih piramida, a ne u pečinama  tunelima? Il je to možda mogla biti prva škola. Osmanagić Sr. tvrdi da su to prapočeci pisama na koje se naslanjaju sva ostala pisma, od feničanskog do bosančice. Opet sam se naježio. Ne samo da smo najstariji nego i najpametniji i najpismeniji u Europi. Iz njegovog teksta mogu još izvući jednu poantu. Prailiri nemaju ama baš nikakve veze sa praljudima čije ostatke u periodu 2002-2004 su istraživali njemački arholozi (toliko o neangažmanu i neistraživanju visočke doline) i to je dokaz da je ta suoercivlizacija koja je nestala potopom (????????) prije 12ak tisuća godina bila supernapredna. Malo o moru koje je bilo ovdje možete čitati kod našeg geologa.

Šta zaključiti. Osmanagić Sr. jako voli svoj Jr, koji očito nastavlja svijetlu tradiciju famelije O. Otac je jako ponosan na svjetskog vizionara koji mijenja povijest. Još uz tumačenje pisma, svi mi trebamo biti ponosni na naše porjeklo. Barem onaj dio nas Bošnjaka kojem dlanovi bride i na samu pomisao piramida. Ostali će u slučaju novog potoa biti ostavljeni u dolini. Kad analiziram Goranov i Osmanagićev pogled iz tupog ugla, vidim da moja posljednja priča, a Boga mi ni one prethodne na mom satirčnom blogu nisu nimalo smiješne i da bi mogle konkurisati i to oziljno, kao Teorije razloga gradnje piramida. Nije zahebancija. Ozbiljno. PA ocijenite koja je priča ozbiljnija. Moja o leminzima ili Goranova o potopu. Ili su i oni otvorili rubriku za zajebanciju?

R @ 15:28 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

     Poštovani posjetitelji. Vi koji nas trpite ove mjesece u našoj beskonačnoj borbi za istinu, i vi koji nas nazivate pogrdnim imenima i ostavljate sijaset psovki, dokazujući time svoj patriotizam, ljubav i razum o kojem je pričala psihotarapeut cirjusa, ostanite još malo sa nama jer imamo 

IZNENAĐENJE VEČERI!!!

To će biti naš mali i skromni doprinos ovom piramidalnom crikusu. Tek toliko da nam nitko nema pravo reći :FATAJ SE LOPATE i URADI NEŠTO. Mi smo dali koliko smo mogli, znali i umjeli. A rezultate će te vidjeti uskoro.

COMING SOON: APWR podrška cirkusu!!!


R @ 14:22 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare

   Nakon jutrošnje "potjere" da nešto više saznam o razlozima "transformacije" cirkusa, napokon sam stigao doma. Čovjeka umori hodanje od Muzeja do Pleševice i nazad. Što se tiče novih vijesti o razlozima raspada ili poluraspadacirkusa, na žalost nemam ništa novoga.
No zato cirkus pravi novi cirkus sa "stručnjacima" Nakon serijala geologa koje je angažovao cirkus i koji su potvrdili da su  Visočica ali i Plješevica prirodna tvorevina i da nema tragova ljudskih ruku, Sem se pravi kao da se ništa nije dogodio i još uvijek sanja o "najvčem naqjstarijem blablalba" na Svijetu. Naravno ništa od njegovih saopćenja nije tačno. Prvo, ovaj cirkus u svijetu više ne izaziva onoliku pozornost koliku on uporno pokušava pokazati. Svi koji iole nešto znače kao arheolozi ili geolozi ili egiptolozi su rekli svoje mišljenje a to je : NEMA PIRAMIDA. Semketa to nije pokolebalo, kao ni to što ljudi koje on angažuje tvrde da nema piramida. Samo što Schochu nije mogao reći :daljnja kompromitacija, kao što je onomad rekao naši, stručnjacima iz uzle. njemu je rekao :mentalni sklop geologa. No poanta je istovjetna. Ko je sa nama je stručnjak ko nije on je foteljaš. Novi stručnjak je ovaj put iz Jordana. No da ni ona nije neki  stručnjak mogli smo se uvjeriti upornim traženjem na netu. Na stranici juniverzitija sa kojeg ovaj navodni stručnjakdolazi nismo našli podatke o njemu. Znači po srijedi je još jedna ubleha cirkusa. Za sav znanstveni svijet pitanje nepostojanja visočkih piramida je zaključeno. Piramida nema i nije ih ni bilo a nećeih ni biti. Svi svjetski mediji koji su bili ovjde i sa podsmjehom izvještavali o piramidomaniji (više nego o samim piramidama) su otišli davno, prije 3 mjeseca. Dođu još neki koji se uvjere u ublehu i nikad se više ne vrate. Još samo za visočke novinarčiće mišljenje nekakvog nepoznatog arheologa je važno kako bi ispunili sadržaj podrške piramidama i kako slučajno ne bi ispali iz Semketovog stražnjeg tjelesnog otvora. Ovdje se najbolje vidi razlog kritike novinarima. Niti jedan od tih, ne znam kako bi ih nazvao, jedinki nije prenio reakcije Semovih geologa. Vjerovatno zato što ne znaju engleski. No ni kad su se poajvili prevodi po raznim stranicama, nisu prenjeli čak ni tu vijest. Sramotno, no njima na čast. Razlog više da ih i dalje provaljujemo. 
Cirkusi dalje pravi tupave aktuelnosti u kojima nas obavještava o "oduševljenju, radosti, blabblabla.." posjetitelja koji nisu mogli vjerovati. Čak je i xx sonda bila aktivna, poručuje Goran Čakić (potop???) koji očio ima veeeelikih problema sa stvarnošću. Ako mu se omaklo za postavljanje 21 pitanja samo iz jednog kamena koji je btw sasvim normalan i ništa ne pokazuje, ako je htio potrpati Semira, Buzu, Žutog u vremeplov (Haj''mo momci poljiećemo) i na kraju ako priziva more (potop???), kao i ako za razloge pravljenja brda u Bosni koja je btw puna puno visočijih brda navdoi razlo :sklanjanje od potopa (???)  onda taj čovjek stvarno ima nekih problema sa razumom i pod hitno treba a tražiti savjet liječnika. 
Očito je Semiru,kao i visočkim gestapovcima bitnije šta misli neki lijevi arheolog, komandant neke vojne jedince eufora i neko manager Preventa( ovo posebno jer se znakod kog su pare) nego pravi stručnjak. 
Cirkuska predstava je očito na korak od kuliminacije. Samo je pitanje vremena (mislim do izbora) kad će se opet pobuniti stručnjaci i kad će konačno nieki geolog reći: Ljudi vi niste normalni.
Do tada uživajte u muzici iz našeg studija.

R @ 13:34 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare

    Poštovani posjetitelji, kao što sam obečao, ispitao sam malo situaciju na terenu i dobio sam kontradiktorne odgovore iz različitih izvora. Moj frend, koji nije tako blizak cirkusu organizaciono, ali koji je poprilično u toku dešavanja jer puno slobodnog vremena provodiu "na terenu" prateći ove cirkusante, a i jedini piramidiJot koji zna moj ril ajdentiti, mi je rekao da je možda po srijedi reorganizacija site-a, cirkusa, jer kao što znao Sem nulti želi izgleda, priskrbiti sebi ekskluzivno pravo na arheološka istraživanja u BiH, a kako je počeo vjerovatno u cijeloj europi, ako u to neka budala dozvoli. Zbog toga je navodo povučen organigram sa raznim komitetima i podkomitetima za bajanje, bapske priče i nebuloze cirkusa (kao da se radi o Savezu komunista). Drugi izvor koji je "želio ostati anoniman", jer radi u cirkusu i bilo bi nezgodno otkriti njeov ajdeniti, mi kaže da nema pojma o čemu se radi jer nema kontakta sa ljudima koji vode site i provjerit će, ali mi kaže da sigurno zna da između Semekta i KarlaMarxa (Hodović) ne cvjetaju ruže i da Marx pokušava, osim što se rumeni na slikama, da obustavi kopanje. Ne želim donositi nikakve zaključke, ali bih lično više volio da je u pitanju prva opcija. Tašto? Marx je odgovoran koliko i Sem za ovu ublehu. On ga je doveo, branio, dao mu dozvole, jer je njegova institucija "nositelj prjekta". Ako je u pitanju ova druga opcija onda se Marx pokušava izvući "nekažnjeno".Vjerovatno će se izvlačiti pričom da nikad nije tvrdio da je piramida (i nije nigdje javno ni rekao. To je komunistički lisac), da je (za)štitio stari grad i da ga ovi nusu uništavali (ne znamo jer komisija koja ga je obišla nije nikad donijela Izvješće) i kako pouzdano saznajemo nigdje nije ostavio neki kompromitirajući pisani trag. 
Mi ćemo i dalje pratiti i obavještavati vas o novim saznanjima. Kako se cirkusu ljulja brod očekujemo "nove" sonde i "ulaze u piramide".

R @ 11:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare

   Kako čitam od jutros na Irninom site-u, Senad Hodović je maknut sa mjesta projekt menađera. Da li je razlog sukob sa Osmanagićem ili neki novi dribling cirkusa probatću saznat uskoro i javiti vam se sa novim vjestima.
Stay tuned.

R @ 08:15 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 22, 2006
  U ovom šarenilu sitova i blogova koji se direktno ili indirektno dotiču ubleha i "piramida", postoje jedan site na francuskom jeziku: Le site d'Irna. Osoba koja vodi site mislim da razumije čitati naš jezik i redovito prati događaje oko piramida. Među njenim linkoviima možete pronaći linkove na sitove,forume i blogove koji pišu pro e contra ovog cirkusa. Novina na tome site-u je da je Irna počela objavljivati (uz pomoć i prijevod gđice ili gđe Lejle B.) prevode svojih tekstova na bosanski jezik .Iskreno joj zahvaljujem. Svim posjetiteljima preporučujem da posjete ovaj site.
R @ 16:47 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare

Kao što sam to obečao pozbavit ću se pričama cirkusanata koji su objevljenji u novoj rubrici pod nazivom :Iz mog ugla. Kako im je ponestalo komiteta i stručnjaka, sad su izgleda krenuli u sferu subjektivnih utisaka, pa svako malo neko od njih napiše svoj pogled na crikus i to bi naskao trebalo uvjeriti da postoje piramide, a ako ne pirmide onda je tamo sigurno "nešto". No kako tamo nema ništa, što več nije napisano ili istraženo, ostaje im da se što prije dozovu i krenu u popravku nanesene štete.
Kako napisah, novarubrika donosi ični osvrt "stručnjaka" cirkusa na rad i rezultate. Prvi pogled na sitaciju baca Goran Č. inženjer strojarstva na zalasku karijere. Ne znam u kojoj je oblasti strojarstva stručan i u kojoj je oblasti radio, samo sam siguran da nije stručnjak u poslu koji sad radi.

Doista je tupav način razmišljanja jedog visoko obrazovanog čovjeka, koji tvrdi da su "piramide" podizane da bi se obezbjedila opstojnost elita super civilizacije pred nadolazečom kataklizmom. Ako sam dobro shvatio prailiri su gradili piramide da bi se na njih sklonili odabrani pripadnici, a ostali su bježali prema sjeveru, gdje eto nije bilo poplava. Dakle nije riječ o piramidama nego o Nojevoj arci. ČEk malo. Koliko je visokih brda i planina smješteno u radijusu od 30ak km oko Visokog. I onda su ovi idiJoti pravili brda visoka 100ak metara da bi se popeli na njih dok ne prođepoplava ??? Pa dobro jel on normalan? Mislim da ni maloumnik ne bi iskonstruisao ovakvu glupost. Hebo te ne samo da je riješio problem uzroka gradnje piramida nego je otkrio kako iznikoše ovoliki prailrski šupci oko nas Slavenakoji naselismo ove prostore nakon potopa (????). Ccccc koji idiJoti rade za cirkus. Još ne mgu da se načudim kakosu grupe ostataka i neodabranih grabile na sjeveru u ravnice Posavine, dok je voda nadirala (???), a malo(umnici) brojnici bajaju na vrhovima brda i raduju se što su se eto sjetili napraviti nešto tako. Gorane viseči vrtovi su bili u Babilonu, a to je u Iraku ako te neko bude usput pitao.

Nakon toga naš vrli novopečeni stručnjak za prapovijest, geologiju, arheologiju, proricanje povijesti i putovanje kroz vrijeme objašnjava znanja što su znali ti, jelte, pra -iliri. Naravno da ne bi ostao blečak u alternativnim znanostima, Superupitnik objanjava nešto o orijentaciji, ravnodnevnicama, magnetnom fluksu, samo ne objašnjava kako su nadošli na takve epohalne zamisli. sad pošto njima izgledaglavni razlog što mi Slaveni ne vidimo piramide leži u činjenici da nas ove naše visočke ne podsječaju ni na jedne nego na brda, Goran naglašava da ih i ne smijemo porediti niti sa jednim drugim jer su unikatne. Naravno jer su ono piramide a ovo brda pa ih i ne možemo porediti. 
Goran nije ostao dužan ni geologiji. Kao pravi-pravcati stručnak ojašnjava kako piramida izgleda geološki.Da parafraziram, to bi bilo kao da ginekolog objašnjava princip rada parne turbine. Dovoljno je pročitati objašnjenje o odsustvu vertikalnih zidova na "stepenicima" da čovjek padne sa stolice od smjeha. O Bože, pa zarčovjek moće biti toliko ograničen. Objašnjenje načina gradnje u obliku "cvijeta" je fenomenalno. 
U nastavku objašnjava razlohe gradnje (polava???) razloge nepropisnosti (rezervoari za vodu???), ali da su priidugraili premapotrebi, tj. uvijek za stepenik više kako je voda nadolazila (???). Sad postavljam pitanje samom sebi uz pretpostavku da sam zagriženi piramidiJot. Zamislo sam da je ovo istina. Pitam se koliko je ljudi moglo stati na ove piramide (buahahahahahhaahhaa) da se spasi od poplava. Koliko je ljjudi (on govori o generacijama) moglo preživjetu uz svu tu hranu i izobilje krane koje su mogli uzgojisti na piramidama ili su živjeli od pozitivne energije? Pokušavajući da dokući (pseudo)znanstvenu stranu (upotrebljavajući čak i u narodu poznadi gas smrdan :) zaboravlja praktičnu stvar, tj. da li je bio moguć život na tim brdima u slučaju tog potopa. I za koji klinac praviti brda. Ako je Bosna ičim pretrpana onda su to jebena i visoka brda. Tako je sada a tako je bilo i prije 12000 godina. 
Ovdje saznajemo zašti je samo jedna strana Visočice trougaona i zašto nm se ovaj cirsku počeo dešavati, jer da su ovi prailiri bili malo više nesposobni i ova strana ne bi ličila na pravu stranu, nego bi bila kao ostale tri prilagođena prirodnoj padini. Kad Goran kaže"erodirala" da li misli da se materijal urušio tako što se povukao naviše? E sad dolazi do genijalnog otkriča statike,da je južna i jugoistočna strana u stvari protiv tegmasivnoj sjevernoj strani. Za one koji su mislili da Goran zna šta priča ovo je krajnju arguem da ih razuvjeri u to. Konstrukcijski gledano piramide su jako stabilni objekti (da ne ulazim u detalje, ali oni koji i malo poznaju statiku znati će zašto). Njima pri gradnji ne treba protuteg niti bilo šta drugo. Moje lično mišljenje što su graditelji diljem J.Amerike i Egipta odabrali baš ovaj oblik za gradnju monumentalnih objekata nije to što zrače energijom i ostala alternativistička sranja, nego što oni sa svoji stupnjem razvoja statički nisu ni mogli graditi nikakav kompleksniji oblik građevine a da izbjegnu urušavanje i rušenje. Drugo, ako erodira kompletna strana piramide, kako je to slučaj sa Visočicom, gdje južna strana uopće ne postoji kako se može vidjeti na karti, onda bi došlo do urušavanja kompletnog vrha, jer nema zahebancije sa mehanikom. To bi Goran kao tehnički inženjer morao znati. Nema protutega, pa nije piramida klackalica.

Ovim tekstom, Superupitnik ogoljuje i u najboljem svjetlu prikazuje svu nestručnost cirkusa. Niko ozbiljan ove njegove tvrdnje ne bi uzeo u razmatranje. Tvrditi da su piramide pravljene zbog sklanjanja ispred poplava(???) je nonsens. Objašnjenje o statici objekta je smiješno, a o geologiji i skupljanju vode, kao i njenom čuvanj u unutrašnjosti piramida je do bola glupo. Očito je da ostali cirkusanti rade "pametno". Niko se ne eksponira, i ovako samo Goran ispada smiješan. Žalosno.

Još jedno pitanjce za kraj. Ako neko zna Gorana, a ovo čita nek mu ga molim vas postavi i nek ostavi odgovor u komntu ili šutboksu:
Kamo nestaše ti prailiri,tj ta supercivlizacija kad se poplava povukla i kad su mogli sić sa brda?

R @ 11:30 |Komentiraj | Komentari: 51 | Prikaži komentare

   Kako saznajemo, cirkusu se pridružio jedan novi arheolog, ovaj put iz bratskog Jordana. Kako saopćavaju, on je stručnjak za prapovijest Bliskog istoka. Ne bih da se bakćem oko toga je li stručnjak ili ne, jer sam cirskusu  već odavno prestao vjerovati. Zašto je interesantno da je sturčnjak za povijest Bliskog istoka?  Vjerovatno za to jer bi ovaj mogao potvrditi, na isti način kako je to uradio mr.Bambuča, da smo svi mi jaaaako slični narodima sa područja Bliskog istoka, da imamo iste artfak(t)e, da su nalazi iz pra povijesti isti i da samo treba jedan antropolog da potvrdi da svi vodimo zajedničko podrijeklo iz bratske nam oblasti koju danas pozanjemo kao državu Arijevaca ili ti Iran. SAmim tim bi mi bili direktni potomci Atlanđiđana i potomci supercivilizacije. Mislim vi koji vidite piramide bi bili ti potomci. Mi ostali smo i onako nastali od Južnih Slavena. 
Što se tiče ostatka vijesti sa stranice cirkusa, one ostaju nepromjenjene. Kako je to rekao posjetitelj BBC:
Pocinjem misliti da im sajt uredjuje automatski proces koji svaki dan generise clanak tipa "Danas je na sondi X, kvadrant Y nastavljeno sa radovima na Z. U posjet je doslo N pripadnika organizacije Q koji su W." Gdje su:

X = broj 1 - 20
Y = ASCII karakter
Z = "ciscenje humusa/iskopavanje"
N = broj 20 - 100
Q = "udurzenje zena/studenata/politicara"
W = "pruzili podrsku/izrazili odusevljenje"

Tako satnajemo da su čak cijele 3 (slovima:tri) porodice iz Francuske bile na "piramidama" i da su oduševljene viđenim. Vjerovatno cirkus nije spomenuo protesnu notu egipatske ambasade, zbog ugrožavanja privrede Egipta, otimanjem stranih turista. Al ko im je kriv kad nemaju najstarije i največe. IdiJote. Na kraju imamo oglasza zapošljavanje. Astronoma i građevnca-geologa (Mrak evo ti prilika za posao :). Zašto će im astronom ne znam. Pretpostavljam da im računa položaje brda u odnosu na položaje nebeskih tijela. Pa možemo onda uskoro, pod uslovom da nafataju jernog takvog, očekivati izvješća tipa: NAŠ astronom je NEOVISNO potvrdio da je Piramida mjeseca u odnosu na piramidu ljubavi postavljenja u minut isto kao dvoje zvijezde u sazvježđu X6735 i da kad se gleda iz pravca juga imaju zauzimaju pozu 69. 
Još riječ dvije o mojim (na žalost) sugrađanima. Primjetio sam da svakodnevno raste broj komentara ovih piramidiJota, koji sve više postaju samo idiJoti. Broj prijetnji raste. Broj pozivanja na otkrivanje identiteta raste. Valjda im je to potrebno kako bi svoj idiJotizam i glupost, kao i razočarenje jer su ispalu glupi mogli iskazati na ljudima koji im mogu reći :Jesam li vam rekao. Naravno oni susvjesni da piramide nema. NE zato što ja pišem da je nema, nego zato što je nije ni bilo. Ne boli ih to što nema piramide niti piramida. Boli ih što su glupi i što im to neko kaže. Gospodo piramidiJoti, jeste ispali glupi i niko vam to pravo ne može uskratiti. Ako želite i dalje biti glupi to je vaša stvar. Problem je međutim što se busate u prsa i potvrđujete da sta glupi na sav glas, iako je krajnje vrijeme da podvijete rep i da počnete sanirati gotovo nepopravljivu štetu.

R @ 07:53 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 21, 2006
  Danas je jedan naš redovni posjetitelj sa privremenim radom u inozemstvu (mislim u GB?) skrenuo pažnju na novu rubriju na stranicama cirkusa. Rubrika nosi naziv "Iz mog ugla". No taj kut iz kojeg sve sami stručnjaci posmatrjau je jaku tup. U rubrici se nalazi 5 tekstova za sada, a tri potpisuje niko drugi nego otac oca cirkusa, znači cirkuski deda. IOščitavanjem njegovih pogleda iz tupavog kuta, postaje mi jasno zašto je Semir skrenuo sa uma. Iver ne pada daleko od klade, kako kaže naš narod. Analitom ovih tekstova ću se pozabaviti u narednim danima. Do tada,

Stay tuned.
R @ 22:31 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
   Gledam stranicu cirkusa sa novim tekstom o posjetama svega i svačega. Ovakvi tekstovi me podjsečaju na ratne tekstove koje su pisali raznorazni PK za moral u kojim je bil osvakakih glposti, samo nije bilo onoga čegabi moralo biti. Naime u ratu je uz sve ostale stavke moral ljudstva morao biti visok, jer samim tom i želja za borbom bi bila na visokom nivou. Naravno jebeno je moralisat čovjeka koji nema naoružanja,municije,para,cigara,hrane,vode a zna da mu kod kuće nema ni struje ni drva, da su djeca gladna i žedna, a i da ako malo jače zapuca ostaje jedino baci pušku i bježi. DA bi podigli moral razni PK su pisali izvješća o uništavanju agresorske žive isle i mts-a. To je izgledalo ovako :Danas su naše snage u rejonu Mrčevajaca donjih uništile 8 tenkova i pobile 36 nepirjateljskih viojnika. Žao mi je što nisam vodio evidenciju o agresorskim gubicima. DA sam vodio, mislim dabi ispalo d smo uništili sve tenkove, oborili sve avione i oštetlili sve neoborene ili neuništene avione i tenkove cijele VJ, VRC, HV, OS Mađarske,Bugarske,Rumunije, Makedonije i pola Italije pride. 
Pročitaj kompletan post
R @ 11:01 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
   Danas nisam mislio pisati ništa o iskopavanjima koje provodi cirkus. Za to ima više razloga. Prvi razlog je što cirkus svakom svojom viješču ne kaže ništa novo, nego kao papagaj ponavljaju gluposti. Time svaka, moja kritika cirkusa je več 100x do sada napisana i obrađena. Dalje, stručnjaci i "stručnjaci" im se osipaju, pa postaje sve upitnije koliko ovo ima dlaje smisla. Cirkus do sada nije ponudijo niti jedno znanstveo ili stručno objašnjenje bilo čega iskpanog. Osim onih 10-ak "dokaza" s početka i 3-4 kamena bloka na sjevernoj strani Visočice, ostatak rada cirkusa se svodi na prepričavanje do bola dosadne priče o "zlonamjernicima", "radu na terenu", "foteljašima",posjetama dobrih Bošnjana i dijaspore, "stranih stručnjaka" i "eminentih institucija"... 
Pročitaj kompletan post
R @ 09:35 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 20, 2006
  Naš vrijedni geolog Mrak, je bio na terenu i skupio je podosta dokaza da postoje piramide diljem Svijeta, a "manmade" ploča ima svuda tako da je samo čudo da Sem čitv svijet nije preokoopao. Obavezno pogledajte fotke na postovima nešeg geologa i uvjerite se šta sve vrijedne ruke mogu.
R @ 18:49 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 19, 2006
   Odavno na stranicama cirkusa nisam pročitao ništa smješnije. G.E.Bajtal je napisao podugačak tekst naslovljen sa :"STRAH OD KOPANJA", u kojem opisuje zašto je nekog strah od pronalaska pirmida u VIoskom. Tekst je doduše malo zakassnio, jer Semketu više niko od eminentnih znanstveniha iz BiH ništa ne prigovara, valda se bojeći da će biti postavljen pred zid nepatriotizma. Ili možda cirkusanti naše pisanje smatraju orkestriranim od BH znanstvenika? Kako je teksta jeko dugačak izdvio sam samo par stvari na koje sam se osvrnuo.
Pročitaj kompletan post
R @ 08:58 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
   "Preporod" je list islamskog vjerskog sadržaja koji izlazi, mislim, pod okriljem IZ- BiH. Taj list rijetko pratim, osim kad se nađem u gostima kod nekog ko redovito uzima taj časopis.Čak i kad dođem u posjed tog časopisa, preletim kroz sadržaj, i pročitam jednu ili dvije uglavnom u tom trenutku aktualne teme. Jučer sam igrom slučaja "naletio" na jedna broj "Preporoda" izdat, misli, 01.06.2006, a između ostalih tekstova, bio je objavljen i interview sa Semirom Osmanađikom. Novinarka lista je interview napravila u avionu tokom jednog od mnogih preleta ovog mlađahnog alternativca preko Bare. Interview na prvi pogled nije donio ništa novo. Uglavnom semove baljezgarije:  Piramideblablablapozitivnaenergijablablabla,satelitskisnimciblablabladevetpiramidablablabla... ponavljao je svoju beskonačnu priču Semke. No u jednom pasusu je rekao nešto što do sada nisam pročitao. Naime opisivao je kako sijenka Visočice, pada na Plješevicu i kako su time određene dimenzije pirmaide mjeseca, a onda kako ta ista sijenka pada na piramidu zmaja i kako je i njena dimenzija određena time, što je jako impresioniralo novinarku pomenutog lista. Naravno, ove notorne gluposti je Semke vjerovatno izmislio i ukomponovao u priču aludirajući na analogije kretanja Sunca i sjenke kod piramida u Meksiku i J. Americi. To tačno opisuje kako Sem radi. Izmisli neku "analogiju", koja se ne može 100% tačno provjeriti ni pobiti i onda je to "dokaz" kojim on impresionira narodne mase. Takav je slučaj i sa istostraničnim trokutom između "piramida", za koji je mjerenjem utvrđeno da nije istostraničan, ili pak sa dužinom strane  365m za 365 dana u godini, a onda se iznenada ušutio jer smo provalili kako su "prailiri" znali za metrički sistem jednica.
No vratimo se bezobrazluku cirkusa. Ne mogu da se pomirim da je ovim cirkusantima ljudski život ništavan. Neko ko onako nonšalantno kaže:

Na ovoj lokakaciji postoji mogućnost lokalnog klizišta, tako da je prisutna dislokacija zatečenog materijala.

I onda bezbrižno nastavi iskopavanje kao da postoji mogučnost da neko raspuše roštilj, a ne da se pokrene masa zemlje, onda takve ljude treba odmah strpati iza rešetaka ili u kakvu ludnicu. Još jedan primjer nemara cirksua. Na vrhu i oko vrha Plješevice navodno postoji minsko polje ili ima dosta neeksplodiranih MES. NA to područje cirkus nije PREPORUČIVAO dolazak umjesto da je ZABRANIO obilizak, a tek sad dovode deminre. Znamo da se na Plješevici kopa minimum 3 mjeseca i da je tu u posjet došlo nekoliko hiljada ljudi koji su bez ikakvog nadzora, vodiča ili barem upozorenja, hodali po Plješevici. Samo je dragi Bog učinio da niko ne zagine ili ostane osakačen. Toliko o toliko pominjanoj profesionalnosti cirkusanata. Očito je da oni neće prestat dok se ne dogodi kakva tragedija ili elementarna nepogoda.R @ 01:25 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 18, 2006
   Često sam pisao kako su visočki nazovi novinari dno dna što se tiće novinarstva. I dalje to odgovorno tvrdim. Zašto? Pošto ovdje pričam uglavnom o piramidalnoj prevari i ublehi uzet ću za primjer njihovo ponašanje u situaciji koja nas je zgodila. Normalno je da su novinari u malom, provincijskom gradiću kojem je najznačajniji kulturni događaj  ljetni vašar, bili oduševljeni dolaskom jednog ublehaša koji je svima ponudio san, a u stvari je donio nočnu moru. Shvaćam da su ti noinari i oni koji se samo prave novinarima to objeručke prihvatili i u prvim danima nudili "ekskluzivne" priče i dokaze, jer je eto naš mali grad  na tren osvanuo u svjetskim medijima, makar na 2minute priloga. Ono što nije normalno je da se niti jedan od njih barem nije potrudio da razmisli (ili im je ta aktivnost strana), da li postoji mogučnost da je čudni čovjek sa smiješim šeširom lažov. Oni su piramidu prihvatili zdravo za gotovo i automsatski se stvili u službu "ratne" propagande (zaista je malo falilo da ovi navodnici na riječi ratne budu izbrisani). Dopsinik iz Visokog zha Dnevni9 avaz, gđica Nađa O. je za najveći broj čitatelja koji glavninu informacija nalaze u najnekvalitetnijem, ali na žalost najtiražnijem tiskanom izdanju, prenosila samo i jedino sapoćenja cirkusa, ne napisavši niti jedan,barem malo suzdržaniji tekst. njen kolega sa STV- Visoko Alen J., je prednjačio u svom malograđanskom pisanju (sjetiti se teksa "Gospođo Zilko!"). Oni kojui su još uvijek kupovali Osklobođenje primaju informacije od  Siniše S, dopisnika tog lista iz Visokog, koji nimalo ne odudara od ovih gore pomenutih u pisanju pristrasnih tekstova. Na kraju je radio Q i visoko.co.ba, koji je možda i najglasnije u početku lajao na sve što je govorilo protiv ove ublehe. Niti jedan od gore spomenutih medija nije ni u jednom tekstu (lažem jeste visoko.co.ba, ali zbog nerazumjevanja engleskog jezika) kritički opisao ovu laž. Niko se niti jednom na pravi način nije osvrnuo na laži cirkusa. KAd je u Visoko došla iranska TV, njima je bito bilo da su došli zbog piramida, a ni trenutak nisu pomislili da upitaju kolege oko, u tom trenutku svjetski aktuelne nuklearne krize. Međutim svaka laž ima početak i kraj. Sve je počelo pismima svjetskih i domačih stručnjaka koji su se javno ograđivali od ublehe. Onda su oni koje je cirkus imenovao na svojim stranicama ogradili od učešća u cirkusu. Čak su i ovo dvoje posljednjih koji su došli na zahtjev cirkusa. O ovim posljednjim u sredstvima javnog informisanja nema rijeći. Sem spominje javnost koja govori o reakciji Grizli Adamsa, ali ta javnost je tek danas objavila vijest o utiscima Amerikanaca. Da podsjetim naši čitatelji su nam ove linkove dali prije par dana i mi smo svoje komentare objavili tad. Visočki mediji šute i šutiće iako su uredno izvjestili o dolasku ovio dvoje Amera.
No medijska blokada se lagano razbija. Utiske su prenjeli pincom.info, BGH DANI, FENA ( a od njih Sarajevo x) Nadam se da će i FTV koja troši naše pare na snimanje nekakvih tupavih emisija o pot5ragama za nepostojećim piramidama konačno objaviti nešto od ovih vijesti. SAmo će ovi provincijalci i dalje šutiti i glumiti mutavce.
R @ 19:28 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 17, 2006
  Kako vrijeme odmiče ovi cirkusanti postaju tragikomičniji. Jučer sam napisao kao valjaju gluposti o nekakvoj "kružnoj" građevini u Vratnici i spomenuo sam kako još fali hram za žrtvovanje u okolici Travnika da bi ugođaj bio kompletan. Kao da su me htjeli ubijediti da taj hram već postoji danas na stranici  crikusa objavljuju vijest o sastank upravnog odbora, u kojoj kažu da će istraživati taj prehistorijski kram. Naravno, Semketu nije dosta blamaže, pa će dovesti još "eminentnih i vodećih arheologa iz bijelog svijeta". Ko da im vjeruje. Prvo su spominjali jednog od največih stručnjaka za piramide i vodečeg egiptologa Dr.Hawassa. On je odgovorio da je sve ovo samo plod Semketove halucinacije. Onda je Semke doveo " VODEĆI SVJETSKI GEOLOG DR. ROBERT SCHOCH" kako su saopćavali na stranicama cirksua. Onda su on i njegova alien nevjesta rekli da su vidjeli manipulacije dokazima, laži i ublehe, kao i politički cirkus oko ovog arheo cirkusa. Onda su i oni proglašeni foteljašima, ali ne onako direktno, nego između redova. Iz pisanja dr. Dowell smo saznali da je i grčka arheo manekenka Gallou bila nezadovoljna radom i otišla je dalje na "pravo"arheo istraživanje. Da podsjetimo, da je samo jedan ino  geolog došao i reko Piramida je, ali onako mumlanjem, pa čisto sumnjam da je to i mislio. Kako još niti on niti njegova kolegica Lamija nisu  dešifrovali podmetnuto pismo, a nisu napisali ništa zvanično, čak ni mišljenje, ostaje pitan je šta je Mr.Dr. Bambuča  iskreno mislio.

No vratimo se Semketovoj ublehi. Taj čovjek laže kad zine. Pogledajmo šta je o Schochu cirkus rekao 19.07.2006:

Robertrt Schoch i Colette M. Dowell su se s radošću odazvali pozivu Fondacije te će u Bosanskoj dolini piramida boraviti u periodu od 28. jula - 8. augusta.

Šta Sem kaže 15.08.2006, znaći nepuni mjesec nakon ove vijesti:

Inicijalni kontakt, iza kojeg je uslijedila posjeta, je došao od dr. Dowell u junu mjesecu.


Ko je sad koga zvao? DA li su se oni ODAZVALI POZIVU cirkusa, ili su se SAMI POZVALI? Pa dobro dokle će te u oči lagati javnost?R @ 19:22 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 16, 2006
   Na koemntima sam dobio upozorenje da bi ovo iskopavanje moglo ugroziti stabilnost zemljišta. Time se pozabavio i naš geolog Mrak:

Prema otvorenim profilima jasno se vidi da su slojevi horizontalni i zaliježu u brdo, zasjek je vertikalan a visina profila je kontrolisana otpornim parametrima do sada nije došlo do narušavanja profila ali obzirom na litologiju moglo bi doći do razmekšavanja  lapora i laporovitih glina i lokalnih odrona! (uz ivicu)

(«znači zbog zaljeganja slojeva ovaj profil nikada nije bio ni upitan po pitanju stabilnosti»)Naravno da sam zbog vremena provedenog sa tuljanima malo popustio sa znanjem ali stabilizirat zasjek i napravljen plato, drugim platoom je nebuloza pa svakom ko ukljući mozak jasno je da zasjek saniraš dreniranjem i podzidom.Međutim mene više brinu ogoljele kosine,  blokovi sa glinenom međuslojnom ispunom koji su okrenuti niz brdo kao i sonde koje su iskopane u slojevima koji prate pad brda, ti istražni objekti i takve kosine su ugrožene.-OZBILJNO-ZNAČI U DANIMA POVEČANIH PADAVINA, AKO PRIMJETITE POVEČANI VODODOTICAJ U OBJEKTE, AKO PRIMJETITE ZATEZNE PUKOTINE NA POVRŠINI TERENA, LOKALNE MALE ODRONE, PROŠIRENJE PUKOTINA IZMEĐU BLOKOVA, …B  J  E  Ž  I  T  E!


Kako nisam stručnjak za geologiju, probat ću naći jednog takvog, kojeg poznajem. Do tada, ovi koji žive na Klisi, Percu i Zbilju: Pratite teren u slučaju kiće, da ne biste imali kuću u centru grada protivno svojoj volji.

R @ 20:15 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
   O nekakvim kamenim blokovima u Vratnici sam čuo nešto sasvim malo, i nisam obračao pažnju na tu ovu glupost koju bi Sem prodao po dokaz o postojanju nevjerovatno napredne civilizacije. Razlog: O tome nije bilo govora u tolikoju mjeri. Kad su Semu njegovi stručnjaci rekli da nema piramida on je odjednom izmisklio i KRUŽNU građevinu u Vratnici. Semova opsjednutost Atlantidom i dokazima njenog postojanja na našim prostorima prelazi sve granice normalnog. Već sam pisao o tome kako Semke vidi izgradnju Stonhenga, ali sigutrno tako vidi i izgradnju piramida i ostalih građevina, oglušujući se na znanstvene eksperimente i objašnjenja koji bi mogli objasniti neke stvari. Još samo da u okolici Travnika, recimo pronađe neki hram za žrtvovanje nevjernika ugođaj bi bio kompletan.
R @ 15:25 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
  Na stranicama cirkusa su se konačno oglasili o stavu dr.Schocha, kojeg su btw sami pozvali kao "neospornog" autoriteta, kako bi valda čovjak, alternativac dao potvrdu ovom cirkusu. Semke sad dovodi u pitanje znanstvenost g.Grizli Adamsa i njegove mrs Skali.

„ Naučna skeptičnost Roberta Schocha, ogleda se u slučaju podvodnih struktura između Japana i Tajvana koje su očigledno plod ljudskog djelovanja."

Ček malo, ko je u medijima trubio da će baš on dati međunarodnu verifikaciju, jer je stručnjak?

U razgovorima s Robertom u vezi bosanskih piramida, iznio mi je svoja razmišljanja koja su upućivala na to da nema dovoljno argumenata za potvrdu kako je ova formacija nastala vještačkim putem. Mišljenja je da treba jos dosta rada da bi se ova teza potvrdila. Radi boljeg sagledavanja historije u Bosni i Hercegovini, njemu i Colette smo omogućili da posjete piramide Sunca i Mjeseca, kompleks tunela ispod Bosanske doline piramida, nova nalazišta u Gornjoj Vratnici i Bandolu kod Travnika, Daorson u Hercegovini i kamene kugle u Zavidovićima. Interesantno je da čak ni za kamene kugle nije rekao da ih je pravio čovjek nego je naglasio da nema geološkog objašnjenja za njih. Valjda tako funkcionira mentalni sklop geologa.

E moj Semke koliko si patetičan. Mentalni sklop geologa. Pa ljudi su objasnili kako su kamene kugle sasvim normalan prirodni fenomen. Prosurfaj malo po netu pa ćeš naći objašnjenja. A jkako majke ti radi mentalni sklop idiJota, kakav si ti sam? Ili je selektivno mentalni sklop gologa koji potvrđuju tvoju priču. Mada je niko nije potvrdio javno u zvaničnom dokumentu.

Što se tiče pisanja dr. Dowell, ona nemaju dodira s geološkim istraživanjima, već se fokusiraju na nebitne i neistinite stvari i nema potrebe da to komentiram. Ona spominje lažne izvještaje, umješanost politike, izbore, a BiH prikazuje kao nazadnu zemlju. Na nama je da se ne osvrćemo na ovakve, zlonamjerene komentare, da samo svojim radom i upornošću dokazujemo istinitost hipoteze te da, kroz Fondaciju, pokrećemo nove projekte na teritoriji čitave BiH.

Ček malo, ona kao asistentica g.Scocha mora biti upučena u njegovo stajalište. A ovu umješanost politike, lažne izvještaje i izbore smo i mi 1000x spomenuli do sad. Ako jedna žena koja u Visokom boravi samo par dana, sagleda situaciju onda onda mezabrinjava da je to toliko očito, a tako je uspješno zavaralo ljude u i oko Visokog. I još nešto, i ona je sa Grizlijem obilazila sitove po svijetu, pa je u najmanju ruku stručnjak kao i Sem kji se samo slikao oko kamenja. No Semke u najboljem socijalističkom stilu nas upozorava da naša pobjeda je na dohvat ruke, samo moramo i dalje gajiti bratstvo i jedinstvo i ne dati da nam neki zlonamjerni foteljaši i dalje ugrožavaju naše ublehe. Mi ćemo ih dokazati makar ih otkopavali 200 godina. Sic. Znaći svako ko dođwe na iskopine i kaže da to nisu piramide je zlonamjernik,. SAmo su oni pravi koji kažu da je piramida nezlonamjerni. Mislim da su onda svi odreda zlonamjernici, jer od stručnjaka još niko nije javno u jednom izvješću, dokumentu, znanstvenom radu rekao :PIRAMIDA JE. A ovo sa fondacijom-cirkusom me ponovno podsjeća na Himlerovu fondaciju za istraživanje arijevskih korjena. Ne bi me iznenadilo da Sem pošalje"ekspediciju u zamlju Arijevaca-Iran, kako bi našli dokaze konekcije nepostojećih "prailira" i arijevske rase.

Trenutno su nam u toku četiri takva projekta: pored Bosanske doline piramida tu je projekt kamenih kugli širom BiH, kameni hram u Bandolu, te kružna kamena konstrukcija u Gornjoj vratnici“. Vata fak... Koje ba kugle, koji hramovi? Ovi izgleda stvarno nisu svi svoji. Pa ko im sad dade dozvole za sve ovo. Interesuje me šta će zvanične BH institucije za zaštitu kulturnog naslijeđa reći na ovo. Ako ovaj ovako nastavi niti  jedno brdo više nije sigurno. Još malo pa će prekopavati sve i svašta dokazujući svoje sulude teze.

ps. Opet naglašavam da nisam zarezivao ni prije, kao što ne zarezujem ni sad mišljenje ovo dvoje Amerikanaca koji su doišli na Semketov poziv. Ovaj tekst je nastao samo zbog toga da opišem kako Sem radi. Pozove stručnjake (vidjeti pod :Geolozi RGGF iz Tuzle) i kad oni daju savršeno jednostavno izvješće kako o piramidama nema ni govora odmah postanu foteljaši i zlonamjernici. Dosta je više te šuplkje priče. Podobne stručnjake i ne može nafatat jer ne postoje. Ovo malo nazovi stručnjaka koji obigravaju oko Semketa, lagano odustaje. Odustaće i onaj Talijan čim preko cirsusa ozvaniči svoj nevidljivi univerzitet kod nas.

Update: pps.
Posljednjih nekoliko dana, u dijelu javnosti se intenzivno raspravlja o preliminarnom stavu dr. filozofije i parapsihologa Colette Dowell,

Javnost koju cirkusanti spominju se vjerovatno odnosi u prvom redu na naše blogove, a onda na par internet stranica kojima smo proslijedili mišljenje parapsihologa (ovo je vjerovatno napiaso da bi joj umanjio znanstvenu vrijedsnost), oteli-me-svemirci dr.Dowell. Zamislite koliko se Sem boji za svoje "pronalaske" kad odreaguje na naše tekstove. I na najmanji šum sjkaće kao prelašeno derište i ponavlja do besvijesti šuplju o zlonamjernicima. Jad i bijeda.

R @ 10:41 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 15, 2006
  Moje kolege i ja smo do sada nebrojeno puta pisali o tome kako ovaj cirkus radi nezakonito. Danas smo dobili i potvrdu za to.  U inview-u koji je direktor cirkusa dao za RTV Visoko, saznajemo da je cirkus od maja mjeseca ove godine iskopavanja n Visočici vršio ilegalno ili protivzakonito:

Radio Visoko: Inaće te dozvole koje su posljednjih nekoliko dana uzrokovale i prekid svih istraživanja na bosanskoj piramidi Sunca interesuju javnost. Da li je to nešto novo ili se to moglo očekivati i na koji način će se riješiti ?
Mario Gerussi: Mi smo u početku radova dobili sve saglasnosti koje su bile potrebne, međutim tokom mjeseca maja na snagu je stupio novi zakon koji traži da se uključi još jedno ministarstvo u davanje dozvola i mi sada radimo na tome da dobijemo dozvolu i od tog nadležnog ministarstva kako bi mogli nastaviti radove na piramidi Sunca.

Naravno da niko neće odgovarati za ovo kršenje zakona, jer nam je na žalost država takva kakva je. U normalnoj državo ovaj ublehaš ne bi smio ni lopatu zakopati niti bi dobio i jednu dozvolu, koristeći i obrazlažući ovako smiješne teorije. Na žalost mi smo daleko od normalne države.
R @ 16:56 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
  Poštovani posjetiteji,

Mokažite svoju humanost i pomozite


Humanitarna Akcija: Pomozimo Esadi Kolčaković

Djevojčica Esada Kolčaković iz Sanskog Mosta oboljela od tumora na mozgu

ZA OPERACIJU POTREBNO SAKUPITI 2.000 EURA

Piše: Z. ČEKIĆ

Za operaciju dvanaestogodišnje djevojčice Esade Kolčaković iz Sanskog Mosta, koja je prije dvije godine oboljela od tumora na mozgu, potrebno je sakupiti još 2.000 eura.

Esadin brat Elvis, koji očajnički pokušava da obezbijedi neophodna finansijska sredstva, kaže da su vid i sluh njegove sestre zbog zlokobne bolesti u posljednje vrijeme značajno narušeni.

"Moja sestra ima strašne bolove u glavi i zbog toga život naše porodice liči na pravi pakao. Zbog teške bolesti već duže od godinu dana ne pohađa školu", kaže Elvis.

Prije osam mjeseci Esada je bila na operativnom zahvatu u privatnoj zagrebačkoj klinici "Exacta", ali obavljena operacija nije uspjela.

"Klinički centar u Kelnu, gdje je Esada nedavno bila na pretragama, garantuje stopostotni uspjeh operacije. Jedina kočnica u ovom trenutku je nedostajući novac", kaže Elvis.

On je dodao da njegovi roditelji nemaju stalno zaposlenje, zbog čega nisu u mogućnosti da izdvoje potrebna sredstva za Esadino liječenje.

Za odlazak i operativni zahvat potrebno je skupiti oko 20.000 eura, zbog čega se Elvis u posljednjih nekoliko mjeseci obratio na mnoge adrese moleći za pomoć. Nedostaje im još 2.000 eura da bi skupili potreban novac.

"Liječnici su ustanovili da tumor ubrzano napreduje, te da je operativni zahvat potrebno izvršiti što prije jer će u suprotnom već biti kasno", tvrdi Elvis.

Svi koji žele da pomognu liječenje dvanaestogodišnje Esade mogu donirati sredstva na žiro račun kod Unikredit Zagrebačke banke na broj 3385502200000828.

R @ 09:31 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 13, 2006
   Očito je svim onim koji imaju pristup drugačijim informacijama od onih koje nudi Dnevni Avaz i njegova dopisnica iz Visokog N.O. postalo jasno da je ovdje ipak riječ samo o jednoj ublehi. Kao što je bilo i očekivano, neki od ovih piramida bilivera su priznali mogučnost pogreške. Oni su i jedini koji su znanstveno, neovisno od Sema pokušavali dokazati postojanje ili bar mogučnost postojanja "kolosalnih"građevina u Visokom. Nakon svih stručnjaka koji su rekli:"Kanite se čorava posla", jedan po jedan su odustajali od podrške ovoj ublehi.
Pročitaj kompletan post
R @ 23:12 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
  Počelo je razvodnjavanje priče i vadiona. Prvo je naš omiljeni novinar Jaš pričao o tome kak onema piramida, a onda je naš favorit na ljestvivi za ubvlakača napravio analizu kome je dobro nakon piramida. Nazovi novinar analizira ko je sve "profitirao" otkako su se piramide ukazale u Visokom.Naravno i ovaj lik ima problema sa obrazovanjem ali i profesinalnošću. Netom je sam sebi dodjeljivao titulu sportskog novinara godine a sad bi da određuje ko je stručnjak a ko ne.
Pročitaj kompletan post
R @ 16:29 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 12, 2006
  Ne mogu a da ne prođem kroz sve gluposti gotovo pokajničkog teksta g.Jaše. Čovjek koji je prije par mejseci otvoreno kakao po cjelokupnoj znanosti, dižuću u nebeske visine jednog prevaranta i koji je imao hrabrosti istog prevaranta staviti u afirmativnu rečenicu zajwedno sa Galileom, Teslom ili Kopernikom, sad počinje pokazivati prve simptome amnezije koja će uskoro postati kolektivna amnezija. Krenimo redom:
Pročitaj kompletan post
R @ 15:18 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
   Jašo opet priča gluposti. U tekstu o tome da nema piramida, tj. o vadioni jer je ovaj novinarčić svojedobno pisao u najsvjetlijoj tradiciji njemačke ratne propagande IIsv.rata, Jašo pravda Semketovu ublehu sažet u jednu rečenicu :Nema pirmida ali smo popularni. No krenuimo redom. Naravno da su piramide i ova glupost nevažnim, ali ne iz Jašinih razloga pranja savjesti i početka kolektivne amnezije. Ne postojanje piramida i ovaj cirkus su bitni iz jednog sasvim drugog razloga. Ovaj cirkus je bitan, barem meni, da vidim da primitivizam koji u Visokom vlada više od 10 goduina nije ni blizu mrtav. KAko objasniti činjenicu, da su svi, ali baš svi tzv.Visočani (ili kako se ne volimo zvati Visočaci) bili spremni razbiti glavu prvom čovjeku koji u Visokom spomene da nema piramida. Da su spremni spaliti ogradu, zabraniti pristup i ostala sranja, samo zato što neko drugi ne misli kao oni. Ovaj cirkus, kao i onaj sa aerodromom, Vemom i ostalim visočkim čudima će proći i nije bitno što smo bili na TV. Bitno je što će doći neki novi cirkus i što će opet kreteni i primitivci biti spremni na fizičko nasilje protiv neistomišljenika.
Da se vratim Jaši. On je očito prvi koji je skontao da je vrijeme za vadionu i za amneziju. Još koji dan pa će kao ovaj Al Pašino početi pričati kako on nikad i nije bio za Semira i piramide, al se eto nadao da ih ima. Shvatam Jašu. On,onako nedovoljno obrazovan i ne može pojmit da neko visoko obrazovan i još stručan, a koji ima posao u nekoj znastvenoj instituciji zna nešto i to baška u svojoj struci. Znam i njegov strah od obrazovanja i njeogve rečenice o vrijednosti fakultetski obrazovanih ljudi. Naravno iz tog straha i gnušanja Jašo je na početku cirkusa bio največi kretenistički novinar. Onda je, valda uvidio, možda i kroz druženje sa onom Grkinom, da je cirkus u stvari samo i jedino cirkus, pa je pisao blaže tekstove. SAd se priča mijenja. No mi nećemo zaboraviti početne ispade. Imamo ih arhivirani i oni će ući ui antlogiju visočkog novinarstva, kao najcrnji primjer huškačkog novinarstva, koji je za posljedicu imao paljenje ograda, prijetnje neistomišljanjicimia i na kraju fizičko nasilje.Tek da ne može reći "nisam ja ništa pisao".
R @ 09:31 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 11, 2006
  Danas je Visoko i piramide posjetio još jedan stručnjak prof.dr. Mustafa ef.Cerić, čovjek koji IZ smatra agitpropom najjače bošnjačke stranke i koji ima više sati leta nego svi američki mornarički  piloti VI flote skupa i čovjek kojeg u raji zovu Sulejma Hrle IZ-a, aludirajući na još jednog koji je čuvao stolicu još-malo-pa-doživotnog-predsjednika Sindikata BiH. Da li je na piramidama obavio Džuma namaz i održao hutbu ne znam.
Šalu na stranu. Neko će se naljutiti što  ismijavam največeg vjerskog poglavara Muslimana u BiH, ali ne mogu imati nimalo razumjevanja ni samilosti prema čovjeku koji vodi vjersku instituciju naroda koji je u našem posljednjem ratu najviše stradao, dijelom zbog dvostruke politike licemjernog zapada i onda netom 10ak godina poslije ponaša se isto u svojim izjavama glede novog rata na Bliskom istoku. Gledam plejadu likova koja se i dalje izmjenjuje na ovom cirkuskom mjestu. Semir je očito dobio podršku svih institucija, osim onih od kojih je podršku i stvarno trebao dobiti. Ovako sad ima podršku svega onoga čega se on gnuša u svojim knjigama: polituičara, biznismena, močnika, vjerskih dostojanstvenika, znači svih onih koji nešto znače u svemu osim u znanosti.


R @ 22:52 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
   DAnas na treanicama cirkusa saznajemo, pardon napominju nas da Semir ode u USA. No ono što je interesantno je to da su naglasili da na povim brdima rade volonteri iz Luxemburga, ali POD STRUČNIM NADZOROM LJUDI IZ CIRKUSA. Nije nego. Zanima me ko je stručan u cirkusu da vodi iskopvanja?
R @ 11:50 |Komentiraj | Komentari: 71 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 10, 2006
  Da ovi cirkusanti ne samo da su lažovi nego su čak i nezakonito kopali. To nam je potvrdio i guru moderne gluposti Semir Osmanađik lično.
Poslije smo saznali da Semke nije član Masonske lože. Naravno da ne može ni biti jer ih je on toliko ocrnio u vojim knjigama iznoseči "istine" od kojih nas boli glava. Bukvalno. Te su lože da podsjetim nakon tih knjiga prestale postojat. I Semke opet malo serucka o elitama, negativnoj i pozitivnoj energiji.Cccc. Pitam se kad će ova komedija koja sve više prelazi u tragediju konačno prestati?Još asmo da mi je vidjeti slike onog heravog brida.
R @ 22:55 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
  Istina boli. Ponaročito ako se svim srcem vjerovalo u zabludu. Tako bi ovi piramidioti, koji preko noći postaju samo idiJoti, svoj bijes i maloumnost izražavaju pišući i ostavljajući desetine komentara na mom blogu. Interesuje me gdje je sad gđa Nermina, poznati para psiholog i tarapeut cirkusa da nam malo proanalizira Post Piramidalni Stresni Poremećaj, u narodu poznat kao kretenizam. Ovaj Al Pašino bi sigurno bio interesantna ličnost za psihonalizi, mada mislim šta bi uvaženi g.Frojd imao problema pri definisanju ovog slučaja.
No vratimo se piramidama. Ipak Semke ima novi i konačni "dokaz". Cirkus ima i nove stručnjake. Vjerovatno jer im ovi stri baš i nisu od neke koristi. Semke pada sve više u očima medija. Krenulo je CNNom i BBCiem (čisto sumnjam da će se ikad više vratiti) a završava se nekom TV Slavonski Brod.
I da odgovorim na pitanje jednog čitatelja koji reče da mu postaje dosadno na blogu i da ga intreresira gdje su grizli Adams i ona sa iskustvima sa vansvemircima. Na žalost  stranica Grizli Adamsa ima problema pa ćemo pričekati na "zvanično" izvješće. Ali ja ne polažem plaho pažnje njegovim razmišljanjima i izvješćima.I prije njeogva dolaska sam znao ovo što on tvrdi. A mi pripremamo i izvodimo istraživanja na terenu. Puno fotki, analiza, sumiranja dosadašnjeg rada bit će objavljeno o narednim danima koliko nam vrijeme to dopusti.  I mi smo na terenu ali mi slikamo ono što ne možete vidjeti na stranicama cirkusa.

ps. Stultita se privremeno vratila i napisala svoje prve impresije o posjeti mom gradu.
R @ 19:12 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
Stace Glina izmedju dva Bloka Pjescara?

1.Toplotna Izolacija* nemoze biti nikako , jer je dr Smeilbeg* vec dokazao, da se Brda* brze hlade, od Brda koja se nehlade brzo, kao ova sto se brzo hlade u odnosu na ova malo sporijeg fenomena* hladjenja.
2. Vodena Izolacija isto nije, jer ljudi* tu traze Vodu tj. kopaju bunare* i obavezno moraju nositi specijalne tockaste, sexy, gumene cizmice*.
3. Elektro Izolacija isto nikako. Jer gdje ima elektriciteta, tu ima i struje, a gdje ima struje, tu moze radit i Kompjuter*, ko ima Kompjuter ima i Internet, ko ima Internet*, cita sta ljudi* pisu i neda se manipulirati. Kao sto vidite, Vecina* nema nista od ovoga, znaci nema elektriciteta.
Cemu stvarno sluzi Glina izmedju dva sloja Pjescara*, ispoliranog sa obije strane, rekla bi Nadja*. Odgovora* i Demanta* je vise, kao i Dokaza*:
-Cisto dekorativno, od "Majke Prirode*"tako stvoreno? Ne, zato ima crveni Pjescar.
-Ovo sto Geolog* Mrak* kaze? Nemoguce, on svakako nije priznat od Sem-a* a i CS Schilling* je sad rekao: "nek dokaze ko misli drugacije".
- Da stiti od magnetnog Zracenja? Nemoguce, cista Provala*, kako bi onda Pirámide* toliko zracile i odjednom nestajali Naucnici, koji se jednom provozaju avionom.
Ko joj je uopce dao Dozvolu* da se uvlaci izmedju Pjescara i zbunjuje renomirane* naucnike*, da nije Hodovic*?
Pojedini Inzinjeri* su naprosto opsjednuti* njihovom cvrstocom*.
Izgleda da ce ovo ostati zauvjek neka nerazjasnjena Hipoteza*.
Legenda, objasnjenje Pojmova:
Izolacija*: Svezu te, tako da su ti ruke na ledima, nemozes vani, osjecas se izolirano od drugih. Ljudi tu uglavnom zavrsavaju, posto se razocaraju u pojedince, nepostojece projekte i neostvarene Snove, kojima su slijepo vjerovali.
dr Smeilbeg: Renomirani BH Naucnik/izbjeglica u SAD. Jedan od najvaznijih tvoraca Ideje o Piramidaza u Visokom. Za sebe kaze “ja sam Pilot”. Hobby: Snimanje Brda i Gradova i davanje pozitivnog Izvjesca tog snimanja, zbog kojeg se neki politicari provale pred cijelim svijetom. Osobno uvijek povlaci Izjave i brani ga Novinarka.
Brda*: Rad ljudskih ruku. Vecina Brda su u stvari Pirámide.
Fenomen*: ima ih vise, ljudi i Pojava….
ljudi*: Danasni Potomci Prailira, vrlo primitivni i zatupljeni u odnosu na svog superiornog Predka.
Bunari*: sluze kao Dokaz o postojanju piramida, moze se stajati pored njih u seksy cizmicama ili ulaziti u njih. Ponekad se tu i Voda nakupi.
seksy cizmice*: pogledaj kod R-a
Kompjuter* nemam pojma
Internet*: kao, nesto za manipulaciju sirih narodnih masa, kaze mozes se i dopisivat, neznam..-?
Vecina*: svi sto vjeruju u Pirámide
Pjescar*, Gradjevinski materijal za izgradnju Piramida, vrlo jeben i visoke cvrstoce.
Nadja*.: renomirana BH-Naucnica, jedna od Autorica hipoteze o piramidama. Za sebe kaze: “nisam strucnjak za geologiju”. Referentni naucni Radovi: Rad u rudniku i Rad na piramidi Sunca. Puno pusi, i bavi se cjepanjem Diploma.
Odgovori*: Kad te neko nesto pita, ti mu odgovoris. Tocno ili ne , nebitno.
Demanti :Faksovi iz ambasada arapskih zemalja, koje rade cijelu Noc. Demantovati se danas moze vrlo jednostavno, sve sto smo ucili i znamo.
Dokazi*: Ima ih vise vrsta i svaki novi je konacni. Najpoznatiji su Kameni Dokazi, jednakostranicni Trokuti, toplotna Snimanja i posjete glupih Politicara. Sluze kao Uvjerenja u Nemoguce i za produzetak nemogucih projekata. Najcesce su lazni i bezvezni ali i kao takvi sluze svojoj Svrsi: Manipulaciji masa.
Majka Priroda*: Zena koja je po nekima stvorila Brda/Pirámide, sto je Semir Dokazima ,hipotezama i kopanjem definitivno opovrgao.
Geolog* Mrak*: Pripadnik zavjerenicke organizacije, koji samo misli da zna sve bolje od naseg dragog Sema. Zavrsio je neki fakultet i zna ko mu je Mentor.
CS Schilling*: bivsi austrijski Novac. Jedan od glupih Politicara.
Provala*, sve sto Gogi kaze.
Pirámide*: osim u Egiptu i Mexiku sad i u Visokom. Njih, sad- zasad oko desetak, razlicitih velicina i funkcija. Majka svih Piramida je Piramida Sunca, koju je otkrio i otkopao Semir Osmanagich uz dozvolu od Senada Hodovica.
Dozvola*: Dokumenat za rusenje povijesnih gradjevina. Za izdavanje istih obratiti se gosp. Hodovicu.
renomirani naucnici*: Ako radis u Fondaciji i sem to kaze, onda si renomirani, a ako ne, onda si foteljas.
Hodovic*: Komunista i patriota.Radi na izdavanju Dozvola za sulude projekte. Kao takav ce zavrsiti u „KP Domu Zenica“.
Inzinjer*: Samo jedan na svijetu, gosp. Cakic. Inace Vodje iskopavanja na piramidi mjeseca, voli da pije toplu pivu, kopa malu Sonde i prica junacke turske price. Jedan Vrlo veliki „gospodin Covjek“, boli ga racku za sve. Radi i na izumu novoga Vremeplova.
Hipoteza*. Sve sto Sem kaze. Npr. “Prvo je napravljeno Korito, pa je potekla Voda”. Hipoteza o piramidama je vec tisucu puta definitivno i konacno dokazana.
Semir Osmanagic: Tvorac hipoteze o piramidama. Porijeklom iz Svemira. Religija –Sektas. Pocasni Gradjanin Visokog. Uvijek u Sesiru i dobro raspolozen. Prikaceni nadimci: Sem, Semke, Veliki lago, vanzemaljac, alternativac, manipulator, budala, lopov, sektas i Ubleha.
R @ 19:10 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, kolovoz 9, 2006
   Na stranici RTV- Visoko, pročitao sam "mišljenje" stručnjaka za alternativne znanosti, uvaženog g. Milozvuka o onom famoznom bunaru. Naime bunar je iskopao jedna mještanin u potrazi za vodom. Naravno, o ovom bunaru i konačnom dokazu da je ovo sve u stvari prirodna formacija je govorio naš geolog Mrak. Semke ovu priču može prodavati novinarima, koji onako poletiše da obave nove,konačne i nepobitne dokaze... No Semketova objašnjenja su pravo interesantna:

"Nakon nekoliko redova pješčara, se dolazi do reda gline koja je igrala dvojaku ulogu. Prvo, izolacije, a zatim vezivnog sredstva između ploča.", veli naš sveobuhvatni mega stručnjak. Pitam se izolacije od čega? Toplotne, vodene, elektroizolacije?Čak tvrdi da se udarci čekičem čuju na drugoj strani doline. Kako da im povjerujem kad su spremni na sve i svašta. Čak i podmetati  "dokaze" u "tunele". Semke se brine i za sigurnost ljudi koji posječuju ove lokacije:
No zabrinutost za vlastitu sigurnost je u drugi plan potisnut viđenim prizorom. No, ipak se ne preporučuje da turisti posjećuju pomenuti lokalitet. Naročito, ne bez vodiča.

 Naravno ovi kreteni neće prestati praviti cirkus dok koga ne raznese nagazna mina. Oni ne PREPORUČUJU kretanje u tom području naročito bez vodiča. Kreteni jedni kretanje treba ZABRANITI!

R @ 22:57 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
   Ovaj naslov je pretenciozan. Ne mogu nabrojati sve Semketove laži i ublehe od početka ovog cirkusa. Prvo zato što ih je izrekao jako puno. Drugo mnoge laži je ponovio na različitim mjestima, tako da ima puno toga duplo slaganog. Treće, ne da mi se preturati po svim izvješćima i arhivama mog i ostalih blogova. Zato ću samo nabrojati one najkrupnije i najočitije laži koje je rekoa naš milozvuk.

1.Doktorat - Ova je najkrupnija laž i za nju bi u nekim zemljama razvijene demokratije mogao čak i krivično odgovarati za lažno predstavljanje. Svi se sjećamo zbunjene face u emisiji NTV Hayat, kad Sem pita geologa koji bi derao diplomu za ime svog mentora.

2.Stručnjak za piramide - Po Semiru je svako turističko putovanje isto što i znanstveno istraživački rad. Po njegovoj logici onda je svako od nas ko je bio par puta na moru marine-biolog.

3. Semir -arheolog -stručnjak - Sječam se prvih duela Semketa sa pravim arheologom- gđom Vejzagić, kad joj je onako nonšalanto reko da ona nema pojma o "moidernoj" arheologiji i novim metodama u arheologiji. Vjerovatno je mislio na litopipkanje i fotkanje. Zaista su to najmoderniji pristupi arheologiji. Ako je Sem arheolog amter, onda sam ja estetski kirurg amater. Pitam se da li postoji kakva budala koja bi mi dopustila da joj ugradim silikone u pojedine dijelove tijela.

4. Podrška svjetskih stručnjaka - Semke je bezobrazno na svoju stranicu pobrojao masu svjetskih i domaćih  stručnjaka. Da podsjetimo da je u tom svom bezobrazluku spomenuo čak i dr. Hawassa kao čovjeka koji mu je poslao "stručnjaka" za piramide. Na kraju se ispostavilo da je Semir okorjeli lažov.

5. Neugrožavanje starog grada Visoki - Svi se sjećamo kako je Sem trubio kako neće ugrožavati, kako će zaštititi, kako je dio projekta i rekonstrukccija starog grada itditd. Kad je g. Mirko Babić posjetio Visočicu i reko svoje mišljenje o tome da su kopali u zaštičenoj zoni i da su ugrozili zidine starog grada, Semke se odmah prešaltao na Plješevicu, valda svjestan da može krivično odgovarat za uništavanje kulturno historijskog naslijeđa BiH. Slike sonde u neposrednoj blizini zidina sam i sam napravio par puta. Prvi put u septembru 2005.godine a poslije tokom ove godine i možete ih naći u galeriji fotki. Tek toliko da cirkusante ne uhvati amnezija i ne kažu :"nismo mi".

6. Geološko izvješće gđe Nukić - Nisam stručnjak za geologiju. No ima stručnjaka koje je angažirao Sem i mislim da su oni u BiH trenutno najozvaniji da pričaju o geologiji terena. To su profesori sa RGGF iz Tuzle. Naravno ljudi su se odazvali. Bili na terenu. Pokupili Nađijino izvješće. Uporedili ga sa Semovom šupljom objavljenoj u njegovoj, u nedostatku bolje riječi, knjizi i rekli :Sem laže i Visočica je prirodna tvorevina. Sem se pobunio i rekao da će on naći svoje stručnjake. Našao je onog smiješnoh Talijana sa Nevidljivog i nepostoječeg juniverzitija. Nađija je prijetila da će cijepati diplomu (što se na žalost nije ispunilo), ali nigdje u svom izvješću nije napisala OVO JESTE PIRAMIDA JER IMA ...

6. Blokovi teški 40t - Kad je već na osnovu šupljih i neosnovanih početnih "dokaza" krenuo na iskopavanje, našao je par blokova od pješčara i gomilu kamenja. Naravno da je ovo prekrižio u "zidove" piramide i odokativno ocjenio da su blokovi teški 40t. Poodavno sam računao da bi blok od 40t trebao imati punooo veću zapreminu od one koju imaju ovi blokovi. Onda je Sem doveo BHT kačketić-dva  kuckanja čekićem-ima-je Barekata i slavlje je moglo početi.

7. Ljudskom rukom napravljeni stepenici na Plješevici - O tome više možete čitati na nekim stručnim forumima i kod našeg frenada geolog mrak.

8. Tragovi drevnog pisma u tunelu na Ravnama- Prvo onaj tunel nije ni blizu kompleksan koliko bi to Sem volio da jsete, a drugo onaj kamen sa slovom E na sebi... E to morate pitati mrs agenticu Skali. Ona ima da kaže nešto o podmetanju dokaza u pečini.

9. U Visokom je največe geološko-arheoločki projekt na svijetu (ili Europi?)- Niti je arheo nniti geološki projekt. Ovo je ipak neki new age samit pozitivne energije i mantranja protiv svjetskih političkih elita. Ne znam otkud mu samo Visoki predfstavnuk u cirkusu.

10. Foteljaši - Veliku količinu mržnje prema ljudima koji su svoj život posvetili znanosti i očuvanju historijskog naslijeđa stvorio je Sem lično svojim pozivima na linč u raznoraznim javnim nastupima. Ti nastupio su bili toliko bezobrazni da su svi odreda proglašeni nepatriotama,izdajicama, netznalicama. Čak je i dr.Hawass bio lažov u Semovim očima.

Zaista mi ne može trenutno sve na um pasti, ali ako se vi sječate još laži molim ostavite u komntarima.

No kad ste več tu navratite na  http://www.pincom.info/. Ipak Semke nema više monopol nad medijskim prostoriom kao na početku ovog teferiča, kad su samo njegove laži bile dostupne širem javnom mijenju. Sad kada je razbijena medijska blokada ostaje nada da će i ovaj cirkus biti završen prije kraja dugog arheo ljeta.
R @ 16:24 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
 Poznati i svjetski priznati geolog Kristijan Švarc Šiling je posjetio Sema i izvršio brzinska istraživanja na Plješevici. Naravno iskusnom oku svjetski priznatog i poznatog, a Boga mi i najbolje plačenog geologa na svijetu ništa nije moglo razuvjeriti da one prirodne ploče nisu man-made. Poznati geolog je rekao:
Ne vjerujem da je ovo nastalo prirodnim putem i oni skeptični naučnici koji to tvrde, neka dođu ovdje, naprave eksperiment i to dokažu“.

Šta djeca znaju o zvičaju. Naravno institucja koju zastupa je Visoki predstavnik EU za geologiju i vrtlarstvo mu dopušta da proziva svjetski priznate znanstvenike, koji su se do sada oglašavali. Možda iskoristi svoj mandat pa ustoliči milozvuka za doživotnog predsjednika... Srećom neće. Ovo je sve dio cirkusa koji ozbiljni znanstvenici ili zaobilaze u širokom luku ili su se nakn što su bili izmanipulisani nečujno uklonili, jer kako Sem reče: ...lome ih mediji,politika,javnost...
Samo nas niko neće slomiti. Mi ćemo i dalje pisati o Semirovim lažima,ublehama i glupostima.

Na redu je nova epizoda komične serije Semoirov znanstveni rad pod naslovom Biografija:

Semir Osmanagić živi u Houstonu (USA). Autor je ambicioznog višetomnog ciklusa "Alternativna historija". Pojedini tomovi su objavljivani kao knjige u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Estoniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Kroz svoj istraživački rad i posjete mnogobrojnim drevnim gradovima širom svijeta radikalno mijenja okoštala shvatanja antropologije, historije civilizacija i teorije evolucije. Prošlost i budućnost čovječanstva dobivaju nove dimenzije kroz prizmu spitirualnih, arheoastronomskih i građevinskih uzleta niza Planetarnih civilizacija.

R @ 13:17 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
Brojac prebrojac
Upišite tekst...
Statcount
Sat
Arhiva
Kontakt e-mail
  • Moj e-mail: resistancev@yahoo.co.uk
    Sve informacije prijedloge i sugestije saljite na e-mail
Odbrojavanje do zrake iz Svemira
Brojač posjeta
507664
Index.hr
Nema zapisa.