Ko udari na nas iz mesta je najebo
R
Licenca
Ovaj blog je zaštićen: .Creative Commons License
Blog priča by R is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Blog - kolovoz 2007
petak, kolovoz 31, 2007

   Konačno sam dočekao i taj dan. Orlovi su rano doletjeli. Doduše sa malim zakašnjenjem. Oni Zujini jarani iz firme "U orlovom mu(n)du" su konacno doletjeli i u moje gnijezdo. Onda je isuko aparaturu i vidu neke drške i neke žice i onda mi je Ujče objasnio: " Vidiš ovaj uređaj radi na pozajmici gasova. Ovo ovdje je rukohvat s NOSačem zatvarača. Ovaj magazin se stavi, neznam, dlaka nestalog i onda mi pritisnemo ovaj hepek i ono zacvrći i onda počne tražit. I nađe ga makar bio zakopan na dubini od jedno dvajst kilometara". Ispočetka sam mislio da mi drži časove ONO i DSZ, i da je u pitanju kaka nova puška, a onda sam shvatio da je to "ORAO" Nisam htio išta komentarisati jer mi se učinilo da ovo neće proraditi. A onda mi je Ujče tražio dvije baterija od 1,5V, i ja sam ih trzno iz daljinskog za TV. Ionako nemam kad gledati TV zbog ovih istraživanja. Onda je on ubacio baterija, ubacio male komade ploćice i onda se primaknuo zidu u banji. Onda je nosom onjušio zid pa je opet onjušio zid, a onda je onjušio zid u dnevnoj. Onda je zazvonio telefon i ja sam se pitao kako jer sam bio ukonektovan na internet. Onda je komšija koji živi u stanu ispod mog stana  Princip Pasuljević izdeklamovao u slušalicu: " Majke vam ga nabijem pederske, samo se skupljate u stanu i orgijate pederi jedni, a niko da popravi tu cijev u hali, pa meni curi voda iz plafona. Kreteni i debili, krebilu jedan, umjesto što se *bip*vaš sa otim pederima po stanu, bolje bi ti bilo da popraviš cijev. I žena te napustila kretenu glupi, ima da ti policiju za vrat svežem!". Bio sam zgrožen. Mirnim tonom sam mu objasnio da nije pukla nikakva cijev i da radim na Otkriću i da imam podršku međunarodne zajednice, lokalne vlasti i Kućnog Savjeta kao i Islamske Zajednice, i da me Fikra nije napustila, samo je otišla do svoje majke dok ne završim istraživanja, na šta mi je Pasuljević odgovorio :" Ma *ebem i tebe i Zajednicu, ima da ti policiju svežem za vrat. Moleraj ćeš mi ti platiti!" i spustio je sluju. Odlučio sam da se ne obazirem na ove zlonamjerne oponente i da nastavim dalje, a onda ću ga prijaviti Hodi u Kućnom Savjetu. Ušao sam u banju gdje su Ujče i Zuja sedili, jedan na veš maišini a drugi na wc šoli i slavodobitno rekli :" Evo ovdje u ovom zidu na dubini od samo par cm nalazi se voda". Nisam mogao vjerovati. Otišao sam do komšije Mehe, vodoinstalatera. Posudio sam chidrauličnu štemačicu marke Bosh i oštemao sam par cm zida. Kad stvarno, na samo oko par cm dubine ukazala se voda. Kad sam nastavio sa štemanjem našao sam na pocinčanu cijev. To je bila mistrerija iz Cijevi je tekla voda. Orao Ujče je bio u pravu, a klo je u pravu, zna mu se... 
Bili smo oduševljeni i sve smo zalili Pivom. Domaćom. Sa crvenom zvijezdom na sebi. Znam da će me kritikovati Cera, naš efendija, al jebi ga morao sam. Išpak piva je prehrambeni artikal. Ispratio sam Zuju i Ujčeta davši Ujčeto ono para što mi je ostalo od bogate donacije Kućnog Savjeta i onda sam mirno legao na sećiju s namjerom da usnim miran san.

R @ 11:52 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
   Poštovani, dosadašnjuu (ne)redovnu rubriku "Grejtest šits" odlučio sam preimenovati u "Zonu Sumraka". Nadam se da će te uživati kao do sada. 

Grejtest kak


Dokazi o postojanju kamenih građevina u Visokom nisu više stvar vjere jednog čovjeka već pitanje iskrenosti i priznavanja činjenica

(Treća posjeta ef. Cerića brdima oko visokog, kako bu Ummet molio i postio.)


Ne efendija, stvar je vjere tvog Ummeta.


R-ov ne-civilizacijski primjerak

Semir Osmanagić, čovjek koji je ukazao na postojanje piramida u Bosni, vodio ih je po arheološkim lokalitetima na piramidi Sunca, piramidi Mjeseca, podzemnim tunelima ispod piramida te lokalitetu u selu Vratnica. Imali su najboljeg predstavnika civilizacije piramida.
(Posjeta "delegacije Damanhura)

Ne, gospodjo, imali su najboljeg predstavnika arijevske rase odbjegle na Južni pol.

R-ovo DO-RE-MI-FA-SO-LA-SI , JEDU-MI-SE-ORASI

Piramida na grčkom označava vatru u središtu.
Zanimljivo je tumačenje koje je o piramidama iznio Michio Kushi: „Piramide su izvorno proizvodile energiju visoke frekvencije.
„PI“ znači val visoke frekvencije,
„RA“ je zvuk spirale,
„MI“ znači skupljanje, privlačenje,
„DO“ označava veliku zgradu.
PI-RA-MI-DO
 
(Posjeta "delegacije Damanhura)

A da probate otkriti značenje  i energiju slijedečih stihova: Fa-Fa-La-Si-Mi-Ti  Fa-La-Ti?

R-ova Fantastična četvorka

Na povratku kući četvorka je posjetila magično mjesto kao iz bajke ili nekog uzbudljivog SF-filma
(Posjeta "delegacije Damanhur)


Jedino što je misteriozno u Zavidovičima je kako žive radnici Krivaje koji nisu dobili plaće par desetina godina.

R-ove misterizona živina

Piramida je kao živi organizam. Diše s prirodom. Osluškuje svoje posjetitelje, nudi im svoje misterije na odgonetavanje.
(Posjeta "delegacije Damanhur)


Samo da ne ispusti vjetrove, ili ti prdne po naški. Onda smo ga utoišli u tri hiljade PPPPeršuna.

R-ova borba protiv antipitamidiotizma

SAN:AMERIKANCI PODRŽALI SEMIRA OSMANAGIĆA
(naslov u dnevniku SAN)

Jeste i obečali su mu podrška šeste flote i još najmanje dva nosaća na nuklearni pogon, kako bi strjebio naučne talibane iz muzejskih pećina.


R-ova Desanka Profesionalka

„Upoznata sam sa ovim projektom radeći svoj profesionalni posao u Geodetskom zavodu. Kad god dođem na ovaj teren uvijek me nešto novo oduševi i sve je više upečatljivo šta može da uradi ljudska ruka"
(iz knjige utisaka gđa Ehlimana Uzunivoć )

Gospođo, jaka je u njega desnica. Od silnog prakticiranja i tjelovježbe.

R-ovi motivirani Jebivjetrovići

Drage piramide, draga Fondacijo... Jako smo se radovale da smo na piramidi Mjeseca srdačno dočekane. Puno vam hvala za profesionalnog i motiviranog prezentatora. Želimo puno uspjeha Fondaciji. Vrijeme našeg jednogodišnjeg boravka u BiH kao volonteri naučili smo ovu zemlju voljeti. Nadamo se da će ova kulturološka ljepota kao turistička destinacija postati poznata i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Natalie Fralicie
Veronika Steiniger *JEV-volonter*
JEV-volonter Kristina Mikvilčić*JEV-volonter
-FONDACIJA TUZLANSKE ZAJEDICE- 

(iz knjige utisaka )

Jesam li ja to nešto propistio ili je u modi pričanje sa "piramidama"?

Rov- Danski Njemački na Bosanskom

“Pišem vam na njemačkom iako dolazim iz Danske.
(preuzeto bez izmjena sa stranice cirkusa iz "knjige utisaka)

A kako bi pisao da dolaziš iz Bangladeša?


R-ovi Jaki i odvažni

Još jednom odvažni entuzijasti:
Faris Ličina (dipl.ing.arh.)
Eldvin Sinanović (dr.vet.med.)
Azra Ličina (dr.vet.med.)

(tekst Mala formacija, koji potpisuju vetarinari i arhitekta)

Hahahahahahahaha, joj ne mogu od smjeha, hahahahahahaha

R-ovo ministarsko čudo

HALILOVIĆ U POSJETI PIRAMIDAMA: OVO JE CIVILIZACIJSKO ČUDO! 

Ne Haliloviću, čudo je kako osobe poput tebe postaju ministri.

R-ov fenomenalna civilizacija

OSLOBOĐENJE:NAŠA ZEMLJA JE CIVILIZACIJSKI FENOMEN 

Da znaš da jesmo fenomen. Civilizacijski.

Nastaviće se...
R @ 09:34 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, kolovoz 29, 2007

Jebi ga. Neki dan mi nesta struje. Tamam sam završavao dnevnik, kad je Zuja ponovno spojio žice koje su virile iz zida. Nešto je puklo i zadimilo se i nestalo je struje. Kad sam pripalio svijeću, vidio sam Zuju onako garavog kako u delirijumu govori: »raaadiiiii«. No nije bio problem što je meni nestalo struje, nego što je cijeli kvart izgubio struju, a ovi iz Elektrodistribucije nisu htjeli doći jer su zbog paljenja mog kompjutera morali intervenisati samo ovaj mjesec jedno 5-6 puta. Zato su mještani odlučili da mi poklone laptop. Joj kako sam se bio obradov'o. Sad ovo kuckam na laptotu dok mi Zuja objašnjava njegovu viziju klima uređaja, pa evo je ja unosim u svoj dnevnik da ostane za vijeke vijekova.

 Naime, Zuja je pronašao štrucu hljeba u mojoj kuhinji, staru jedno 5-6 sedmica i onako tvrdu i ubuđalu mi je donio sa ushićenjem: »Vidi ove simbole, vidi ove znakove!« No jedino što se na štruci razaznavalo, bili su tragovi buđi posvuda. »Vidiš, ovo ovdje ti je ovdje kompresor, a ovo ti je skladište rashladne tekučine, a ovo ventilator, pa svaki ovlašteni električar će ti to reć'«, deklamovao je Zuja pokazujući mi nevjerovatnu sliku mahovine na štruci hljeba. »Ovo je otkriće«, reće i zavuće se pod komodu, koju smo pomakli jer se parket sve više dizao. Onda je počeo nešto mjeruckati, pa nešto crtkati. Onda je došao do dimnjaka pa je opet nešto crtao, pa mjerkao i zapisivao, pa je onda došao do ugaone sećije, pa je opet nešto mjerkao pa crtao i zapisivao, pa jedošao do frižidera, pa je mjerkao, računao crtao, pa je onda zavirio u štednjak, pa je mjerkao pa crtkao i na kraju mi je objasnio: » Evo ovako, khmkhm, tebi kad lopovi dođu u stan šta bi poželio imat, mislim kakvo osiguranje?«, upita Zuja. »Kakvu dobru geveru il' kakvu povelku toljagu«, odgovorio sam. »Ma ne to, nego kakav alarm?«, ljutitio upita Zuja. »Pa bio sam u Merkatoru, kad se aktivirao onaj UOIUOIUIUIUIUIUIUIUIUIIU! alarm, pravo je zajeban«, rekao sam prisječajući se groznog zvuka. »E vidiš, to je primitivno (meni kroz glavu prođoše i oni zaštitari i one rešetke pa se zapitah u sebi kako to može biti primitivno)«, nastavi Zuja,« Ti ovdje imaš pro totip proto alarma za stan. Ovo nije samo prototip alarma, nego i zaštitarske službe. Kad ti bahne provalnik, dovoljno je da ugasiš šporet, otvoriš frižider, i, ako je napolju hladno, otvoriš  prozore. Onda će hladni zrak jurnuti u stan i napraviti tornado-pijavicu koja će pomesti kriminalce!«, zakljući Zuja. Bio sam oduševljen!. Odlučio sam to prvom prilikom isprobati, tj. kad se Fikra vrati. Biće joj pravo drago kad je zakovitla naš alarm. Onda sam odlučio danas ništa neradiditi i odlučio sm otići u đamiju na džumu, da pridobijem i naklonost velike vjerske zajednice u mom kvartu, kao i imama Ceru ef. Mustafića. Kad sam došao u đamiju, iznenadilo me što nema puno ljudi. Kad je džuma onda đamija bude puna. Onda mi je mujezin Izet-beg objasnio da je danas srijeda i da je u nas u đematu običaj da se džuma klanja petkom. Ali sam ja odlučio ostati do kraja namaza pa razgovarati sa efendijom Mustafićem. Kad se završio namaz, prvo sam slušao pridike koje mi je držao ef. Mustafić, kako se na namaz dolazi i drugim danima osim petkom, a onda sam ga ja upoznao sa svojijm Otkrićem. On je bio oduševljen. Onda je rekao onoj petorici šestorici staronja u prvom safu, kako trebaju postiti i klanjati da ja dokažem svoje Otkriće. Oni su ga samo blijedo pogledali. Još je obećao da će doći i posjetiti moje sonde kako bi se uvjerio svojium očima. Oni Zujini, sa orlovskim nosevima i uređajem »Orao« još nisu došli. Kako mi Zuja reće u Požarevcu su našli naftu pa zgrću lovu. Doduše juče sam čitao na b92.com da su nekakve likove sa velikim nosevima uhvatili u Požarevcu, kako sa sumnjivom aparaturom kruže oko benzinske stanice. Uzalud su im bila objašnjenja da su oni tragali za naftom. Čak im je jedan žandar, udarajući im ćuške govorio :«Mamu vam, bre, jebem, naravno da je ovde nafta, pa ovo je benzinska, keve vam ga  nabijem«

R @ 17:24 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, kolovoz 28, 2007
   Kada ste novnar i kada pisete o necemu, onda se od vas ocekuje da ste barem malcice procitali o temi o kojoj pisete. Bilo da ste zavirilu u knjige, enciklopedije ili pak pogledali na internetu. Zasto ovo pisem? Vidite, nas medijski pulen koji je tipicni predstavnik novinarske populacije mog malog gradica na dvije rijeke, Adnan Jasarspahic Jaso je u tekstu od prije neki dan pisao o "misterioznim" pojavama "do sad nevidjenih zivotinjskih vrsta U BiH".
Prva zivotinjska vrsta je bogomoljka Sphodromantis lineola (a ne "Bokgomoljka" kako on napisa). Pogledajmo njegov kratki opis ovog insekta :

Najveći broj stanovnika Bosne ovog ratobornog i velikog insekta čak i neprepoznaje. Bogomoljka je poznata da se hrani drugim insektima, da jede i svoju vrstu i da su drevni Kinezi prateći i kopirajući vještinu i ratobornost iste počeli praktikovati borilačku vještinu koju su nazvali kung-fu. U Kini su poznata i velika javna klađenja na borbe ovih insekata.

Dakle od svih mogućih opisa pomenutog insekta, od toga da recimo postoji oko 2000 vrsta bogomoljki, da mužijaci dostižu veličinu oko 65mm a ženke oko 75 mm, da žive u tropskom  subtropskom pojasu i da se mogu naći u : Africi, SAD-u,  Indoneziji, Australiji i pazi sad Južnoj Evropi, ili pak da je kamuflaža kod ove vrste insekata dovedena do savršenstva. O tehnikama lova, parenju i ostalim stvarima ne trebam ni pisati. Ne, naš Jašo je napisao par karakteristika o bogomoljkama koje su apsolutno irelevantne. Naravno, jedno je znati čitati, a ponaročito znati strane jezike, pa pronaći nešto i na internetu, a nešto sasvim drugo je crpiti znanja iz filmova Bruce Lee-a. O škorpionima ne treba ni pričati.
Još smješnija stvar je konstatacija:

Da li je uzrok globalna promjena vremena ili neko "sije" nove životinjske vrste po BiH!?

Jednostavno, nemam komentara.

Načelnik

Stanovnici Visokog koji koriste internet i koji dolaze u dodir sa stranicom visoko.co.ba, kao i slušatelji radia Q, svjedoci su svojevrsne, u nedostatku bolje riječi, netrpeljivosti, koji A.J.Jašo iskazuje ka Načelniku O Visoko. Za one manje upućene, taj sukob je nastao prilikom organizacije nekog partiji čiji je sponzor bio neki proizvođać piva, a Jašo je imao zadatak medijski pokriti događaj (ili šta več), što je uključivalo i lijepljenje plakata kojim se najavljivao pomenuti koncert. Kako se koncert podudario sa nekm muslimanskim vjerskim praznikom, Jašo je imao probleme sa grupicom mladića sa malo dužim bradicama, a malo kraćim hlaćicama, koji szu svoj patriotizam i ljubav ka Bošnjacima, muslimanima pokazivali svojim boravkom u Njemačkoj. U sukob se umješao i Načelnik, tako što je "zbog sigurnosne situacije" zaranio koncert. Potez za svaku osudu, i to nije problem. Problem je u tome što Jašo, svoju poziciju "novinara" koristi za lične obračune. Onda su slijedili serijali tekstova, u kojima se indiskretno naglašava da je načelnik "čovjek sa sela" ili po narodski seljak, te da je asfaltirao svoju avliju, te da nije bio tu kad je počeo piramidalni cirkus, te da je kriv za mnoge stvari za koje je i nije bio kriv, a na kraju, valjda nafuran na nekakvu svoju veličinu ili svoju bažnost u medijskom prostoru, Jašo, pokušava organizovati smjenu načelnika, odnosno njegov reizbor. Kako je taj pokušaj neslavno propao, a kako se približavaju općinski izbori, Jašo već špekulira "ko bi mogao biti novi". Načelnik. Prvo je u jenom tekstu  od 23.08.07 pokušao napisati, pobrojati i objasniti "političku situaciju" prije i u vrijeme načelnika, a onda rekao svoje "mišljenje" o tome da SZBiH, kao i Liberali (na njegovu žalost Rasim Kadić ga ne sluša), nisu do sada dali Načelnika opčine, te dao "privatno mišljenje", ma šta to značilo o tome ko su "najbolji ljudi" za načelnika. A onda u drugom tekstu, valjda ponukan nečim, piše "kakav načelnik mora biti". Zaista me interesuje, kakvu kvalifikaciju ima ili misli da ima naš sveznadar kad može pisati ovakve nebuloze. Jašo, fataj se lopate i mani se pisanja. Semir je tebi Tito, pa pridruži mu se.
R @ 22:50 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

Kako se niti jedan cirkusant nije udostojio odgovoriti na pitanja Billy-u, putem mentalnih projekcija i seobe duše R je saznao odgovore. Jeste da je za mentalne projekcije bilo potrebno utrošiti pola litra domaće brlje i jedno 2 dkg najbolje hercegovačke krđe, ali vriojedilo je:

1. Kako Semir Osmanagic koji je zavrsio studije politologije i ekonomije moze odredjivati koji je arheolog i/ili geolog strucan da radi svoj posao ? 

Po Harisovom principu. Zar misliš da je on provjeravo, kao doktor FPN u Prištini da su Kuvajćani ozbiljni investitori kad im je onomad prodao željezaru za 1KM? Naravno sve se može kad "je dobro za biznis".

2. Kako Hrvoje Zujic drzavljanin RH,ovlasteni inzenjer elektrotehnike br.222 i samoproglaseni "arheo haker" moze dolaziti u BiH da radi na "istrazivanjima" piramida, bez RADNE DOZVOLE? 

Lako. Objasnili su nekad negdje. Ima čovjek osobnu i putovnicu i sasvim je legalno ušao u BiH. A onda, kod nas, i mnogo veće nezakonite radnje prolaze nekažnjeno, pa što ne bi i rad na crno. Uostalom otišao je prije akcije Vlade FBiH.

3. Kako je Visnja Dobric, drzavljanka RH,dipl.ing.gradjevine, prosle godine dolazila u BiH i vodila radove iskopavanja BAGEROM (na podrucju moje kulturne bastine) , takodjer bez RADNE DOZVOLE? 

Vidi odgovor pod tačkom 2. S tim što Višnja ima obrazovanje za radove sa bagerom, a Hrvoje nema za bavljenje arheologijom.

4. Na kojoj se tehnologiji bazira patent srpske kompanije "Aqua Mundi" i gdje se moze naci tehnicko objasnjenje rada njihovog proizvoda ? Zasto se na slikama koje su objavljene na stranici fondacije svojevremeno, vidi suvlasnik ili uposlenik te kompanije kako vrsi "istrazivanja" metodom koja neodoljivo podsjeca na RASLJARSTVO? Eh, da, da li su za ta istrazivanja dobili dozvolu od drzave BiH (geolog mrak je spominjao neke trice i kucine oko registracije za specijalizirane djelatnosti ) i da li su dobili RADNE DOZVOLE ? 

Tehnologija: Mi ćemo vas prevariti koliko nam to dopustite". Top otprilike ide ovako. Uređaj ORAO (ne nije dobio ime po nosu istaknutog istraživaća i izumitelja istog) radi na principu spojenig ispostava iste gefufne. Kada se upali orblajzna onda cincilator zacincilira i uflator onbda odvali očitanja... Kako nije jasno, pa evo ovdje je sve objašnjeno. Onako.Stručno. Za dozvole vidjeti odgovore na pitanja 2. i 3.

5. Semir Osmanagic je vise puta , na pocetku "projekta" , naglasavao kako on ima 15 godina iskustva u istrazivanju piramida i cak je predstavljan kao arheolog-amater.
Koja je on to u tih 15 godina arheoloska iskopavanja obavio ? Koje je znanstvene radove objavio ? Zasto se njegove knjige kod izdavaca koji ih je izdao vode kao PUTOPISI a ne kao ozbiljna znanstvena literatura ? 


He moj Billy. Pa i ja imam preko par desetina godina  godina iskustva u istraživanju pomorja. Išao sam svake godine na more. Doduše nisu mi dali da izvodim operaciju na uhvačenoj ajkuli, jer sam trebao imati diplomu a nisam se sjetio imena mentora. A znanstvena literature? E moj Billy, pa Bosancima je znanstvena literatura i feljton u Avazu.

6. Zasto Semir Osmanagic optuzuje zavjeru elita za probleme sa svojim projektom, a u isto vrijeme prima predsjednike, premijere, ministre, poslanike i druge predstavnike vlasti ? 

Tipično Bosanski. Kad god nešto useremo kažemo : Svjet nas mrzi. To smo pokupili od istočnih susjeda, činimi se. Ili ako preneseš na mikro lokaciju. Ako se komšiji u selu razboli ovca, nije kriva bruceloza, nego uroci koje je bacio drugi zavidi komšija, koji je uz to i negativno naenergisan.

7. Kakva je uloga Semirovog oca , Murisa Osmanagica u promoviranju projekta ? 

Na ovo pitanje  je lako odgovoriti :Babinski (očinski)! Ali ako hoćeš malo dublje obrazloženje :Srećan čovjek što mu je sin luđi od njega samog. Šta ćeš, jebi ga ponosan otac. A ko ne bi bio?

8. Ako cijela prica nije shema za maznjavanje novca, zasto pored dobijenih dozvola za rad, fondacija ne radi nikakva istrazivanja na povrsini , dok istovremeno novinari naklonjeni Fondaciji (ne znam za$to) objavljuju huskacke tekstove o raspodjeli dodijeljenih 200,000 KM za obnovu starog grada Visoki ? 

Ma nije ba do novca Billy. Oni ipak imaju dovoljno novca, ali nemaju vremena a koako je vrijeme=novac, znaći nemamo vremena... 

9. Semir Osmanagic je obecao na pocetku projekta da ce se vec u ljeto 2006 godine(!) moci vidjeti zidovi "piramide" iz Visokog. Zasto se ne vide ?
Ma ko kaže da se ne vide. vide se horizontalni zidovi na "piramidi mjeseca". Niko nije računao da nemaju "vertikalnih zidova". Zato svako malo prva visočka eskadrila nadilijeće brda oko Visokog da bi se uvjerili.

10. Zasto Fondacija ne predoci precizne racune za utrosena sredstva koja su im do sada dodijeljena iz budzeta, drzavnih firmi, te privatnih donacija ? 

Ma kako nisu. To ide otprilike ovako 50.000. Troškovi plaća, toplih obroka, hemiskih olovaka i sl. 200.000 Ostali troškovi. Samo je misterija šta je sve "ostali trošak".

11. Ako je fondacija otvorena i puna argumenata , zasto se boje nekoliko blogova koji pisu o svemu ? 

Ma ne boje se oni nekolko blogova, samo ih je strah. Blogeri prijete silom, maltretiraju nedužne ljude po Visokom, koji tvrde da ima piramida. Zabranjuju posjet Vidokom onim koji vjeruju. Ah samo tren mi to ne radimo oni to rade. E jebi ga.

R @ 08:34 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 26, 2007
    Danas sam oštemo pločice u banji. I to na onom zidu koji banja dijeli sa dnevnom. Na svakoj pločici je bilo ljudskom rukom pisano OKI. Jah zaboravih reć'. Na terasi je vilo hladno pa sam iznio i jorgan i deku. Onda je bahno i Zuja, koji je s briferom u ruci provjerio sve utičnice i nešto je zapisivao na list papira. Onda je u banji iza veš-mašne našao stare novine još iz 1999 godine. Zapale davno za mašinu i ja ih nisam mog'o dokučit. Sad ih je Zuja našao. To su bile novine "Sam svom majstor". Ja sam ih kupio jer je u njima bilo napisano kako pospraviti cijevi u kupatilu. Sad sam se sjetio da sam ja ugrađivo u popravljo cijevi po šemi i objašnjenju iz tih novina. Onda je Zuja napravio svoj karakteristični zvuk ustima. Isto k'o kad zvišdućš, samo što nije pohao vazduh vani nego ga je uvukao unutra. Cijelog. "Evo ovdje šema uređaja. Vidiš kad povučem tangentu iz ovog vtha u ovaj paralelno na ovu bababnu, pa svaki inžinjer zna kako izgleda šema klima uređaja. Ovo u tebe u kupatilu je klima uređaj", promorljao je Zuja gledajuži na stranicu na kojoj je bila reklama za Bošov ručni alat. Al kada je...

E JEBI GA NESTALO STRUJE!
R @ 23:51 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 25, 2007

   Danas su se stvari zakomplikovale. Prvo sam se smrzno ko Vanja na straži u Sibiru, a onda sam odlučio izdati knjigu. Zaverglo sam kompjuter, otišo u hali i vidio da je preko noći otpalo jedno 5-6 pločica, a onda sam u dnevnoj vidio sa se i parket malo napuh'o. Onda sam napravio čaj i stao sam očajavati uz pisanje knjige. Počeo sam pisati: "Do sada nije zabilježeno postojanje pravilnih pločica u mojo hali. Sve do sada. Svečanop objavljujem postojanje pločica u mooj hali. Dragi Aldo moje proijeklo je da sam prvorođeni sin oca Munira i majke Šerife, i moj genetski kod je poslat na analizu i znam da su mo oni otac i mati. To je novi smijer u antropologiji".

Sjeo sam na stolicu. Otkako je Fikreta onako odreagovala izbjegavam fotelje. Onda sam još jednom pročitao tekst i samozadovoljno spustio ruku na prepone. A onda sam ustao i pogledao parket. Tu će misteriju riječavati Nunčaki. On i onako radi sa drvetom. Nazvao sam Zuju. Dojurio je petom brzinom i rekao da je osvanuo novi grafit: Zuja je Kuja, Vratite nam šećer u ORBIT, Rasime spasime, Nunčaki imal gdje dokumenata. JA sam se pravo naljutio, ali sam ipak sa Zukom otišao do spavaće. Lailpili smo deku i piđamu. Onda smo ugibali u kuhinju, a Zuja se zagledao u kuhinjsku napu: Uh Hebo te ovo je klima". Pokušao sam a onda odustao od objašnjenja. On krenu kući pisati nešto i zadrža se kod dimnjaka. Otvori rozetnu, uvuće ruku unutra i izvadi nazad. Onako ugaravljenom rukom napisa par simbola na zidu i reće :Ovo je čudno, ovo je dimnjak od klime ili bolje rečeno auspuh od klime. Onda se uputi kući. Ja sam sjeo za kompjuter i napisao nastavak knjige: "Novi smjer u antropologiji dokazuje da je jedan sičušni austrijanac sa smiješnim brkovima, šta brkovima, brčičima negdje na Južnom polu. To je potvrdio i krupni brkajlija, koji je sa svojom rajom sjebo raju malog brkajlije."
Onda sam se sjetio i uzeo sam kesu i stavio komadić pločice, koji ću poslati na analizu u laboratoriju automehaničara Sulje. U to je na vrata ušla Fikra i pobjesnila je kad je vidjela mrlje na zidu kod dimnjaka i podignut parket. Krenula je poalkovat stvari i rekla je da se neće vratiti dok sve ne dovedem u red, makar čekala i do Božića 2012. To me je malo pokolebalo. Otkud Fikri Božić. Da njije našla nekog-gluho-ne-bilo, Hrvata? A onda je zalupila vratima. Ja sam odlučiuo ipak noć šprovesti na terasi. Ko zna šta ona sprema, a sigurno je sigurno. U neka doba zazvonio je telfon i Zuja me jep pitao za fleku u dnevnoj. Ja sam rekao da ima na zidu i u banji gotovo identična fleka, na šta je on jrekao da ima rješenje. Njegov brat od ujaaka kojeg od milja zove Ujče, će doći s anovim aparatom koji detektuje sve. I dobro i zlo, i dna, i krv i pišaku i sranje i belaj i zemlju i vodu i vatru i asfalt i mrtve i žive i glupost i pamet... Znaći detektuje sve. Čak mi je objasnio da u novinama od prošle godine nađem njegov oglas. Kad sam našao stajao je natpis: "ZP Ujče sa svojom aparaturom marke ORAO. Otkrivam sve :Ljubavnike,ljubavnice,vodu,vatru,zemlju, snijeg, kišu i oluju... Samo pozovite". Ja sam na trenutak pomislio da je ovaj naziv aparata Orao možda zbog njegovog nosa, ali se nisam usudio pitati.

R @ 20:24 |Komentiraj | Komentari: 0
   U posljednjem tekstu danas Jašo se pita" Zar krunidbeno i grobno mjesto bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića nije najvrijednije kulturno-historijskog naslijeđe!? komentarišući raspored novca vlade FBiH, gdje se ne spominje Visoko. Sada kratak komentar:
Jašo KRETENU, zar si mslio da će sranje tvojih kolega "novinara" i tvoje lično sranje po kulturno histroijskim spomenicima, koje ste izasravali tokom ove i prošle godine izaći na dobro? Zar misliš da će "veličanje lika i djela čovjeka koji je tebi Tito", a koji devastira kulturno historijske spomenike moći donijeti novac za zaštitu istih u Visoko. Kad je Sem počinjao ovaj cirkus, mala grupa ljudi uključujući i APWR je skretala pažnju na devastaciju kulturnog naslijeđa i tada ste vi, jreteni jedni, pozivali na linč kako nas tako i uglednih stručnjaka. Sada kad vlada, vjerovatno na osnovu preporuka komisije za zaštitu spomenika, kojoj tvoj "Tito" zabranjuje pristup lokalitetima preusmjerava lovu na područja  koje ovo luidilo nije zahvatilo sad postavljate pitanja. Kreteni jedni, ako na primjeru aerodrioma VIsoko niste skontali da greške pojeduinaca ispaštamo svi i da nije "bosanski aerodrom" pominjan u medijima, onda nek se dešava i ovo. Nadam se da poslije "piramida", neće biti više ovakvih "projekata" koji svima "donose dobro".
R @ 15:34 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 24, 2007

  E jebi ga. Mislio sam da će mi Fikreta izbaciti i piđamu, a ona ništa. Čak sam joj pjevao: "Fikreta mi trešnje iznjela..." a ona mi je rekla: Goni se u tri lijepe. Banja nam curi na sve strane a ti uzimaš 200 kerma za n'a'ke gluposti, bolje promjeni cijev s tim parama. Uh. Opet mi se vrat ukočio od spavanja na parketu. Pgledao sam. Fleka na zidu je gotovo dotakla pod. I to je bila jedan od Misterija. POdigao sam svih 200 Maraka i otišao do buvljaka. Kupio sam polovan digitalni fotoaparat za 100KM. Uzeo sam račun da pravdam troškove.. Cigo što mi ga je prod'o, rek'o je da je to najnovija tehnika i da ima 1,2 MPixela i memoriju od 16MB. Tolko nema ni moja flopi disketa na kompjuteru. Čak dođe i kabal za spajanje na kompjuter pa nmemoram davit bađu. Cigo je rek'o da je Marka Olimpikuski poznata kiineska marka bola čak i od Olimpusa. Još sam za 30 KM na pijaci kupio 3 čekića, od 1,5,10 kg i dva štemajza, za fino štemanje i manje fino štemanje. I za to sam uzeo potvdu. Onda sam pogledao ka kafani "Motel piramida slomljenih srca" gdje su se na ražnju veselo vrtila 2-3 janjca. Tu sam potrošio dodatnih 20KM na jagnjetinu i pivce, mada je jagnjetina imala ukus bravetine, al nema veze. Onda sam dopelo do stana. Skino jaknu, zaverglo kop pristavio kafu i dok to bude3 gotovo otišao sam napraviti par fotki. Da pokažem kako je bilo. Kad sam napravio fotke, nazvo sam ovlaštenog električara sa dozvolom broj 666, mog jaru Zuju da mi objasni kako ću razviti film sa ove digitrale, a on me pošteno isprovaljivao. Rek'o mi je da nastavim kafu a da on dolazi da mi pokaže kako se rade slike sa digitalom. Ja sam zasuo malo veću đezvu, i otišao sam do hale da isprobam čekić i štemajz. Opalio sam jednu pločicu i ona se zatresla. U tom trenutku u sobu je ušao Zujo, sav zadihan i počeo je stenjati: uh-kad-.me-sad-uh-nije-uh-srce-stre-filo-nećeuhmajko-neće-nikad. Dok je on pokušavao povratiti zrak ja sam očistio kafu koja je iskipila na šporet, pristavio novu i zvao Nunčakija. Kad je Nunčaki stigao Zuja nam je objasnio kako je na putu ka meni vidio grafite :Rasim prolupo. Zuja je derpe. Jebem Želju. I ja Sarajvo. Hamo konju. To ga je pravo uzrujalo. Stali smo da raz,mislimo ko su nam ti oponenti. Ja sam posumnj'o u Dervišinog malog. On sjedi u fotelji po cijeli dan i igra kompjutera i onih igrica što zatupljuju djecu. Mora da je bio on. A onda smo nazvali mog rodjaka Hareta koji nam je reko da smo ga prekinuli jer je tamam raspouho roštilj, ali da se ne obaziremo na oponente. Prokomentariso sam, nakon što sam rekino vezu, da mi se Hare promjenio kako je doš'o iz Turske. Onda smo sve trojca pokušali ugibati u halu, al smo zapeli jer se Nunčaki zaglavio s Zujom na vratima hale. Kad smo konačno ušli, svak je zadužio po čekić i štemajz osim Zuje koji nas je fotogtafiso. Kad sam spuco pločicu na zidu ka dnevnoj ona se odvalila odma. Sa zanimanjem sam podigo komade poločice i istao nemalo iznenađen onim što sam vidio. Na poleđini su bili neki runski zapisi "OKI Zagreb Klasa II", takav natpis je bio utisnut i u zidu. Zuja je slikao kao lud. Uskoro je prebacivao slike te mi napunio komp tim misterijama. Takvi natpisi su s epojavljivali na svim pločicama koje smo ištemali. To je bilo nevjerovatno. Odlučio sam da sazovem konferenciju za novinare i da svijetu objavim svoje otkriće. Zaustavili smo radove, i sjeli u dnevnu. Ponovno sam obrisao iskipjelu kafu sa šporeta i izgibali smo negjde u kvart na kaficu. Tu smo raspravljali sve u 16. dok nas Mirin mali, koji je konobariso tu, nije upozorio sa smo preglasni i da se raja buni jer pričamo gluposti. Onda sam došao kući gdje me Fikra dočeakal sva radosna. Mislio sam da je prihvatila moje Otkriće, a ona je rekla:"konačno si riješio renovirat banju. Večeras možeš spavat u spavaćoj." Kad sam joj objasnio da ne renoviram banju nego istražujem uzela mi je deku i rekla da spavam na balkonu, dok ne ohladim glavi u dok se ne urazumim. Pogledao sam fleku, već je prošla pod, odmaknuo sam komodu i na svoje zaprepaštenje vidio pločice parketa poredane pravilno. Ovo je nevjerovatno otkriće. Siguran sam da je i historijsko. Sutra ću nastavit sa istraživanjem. Sad odoh kontat kako da se ugrijem pred spavanje.

R @ 18:37 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 23, 2007
Za dan dvajstreći osmog dvi iljade sedmog ljeta gospodnjega (bar još neko vrijeme)

Danas je osvanuo Veliki Dan. Jest da sam se smrzno sinoć spavajući na parketu jer sam zaboravio uzeti piđamu, al nema veze. Isplatit će se. Dok sm pripremao kaficu, vidio sam da se fleka na zidu u dnevnoj dva puta povećala od juče. To je bio dobar Znak. Oko 9 sati me nazvo Zuja Hrvać, i rekao mi da ako sam zainteresovan, on će prije sjednice Kućnog Savjeta izanalizirat moje teoreme. Rek'o sam OK. Negdje oko 10 došao je Zuja i donio je brifer i onaj neispravni voltmetar. Pokazao sam mu gdje je bojler i on je otišao da ga iskopća. Nakon iskopćavanja bojlera primjetio je  i utičnice, a onda je iskopčao i njih. U jednom trenutku je primjetio i dvije ogoljene žice visoko na zidu. Tu je nekad stajala zidna grijalica dok mi se Salihov amiđić nije oženio pa mu mi odnijeli na naselje. Kad se Zuja prihvatio živa, zamalo je osto iznenađen i nasmijan. Srećom imao je papuće sa gumenim đonom a ni banja nije bila mokra, pa je u sobu ušao onako rastrešen, bolje rečeno puknut. Pogledao je okolo sebe po dnevnoj i rekao: "uuuuu Šta je ovo, kak'i su ovo krugovi po zraku?". Ja sam pogledao na paket žvakaćih guma i rekao :" Garant misliš na ORBIT". Zuja se oduševio: "EEEEE to je tooooo, to su te nerazjašnjene pojave!".  Onda je an vrata pozvonio moj kolega sa faxa. Doduše bio je puno stariji od nas al' je par puta ponovio godinu, ponaročito na statici, mehanici fluida i pravilnim geometrijskim tijelima, tj. nacrtnoj geometriji.. Naravno to je bio Nunčako Gordi. S vrata je krenuo sa pitanjima, ma da se nismo obazirali na njih. Tek nekad oko dvadeset prvog pitanja nam je predložio da zaverglamo komjuter. Odma sam upalio kompjuter što je izazvalo kraći pad napona u zgradi, mada neki kažu i u kvartu. Nunčaki nam je ispričao kako je ona njegova Ksantipa pošizila kad ga je neku noć zatekla ispred kompjutera u gluho doba noći. A kad je došao račun za telefon i internet... Onda je popiz*ila i od tad spava na balkonu. Nisam mu smio reći da smo u istoj situaciji. Kad se kompjuter upalio ja sam se odma nakačio na internet. Nunčaki se oduševio brzinom prijenosa podataka. Kad smo mu objasnili šta je ADSL, 'mal' ga nije kap strefila. Jebi ga neko nikad ne sazna što mu dolaze veliki računi za internet i što mora provesti masu neprospavanih noći skidajući pornjavu a lažući ženi da istražuje lica i piramdie na Marsu. Onda smo otvorili Google i velikim slovima upisali ORBIT. Prikazalo se na desetine stranica sa linkovima. Kada smo to upisali malim slovima odna se otvorio Google na hrvatskom. Zuja je bio ponosan. A onda je na linku pod rednim brojem 18 bio označen DUREX. Uh koliko je to orazpoližilo Nunčaku i zaprepastilo Zuju. On je čak mislio da su to žvake ili baloni. A onda je došao red na sastanak kućnog savjeta. Hoda je ukratko obrazložio situaciju a onda sam ja prezentirao Otkriće. Pijem publike je bio fenomenalan. Svih250 stanra zgrade je bilo oduševljeno, iako je neko tvrdio da je sastanku kućnog savjeta bilo prisutno svega 4 čovjeka ukljućujući Zuju, Nunčaku, Hodu, mene i dvije nagluhe kone al se one ne pikaju. Hoda je jednoglasno odlčio da će me kućni savjet odobrit 200 najnovijih KM za istraživanja. Jedva čekam da kažem onoj mojoj foteljašici. Možda i piđamu većeras dobijem.
R @ 20:58 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 22, 2007

    Za dan dvajsdrugi osmog dvi iljade sedmog ljeta gospodnjeg.

Hebem ti ovaj parket. Fikra mi nije dala. Ćebe i piđamu, pa ni jastuk nisam mogao tražiti. Sinoć sam sanjao Otkriće i pao sa sećije, i ostatak noći proveo na parketu. Ali čim sam se razbudio i posjetio halu sjetio sam se Otkrića što mi je popravilo raspoloženje. Poslije doručka nazvao sam predsjednika kućnog savjeta, našeg Senu. Znao sam da će se odazvat. Nije on đabe bio prvoborac, udarnmik. Sena je izvadio Titovu sliku, obrisao je, zakitio ordenje, pustio Ingternacionalu i sazvao za sutra sastanak Kućnog savjeta. Razmatraće Odluku da mi dodjele donaciju za istraživanja, a obećo mi je da neće biti problema oko građevinskih dozvola za istraživanja. Primjetio sam da je fleka na zidu u dnevnoj veća, ali se nisam zabrinuo jer nije ugrožavala Otkriće u hali. Pozvo sam bađu i on mi je skinuo slike sa laptopa i prebacio na moj kompjuter. Još je dodao kako nisam normalan, pukla mi cijev u zidu a ja se zahebajem. Ah, šta ćeš tako valjda razmišlja mentalni sklop vodoinstalatera. Kad smo pili kafu skonto sam da je i bađo foteljaš. Ma nije kompjuter ni snimio slike kako treba on se uvalio u fotelju, čekajući kafu. Kad je bađo otišao kući ja sam ponovno otvorio Pauer point prezentaciju i pokitio sam slike u one bokseve. Ispod slika sam počeo dodavati naslove: Ljudskom rukom pravilno složene keramičke ploćice, Pravilno oblikovane teksture na ploćiicama...Jedna slikica na kojoj ja pipkam i kuckam ploćice mi se učinila pravo interesantnom, pa sam ispod nje napisao: Iskusno oko i osjetljivi prsti ikusnog Istraživaća istražuju pravilne keramičke ploćice.  A onda sam požurio i ugasio kompjuter da se Fikreta ne nealjuti, ko sinoć. Ne bih mogao podnijeti još jednu noć na parketu. Došao je i novinar Mireq. Izvadio je fotoaparat, napravio par fotki, mene i kupatila, i onda pogledao ka plafonu. Zainteresovale su ga kugle na lusteru. Ja sam mu objasni da još jedino bađin vjenčani kum Kosta Riko ima iste takve ljudskom rukom obrađene perfektne staklene kugle za luster. Doduše Mireq je reko da je iste staklene kugle vido i u Mehe Mexicanca, ali to ćemo tek istražiti. Za tu svrhu moram izmoliti Fikru da pitamo Mehu da mu odemo na sijelo, samo što niko ništa ne smije posumnjat. 
Došla je i Fikra s  posla. Umalo nije pošizila kad sam joj rekao da će kućni savjet odobriti lovu za moja istraživanja. Negine mi ponovno spavanje na parketu većeras, al sam bar mazno ćebe i jastuk, samo sam zaboravio piđamu. 
Predveće sam nazv'o svog jarana, ovlaštenog električara Zuju Hrvaća, koji mi je trebao otkopčat bojler prije početka Istraživanja. Obećao je da će doći sutra na sjednicu Kućnog savjeta i da će ponijet svu opremu, što je podrazumjevalo brifer i onaj uređaj što mjeri struju,napon i otpor. Doduše, on mu je pregorio, al nema veze. Kad trzne pred rajom izgleda k'o da zna šta radi.

R @ 18:12 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 21, 2007

   Danas sam primjetio mokru fleku na zidu u dnevnoj. To je onaj zid koji dnevnu dijeli od kupatila.  Kada sam ušao u kupatilo sa druge strane zida nije bilo mokre fleke. Prvo što mi je palo na pamet je da je to Misterija. Odmaknuo sam toaletni ormarić i na zidu vidio niz pravilno poredanih bijelih pločica sa nekakvom šarom. Dreknuo sam : Ovo mora da je napravila ljudska ruka. Pozvao sam Stručnjaka. Moj komšija vodoinstalater Meho, koji je pravi stručnjak za hale i kupatila  (obišao je sve hale i kupatila u širem regionu našeg malog grada i pripadajućih prigradskih naselja a Bogami i šire)  mi je rekao: "Pa naravno da je to postavila ljudska ruka, i sam znaš da je keramičar Mujo najebo ko žuti kad ti je postavljo pločice". "Odlično", pomislio sam, " stručnjak je potvrdio moju hipo-teeezu". Odlučkio sam da sve prezentiram na Kućnom savjetu. Ušao sam u dnevnu, zaverglo kompjuter, otišao pristavio kafu, otišao još jednom do WC-a, kako bi uz meditaciju na wc šolji, još jednom, prije zvanične objave potvrdio svoju hipo-tezu. Naravno, ništa, pa ni tvrda stolica,  nije promjenilo moje mišljenje. Nekome ni brdo dokaza ne znači ništa, a meni je prvim pogledom sve bilo jasno. Ponjovno sam ušao u dnevnu, dosuo vodu u šerpicu za kafu i prišao kompjuteru koji je završavao podizanje sistema. Upalio sam Pauer Point. Osjećao sam se tako močan, nešto ko materijalna tačka, samo što sam se osjećao kao tačka znanja. Tako sičušan a svo znanje koncentrisano tu u mojoj glavi. Onda sam napisao naslov na prvom slajdu: "Otkriće pravilnih struktura u mojoj hali". Uh to je bilo dobro. Onda sam ustao i otišao da zaspem kafu. Usput sam svojim najnovijim mobitelom koji ima kamericu od 0,5Mpixela uslikao ploćice u wc-u iz raznih uglova. Samo je bilo pitanje kako to prebaciti na onaj moj kompjuter. Skontao sam zamoliti bađu, koji ima laptop pa da to nekako isprebacujemo. Sjeo sam za kompjuter i napisao. Svako od nas ima genetski kod koji nas veže za korjene". Uf, sav sam se usro od straha. Ne zbog toga što sam napisao nego zbog toga što mi je iskiplia kafa dok sam se hzajebavo sa mobitelom. Tamam kad sam završio u sobu je ušla moja Fikreta. Zavalila se u fotelju, prebacila nogu preko noge i odhuknula je "UFHFHHFHHF", jesam se umorila, znaš kako je vruće napolju?" Nisam ni čekao da završi, ispričao sam joj o svojoj hipo-tezi. Reakcija je bila neočekivana. Fikreta me blijedo gledala, malo frknula a onda vrisnula:" Pi*ka ti bip*pibp* da ti pi*ka bip*bip*, dok se ja bip*bip* za dvjesto marki ti ovjde provodiš dane ljenčatrći i smišljajući gluposti. Hajde fataj se štemajza i čekića iztuci taj zid i promjeni puknutu cijev!" Ja sam bio u najmanju razočaran. Moja Fikra me izdala. Rekao sam joj " Fikreta ti si jedan običan foteljaš. Čim dođeš kući zavališ svoje debele guzove u tu fotelju. Pametnije bi ti bilo da nam napraviš kakve dobre supe da jedemo." Njenu reakciju, iz pristojnosti ne bih prepričavao. Samo ću vam reći da mi je zabranila ulazak u spavaću sobu do daljnjeg. Onda sam nazvo rođaka Hareta da mu ispričam o svom otkriiću i šta mi se desilo. Hare je vazda bio raja i rekao mi je :" Ne osvrći se ba na opopnente. Na tom moreš pare uzet, a i Fikra, ako ne da neka zasvrbiće i nju".  Pozvao sam komšiju Miretaq. On radi na našem Radiu i vodi onu emisiju: Radio ne radio svira ti radio. On će me razumit. Obećao je doći do  kraja dana da napravi emisiju o meni. Ponovno sam sjeo za komjuter i naslovio drugi slajd :Naučan potvrda hipoteze. Nastavk ću smislit sutra. Odoh sad molit Fikru da mi bar da ćebe i piđamu.

R @ 17:15 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 20, 2007

1.Da li Reisova izjava da zahvaljujuci ljudima poput Osmanagica znaci da su i braca Wright bili muslimani-piramidioti?

Ikarova 3

 Da li ti misliš da je Moj ummet Reisov?

 2.Da li novi pronalasci u tunelima znače da su bošnjaci prvi izumili točak i zašto to istorija nije propratila kako treba?

Husinjskih rudara 21

 Da, ali nisu mogli da se dogovore oko detalja. Npr. Koje će boje biti?

 3.Da li teks A.J.Jaše o Visočkom ljetu znači da je istraživačko novinarstvo otvorilo novu stranicu?

Riste Đoge 2

 Da. To je novi smijer koju izučavaju na FNP i zove se Alternativno novinarstvo. Vidjeti pod »vidovita Azira gleda u escajg«.

 4.Da li je istina da je neki neovlašteni inženjer iz Hrvatske pronašao brda koji se ponašaju kao klima uređaji.

Life is good 4

 Jest, al majku mu njegovu, nikako da nauči da rukuje nijme. Jebene ove klimatske promjene.

 
5.Šta će se desiti ako riječ »penis« ukucam velikm a šta ako istu riječ ukucam malim slovima na google pretraživaću?


Zainteresovana 20

 Vidiš, u oba slučaja ćeš ispasti perverzna budala, samo kad kucaš malim slovima malo je kulturnije.

 6. Kopao sam nos i pronašao sam neidentifikovanu žuto-zelenu stvar. Interesuje me da li firma Kva-Kva Mudo može detektovati o ćemu se radi?

Rašljarska 0

 Može, ali teško da će detektovati tvoj mozak.

 7. Da li je istina da su sve pš'iramide imale različitu funkciju?

Malih žutih bagera 12

 Da, jedna je bila WC, druga dimnjak a za namjene ostalih se još uvijek vodi borba.

 8. Da li jašo u tekstu oko raspodjele 200 milja maraka sugeriše da bi i Osmanagić trebao do biti dio kolača.

 Kolariću-paniću 6


E jebi ga, ti hoćeš da kažeš kako uspiješ s razumjevanjem pročitati njegov tekst do kraja?

 9. Da li  istraživanje kristala vode konačno dokazuje postojanje piramoida?

Urnebesne komedije 1

 Još ne, nisu na nalizu uzeli vodu iz korištene wc šolje.

 10. Da li posjeta dr. Homeopatkinje znaći da šira naučna javnost odobrava ovaj multidisciplinarni projek?.

Terpajska 4.

 Naravski. Doktor akupuknture nije uspio doće, a to bi tek dalo konačnu i neoborivu potvrdu šire nenaučne javnosti

 


R @ 16:50 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 18, 2007
Nakon mraka, koji redocito dere piramidiote i Irna je i na egleskom oderala hackere:


http://irna.lautre.net/For-lack-of-any-scientific.html

a i Neregistrirani nam se pridružio.
R @ 09:41 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, kolovoz 17, 2007
   Poštovani posjetitelji. trenutno sam u maloj rekonstrukciji bloga, koja će trajat... pa recimo to na ovaj način, dok uhvatim malo više vremena. Postovi neće izostajat, ali će linkovanje i editovanje izgleda bloga ići malo sporije, za to vas molim za strpljenje. Hvala.
R @ 21:08 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
   Inaće ne pratim onu smiuriju od bloga, ali kako smo "pogasilio" plogove interesovalo me šta će onaj jadnik napisati. Doduše nije poakzao ništa novo. Odustvo smisla za humor, odsustvo inteligencije i sklonost dječijim igricama. Kako mi te stvarno žao htio bih ti uputiti par "prijateljskih" riječi. Prvo, da biimao smisao za humor moraš biti inteligentan, zato prestani se provlajivati pokušavajući biti smiješan. Drugo, još uvijek nsam dokučio ove tvoje "stripovske" isječke, jer očito nemaju veze sa postovima, pa ako nađeš vremena pokušaj upariti koji isječak ide sa kojim postom. Možda te neko i skonta. I na kraju, nisi b popularan da bi neko zaplako za tobom. Gledaj to ovako. Kad smo "ugasili" blogove dobili smo tonu mailova i kometara, kako trebamo nastaviti sa pisanjem i odoliti pritiscima. Ti mozes slobodno pisati sta hoces, mada elemenata (po Hrvoju) za tuzbu ima, ali mi te tužiti nećemo, jer smatramo da si mentalno ograničen, pa se uvjek možeš izvući na neuračunjljivost. Drugo, probaj ugasiti blog na par dana i napiši da si prekinuo sa radom, pa po komentima i mailovima skontaj gdje ti je mjesto.
Hajde sad, hvataj se lopati il mobitela pa SMS-aj svojim. Možda i namaknu koji dinar. Pardon marku.
R @ 15:58 |Komentiraj | Komentari: 0
KAko je fondacija objavila oglade kako para Nejma a more bit Bidne, odlučili smo im dati mali doborovoljni prilog. Cirkusanti samo za vas : LIZALI MENI!
R @ 15:04 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, kolovoz 14, 2007
R @ 13:16 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
R @ 10:12 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, kolovoz 10, 2007
    Postovani citatelji, zbog pritisaka koji se vrse na nas i nase porodice i prijetnji sudskim procesima, da prestanemo pisati protiv projekata arheoloskih iskopavanja  koje trenutno izvode Fondacija :"Arheoloski park : Bosanska piramida Sunca"1 na podrucju grada Visoko, i to na lokacijama Bosanske piramide Sunca2, Bosanske piramide Mjeseca3,Bosanske piramide Zmaja4 , Bosanske piramide Ljubavi 5 , te Hrama Zemlje6 sa zaljenjem najavljujemo da cemo od danas, 10.08.2007. prestati sa pisanjem i aktivnim odrzavanjem blogova.

Takodjer, izrazavamo zaljenje svima onima koje je eventualno povrijedilo nase pisanje i upucujemo im iskreno izvinjenje.


Pročitaj kompletan post
R @ 00:01 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 5, 2007
   Priča počinje u priobalju Cube. Dok na obali siromašni ribar krpi mrežu razmišljajući koliko je srećan što ne žibi u Ju Es end Aj, pa može otiči doktoru kad god mu se prohtje, istovremeno maštajući o tome kako bi preplivao do Miamia, na jednom istraživačkom ruskom brodu, unajmljenom od strane Cubanske vlade radi istraživanja podmorja, u potrazi za potonulim španskim galijama posada pomenutog broda na sonaru je primjetila neobična očitanja. Naime primjetili su nepoznatu podmornicu. Kada je posada podmornice "skontala" da je primječena, vrlo brzo se udaljila sa randevu pointa. Uskoro je posada primjetila i "čidne geološke formacije", koje su u alternativnim krugovima postale popularne kao moguća "Atlantida". Naravno, geolozi, ukljčujući Prf.Dr. R.Schocha (tad još nije bio Grizli Adams)  su odbacili takvu mogučnost. Čemu sad ovo podsječanje.Sjecatel se vijesti na stranicama cirkusa u kojoj oni govore o potonuloj civilizaciji, bez ikakvog naučnog osnova. Originalna priča je ova koju sam ja ispričao a ne ono što oni prenose. A onda se zapitam, zašto su to prenjeli? Daa li takvim glupostima dokazuju "postojanje piramide"?

Kamene kugle (ni)su nastale prirodnim putem.

Malo poslije su objavili vijest o kamenim kuglama.:
"Preliminarni izvještaj o mineorološkom sastavu kamenih kugli rađen u SAD-u je pokazao da se radi o sedimentnim stijenama, što je suprotno od dosadašnjih teorija koje su iznijeli geolozi o njihovom vulkanskom porijeklu."

Opet laž. Upravo su istraživanja u USA pokazal da su pomenute kugle- prirodne.

Nas i Rusa 300 miliona

Ponovno o arheo fakeru.
"Najvrijednija" pojava u citavom cirkusu je naravno arheo-faker, lik koji se kurci polozenim strucnim ispitom i koji pokusava impresionarit ljude (kojima to nije struka) svojim "poznavanjem" tehnike. Da odmah razjasnimo jednu stvar. Radovi kojima arheo faker obasipa i zatrpava stranicu cirkusa, nemaju veze sa zdravom pameću. No krenimo redom. Pardon! Možda to neće biti red kojim je faker objavljivao svoje nebuloze, iz prostog razloga što sam isprintao njegove "teoreme", a ne da mi ih se slagati po datumu objave.

Inženjerska analiza Toprakalija, tunela i D.P.
 
Šta reći za ovaj uradak? 3 stranice sitno kucanog teksta u kojem nema ništa smisleno. Napisati nešto i nasloviti ga sa "inženjerska analiza" a pri tome ne upotrijebiti niti jednu jedinu jednađbu je smiješno (Doduše u emisiji "U potrazi za izgubljenom pameću"spomenuo je on Bernulijevu jednačinu, naravno na način na koji to može uraditi i dijete u 6-om razredu osnovne škole, ali to se ne pika). Da ne pričam o glupostima koje piše u tom tekstu. Uzmimo naprimjer "virove" na mjestu promjene dubine riječnog korita. Čovjek "objašnjava" virove i vihorekoji nastaju u tunelima a da nije upotrijebio niti jednu jedinu jednačinu mehanike fluida. Za ljude koji se ne bave ili nisu došli u doticaj sa problemom turbulenicja i nastanka vrtloženja u cjevovodima, ovo možda izgleda smisleno. No, potrebno je reći da su generacije sjajnih umova stolječima pokušavali objasniti pojave vrtloženj, načine nastanka i vrsti vrtloga. I uz današnje software koji do u detalj simuliraju strujanje fluida (ne vode, niti zraka-nego fluida upoće), jako je teško predvidjeti pravu vrstu, oblik i jačinu turbulencija. No arheo faker je uz pomoć worda i jednostavnih 2D crteža, na 3 sitnokucane strane ušao u historiju.
Ili na primjer uzmimo "idealan nagib od 1,5 stepeni" kojim se usporava voda. Da li znate kako se mjeri kut nagiba? Znam da će faker ovo čitati, zato ga molim da objasni svekolikom pučanstvu metod mjerenja, mjerna sredstva, grešku mjerenja i pozicije na kojima je vršio mjerenja.
Naravno, na samo spominjanje svoje titule čo'jk je impresionrao Zombija. A tek kad je spomenuo Bernulijevu jednađbu... svi u pečini su pišnuli u gaće, osim Gogija naravno, jer on je to učio na faxu.

Dalje nisam mogao od smjeha...

Rasime reci nam de... Ili nek je i faraon al nek je musliman.

I mi imamo faraona. Ime mu je Rasim. Barem tako tvrdi nepostojeći i misteriozni "arheolog" sa Kembriđa ili Oksforda za najtiražniji dnevni list u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. A kad je čuo tu fantastičnu vijest Reis IZ BiH je odmah skinuo svoju odoru, sjeo u klimatiziranog merca i uputio se da da blagoslove Jr-u i letečem cirkusu. Konačno ima argumente da pokaže kako su muslimani na ovim prostorima živjeli prije ostalih, a uz malo sreće i prije ameba.

FTV i potraga za izgubljenom pameću

Amel Baftić Bafta je slavodobito najavio serijal emisija o potragama za izgubljenim civilizacijama. DOmačin će mu biti najveći stručnjak za pitanje nestanka istih. I onda su oni uzeli lovu od FTV-a za koju dio građana izdvaja 6KM (a ako ne onda policija plijeni tv prijemnike), i sa maleckom kamerom, par navijačkih šalova i dresova i šeširo na glavi obletili Zemljinu kuglu, snimajući historijske ostatke na raznim lokacijama svijeta. I tu ne bi bilo ništa sporno. Znamo da velike TV kompanije to rade.  Najsmješnije je kada diletantni pokušavaju biti kao veliki.  I onda Bafta i JR lagano idu odf lokacije do lokacije ponekad zaboravivši uključitzi mikrofon,. Snimje po par minuta materijala i razgule dalje. Onda dođu u Sarajevo i od lutanja svijetom naprave priloge u trajanju od 5-6 minuta za emisiju "u potrazi za piramidama". Sječam se emisije "Hodoljublja", za koju je putovao i pričao rahmetli Zuko Džumhur. Čovjek je prosto o jednom kamenu  na nekoj lokaciji ex države ili svijeta nabitno znao pričato pola sata i to da nije dosadno. Ovi kreteni ne mogu napraviti ni petominutni prilog kako treba. I opet sva bi bilo ok, da FTV ne duguje milione i da su radili za privatnu tv kuću koju financiraju sponzori. Ovako su potrošili naš novac za gluava putovanja na kojima nisu napravili ništa.
R @ 16:45 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, kolovoz 4, 2007
   Dragi moji, bezbroj puta smo naglasavali da JR. & leteci cirkus, uzimaju, traze i trose (na "ostale troskove") nas novac. A onda bi uletio kakav lurker i faker koji bi do besvjesti objasnjavao kako volontira zaq cirkus i kako oni imaju svoj novac i da njima ne treba para od drzave. A onda je drzava odlucila dati neku crkavicu za ocuvanje "onoga cega nema" na vrhu Visocice, i neki nadobudni trgovac novinar se sjetio da se JR zdusno "zalagao" kako za novac tako za "ocuvanje". "Onog cega nema". Sjetimo se kako su se cirkusanti ukukali oko dozvola za "istrazivanja" Prvo su do besvjesti slali kako je zasticena zona uvecana 90x istovremeno zaboravljajuci da je JR uporno tvrdio "kako se licno zalagao za tako nesto". A onda kad mi spomenemo novac, vec pomenuti lurkeri kazu kako njima novac ne treba, no kad drzava treba da uradi jednu ispavnu stvar, tj. da obezbjedi novac za Stari grad, nadje se neko da spomene kako je JR ipak "zasluzan za novac" i da on time treba raspolagati a ne neka tijela u kojima "sjede oponenti". Pljes pljes piramidioti. Nego, jel vam neko reko da su vam namjere providne od samog pocetka? Nije? E pa piramidioti, providni ste i procitani. Hajde mozete vi to malo bolje.
R @ 08:12 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
U blizini sela Zabrdje, opcina Vukohebici pronadjene nove kugle. Kugle su bijele boje i nalaze se na vrhu 5m visokog stuba. Mjestani su nam reklu da su te kugle pravo cudne i da imaju cudnu energiju. Svi mjestani su primjetili cudnu pojavu da kugla svijetli u noci, da se u zoru ugasi. To pripisuju misterioznim silama koje vladaju oko sela. Naime u dugoj historiji sela zabiljezen je nestanak cak 3 ovce i jednog pujde. Svi misle da neka vanzemaljska civilizacija ima umjesane prste u to. Nas tim je je uhvatio dobrovoljca koji se trebao popeti na szub i istraziti kugle. Memo, nas dobrovoljac, jedini kojeg smo uspjeli uhvatit na mje rekao :" Evo pise nesto, pise madeinchinaaaaaaaha TUP!" Na zalost memo je pao sa stuba, i sad je na oporavku pa dok ne ukvatimo jos kojeg dobrovoljca kugle ce ostati neistrazene.

Ovaj post je prenesen sa bloga r.blogger.ba po zahtjevu nase Stul.
R @ 00:04 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 3, 2007
Oda o Arheo Fakeru
(koncertna verzija)


Naš Faker nije obican inzenjer
njegove metode su drugacije,
on se prvo napusi trave
pa se onda napije.
 
Nas Faker nije obican naucnik
zanimaju ga foto fenomeni,
Svakom se unese u lice i kaze
Vijdel ovaj ORBS na meni.
 
Ponekad izmaltretira kakvog
od ovih nervoznih rudara.
Poslije se Faker duboko klanja,
poslije se faker dugo izvinjava.
(a i pokuša izvaditi kramp zabijen u sopstvena leđa)
 
(hajmo svi!)
D najt iz hot, d najt iz vet.
It iz rajt tajm
for fak maj frend
D najt iz varm, d najt iz vet,
it iz rajt tajm to make tiorem.
 
Otkako je gled'o E.T.-ija,
Faker priča o vanzemaljicma.
Seizmograf prislanja uz dupe,
pažljivo sluša podrhtavanje.
Mozda ga bas nocas u tunelu
prisloni kakav Ruski akademik,
Dodijalo mu pisat gluposti
i prostituisat se za komad slave.
Oscilacija (magnetnog polja) mu
navrh glave.
 
I dok sjedim ovdje u Hamer kaficu
i kroz dzozle posmatram njega,
kontam da je Frojd u pravu
i da je  sex korjen svega
(idi ba guzi sta Fakeru dragi)
 
(hajmo svi!)
D najt iz hot, d najt iz vet.
It iz rajt tajm
for fak maj frend
D najt iz varm, d najt iz vet,
it iz rajt tajm to make tiorem.
 
(mani šuplje idi ba guzi šta!)
R @ 17:14 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 2, 2007
Odavno nam cirksuanti prijete raznoraznim tuzbama. Dugo vremena pisem da Jr. & flain cirkus nisu uvjereni u svoje hipoteze. Bilo da se radi o hipotezama o postojanju "megalitnih gradjevina povezanih tunelima", bilo da se radi o golemim klima uredjajima ili pak o runskim zapisima sa kojih se cita ime druga Rasima (ne Tita nego Rasima). Kako onda drugacije objasniti hajke koje, u nedostatku bolje rijeci, cirkusanti pokrenu kada god neki svjetski ugledni naucni casopis objavi vijest u kojem se normalna (ne alternatina) naucna zajednica zgrozi nad pseudonaukom i jos gore podrskom institucija jednog dijela drzave. Da su cirkusanti uvjereni u svoje hipoteze, siguran sam da se ni sekunde ne bi obazirali na bilo kakve tvrdnje. Ovako, u strahu, odreaguju i na najmanji sum kritike, bilo da dolazi od naucne zajednice ili pak od "grupe zlonamjernih anonmni blogera". Posljednja "hajka" dolazi od dvije skupine "istrazivaca". Jedni su grupa grupa istrazivaca sa one strane Drine, koja tvrdi da moze naci vod, naftu, mrtve ljude, pa cak i piramide samo upotrebom nekog hepeka kojeg su patentirali. Ovo "patentirali", cesto naglasavju, misleci da ce nas valjda impresionirati i zadiviti. Za one malo slabije upucene, moze se patentirati sve i svasta, pa tako i raslje koje traze naftu, vodu, ljude i piramide. No to za KvakvaMudo ne bi bio problem, da je sve ostalo na "punoj podrsci" svekolike bosanske javnosi i da se njihov "izum" nije nasao na udaru anonimnih blogera. Kako nas upornim pisanjem i nekakvim prezentacijama nisu uspjeli uvjeriti da je njihov "izum" u mogučnosti dokazati i pronaci bilo sta, vidno iznervirani pocnju sa vrijedjanjem naseg prijatelja Geologa Mraka. Na kraju pocinju i sa prijetnjama. Istovremeno, drugi lik iz citave plejade kojekakvih drugorazrednih "strucnjaka" pise mailove nasojdragoj Stul u kojima pokusava "obraniti svoju teoriju" o piramidama kao generatrima energije, itd...itd... No kao vidi da njegova "teorija" ne drzi vodu, barem kod nase male zajednice, on lagano pocinje gubiti zivce. Trenazne letove helikoptera OS BiH (UH-1 kako billy konstatova), vidi kao "policijsko pracenje". U strahu su velike oci, neko rece.Dakle, da ih nije strah i da rade sve po zakonu, onda bi cirkusanti nonsalantno radili i nastavili kopkanja i trenazni letovi ono malo jada od naseg RV/Z-a im ne bi smetalo. No tu problemi ne prestaju. Kada je Stul odlucila objaviti e-mail prepisku, vidno iznerviran Arheo faker pocinje sa prituzbama administratoru bloger.hr-a, koji vrsi svoju duznos i upozorava nasu Stul, da ako postoje kojekakvi uvrjedljivi sadrzaji da ih makne, jer bi na inzistiranje suda bloger.hr morao dati podatke o ip adresi blogera. I sta je tu sporno? Nista. Nas lik uopce nije siguran u sebe i svoje teorije. Jer da jeste, ne bi se obazirao na pisanje "anonimnih" blogera koje cita "jedva 300" ljudi (dnevno). Ali ne. Arheo faker, koji se u svojim mailovima kurci sa svojim novopecenim poznanstvom u Ruskoj Akademiji Nauka, je prosto pogodjen pisanjem jedne anonimne blogerke, za koju btw tvrdi da nema pojma o elektrotehnici, strojarstvu, fizici. Meni se namece jedno pitanje: Ako je pomenuti faker uvjeren u svoje teorije, tvrdnje i ako je siguran da ce biti pozvan na neki univerzitet u Rusiji ili na neku naucnu konferenciju na kojoj ce prodavat auto dijelove, predavat o "mega klima uredjajima", zasto mu toliko smeta pisanje anonimaca na blogovima? Iz jednog jedinog razloga. Pomenuti gospo'n Faker niti jedne sekunde nije suguran u sebe ni svoje tvrdnje. Zbog toga odreaguje i na najmanje provlajnivanje i ismijavanje. Takvim ponasanjem se savrseno uklapa u cirkus. Naime, tako se ponasa i Jr. i kompletna bratija, plus par "strucnjaka" A'la Borg.
 
Sta reci na kraju. Vec par dana listam svoje stare postove na r.bloggr.ba. Vidim da ni u najjacim prvalama cirkusa nisam dorastao njhovom samoprovaljivanju. Nevjerovatna je koncentracija mazohizma u cijelom pokretu cirkusa. Na kraju pitam se da li ima smisla nastaviti sa ovom borbom. Jer ako ljudima nije jasno da je JR. totalno odlijepio i da sa sobom vodi dobar dio našeg naroda, onda mislim da je najpametnije reci : So long and thanks for all the fish. Molim sv ecitaoce mog bloga da se izjasne o ovome.
R @ 17:54 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 1, 2007
U pomami raznoraznih stručnjaka koji daju svoj "multidisciplinarni pristup", danas se fondaciji pridružio još jedan. Kako saznajemo ovo je konačan udarac nauci i tehnici. Podatke o pomenutom scjetski priznatom stručnjaku možete naći na njegovoj vizit kartici koju ekskluzivno objavljujemo :Još nismo sigurni da li je i on radnik poznate firme Kva-kva Mudo.
R @ 12:41 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Brojac prebrojac
Upišite tekst...
Statcount
Sat
Arhiva
« » kol 2007
Kontakt e-mail
  • Moj e-mail: resistancev@yahoo.co.uk
    Sve informacije prijedloge i sugestije saljite na e-mail
Odbrojavanje do zrake iz Svemira
Brojač posjeta
507664
Index.hr
Nema zapisa.