Ko udari na nas iz mesta je najebo
R
Licenca
Ovaj blog je zaštićen: .Creative Commons License
Blog priča by R is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Blog - rujan 2007
petak, rujan 28, 2007

   Puno stvari se izdešavalo u ovom i proteklom mjesecu. Mislim ništa značajno se nije desilo, a što bi okrenulo tok historije u nekom željenom pravcu ili smjeru, ma koliko to čekaći kozmičke zrake i spasenja sa Pleyada očekivali. Doveli su oni stručnjake iz Egipta, po drugi put, ali i kao i ovaj put pričali su nemuštim jezikom. Puno pričali a ništa rekli, osim smiješne "međunarodne verifikacije" pune novisnkih članaka "renomiranih listova" Avaz, San i sl. To je ponukalo načeg Vuka da kontaktira egipatskog ambasadora (i još mnogo toga čitajte kod Stul), i da pokuša saznati podlogu "bezrezervne" podrške Egipta jednoj od ubleha kojim nas obasipaju u periodu od kraja osamdesetih godina prošlog vijeka pa do danas. Na žalost Vuk nije diplomata, pa nije mogao prokužiti verbalne trikove egipatskog ambasadora, a i u ovaj intervj uje ušao malo preemotivno. Egipatski ambasador je upravo diplomata po defaultu. Kaže puno stvari a poenta je u najmanju ruku nejasna. Kada je pritisnut argumentom kaže :" Pitajte fondaciju", kada ima nešto vrijedno, onda se poistovjeti sa fondacijom, i tako u krug. No glavna poenta cijelog intervjua je u tome da se egipatski ambasador "elegantno" izvukao tvrdnjom kako "gore nešto ima i da su to potvrdili njihovi stručnjaci, a da treba istraživati šta to ima, ali da nitko nije rekao da je to piramida, neog da SAMO IMA PIRAMIDALAN OBLIK". Naravno da nešto ima znali smo mi i prije Semketa i oslobodilaca (od zdravog razuma), a šta to ima najbolje govore hronike na Stul blogu, gdje iscrpno piše o bogatom arheološkom nalazištu (nalazištima) oko Visokog. Što se tiče pravilnih pločica, i ostalih tričina., o tome je dovoljno pisao naš geolog Mrak. Kamene kugle je tretirala Irna, pa je i to suvišno komentirati.  U međuvremenu su započeli radovi na stvarnom arheološkom lokalitetu Starog grada Visoki. Šamar cirkusantima je uputio njohov dojučerašnji pulen Senad-imal-mene-tu-Hodović, koji je očito shvatio da ga nema u istraživanjima Okolišća, koje direktno financiraju Nijemci (pa se nešto buni unaokolo), koji je ustvrdio da je sramota da djeca završe školu a da ne obuiđu prvu prijestolnicu Bosne. U jadu se nije sjetio reći i najveću piramidu na svijetu (heheheheh). A ptićice iz cirkusa su lagano prestale cvrkutat svoje beskonačne mantre o postojanju piramide. Kad malo bolje razmislim, tih par rečenica kojim oni potvrđuju piramide, vrijeđaju stručnjake i sl, a koje se nisu promjenile od samog početka cirkusa zaista liče na mantru rastjerivanje "zlonamjernih". Sve do danas. A danas upiš: UPRAVNI ODBOR POZDRAVIO POČETAK RADOVA NA KRALJEVSKOM GRADU VISOKI , stoji u naslovu na stranici cirkusa. Ave Cezare, Hail Semire. Na prvi pasus sam pao od smjeha sa stolice:

Upravni odbor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" sa zadovoljstvom konstatuje da je Zavičajni muzej iz Visokog, u saradnji sa Zemaljskim muzejom iz Sarajeva i Federalnim Zavodom za zaštitu spomenika pristupio istražnim radovima u zaštićenoj zoni srednjevjekovnog grada Visoki.

Upravni odbor konstatuje . Sa zadovoljstvom. Nije nego. A onda još jedan biser:

Očekujemo da ove institucije javno objave projekt restauracije, konzervacije i predstavljanja ovog spomenika svijetu. Kao što je poznato, zahvaljujući naporima Fondacije i svjetskoj medijskoj pažnji, napokon se Bosna i Hercegovina počinje u svijetu prepoznavati po svojim arheološkim spomenicima.

Kao što je Srebrenica postala svjetski poznata zahvaljujući nesebičnom zalaganju VRS-a i MUP-a RS-a. 

I još nešto, ponovno smjena u upravi. Ako sam dobro pratio ove rokade, od početka iz stalne postave ostala su samo dva ublehaša: Semke i Bosnić, ovi ostali su izgleda potrošni materijal. Trebalo bi početni neku nagradnu igru sa pitanjem: pogodite ko je slijedeći član upravnog odbora cirkusa i otputujte sa Semketom i Baftom u "tunele" oko VIsokog.

R @ 14:23 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 27, 2007
... ljudske gluposti", jedan je od podnaslova u novom broju magazina "DANI"  koji je u prodaji od danas u Sarajevu i od sutra diljem svijeta. Ima tu jos zanimljivosti, kao na primjer interesanan intervju, ili jos malo deranja, ali sto da vam kazem kupite DANE i citajte.

DR: BLAGOJE GOVEDARICA, PROFESOR ARHEOLOGIJE JUGOISTOČNE EVROPE NA UNIVERZITETU U HEIDELBERGU I AKADEMIK ANUBIH

"SEMIR OSMANAGIĆ ULAZI U HISTORIJU LJUDSKE GLUPOSTI"

"Nema nikakve sumnje da će Semir Osmanagić ući u historiju ljudske gluposti kao pronalazač apsurdne doktrine, prema kojoj nikakva škola nije potrebna, a stručnjaci samo smetaju, jer su dovoljne oči i zdrav razum da bi se moglo prosuđivati o svim strukama i profesijama. Time je u ovoj zemlji uveden jedan kranje negazivan trend, čiji će sljedbenici-ukoliko se trend nastavi- uskoro smatrati da su osposobljeni da rade sve. U pogledu egipatskih stručnjaka, jedno takvo epohalno otkriće, prema kojiem bi u Evropi bile pronađene takve kolosalne građevine, bio bi veliki izazov za svakog naučnika, pa i za te stručnjake, pa bi se moglo očekivati objavljivanje njihovih radova u stručnim časopisima. ALi toga, za sada, nema, a po svemu sudeći neće ni biti. Geolog Ali Baraqat koji u BiH dolazi već dvije godine je do sada mogao objaviti barem dvije stranice svojih analiza. Ne može se naučna verifikacija izvršiti na nekoj press-konferenciji ili dnevnim novinama. Bilo je neophodno da ti stručnjaci napišu svoju recenziju viđenja stvari i da se potpišu svojim  imenom i prezimenom odnosno da objave širi izvještaj. Moram napomenuti da je gospodin OSmanagić dobro znao za održavanje Kongresa arheologa Evrope u Zadru jer, kada je prošle godine ovdje boravio dr. Antony Harding na konferenciji za štampu, na kojoj je prisustvovala veća grupa pripadnika fondacije, bilo je dosta riječi o tom skupu. Također su pozvani i kada je Predrag Novaković, jedan od organizatora tog kongresa, boravio u Sarajevu. U krajnjoj liniji, ako se neko bavi arheologijom, morao bi sam znati da se održava tako važan skup praktično pred njegovim pragom. Ja se ne brinem toliko o Osmanagiću da bi vodio računa o svim njegovim obavezama. Dovoljno sam afirmisan naučnik i meni, za razliku od Osmanagića, nikakva verifikacija nije potrebna. Prema tome, ja Osmanagića nisam pozvao na skup, već sam mu preporučio da ode i izloži svoj projekt, jer ako ga želi verifikovati, to je jedini pravi put. U Sarajevu sam iz drugog razloga: došao sam da učestvujem na Skupu o evropskom naslijeđu, koji je izvanredno dobro organizovalo Federalno ministarstvo kulture i sporta i da sa kolegama izvidim stanje arheologije u Bosni i Hercegovini. Iamo sam prilike da vidim lokalitete Ošanice, Mogorjelo i Stari grad Visoki, koji su od velikog značaja za našu nauku i kulturu. Na tim lokalitetima se mora raditi".

Ima još mnogo toga u novom broju DANA. Ko je nestrpljiv neka otrči do najbliže trafike, a oni koji ne mogu kupiti ili su strpljivi ostatak teksta stiže uskoro. Valjda :)
R @ 17:43 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
utorak, rujan 25, 2007
  Štovani bin Mladene. Kako ste vi šjor u poodmaklim godinama, sklon internet prepucavanju darujem Vam link da divnu priču Denisa Lalića. Bit će mi drago ako se pronađete u njoj. Uživajte.
R @ 18:41 |Komentiraj | Komentari: 0
U   (da boldirano je). Da vidimo šta ima interesantno na slvo "U". Recimo uš. Tako nase se bin Mladen snavezao kao uš.Stidna.  Kako sam rece, lik fura dva popularna bloga koji imaju čak 40 tisuća posjeta (uh sav sam se najžio, šta je mojih jadnik 120 tisuća na jednom  naspram njegovih 40 na dva), pa onda je u pomoć polsao konjicu, pardon konja bez jahača koji nakon rzanja prozbori:

seratoru
From: infishan <infishan@net.hr>
To: resistancev@yahoo.co.uk
Samo jos jednom napisi nesto o nasem prijatelju Mladenu..nisi mu ni do kolina smece jedno obrezano!

U

Mislim da je svaki komentar na ovaj primitivizam izlišan. No kad je moj frend Billy primjetio da je isticanje fašističkih simbola zabranjeno u susjednoj RH, i kada su se primitivci malo zbrojili skontali su da bi mogli i nadrljati zbog nacionalitičkih prijetnji, onda je uslijedio mail:

isprika
From: dzomba <mladen.gulan1@zd.t-com.hr>
To:
resistancev@yahoo.co.uk

Stavi jarane i ovo na blog :
ISKRENO SE ISPRIČAVAM ZA SVE GRUBE RIČI..
Bin Mladen
AddTo:
resistev@yahoo.co.uk

Još samo da iz pozadine sukne Oliver. Ionako se na ovakve krebile nitko od nas nije ni obazirao. Mi idemo dalje. Naš vrli "dotur" bez doktorata daje intervjue po dalekoj ju es and aj, a Bakir mu pravi šou u bašći. U emisiji "60 minuta", Bakira Hadžiomerovića, piramide su prikazane u pravom svjetlu. Kuriozitet je da nakon gotovo tri godine, koliko cirkus traje jedna domaća tv stanica je odlučila napraviti iskorak i cirkus prikazati onakvim kakav je on stvarno: lopovska i prevaranska plejada new age sektaša i ublehaša, koji kamče novac. Odlično nakon 3 godine. Trebali napomenuti ko je pisao o toem cijeli ovaj period? Toliko za sada o provalam kasnije.
R @ 17:51 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 24, 2007
   I tako naš guru ne ode u Zadar a čini mi se da ni u Medulin neće. No zato je imao izlaganje pred (hohohohoho) 200 ljudi. Kako je opet alternativna algebra u pitanju prokomentarisao bih da je na slikama iz New Yorka prikazano jedva 30-ak ljudi, uglavnom ćevabdžija. Šta je skup arheologa u odnosu na gazdu Mehu. Kako kažu u Sarajevu pi*kin dim. No kako to obično biva, laternativne kolege koje se i lažno predstavljaju pišu nekakve gluposti, koje dobrano rasturi Stul. A onda kao biber po pilavu, ponovno mi se javio bin Mladen i to ovaj put nacionalistički nahuškan:

jadni balijo...
Standard Header|Full Message View
mladen <mladen.gulan1@zd.t-com.hr>
mladen <mladen.gulan1@zd.t-com.hr>...
ViewMonday, 24 September, 2007 2:13:38 PM
To:Rommel Erwin <resistancev@yahoo.co.uk>

Ako misliš da si duhovit ispao sa prenošenjem mojih mailova na svoj usrani blog trebaš vidjeti kako se Hrvati na mom blogu smiju tebi jadna Bosančino..
HVO !!!

Štovani bin Mladene, zanm da te tvoja glupost frustrira, ali najniže strasti homosapiensa možeš ispoljavati u nekoj turbo folkoteci negdje u Zagrebu do mile volje. Ako ti se ne sviđa moje pisanje, bujrum preskoći blog. Niko te nije pozvao niti primorao da ga čitaš, da se nerviraš i da svoj primitivizam ispoljavaš na ovakav način. Odličan primjer primitvnog homosapiensa koji čija je intelingencija još uvijek na dvocifrenom broju. 

Dragi čitatelji ima toga još, ali je zabunom upučeno Billy-u, pa nije red da ga ja rasturim ko beba zvečku.
R @ 21:01 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 23, 2007
   Kao je osnovana "asocijacija za istraživanje prapovjesti" u susjednoj RH i kako su osnivači, nama dobro poznati tim ublehaša, čekača zrake i jahača magle, koji su po BOsni koristili male žute bagere nazvane USS Arheolog, za aheo istraživanja, odlučio sam da im dam svoju bezuvjetnu podršku. Kako je pomenuta gospoda pisala nege stupidarije objavljivane na stranicama cirkusa, odlučio sam da je krajnje vrijeme da im se odužimo. Tako ja pišem Pogled iz mog kuta:

Dubrovnik, kolijevka nestale civilizcije

Štovana gospodo, ja sam jedna romantična duša, sklona raznom vrstu eksperimentiranja. Tako sam prilikom jedne studijske posjete sa grupom swingera istraživača i stručnjaka boravio u Dubrovniku. Taj biser Jadrana ali i kompletnog Mediterana me je oduševio. Prvo što sam primjetio je neka čudna energija koja me je obuzela kad sam stupio na kapiju na Pilama. Kip Sv. Vlaha me je podsjetio na lica isklesana na piramidama Maja po Meksiku, pa sam zaključio da ovo jedino može biti Atlantida. Poredeći drevne zapise skonto sam da je to tačno.

Ako pogledate tlocrt starog grada uočićete nevjerovatno perfektnu orjentaciju ka stranama svijeta. Njegove kapije koje se pružaju u smjeru još-malo-pa-istok-zapad pokazuju da je ovaj grad djelo ljudskih ruku. Čak sam kod Male Onofrijeve česme pronašao otkotrljae megalite. Ako se malo bolje zagledamo u tlocrt, vidjećemo da on ima još malo pa oblih koncentričnih krugova,  znamo da je to bio tlocrt nestalog kontinenta. Takođe, crkva sv. Vlaha nije crkva nego premaskirana piramida koja je davala energiju nešto kao po Davorinčijevom kodu. Ako sad pogledamo ovu građevinu koja je 100% djelo ljudskih ruku:
vidimo da ima piramidalni oblik, što je još jedan Dokaz.


Bacimo sada pogled na tzv. Onofrijevu česmu:

Jasno se vidi da je vrh česme u stvari kamena kugla perfekto oblikovana nepoznatim oruđem. Postoji legenda koja kaže da u starom gradu u Duibrovniku tokom rata niko nije stradao. Toliko za sada,

Srdačno R.

ps. Ako može da me primite u asocijaciju, rado bih bio precjednik sekcije Kazivanje mještana. Unaprijed zahvalan.
R @ 11:01 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
   Poštovani prijatelji iz susjedne nam i prijateljsce R. Hrvatske, na moju i Vašu žalost ,obavještavam Vas da je cirkuska fondacija pročitala post moje prijateljice Stul i da su se svojski prihvatili posla u dokazivanju prailirskog i arijevskog podrijetla Hrvata. Ako vidite ovaj znak

Odmah organizirajte proteste, zabranite im pristup brdima i smjenite prvog političara koji im da podršku. U protivnom i vi će te dobiti jedno 5-6 brda koje će nositi imena kao što su Piramida mudrosti, Piramida sudnjeg dana i sl. Kako na žalost i Vi imate problema sa funkcioniranjem pravne države, već Vas žalim.


Poruka za piramidiote, čekač svjetlosne zrake i jahačice magle:

Čestitam na osnivanju još jednog citrusa. Nadam se da će te imati puno više uspjeha u dozivanju i mantranju nego u Visokom. Da Vam dam svoj skromni doprinos: Jučer sam se najeo nekakvih ubuđalih gljiva i cijelu noć sam uspostavljao interakciju između moje desne ruke i hm, kristalne vaze, koja mi je rekla da su Atlantiđani porjeklom iz Hrvacke i da su to u stvari Dubrovčani. Atlantita leži zakopana par metara ispod Straduna. Ako želite kopati slobodno navalite i ne osvrćite se na oponente. To su samo stare i zaostale babuskare, koje nevide dalje od vrata svojih kabineta. A za brže kopanje, Višnja komotno može podići ovaj mali žuti bager u VIsokom.


R @ 08:25 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, rujan 22, 2007
"Zovem se Werner Noach Groh i dolazim iz Njemačke pokrajine Reinland Pfalz. Profesionalni sam psiholog već 40 g. te utemeljitelj organizacije "Svjetlo i Ljubav" čije je sjedšte u Limburgerhofu u Njemačkoj.

Čovjek se zove Werner, psiholog je i utemeljitelj organizacije Svjetlo ljubavi. Hćeli i on sad napisati tekst o tome kako su "oponenti" piramidiotima u stvari skupina stidljivih i iskompleksiranih pubertetlija i kakoj e samo dovoljno da povjeruju u ublehu pa da budu hrabri i odvažni, kako nekad davno napisa gđa Nermina Vehabović? Kad smo već tu ni nje nema ni nakakvom spisku cirkuske fondacije. I ona je kabaš sapun ublehe kao i Bajtal. Naravno mi smo već pisali da ovaj Prođekt sa naukom nema nikakve veze. Visoko je usput postalo sjecište alternativnih likova sa ruba pameti, pa tako i ovaj Nijemac kaže :

Prije samog dolaska osjetio sam da Visoko i piramide imaju posebno dejstvo enegije u odnosu na energetki potencijal čovjeka. Mojim dolaskom na lice mjesta sve ovo se samo potvrdilo.

Trebali komntarisat ove gluposti, kao i desetine drugih koje su piramidioti objavljivali a koje nemaju veze sa životom? Moslim, svako ima pravo da bude glup pa i ovaj Werner, ali nek ide pred Bundestag i nek od svoje vlade zahtjeva gradnju piramida a ne nuklearnih elektrana. A onda biser koji je kandidat sa Shit mjeseca:

Fasciniram sam prije svega zbog tri stvari: Prvo, Bosanska piramida Sunca je po mom mišljenju stara 17 000 godina i najstarija je na svijetu. Drugo, to je objekat s najvećim zračenjem enegije na planeti. I treće, Visoko je mjesto gdje će se srušiti stavovi oficijelne znanosti a današnja alternativna nauka će postati zvanična.

Jel on stvarno misli ovo što je napisano ili su imali lošeg prevodioaca? Da nije ovako žaosno bilo bi horror smiješno.  A onda najavljuje dolazak mantrača iz cijelog svijeta,:

Siguran sam i da će Visoko postati centralna turistička tačka na svjetskoj mapi te smatram da će u turističkom smislu zasjeniti sva turistička mjesta u svijetu te postati najposjećenije mjesto na planeti"

U stvari poenta ovog pasusa je zbijanje redova domaćih piramidabilivera, kojim je vjera svakim danom sve slabija. Dakle kopjate pa će biti turista. Malo morgen, kako neko reće.

Davorničijev kod

Odmah poslije ovog bisera dolazi još jedan: Davorin Vrbaničić koji donosi fenomenalne crteže. Vjerovatno je to ova laternativna nauka koja pobjeđuje "oficijelnu":


Pogledajmo serijal bisera:

Zbog nastavka priče prvo ću o principu rada drugih piramida.
Kao i visočke, proizvode paru. Uloga im je ozelenjavanje pustinjskih površina. Iz tog je jasno da moraju biti izgrađene blizu vode.
Piramide su proizvodile različite zvukove.

Ona je dobrim dijelom zračni uređaj. Strujanje na njezinom izlazu proizvodi s Uvjeren sam da su se nažan šum.građevinari poigrali s tim. U piramidama Gize postoji taj dodatni,„nelogičan“ sklop dvorana. To je glazbalo.

. Velika dvorana Keopsove piramide je rezonator. Na ulazu u predvorje kraljeve dvorane je kameni zasun. On je sa pomičnim „sarkofagom“ u funkciji ugađanja glazbala.
Tonovi se piramide mijenjaju prema promjenljivoj brzini zračnog strujanja kroz njezino glazbalo. To strujanje u glazbalu ovisi o vanjskoj toplini piramide i utjecaju vjetra. Može se reći da vjetar stvara glazbu, muzicira.Praktična vrijednost orkestra piramida je praćenje njihova rada iz pristojne udaljenosti.
Kugle su iz iste priče kao i piramide.
O instalacijama kamenih kugli, tih najjednostavnijih tvornica pare koje koriste snagu vjetra i toplinu Sunca da bi stvarale paru iz vode u kojoj leže, već sam pisao. Iznad je moj umjetički rad na način graditelja-umjetnika.

Šta reći kao komentar na ove bisere? Prevazišao je i Arheo Fakera. S ovakvim alternativnim pristupom, i naukom (hohohohohoho) siguran sam da će piramide brzo biti dokazane (hahahhahahah), da ćemo, čim ih otkopaju, porušiti TE Čatići da više ne zagađuje okolinu, Em ćemo imati osnova tražiti od recimo Irana i Sjeverne Koreje, USA, Rusije i ostalih da obustave gradnju termonuklearnih elektrana. Kad je ovako čišće. Nije nego.
R @ 09:50 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, rujan 21, 2007
  Kad piramidiotima krenu kola nizbrdo i kad ih počnemo udarati žestoko, oni kao po komandi počnu dolaziti na naše blogove, ostavljati nebrojene glupe komentare, prijetiti, praviti se pametni i na kraju pisati mailove. Kada bi mi neko dao po 1KM za svakog piramidiote koji mi je došao na blog sa pričom kako me sažaljeva a otišao sažaljevajući samog sebe bio bih bogat. Tako je i ovaj put. Kako se valjda ne zna registorovati na bloger.hr-u, pa ne može bombardovat kometnima moj blog, jedan vrli priamdiiodamanhurac mi se nakačio na mail. Priča standardna.:

Šteta što svoju kreativnost i energiju trošiš na ljubomorno pljucanje ljudi kojima nisi ni do koljena..mislim da si jako nesretan i pun gorčine jer nisi još našao smisao svog postojanja..misliš da je to pljucanje drugih? jadno..


ZAMISLI KAKO ĆEŠ SE JADNO I POSRANO OSJEĆATI KAD BUDEŠ U ONOJ MANJINI ZADRTIH GLUPANA KOJI SU SLIJEPI?? feel sorry for you..reinkariniraćeš se sljedeći put u ribu ili glistu..to ti je izgleda domet..

Čovjek da pukne od smjeha. Ajde Mladene potrudi se malo, pa ćeš se možda reinkarnirati u nešto pametnije. Valjda ne milsiš da ću "povjerovati" u piramide kad na slici vidim kuglu. Ali Bin Mladen se ne da smesti, pa traži objašnjenje za nastanak kugli. Očito nije čitao dovljno Gogijeve bisere pa riječ "kugla"  nije ukucavao na pretraživač ni velikim ni malim slovima:

Vjerujem ti da si vidio takvo kamenje ali nisi ponudio nikakvo objašnjenje za njih. Energetske kugle je jedna vrst objašnjenja..Vjeruj ili ne vjeruj šta hoćeš tvoj problem..mislim ipak da ti spadaš u one koji vjeruju da je AlQuaida srušila WTC.. feel sorry for you..

Ne bin Mladene, Al Kaida nije srušila WTC. On je srušen uz pomoć zavjere elite 33-stepena masonske lože, koji su skupa sa vansvemircima napravili podzemne baze po cijelom svijetu, koristeći termonuklearne bušilice, pa sad vladaju večinom tako što ih drže u neznanju. A što se tiče kugla slijedi Objašnjenje: Prije 50 000 godina postojala je napredna civilizacija lizardusa koja bješe napustila Mars zbog predstojeće katastrofe. Kako je i Zemlju pogodila katastrofa oni su izumrli. Piramide su im služile kao klima uređaji a kugle su generisale energiju. Međutim pojavom razumnih ljudi oni su prenjeli znjanja njima i napustili su ovu planetu zauvjek ili bar do 21.12.2012.A druga teorija je slična gornjoj samo to nisu lizardusi neko Atlantiđani.
Na ovo bin Mladen odgovara:

svidja mi se teorija, u svakom slučaju je zanimljivija i logičnija od one koje nudi Crkva..:-))


Naravno, kao musliman  ne znam kakva objašnjenja o kuglama i piramidama nudi crkva. Ja znam kakva objašnjenja nudi bijela Reisova ahmedija i vjeruj da nimalo nisu bliska "zvaničnoj nauci". Zbog toga sam par puta provaljivao i broja jedan muslimanskog pučanstva od Une do Drine i od Save do mora.
Ok bin Mladene, ako imaš još kakvih teroija zavjere, energetskih teorija i sličnih gluposti, piši, rado ću ih objaviti.

ps. Billieva poruka bin Mladenu:
Mladene , damanhurska legendo, mogao si to sve sto si htio reci, sazet u jedan youtube video:

Izvinjavam se ako  kosu farbas u drugu boju,  nego decko na slici.

A sada se izvinjavam, moram ici mantrati da se ne reinkarniram u nizi stupanj na evolucionoj skali .
Ommmm......ommmmmmm.......ommmmmmm.....

Billy

 


R @ 21:01 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare

   Sjećate li se prošlogodišnjeg postera" Međunarodna verifikacija", sa kojeg su nam se smješkali između ostalih "međunarodni stručnjaci" poput Babe mu, Ahmeda Bosnića, Selima Bešlagića, Kriste Švacršilinga, onog prevaranta Anderete, kukuc Bambuče i inih "stručnjaka"? Tamam kad sam pomislio da ne mogu biti smješniji, cirkusanti se potrude da me razuvjere. Kako sam i pretpostavljao fokus je na posjeti egipatskih propalih admirala i turističkih vodića stručnjaka, samo sam pretenciozno najavio mjesto na posterčiću. I ovaj put, piramidalni Muppetovci su izbacili još jedan biser u nizu provala. Naime, međunarodnu verifikaciju, možete downlodovati sa stranice muppetovaca u kao word dokument. I kad pomislite da će taj word doc sadržavati analizu, dnevnik, zaključke pomenutih stručnjaka, već na prvoj stranici razočarenje za piramidiote, a salve smijeha za normalan svijet. Naime, međunarodna verifikacija (ne znam da li ste već otvorili dokument, ali ja se smijem i jedva kuckam tekst), obiluje- isječcima iz novina. Od Avaza, preko San-a, Dnevnog lista, Oslobođenjapa do As-a. Sve renomirani dnevni listovi. Ostavimo po strani neprofesionalni pristup Egipćana, koji vjerovatno zarad neinformiranosti, ne posjetiše znanstvene institucije u Bosni, nego pod Semketovim uticajem prošetaše brdima. Pogledajmo malo "foteljaše" i poziv Semketu da argumentima dokaže svoje tvrdnje pred stvarnim međunarodnim znanstvenim skupom. Zamilsite da ste stvarno na pragu velikog otkrića i da će to izmjeniti nešto u našim jadnim životima i da dobijete priliku da to iznesete vodećim stručnjacima uz neoborive dokaze? Da li bi ste ih "pozivali" a potom zabranjivali im pristup uz poziv na linč ili bi ste objeručke prihvatili poziv pa im to objasnili, onako argumentovano na jednom naučnom skupu? Naravno, Semke izbjegava suočavanje sa činjenicama i dokazima koji mu ne idu u prilog. Trakavica oko datiranja pronađenog kostura je završila jadnim opravdanjem kako nesretnik eto nije graditelj piramide iako je jedna pobjeglica iz fondacije, pogađate Nukićka, pri pronalaženju kostura, vlasniku ovog bloga priznala kako "stručnjaci" fondacoije procjenjuju starost kostura na preko 10 000 godina. Sjećam se prvog intevjua prof. Govedarice, kada je opisao slijed događaja i kada je rekao da će "piramide" postajati mlađe i mlađe, te da će se Semke izgubiti u pokušaju da ih smjesti u valjan vremenski period. Naravno, već se gubi. Vidjeti odgovore na foruimu ZID-a. Toliko i javim se poslije.

R @ 09:26 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 20, 2007
  Zamislite slijedecu situaciju:

" Nastavnik biologije Osman (Rasima) Semiragić, prije rata predavao biologiju i domaćinstvo u OŠ "Prve alternativne brigade" u Lukavcu. Sada, poslije rata predaje bilogiju i domaćinstvo u istoj OŠ samo drugog naziva "Izeta Alijabegovića" u Lukavcu. U slobodno vrijeme se bavi čitanjem umne literature, posmatranja neba i traženja ekstra terestrijal inteliđens, ali mu to nikako ne olazi za rukom. Oduševljen je pisanjima Erika fon Danikena i njemu sličnih trica i kučina. Najveće interesovanje pokazao je za Opću i specijalnu teoriju relativiteta, koju je objavio izvjesni A. Einstain. No kako mu đavo nije dao mira, malo je čitao, malo je tražio po internetu, i to isključivo u večernjim satima kad je jeftinija tarifa za internet i telefon, malo je kuckao po google-u velikim malo malim slovima i onda je skontao da ta teorija relativnosti nema veze s vezom. Prvo je to objasnio svom šuri, pa komšiji, pa onda direktoru škole, koji ga umalo otpusti zbog gluposti (kasnije je mrzio sve što ima veze sa foteljama i foteljaštvom i kabinetima), pa je sjeo i napisao par knjiga koje nazva tomovima. U stvari prepisao je par knjiga nekih "poznatih" autora i autoriteta. Naravno knjige je nazvao alternativna fizika, kako bi drugačije. A onda je našao sponzore u predjedniku MZ-a, Općine, kantona, a kako mu je babina raja sad na vlasti, podršku je naš'o i u Pederaciji. Pa objavi knjige simboličnog naslova: "Opća teorija relattivnosti- put do pleyada i nazad" ili "Sve je relativno- Damanhurski tuneli", a u kojima možete čitati o njegovom sinu, spavanju, dopisivanju, ljubavi i porukama, tj. o svemu više nego o stvarima iz naslova. A onda je postao popularan jer su lokalne novine počele pisati o njemu. Još se nafurao da je faca i da ga fizičari svijeta žele srušiti i da ga mrze. Dobio je pristalice, kako lokalaca tako i militantne dijaspore. Dobijao je an storine mailova tipa: ...oni mrze muslimane,bošnjake... Oni su četnici... šta bi da je hrvat,srbin oborio teoriju relativiteta... i sl. Poziva on "elite" da mu dođu u Lukavac, da dokažu da je Albert bio u pravu, ali oni neće. A onda dobije poziv sa Cambridgea da prezentira svoje otkriće, jelte kako dolikuje. I on to odbije, jer ga nisu obavjstili na vrijeme, a daleko je Cambridge. Kaže: niste došli kad sam ja vas zvao".

Kao što vidite ova priča je tragi komična. Naravno, kada bi neki stručnjak, naučnik iz bilo koje struke tvrdio da je pronašao nešto revolucionarno i kad bi mu se ukazala prilika da to dokaže, nema te prepreke koju ne bi srušio da to uradi. KAda se Semketu ukazala prilika da na konferenciji u Zadru "dokaže" svoje tvrdnje, on je rekao : "obavestili ste me zadnji dan": Naravno, nije mu promaklo držati prezentacije prošle godine na konferenicij o izgradnji auto-puta na koridoru Vc!? ili dati Haretu da intevjuiše laptop na sajmu u Lukavu. No kada se u regionu održava najvažniji arheološki skup, Semke to elegantno zaobiđe. Prof. Govedarica ga nije zvao niti nadmeno niti prepotentno, nego kao čovjek koji želi da uvaži tuđe mišljenje i tvrdnje, samo ako je ovaj drugi dovoljno argumentovan. Kako su za Semira argumetni i dokazi nešto što se dešava drugim ljudima, on je poziv odbio. Kako nam Stul prenosi ima priliku za popravni. Nadam se da je neće propustiti. JA na njegovom mjesti ne bih. ili je Damanhur možda preći?
R @ 22:26 |Komentiraj | Komentari: 0

SJEDI ZEKO U GRMU I KUCA NESTO NA PISACOJ MASINI. LETE PAPIRI NA SVE STRANE...
NAIDJE LIJA PA GA UPITA STA TO RADI.
- PISEM DISERTACIJU....
-HI..HI..HI...STA CE TO TEBI ZEKO?
- KAKO STA CE MI,- PA ZA DOKTORAT...
LIJA POCE JOS VISE DA SE SMIJE, NE VJERUJE SVOJIM USIMA..
- A RECI MI, MAJKE TI ZEKO, KOJA TI JE TEMA
ZEKO PONOSNO DIZE GLAVICU I USI PA RECE:
- TEMA JE: JA, ZEKO, NAJVECA ZVJERKA U OVOJ SUMI...
E NA TO LIJA POCE DA SE VALJA OD SMJEHA
- STA NE VJERUJES...
-PA, JESI LI TI NORMALAN...
- AJDE LIJO U OVAJ GRM PA CES SE UVJERIS
- AJDE, BAS DA VIDIM...
ULETJESE U GRM, KAD IZ GRMA SE CUJE...DREKA..VRISKA...LETI LIJINO KRZNO NA SVE STRANE...
IZLETE LIJA IZ GRMA...SVA ZAJAPURENA...ALI I ZADOVOLJENA...I PROSTO NE MOZE DA VJERUJE...
ZEKA NASTAVI DA PISE...
NAIDJE I VUK NAKON IZVJESNOG VREMENA I ON ZATECE ZEKU KAKO PISE PA USLJEDI ISTO PITANJE..
KAD MU ZEKO ODGOVORI I OVAJ KRENE DA SE VALJA OD SMJEHA
- MA TI NAJVECA ZVJERKA?...PA JA TE IZMLATIM ZA CAS POSLA
- OCES DA SE UVJERIS, UPITA ZEKO, AJ U GRM...
ULETJESE OBOJICA U GRAM I ISTA SLIKA, SAMO OVOG PUTA VUK ZAVIJA, KUKA...MOLI....AL...NEMA POMOCI..
IZADJE VUK SAV IZLOMLJEN..JEDVA POBJEZE...
NAKON PAR MINUTA IZLAZE IZ GRMA, ZAGRLJENI, ZEKO I MEDO....

N A R A V U C E N I J E: 

JEBES TEMU, BITAN JE MENTOR !!!

R @ 12:03 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 19, 2007
... a konj jahača (vidjeti slike pred kraj posta)   


Semke je uspješan u jednoj stvari i to mu se mora priznati. Ta stvar je manipulacija. Semke od početka vješto manipuliše riječima, izjavama, lažima, informacijama i "informacijama", ljudima, vijestima, fotkama, jednom rječju svim i svačim. Od početka, manipulisao je i imenima stručnjaka ali i "stručnjaka". No sve dođe na svoje, pa tako i njegove manipulacije. Kada su admini formua ZID odlučili da postzave pitanja Osmanagići i kad je on skontao da pitanja mogu biti i "neugodna", odlučili su zaobići odgovore, mada ni one koje su dali ne govore mnogo.  No i ja u arhivi imam jedan biser. I to kakav. Namjerno sam postavio pitanje g. Osmanagiću o krsnoj slavi jedne "piramide". Evo moj mail Dr. Satelitskom :

Sjajni geofizičar dr. Amer Smailbegović je analizom satelitskih, termalnih, topografskih i radarskih fotografija regiona ustvrdio postojanje tri dodatne strukture koje sam ja kasnije nazvao piramidama Zmaja i Ljubavi ostavljajući pri tome njegov naziv za hram Zemlje. Dr. Smailbegović je uočio arheoastronomsku orijentaciju piramide Sunce s terasama na njenoj zapadnoj strani koje vjerovatno prate kretanje sunca tokom različitih godišnjih doba.

sta je ovo doktore? o ovom se nisi izjasnio?

A onda je uslijedio i odgovor:


From: Amer Smailbeg ***@*********.com>
To: Rommel Erwin <resistancev@yahoo.co.uk>
Sent: Wednesday, 2 May, 2007 6:59:39 PM
Subject: Re: *************

Prvi put da cujem ovaj biser.
Haman je pocelo pranje ruku.

Da vidimo sta o tome kaze "dotur":

- Ime Hramu Zemlje je dato na slijedeci nacin. Dr. Smailbegovic je u prvom satelitskom snimanju oznacio Bucki Gaj kao “Zemlju” (jer sam ja ranije upotrijebio imena Sunce i Mjesec). Nakon toga sam ja ovaj gradjevinski objekat nazvao Hram Zemlje. Prema tome ova gradjevina ima dva kuma.


Nagradno pitanje za milion kuna, pazite imate sva tri djokera : Ko je ovdje lud a ko zbunjen?

 No idemo dalje. G. Nestabilna-licnost.Osmanagic Odgovara na pitanja o "odlascima strucnjaka:

Pitanje u vezi navodnog “nestajanja najblizih saradnika”. Nasa javnost ce prije ili kasnije shvatiti da je ovdje rijec o jednom maratonskom projektu koji ce trajati decenijama. Tokom tog perioda ce se veci broj strucnjaka ukljucivati u projekt sa razlicitim intenzitetom. Neki ce dolaziti i odlaziti, neki ce biti samo kratko. Doprinos svakog od njih je vazan i pomaze da se formira mozaik ovog gradjevinskog i civilizacijskog fenomena. Jedan broj ljudi koji su u projekat bili ukljuceni u ranim fazama vise ne radi ni u volonterskoj ulozi ni kao stalno zaposleni. Nekad je razlog visina primanja, nekada psiholoska nestabilnosti, nekada r azocaranost oranizacijom,nekada sumnja u to sto se radi. I to je sve OK. Oni koji su predani i vjeruju u uspjeh, oni su jos uvijek tu.

Da vidimo. Prvo "navodno nestajanja". Ček, hoćeš reći da oni još rade za cirkus? Decenijska istraživanja? Šta decenijama ćeš dokazivati postojanje nepostoječih piramida? Stručnjaci tipa turističkih vodiča iz Egipta? A ovi što sui otišli, daj da pretpostavima:
-Pilav nije bio zadovoljan primanjima,
- Nukička pukla ko petarda za novu godinu,a
-Amer nezadovoljan organizacijom?


Jesam li u pravu, a a?

No da vidimo šta o cirkusu kaže krsni kum jednog brda (pogađate radi se o satelickom):

Za Cirkus ja imam otprilike isti stav kao i ti - nekad mi idu na zivce, a nekad mi ih bas ono zao kao budala. Mrak mi tu i tamo prenese neke bisere (a la kamena krava i krezubi konj). U retrospektivi, da je bilo manlo vise sluha a manje alternative, moglo je biti i lijepih stvari, ali mora da je to bilo neko prokletstvo kamene krave.

Prokletstvo. Sto mu bubnjeva Darkwooda ipak je psihičku nestabilnost iskazao renđer Nevade.

Hajmo još malo o biserima našeg dotura:

- Tvrdnja da sam se predstavljao kao “dr. i strucnjak za piramide, a bio je obican turist” je lako provjerljiva na mojoj web stranici www.alternativnahistorija.com. Ja sam doktorant vec tri godine otkada je usvojena moja doktorska teza, cija se odbrana odlaze upravo tri godine, jer disertacija lezi u fijoci. Ovo “strucnjak za piramide” mozete provjeriti u mojih desetak knjiga koje su objavljene u pet zemalja. Ja sam obisao 250-300 piramida sirom svijeta. Doktorska disertacija opisuje piramide u nizu naselja Maja u Srednjoj Americi. Vise edukacije o piramidalnim gradjevinama u svijetu od Bolivije i Perua, preko Centalne Amerike do Egipta moze se pratiti u dokumentarnoj seriji koja ce ici od 6. oktobra gdje cu voditi gledaoce sirom svjetskih arheoloskih lokacija.


Prvo da razjasnimo neke stvari za "doktorat". Kada predate dilpomski, magistarski ili doktorski rad, ne imenuju vas inženjerom/ekonomistom/pravnikom ili kako već, magiostrom, doktorom. To postajete kada ODBRANITE svoj rad. Doktorant ni u kom slučaju nije doktor. A to što rad leži u fioci to je znak dvije stvari: ili rad nije vrijedan doktorske disertacije, pa tvoj mentor nema muda da ti kaže, ili još sigurnije, NISI SE SJETIO KO TI JE MENTOR PA NE MOŽEŠ NAĆ NJEGOVU KANCELARIJU KAKO BI DISKUTOVAO O TOME!
A sada da vidimo "10ak tomova knjiga o piramidama" :

Na slici vidimo "istraživača" piramida kako istražuje piramide i to asve ubaci u svoju knjigu. Izumio je novu naučnu disciplinu uz lito pipkanje i Bosanksa piramida, jer nemože se naći pandan riječi Egiptologija. No da bi pokazao nove naučne metode u ovoj naučnoj disciplini, naš "istraživač" i "stručnjak ne sjedi u foteljama i kabbinetima, ne on sjedi na : stepenici piramide :

Ni to nije dovoljno, naš hrabri kauboj, se dao na novu vrstu istraživanja, samo mi nije jasno ko je ovdje istraživač:
Kako jahanje konja nije dovoljno za odbranu disertacije potrebno je uzjahati piramidu:
Toliko o metodama istraživanja. O "stručnosti" cirkusanta, pardon doktoranta, sami čitajte u njegovim "knjigama". Mislim da smo i previše o tome pisali. Jednostavno nemoguće je pobrojati sve gluposti jer bi smo morali kopirati kompletne knjige.

Toliko za sad. O ostalim temama pišem poslije.
R @ 18:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, rujan 14, 2007

   Da u Visokm se vrše trebnutno najveća i najvažnija arheološka istraživanja u Evropi

Ja bih vam skrenuo pažnju na posljednji pasus koji kaže :

Iako se arheološki radovi na lokalitetu Okolišta izvode već pet godina, a najugledniji svjetski magazin za nauku "Science" ih je prošle godine proglasio za jedne od najznačajnih u Evropi, nijedna domaća institucija nije do sada finansijski pomogla ovaj projekt već ih finansira isključivo Njemački arheološki institut. 

Pljes pljes piramidioti. Koliko god se trudili da pokažete vaš cirkus projektom vrhiunac medijskog dometa vam ostaje Dnevni avaz. Zato vas je pjesma održala i njojzi hvala. Ovaj spot se ne preporučuje mlađim gledateljima i gledateljima sa slabijim srcem. Navala smijeha može izazvati poremečaje u radu istog i trenutnu smrt. R ne preuzima nikakvu odgovornost za nastalje posljedice:

R @ 12:35 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

Najveći drek

-Radi se o materijalu koji je nama turistička zajednica dodjelila besplatno. Mi taj materijal ne prodajemo,već ga dajemo posjetiteljima u zamjenu za donaciju u iznosu od 10 KM, koju možete dati u naše donacijske kase koje se nalaze u podnožju piramide. Ti novci idu za isplatu ručka svima volonterima koji kopaju na našim lokacijama

(prezentator, čovjek koji u raji  najbolje intervjuiše laptop za dnevne novine SAN)

Kako to plastično da ti objasnim. Vidiš, ljudi su nekad davno u pratskozorje trgovine, robu mijenjali za drugu robu, pa su onda skontali da je praktičnije uvesti neku vrstu platnog sistema, pa je roba mijenjana za vrijednost. Evolucijom robno novčane razmjene došli smo do današnjeg dana, kada se novac u nekoj valuti mijenja za robu ili uslugu i to se zove kupovina.

R-ove mostarske ekipne flaste

Semir i ekipa u Mostaru 
(Neven Krajišnik o posjeti "Semira i ekipe" mostaru)


A šta je to bilo u Mostaru? Ekpino prventstvo u idiotizmu?

R-ov trostruki uskurčnik na kraju 

Nakon što smo shvatili da se Muzurović prodao ljudima bez obraza koji rade u Savezu, nakon što su najbolji bh. igrači odbili da igraju za reprezentaciju dok je vode Ušanović, Pašalić, Jelić, Dominiković, nakon sve sramote koju smo vidjeli u posljednja dva susreta i nakon SVEGA SVEGA, drugog, trećeg, četvrtog... VRIJEME JE...SAVEZ NAPOLJE!!!
(Nuki Smajović, frustririani fanatikos i "novinar" o utopijskim željama)


Kako to :... koju smo vidjeli u posljednja dva susreta i nakon SVEGA SVEGA, drugog trećeg, četvrtog...  Hajde malo Nuki, smiri se, uzmi vode preko mašica. Kocku šećera i čašu vode. To što smo ispali iz nekog takmičenja nije prvi put i nije razlog da pišeš rečenice i tekstove bez smisla.

Kutak sa KVAKVAMUDO NEBULOZE

Kvakva mudo, ljut i nervoz vraća se u gnijezdo. Stavlja spolovilo u usta i ne vadi ga do kraja teksta. Uvjerite se i sami:


...Posumnjao sam da si ih ti prevario, postavio si je na tom mestu, samo mi nije jasno što nisi i napravio udove sa k....m, jer to je tvoj omiljeni deo tela, na kome spavaš-živiš...


...Znam, iz pouzdanih izvora, da si do fotelje sa pomenutim organom na kojoj sediš, došao pomoću njega i ljubomorno je čuvaš, dok tvoji obožavaoci skaču oko nje, ne bi li i oni seli i malo poprimili tvog zadovoljstva.Što si p...a daj im malo zadovoljstva...
 
...Da čuo sam da će te i Rusi primiti u Akademiju Nauka, jer si dokazao da su neznalice jer dok su oni jahali svemirske brodove, ti si jahao po k...u i zato ti skidaju kapu buljašku...
...a pošto ćeš povesti i tvoje buljaše i uvećati članstvo...

...Kao što smo već jednom i zaključili i složili se. Ti si bre budala tebi se bar može dokazati-stara vaša izreka. ..

( Kvakva mudo piše nebulozna pisam geologu mraku)

Očito su Zoka u Ujče, malo zaglavili na splavovima. Poteglo se dobro. Pevaljka je pevala u krilu, a onda je došao bolni trenutak otrježnjanja, koji naš narod zove ma(h)murluk. A kako je vidio da mrtva crta nema efekta, onako mamuran krenu pisati katili ferman Mraku. E bre Kvakvaši ajde bre prestanite se igrati Flash Gordona tim vashim hepekom.

Semirski Muppet Show

U Bosni i Hercegovini se nalazi najveći piramidalni kompleks na svijetu. Postojanje ovih građevina iz daleke prošlosti su verificirali najugledniji stručnjaci za piramide, četveročlani ekspertni tim arheologa i geologa iz zemlje piramida - Egipta. Stoga je ovo nesumnjivo historijski čin za BiH

Šta je tu historijsko za BiH, to što Semir priča gluposti, dolazak admirala ili to što ljudi dolaze gledati brda? Ili kako naš narod voli reći:" Muda pod bubrege"

Protekle dvije godine, lobi sastavljen od nekoliko vodećih bh. ličnosti u oblasti zaštite kulturne baštine, je činio sve da se ovaj projekt ospori i zaustavi. Pri tome nisu birali sredstva: mijenjali su zakone, proširivali zaštićene zone u kojima se ne smije iskopavati, pisali peticije prepune neistina o navodnom "ugrožavanju srednjevjekovnog grada Visoki", vršili pritisak da se ne izdaju dozvole Fondaciji za arehološka istraživanja, ustanovljavali medijski bojkot, prijetili samospaljivanjem...

Lobi se sastao u lobiju hotela Radon Plazi Jezih i mijenja zakone. LoL. Da ovo čitam odnekud tatrane jos bih i povjerovao, ali živim ovjdje i znam kako ide sa promjenom zakona. Još uz to ako spomenemo da muppet show ima za raju (semke i ekipa) Hareta Silajdžića, Brankovića, Kebu, Halilovića, Reisa Cerića... pitam se kakav lobi imaju naučnici koji jedva kraj sa krajem sastavljaju.I ček kako onda kad imate medijski bojkot svako malo izbacite isječak iz nekih novina. A da oni tjesno surađuju sa CNN-om BBC-em National Gegraphic Channelom, Discovery Channelom, pa onda jadni novinari neće da pišu o vama. Sramota. Naravno da nije razlog to što nam državu provlajujete do besvjesti i što i ti novinaroi koji su bili tu ne vjeruju vašim tvrdnjama. Afirmativno nema šta!

Već dvije godine Fondacija otvoreno i iskreno poziva na saradnju državno Povjerenstvo za zaštitu nacionalnih spomenika, Federalni Zavod za zaštitu spomenika, profesore historije sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu, saradnike Zemaljskog muzeja, akademike i, naravno, Federalnog ministra za kulturu da posjete novopronađene arheološke lokacije u Visokom. Nijedan poziv nije dosada prihvaćen. 

A onda kad ljudi cdođu i kažu svoje mišljenje ospede drvlje i kamenje na njih i zabranite im pristup kao recimo onda kad se Komisiji zabranili pristup Vratnici. Otvoreno do jaja. I to po receptu Đorđa Grma: Ili si sa nama ili protiv nas.

Čak ni nakon potvrde o postojanju najznačajnijeg kulturnog nalazišta u svijetu, ovi izabrani predstavnici čija je briga i odgovornost otkrivanje i zaštita kulturnih vrijednosti iz prošlosti jos ne shvataju promjenjenu realnost. Valjda čekaju da sjećanje javnosti na posjetu egipatskih stručnjaka izblijedi i da oni nastave po starom. 


Hahahahaha. E vo je provala. Pa ovi "stručnjaci" nisu ni za vrijeme boravka postigli efekt. Šta očekujete mjesec dana nakon odlaska. Naravno ja očekujem  njihovo mjesto na posteru :Međunarodna verifikacija.

Ovi funkcioneri i domaći stručnjaci moraju shvatiti da oni postoje zbog javnosti i da moraju djelovati u interesu te javnosti te da njihovi egoistični interesi nisu iznad interesa Bosne i Hercegovine

Ček jesam li ja nešto propustio. Oni postoje zbog javnosti? Ne kreteni ljudi se bave zaštitom kulturno historijsko g naslijeđa i njegovim istraživanjem, a ne uništavanjem. Semke postoj i zbohg javnosti. PArdon Javnost postoji zbog Semketa u vašem poimanju svijeta. Zbog toga i jeste cirkus.

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida je razvojni projekat ove zemlje i tako se prema njemu treba odnositi.

Kakav projekat? Razvojni? Ma šta to značilo. Mislim da je industrijski razvoj nešto što vodi zemlju naprijed, a ne kopanje po brdima. Možda sam se prevario. Tako vlajda razmišlja mentalni sklop normalnog čovjeka


 

R @ 10:59 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 13, 2007
   Zaista je nevjerojatno sta cirkusanti pisu u posljednje vrijeme. Vjerovatno razocarani sto "medjunarodna" verifikacija nije postigla zeljeni efekat iako je Semke priprjeio admiralskim (doduse u pemziji) cinom jednog "trostrukog" doktora. Doduse, puno toga me vuce na misao da je ovaj ex admiral svoje doktorate stekao na risrču egipatskih pobjeda u sestodnevnom ratu iz juna '67. No neise, vratimo se nebulozama. Prva nebuloza kojoj sam se danas ismijao je ona sa listom "dijela sa ruba znanosti". Ne znam da li je bilo smjesnije sama lista, pomisao na razloge objavljivanja, sadrzaj liste ili to sto se i Semketovi plagijati nadjose na njoj. Da li nam time porucuju ono sto mi vec odavno znamo, da ovaj prođekt nema veze sa naukom, nego se nalazi na rubu pameti? Onda poziv za ostavke, koje neko napisa, ali nitko ne potpisa. Doduse polupismeni puleni fondacije i nemaju pojma sa zivotom. A onda su se dojetili objaviti vijest iz FENE o netransparentnom torsenju novca Ministarstva nauke sporta i kulture Feeracije, valjda da pokazu kako je taj novac pametnije dodjeliti njima, jer kod njih je sve transparentno 10.000Km place, ostatak otpada na stavku "ostali troskovi". Ccccc. Hajmo idioti znate vi to i bolje. A onda kad sam pomislio da ne moze gore, vidim da su kvakva mudo pisali Mraku. Kakovrijeme odmice kreteni sve vise gube zivce. Od "prijateljskog" ubjedjivanja, preko prijetnji sad su spali na psovke. Ku*ac im ne izlazi iz usta. Ajmo malo Kvakvasi izvadite spolovilo iz usta pa udahnite vazduha i prestanite se igrad FLash Gordona sa vasim hepekom. Trk do kisoka i kupite novi broj Dana. I vas spominju. Doduse ispali ste idioti, al nema veze. Navikli ste vi na to. E da, taj novi teks je slag na kraju. Vuk u potpunosti raskrinkava cirkus, njihove motive, ublehe i a sto to ne reci, zlocine protiv kulturnohistorijskog naslijedja. Ovaj cirkus zaista postaje sve interesantniji. Zavilte se u fotelje, uzmite kokice i uzivajte (svaka slicnost sa cirkuskom fondacijom je namjerna):

R @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Lord Arheo faker i Dami Uja provaljeni u Magazinu dani:


Magazin Dani objavljuje

Tekst Vuka Bačanovića:  TAJNA VISOČKIH HIJEROGLIFA

Prva od "jeresi" koja je uzdrmala medijski sveprisutnu šarenu lažu zvanu "piramida" bila su (TADADADADADADADAADA) četiri antipiramidalna bloga ( Stultitia, R, Piramidalna prevara i Piramida zablude), kojima se kasnije pridružio geolog-mrak. Iako se, izuzev autora Piramide zablude Edhema OSmanovića radi o anonimnim autorima, njihove ivrsne historijske, arheološke i geološke analize, raskrinkavaju laži, duhoviti prilozi, kao i dokumentacija svih protivzakonitih djelatnosti "fondacije" Semira Osmanagića, činile su i čine ovaj tandem jednim od rijetkih utočišta trezvenog razmišljanja te ljudskog poštenja i dostojanstva u BiH...

Ovo je uvodni pasus sjajnog teksta Vuka Bačanovića o ublehama, lažima, prijetnjama i napadima piramidiotskog cirkusa. Hvala Vuče! Mada mislim da e ona epizoda "primatel me u emisiju" nadmašila večinu mojih postova (da podsjetim Vuk je izbacio nepristojnog Osmanagića iz radio emieijse Mišljen). Ostatak odličnog teksta čitajte u novom broju dana več danas u Sarajevu, a sutra diljem Svijeta. Ako bude sreće kompletan tekst će objaviti neko od nas! Još jednom :Hvala Vuče!
R @ 19:01 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, rujan 10, 2007
Da vidimo. Posjetili su predsjednika vlade Ze-Do Kantona, pa ministra za izbjeglice i raslejena lica, pa potprecjednika federacije pa Hareta-dobro-za-biznis-jatu-Silajdžića, pa Semiru-točak-istorije-na-drugu-stranu-Borovac, pa Vispak, pa...

Odličo stručnjaci. Napravili ste sve nemoguće kombinacije koje nemaju veze sa naučnim a još manje istraživačkim radom. Očito je da se Semketu i letećem cirkusu poljuljalo mnogo toga. Nije bila dovoljna podrška vlasnika Ummeta, čiovjeka koji ustoliči RS, precjednika i do precjednika, nego su i Egipćani morali zijaretiti gore pobrojane kako bi ih obavjestili da će naša država, koja puca po svim šavovima, tj.ono što od nje ostane biti centar svijeta. Ok, kreteni sačekajte samo malo, da se ja izmaknem na bezbjednu udaljenost, pa onda nek bide i epicentar svijeta.

E da jos nesto : Zaboravili ste Re!isa Cerica
R @ 18:54 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, rujan 7, 2007

    Protekla sedmica, a i ona prije nje bila je jako burna. Barem za mene. Puno trke-frke, oko posla, posla i opet posla. Nisam stigao redovno update blog, mada je bio fenomenalnih bisera. Kako stvari stoje strucnjaci iz Egipta, barem po svojoj akademskoj naobrazbi su prvi strucnjaci koje nije potrebno staviti pod navodnike, prvi strucnjaci koji su se pojavili u Visokom i koji su rekli "ima piramide". Barem po tvrdnjama S.O. i njegovog letečeg cirkusa. Doduse Semke je to tvrdio i za mnoge druge postojece i nepostojece ljude, ali to nije ni bitno. Dakle, strucnjaci i eksperti iz Egipta su posjetili Visoko, malo prolunjali po brdima i onda sjeli u Radon Plaza hotelu i rekli:"ima je"! A, onda su uradili ono sto bi svaki strucnjak uradio. Ili ne bi? Skupa sa Sinom, obilaze sve moguce vlade u okolici Visokog. Tako su obsili kantonalnu vladu ZeDoK-a, pa onda federalnu vladu pa su posjetili ministra za izbjeglice i raseljena lica pa su... Doduse Hareta-dobro-za-biznis nisu mogli posjetiti, jer je covjek zauzet ucvrscivanjem temelja Republike Srpske, one tvorevine koja je osnovana ,dijelom zahvaljujuci i njegovom potpisu (on je jedini zivi osnivac RS-a) i one tvorevine koja je do jedno prije pola godine bila dobro poljuljana, a onda je Super Hare uradio sve da joj ucvrsti temelje kako bi u maloj bosanskoj dzamahiiji pricao o jedinstvenosti i nedjeljivosti Bosne. Tjah. Vratimo se strucnjacima. Pitam se (ali ne kao Gogi) da li ce posjeta strucnjaka iz Egipta koji btw, zicaju nekih 15-ak milioncica od raznih struktura vlasti, rijesiti nagomilane probleme koje ima ova drzava. Da li ce njihova"potvrda" i posjeta  rijesiti problem izbjeglica koji ni nakon 12 godina nisu vraceni na svoja imanja? Ako nece koji su onda klinac isli ministru za izbjeglice i raseljena lica? Da mozda ne smatraju da su oni izbjeglice iz BH prailirije k'o iz onog vica? Ili ce mozda rijesiti problem privatizacije telecoma i izgradnje autoputa na koridoru Vc? Ako nece, koj su onda klinac posjetili brankovica. Mozda rijese problem radnika Mittal Steela? Ako nece koji klinac posjecuju vladu ZeDoK-a? Ili ce pomoci uvodjenje fakulteta historije na Unierzitetu Zenica sa smijerom alternativna arheologija? Ako ne koji klinac idu  u rektorat tog univerziteta. Mislim da je posjeta ovih strucnjaka isforsirana. Vec duze vrijeme cirkusanti nemaju nista u rukama i dokumentima, osim paranormalnih pojava koje svako malo objave. Od povezivanja kristalnelubanje i brda, preko ocitanja na blackberry-u pa do mjerenja oscilacija brda koje dise, ukljucujucitangente na banane, klima uredjaje, orbsovepisen velikim i malim slovima, pra pismo koje kad se desifruje nude natpis Rasima, pado klanjanja  i klanja kurbana za pirmide. Dakle trebalo je nesto sto ce se moci nabaciti na poster uz izjave koje obiluju rijecima "megaprojekt", "monolit", "multidisciplinarni","potvrda" i sl. gluposti. Naravno, ovi strucnjaci ce otici i nikad aqnigdje nece napisati nesto o ovome, makoliko ovdje trubili da "treba istrazivati". mi smo i prijenjihovog dolaska znali da visocka dolina krije bogata arheo nalazista. Evo recimo on u Okoliscu koje se istrazuje bez i jedne KM donirane od Vlade. Iako je recimo po misljenju strucnjaka neolitsko naselje u Okoliscu jedno od najznacajnijih otkrica u Evropi. Naime u tom naselju, kako pretpostavljaju strucnjaaci zivjelo je preko 3000 ljudi sto ga cini najvecim pronadjenim naseljem iz neolita. Uz to, ovo naselje je prvo fortificirano naselje itd itd. Koga briga sto je najvece i sto je recimo u periodu nastanka tog naselja, navodna piramida bila pod vodom, barem po tvrdnjama cirkusanata. No strucnjake nije briga. Cini mi se da se pomenuti strucnjaci ni sekunde nisu raspitali o pravoj prahistoriji ovih prostora i tako nespremni proveli su dan na brdima i zakljucili nesto. Hm. Pitam sesta bi se dogodilo da je recimo bh arheoloski tim otisao u Egipat i tamo se prdruzio ljudima koji tvrde da su piramide gradili vanzemaljci?
No nije ni bitno. Cinjenica je da ni nakon ove "potvrde" nista se nije promjenilo. Nema onih fanfara, nema slavodobitnih izjava "novinara", nemasveoceeuforije, poziva na linc, nema glupih djecijih pjesmica, nema kretenskih citiranja Lenjina. Doduse ima objasnjenja kako se zamjena za novac ne zove prodaja. 

Umjesto zakljucka:R @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, rujan 4, 2007
"Težišnica povučena iz Piramide Sunca završava točno u središtu zakrivljenosti banane! A druge dvije težišnice povučene iz Piramide Zmaja i Piramide Mjeseca tangiraju krajeve banane! "(dipl.ing. Hrvoje Zujić suradnik Semira Osmanagića)

R @ 22:54 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
   Prisustvovali smo konferenciji za štampuuvaženih stručnjaka iz zemlje piramida. Undercover. Imamo ekskluzivan zapis za vas, koji nećete uti i vidjeti nigdje. JEdinstvena međunarodna verifijkacija projekta samo za vas:
R @ 15:46 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Vijesti o antickoj grobnici cemo obraditi neki drugi put. Pogledajte tekst u "okviru": 

"U Visokom nisu rijetki ni incidenti, pa smo tako jučer prisustvovali jednom.

 Naime jedan od posjetitelja Piramide Mejseca je "eksplodirao" kada mu je nakon što je uzeo promotivni materijal na kome piše "gratis", jedan mladić prišao tražeći da plati. Ružne riječi su upućene na račun visočkih piramida i Turističke zajednice zeničko-dobojskog kantona. -Radi se o materijalu koji je nama turistička zajednica dodjelila besplatno. Mi taj materijal ne prodajemo,već ga dajemo posjetiteljima u zamjenu za donaciju u iznosu od 10 KM, koju možete dati u naše donacijske kase koje se nalaze u podnožju piramide. Ti novci idu za isplatu ručka svima volonterima koji kopaju na našim lokacijama- objasnio je Haris Delibašić"

Hahahahhaahahahhhaahah. Kreteni ne "prodaju" materijal "nego "daju" materijal u zamjenu za novac. Ne znam u kakvom svijetu žive cirkusanti, ali  zamjena neke robe/usluge za novac se zove kupo-prodaja. Znaci po njihovom ni pekar meni ne "prodaje" hljeb nego mi ga daje u zamjenu za novac. Harise kretenu, nakon čopanja u nosnicama i jedenja iskpanog, nakon utzpane košulje u trenirku, nakon intervjua laptopa na nekom sajmu i nakon ovih gluposti, zatrpaj se zemljom sa "piramida" Barem uradi nešto korisno i budi prva muija koju će iskopati.

R @ 09:26 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 3, 2007
   Sječate li se kad je Aly Barekat, ili kako ga djeca zovu Mr. Bambuča, prošle godine sa čekićem u rikama i kačketom BH Telecoma, lunjao po brdima oko VIsokog, i kad je onoad promrmljao nešto u tv kamere i mikrofone i što je bilo protumačeno kao međunarodno priznanje ublehe S.O.? Da li se sječate reakcija visočkih "novinara", ponaročito jedne "novinarke "Alme Kunić-Begović? Da to je ona što je rpedlagala da Visočani kruženjem autima po gradu i trubljenjem "proslave" taj značajan dan i što pozva prof. Lovrenovića na spaljivanje.  Pitam se šta sad razmišljaju. Eto pojavili su se opet (nekakvi) Egipćani i opet Barekat, i opet rekoše da su brda us tvari piramide. Kamo ta euforija, kamo ti vatrometi, kamo zamotavanje u bh zastave, kamo to pozivanje na samospaljivanje? Ili je i pomenutoj gđi. kao i ostalim novinarima jasno klik su se samoisprocvlajivali pa ne smiju više.
R @ 19:33 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
   Danas je moj sretan dan. Dobio sam međunarodnu potvrdu Otkrića. Naime, došao je iz Njemčke , komšija Alija Barekatić, koji je diplomirani keramičar. On je svojedobno u Njmečakoj otkrio pločice sa Versaće uzorkom. E doveo ga danas Nunčaki kod mene i pogledali smo banju. Na glavi je imao i kačket dojče telekoma, što znači da je pravo priznat. Donio je on i čekić. Al nekakv čudan, mislim da je tesarski, jer ima  i one ušice što se ekseri čupaju. I onda sam ga uveo u banju. nutra je bilo svijeta. Bio je i Zuja i Nunčaki, bio je i Hoda i onaj mali sa radia, i onda je Aljo kucno dva put u pločicu, i rekao : prmnjljljmjljnj, što je Zuja preveo kao:  "TAČNE SU TOVJE TVDNJE MOJ Rasime!". E pravo smo se obradovali. Ona kona Kuna Almić, što radi na radiu, predložila je da to proslavimo tako što ćemo kružiti autima po kvartu i svirenama bihuzuriti komšije, a bilo je prijedloga da ovaj dan slavimo ko dan MZ-a ili možda dan Haustora. A grupa koja se prijavila za volontere je čak napisala pismo u kojem je pozvala ove foteljaše da se spale. E pravo sam se oradovo, pa sam kupio jedno po kile čevapa i nabacio na roštilj da proslavim. Sutra organizujem akciju u banji pa sam napisao plakat/obavjest slijedeće sadržine:

"Istraživačka, nevladina, neprofitna fondacija, Vodoinstaltaerski park Sunčana i vlaž
na Banja a Boga mi i Dnevna" poziva sve dobre ljude da nam se pridruže, da ponesu rukavice, i štemajze i čekiće, da naše otkriće što prije ugleda svjetlo dana. Pozivam naše nene iz haustora, da umjesto što besposlene sjede pred zgradom i mahalaju, da skuhaju pite i kolače i da donesu našim volonterima!. Sportski pozdrav Rasim!

Samozadovoljen to sam objesio na ulazna vrata. Samo još da volonteri nagrnu.
R @ 19:22 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, rujan 1, 2007

   Ima jedanmali u nas u haustoru. On onako repuje. Mislim, u lokalnoj ergeli veže konjima repove da ne bude zabune. Jučer me sreo u haustoru i rek'o mi da se on slaže s mojim tvrdnjama i da mi daje podršku. Čak mi je i ocinkario onu balavurdiju što pišu grafite po zidovima zgrade. Rek'o je još i da će napraviti pjesmu za mene koju će odreciitovati svoju pjesmu pred kućnim savjetom. Bio sam mu zahvala na podršci. Jest da liči k'o da je pobjego iz ZO-loškog (pa su ga tako nekako i zvali) i jest da je ko djete nosio sestrinu bijelu haljinicu pa su ga zbog toga zvali i doktor, ali nem veze, važna je podrška. A onda je on opet izjavio: " Pjesma će se zvati" Lati se četke za čišćenje wc šolje", samo da još ukomponujem rime". Biće rima dok dođe plima, posmilio sam. Onda sam izašao napolje i vidio još jedan novi grafit : Rasim lopov, vrati naše pare. Zbog tebe nema rasvjete u stubištu. Zuja budalo jedna. Nunčaki, gdje ti je fasada... Pobjesnio sam. Onda sam otišao u banju i vidio da voda ne curi iz one cijevi. Zabrinuo sam se. U to mi je Hoda bahno na vrata i rekao mi da ukidaju podršku mom projektu jer se bune neke komšije. Ja sam mu pokušao objasniti da su to foteljaši i da nemogu prekinuti sa podrškom mom projektu, a Hoda mi je rekao da ga boli ona stvar i da moram prekinuti, a onda samu mu skrenuo pažnju da on kao komunista i čovjek mora moralno odgovrati za stanje u savjetu i da pokaže financijski izvještaj na šta je on rekao :"Ne seri Rasime matereti". Onda je zalupio vrata. Onda je pozvonio i rekao mi da su mi iz vodoprivrede zavrnuli vodu dok cijev ne popravim i ne platim komšiji molovanje stana. Reko sam: " Ma kuri me bolac" i odlučio nastaviti istraživanja. Onda je došao Nunčaki i zatražio mi pumpu za točak. Sišli smo u podrum i kad sam upalio svjetlo vidio sam još veće Misterije. Odlučio sam da kad mi nedaju da se bavim istraživanjem gore onda ću to raditi dole. Onda je Nunčaki rekao da će odvest Salihovog amiđića:" Znaš onog što živi u Fatime više Jajca", da mi da potvrdu Otkriuću. Nisam baš najbolje skonto, al mi je reko da malac rastura gugl ert il tako nešto. Reko sam ok. Svaka pomoć je dobro došla.

R @ 18:01 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Brojac prebrojac
Upišite tekst...
Statcount
Sat
Arhiva
« » ruj 2007
Kontakt e-mail
  • Moj e-mail: resistancev@yahoo.co.uk
    Sve informacije prijedloge i sugestije saljite na e-mail
Odbrojavanje do zrake iz Svemira
Brojač posjeta
507664
Index.hr
Nema zapisa.