Ko udari na nas iz mesta je najebo
R
Licenca
Ovaj blog je zaštićen: .Creative Commons License
Blog priča by R is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Blog - rujan 2008
srijeda, rujan 24, 2008
Odavno smješniji tekst na stranicama  cirkusa nije objavljen. Pri tome ne mislim na "fenomene" Gorana Č, nego na zvanična press saopćenja. U posljednjem nebuloznom saopćenju pod nazivom :"NAJVEĆI DONATORI FONDACIJE", jednostavno je svaka rečenica "fenomen" za sebe. Pogledajmo saopćenje:

U okviru proklamovane otvorenosti i javnosti svih istraživačkih i finansijskih podataka Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” , press Fondacije objavljuje spisak najvećih donatora za projekt istraživanja Bosanske doline piramida, u periodu april 2005 – septembar 2008. godine, a prema knjigovodstvenim podacima za troipogodišnji period:
1.Semir Osmanagić – 310,545.00 KM
2.Berjaya/Cosway, Malaysia – 286,220 KM
3.Općina Visoko – 202,500 KM
4.Vlada Zeničko-Dobojskog kantona – 175,000 KM
Nadamo se da će ovakav pristup Fondacije motivisati ostale kulturne institucije Bosne i Hercegovine korisnike budžeta, koje se bave arheološkim istraživanjima, da javnost obavijeste o utrošenim sredstvima poreskih obveznika i realizovanim projektima.


Krenimo redom. Šta znači proklamovana "otvorenost" i "javnost"? (valjam se od smjeha) Onda slijedi gdje je javnost i otvorenost proklamovana: u financijskim i istraživačkimpodacima. Gospodo iz cirkusa jeli to znači da postoji neka "zatvorenost " i "anonimnost" kod financijskih izvještaja? Pitam s ekoji poluinteligent i primat piše ova saopćenja i da li ona dolaze od varajmo-do-isitne-Sabinice? Dalje, dat je spisak donatora gdje se veliča uloga "osnivača" fondacije. Kratki kurs zbrajanja nam kaže da je vlast u BiH, odnosno različiti nivoi vlasti, u stvari najveći donator cirkusa sa 377.000,00 KM. Jeste da donacija dolazi sa različitog nivoa vlasi, ali to plaćaju poreski obveznici u BiH. Onda se postavlja pitanje kakav je to "troipogodišnji period"? Zar neko daje nekakve izvještaje za "tropipogodišnji period"? I na kraju najveći biser: zaključak. U zaključku stoji da se nadaju da će i druge kulturne institucije blablabla dati izvještaj o UTROŠENIM SREDSTVIMA poreskih obveznika. Ja u ovom "otvorenom" i "javnom" izvještaju fondaijce nigdje nevidjoh spisak gdje je novac utrošen, a vi?

R @ 08:31 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, rujan 12, 2008
Preuzeto sa BHDANI.

Piramida
Varanjem do istine


Nakon što je Prva međunarodna konferencija o bosanskim piramidama, na kojoj su izvikane prailirske "piramide" postale "bosanska piramidalna brda", završila sa zaključkom u stilu "zaključili smo da ništa nismo zaključili", na stranicama Fondacije Bosanske piramide sunca punom parom je nastavljeno sa širenjem obmana. Na udaru su naučnici i novinari i svi pojedinci kritični prema suludom i besmislenom prekopavanju sedimenata u okolini Visokog, a sve o trošku građana BiH. Neprijatelji su posvuda, poručuju s Fondacijine web stranice: "Udružuju se domaći i strani 'stručnjaci' od Sarajeva do Zagreba, Londona i Bostona, čiji je jedini cilj zaustaviti ovaj projekt, plaćaju se blogeri i pojedini novinari da dezinformiraju javnost. Politikanstvo prati ovo istraživanje od prvog dana." No, bilo bi dobro kada bi autor(ica) ovog teksta ponudio/la neki konkretan dokaz o "plaćanju" novinara i blogera te da objasni ko ih zapravo i koliko plaća. Najsmješnije je što ovakve optužbe dolaze od organizacije koja je podrškom političara i vjerskih lidera sebi potpuno podredila medijski prostor - utoliko da je novinarka Federalne novinske agencije (dakle državne institucije) Sabina Alikadić pisala "saopćenja za javnost" Fondacije, slala ih Fondaciji, da bi ih potom Fondacija slala na desk FENA-e. Ovaj porazni neprofesionalizam okrunjen je činjenicom da je rasadnik dezinformacija - pseudonaučna Fondacija ni manje ni više nego sponzor FENA-e.

Upravo je manipulacija javnošću glavni razlog zbog kojeg je Osmanagićevu Fondaciju odlučio napustiti i njen jedini profesionalni arheolog - Britanac Andrew Lawler - čovjek kojem je Osmanagić lažno pripisao dešifriranje "natpisa iz tunela Ravne", kao imena "Rasim". Fondacija je na njega pokušala izvršiti pritisak da potpiše ugovor prema kojem "ni tokom ni nakon prekida radnog odnosa u Fondaciji neće nikome, pa ni budućim uposlenicima, otkriti, odnosno objaviti bilo kakve poslovne tajne, povjerljive informacije..." Lawler se prema ponuđenom ugovoru trebao obavezati da će "vratiti Fondaciji sva dokumenta i vlasništvo, uključujući (i ne samo): crteže, nacrte, izvještaje, priručnike, korespondencije, kompjuterske ugovore i sve druge materijale i kopije materijala u vezi s Fondacijom". Ono što najviše upada u oči jeste da se radi o tipičnom NDA ugovoru (Non-disclosure agreement, tj. ugovor o čuvanju poslovne tajne), kakav se potpisuje s kompanijama i korporacijama, a ne neprofitnim organizacijama za kakvu se Osmanagićeva Fondacija izdaje. Nadalje, takvi ugovori se potpisuju s firmama koje žele zadržati svoje intelektualno vlasništvo, izvjesnu tehnologiju i sl., a ne između arheologa čiji rad obavezno mora biti transparentan i neprofitne organizacije koja ne može imati poslovnih tajni. Toliko još jednom o izvikanoj otvorenosti Osmanagićeve organizacije. Ipak, tajnovitost ima svoj razlog i o tome nam govori drugi razlog Lawlerovog odlaska, a to je Osmanagićev pritisak zbog kojeg je morao izmijeniti svoj rad o radiokarbonskom datiranju uzorka drveta iz tunela Ravne. Osmanagić je želio rad s mnogo više "pretpostavki" koje bi išle u njegovu korist.

To su valjda ti "naučni principi", prema kojima se svi podaci drže pod kontrolom kako bi se lakše dezinformirala javnost preko novinara koji samo zapisuju, prenose i ne postavljaju pitanja. (V. Bačanović)
R @ 12:26 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 10, 2008
Fondacijska Elektronska Nadrkana Agencija (Visoko, Sarajevo, Plejade) 10.09.2008.

Kako saznaje naša agencija, čiji radnici samo volontiraju kod nas, elite svjetskih naučnika, ozloglašene i poznate  po tome kako planiraju zaustaviti projekat istraživanja na najvećem geo-arheološkom i uopće naučnom projektu danas u Svijetu su danas pokrenuli novu kampanju. Naime, ove naučne elite koje ne izlaze iz svojih fotelja i tunela su danas zaverglale i pokrenule takozvani najveći akcelerator čestica, kako bi tim projektom skrenuli ogroman interes medija koji prati istraživanja u bosanskoj dolini ubleha. Naučnici, koji se kriju oko anonimnih blogova sa skračenicom CERN ili na bosanskom APWR,  rade sve kako bi zasjenili do sada u svijetu najveći projekt, tj. projekt istraživanja piramidaalnih uzvišenja i fenomenalnih tunela koji se pružaju kilometrima unaokolo. U tu svrhu čak tvrde da su iskopali i tunel dug 27. km u koji su smjestili tzv. akcelerator čestica kako bi postigli uslove koji su vladali na tzv. Početku. Svi vrlo dobro znamo da Veliki Početak nije postojao i da se historija piše ponovno, te da ova njihova istaživanja nemaju veze sa zdravom pameću. Koliko daleko su spremni ići oponenti u zaustavljanju projekta pokazuje i vijest da će u tzv.akceleratoru doći do formiranja crnih rupa koje će 21.12.2012 .godine progutati našu planetu. Zbog toga je jako bitno da mi našim istraživanjima i otkopavanjima piramida spriječimo ove pokušaje da se naš projekat zaustavi. Iskopavanjem piramida mi razbijamo negativni energetski blok koji prijetui potpunom uništenju našeg planeta. Naravno, za sve sljedbenike Fondacije nije ni bitno što će ovaj planet prestati postojati jer će naši preci Prahiliri-Atlandžiđani doćo po nas i sve nas skupa sa vrhova Piramide sunca povesti u naš matični svijet na Plejadama. Jasno je da je održavanjem Najveće Naučne Konferencije ikad koju su pratili svi mediji razbijena iluzija o ispravnosti projekta ovih oponenata. Njihov projekat je doživio krah, pokazujući time da je foteljaška nauka konačno mrtva.

Ugledni naučnici poput Gogija, Zombija Maxima, Olega i ostalih su tu da razbiju ove tvrdnje oponenata.
Nema sumnje da će ovo istraživanje mijenjati mnoge iluzije o evropskoj i svjetskoj istoriji. I da će pri tome imati i dalje mnoge protivnike.
R @ 20:44 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 4, 2008
R @ 22:51 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Ovim dijelom press konferencije je rukovodio Semir Osmanagić koji nije prekidao novinara u njegovom petominutnom izlaganju, mada je praksa da se od pressa primaju pitanja, a ne predavanja. 

Direktno pitanje novinaru Bačanoviću bilo je „kojim pravom on komentira Konferenciju kada nije proveo ni jedan sat na petodnevnoj otvorenoj Konferenciji" i „kada je imao priliku da čuje mišljenja svih učesnika".
R @ 11:05 |Komentiraj | Komentari: 0Prođe konferencija. Ostali su zaključci. Zaključci glase : Potrebna je još jedna konferencija!
Šalu na stranu. Od svih zaključaka ja nisam uspio pronači niti jedan koji kaže :“ Bosnaske piramide postoje!“
Iz Zaključaka sam pročitao:
* da piramide nisu više piramide nego piramidalna brda i da je istražianje ovih brda „je važno geo-arheološko i epigrafsko istraživanje“.
* Da je potrebna još jedna konferencija na kojoj će biti doneseni zaključci (vjerovatno da je potrebno i dalje istraživati i da je potrebna još jedna konferencija.)
*Da je potrebno osnovati poseban Centar za studij za istraživanje piramidalnih brda
*Da je potrebno napraviti postiplomski studij za istraživanje piramidalnih brda.

Niti jedan zaključak konferenicje nije glasio : Bosnaksa piramida postoji, a izneseni dokazi to potvrđuju! Ako nevjerujete pročitajte i sami.

Druga vrlo bitna stvar je svjesno iskrivljivanje informacija i laž koju medijski manipulatori fondacije iznose u pokušaju da Konferenciju prikažu uspješnom. Prvo su čekali par dana od završetka konferencij, kako bi nam slikama dokazali da su naučnici obišli lokacije u Visokom. Onda su nam pokazali „čestitku“ stanovitog A.K. čestita Semiru na „uspjehu i pobjedi“ (Kakva crna pobjeda? Nad kim i u čemu?). Ispada da je Semir u stvari nekakav ultimat fajter koji se bori protiv nekoga/nečega.
Saznali smo još da Semke nije jadan i bijedan i nezaštičen od korumpiranih političara, nego da ima njihovu svesrdnu pomoć. Ujedno smo saznali da je potpredsjednik federacije teško bolestan ali da još ima snage da iz bolničke postelje poručuje i podržava „konferenciju“.
Izneseni su i rezultati radiokarbonske analize komada drveta, za koju je mjesecima ranije Semir Osmanagić najavljivao kao nešto što će donijeti senzacionalne rezultate. Naravno, rezultati su senzacionalni. Komad drveta iz pećine na Ravnama je star između 35000 i 40000 godina. Šta je senzacionalno u komadu drveta starom 35 – 40.000godina i kako to dokazuje piramide? Pa taj komad je pronađen u blizini jedne stijene, koja je poznata po tome što je na njoj šarao Muris Osmanagić i radnici u tunelu, a onda to pokazali kao prvo svjetsko pismo. Jadna nam majka ako pismenost potiče od Murisa Osmanagića i polupismenog radnika iz okolice Visokog.
No meni najinteresantniji članak je dio koji opisuje ponašanje medija. Manji pasus govori o „oduševljenosti svjetskih i domaćih tv i novinskih kuća“, dok veći dio teksta govori o „petominutnom predavanju“ koje je održao „maldi, 26 godina star novinara Dana, Vuk Bačanović“. Naravno, istina je uvjek sutprotno od onoga što fondacija tvrdi, no više o transkriptu sa konferencije će te vjerovatno moći pročitati u današnjem broju magazina DANI.

I šta reći na kraju. Ma koliko se piramidiotski cirkus trudio pokazati konferenciju kao uspješnu, jasno je da konferencija nije dala traženu potvrdu postojanja piramida, jer je naučnicima očito jasno da ponuđeni dokazi dokazuju jedino da su u Visokom brda stvarna. Jedina svijetla tačka konferencije je blamaža koju su proizveli admiral u penziji i Merimica, kada su od pitanja koje je postavio Vuk Bačanović, napravili cirus i pokušaj linča. Inače, to je več ustaljeni način komuniciranja piramidiota. Prvo pozovu ljude koji misle svojiom glavom i koji ne vjeruju u laži g.Osmanagića, pa onda naprave medjiski linč. Ponovila se epizoda sa medijskim linčom gđe. Kujundžić i emisiji Zabranjeni forum na TV Pink.

Očito je da piramidioti i ne znaju za bolje.


R @ 10:42 |Komentiraj | Komentari: 0
Brojac prebrojac
Upišite tekst...
Statcount
Sat
Arhiva
« » ruj 2008
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Kontakt e-mail
 • Moj e-mail: resistancev@yahoo.co.uk
  Sve informacije prijedloge i sugestije saljite na e-mail
Odbrojavanje do zrake iz Svemira
Brojač posjeta
507664
Index.hr
Nema zapisa.